- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Mobil flották
- iPhone topik
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Erős specifikáció, kompakt formában
Új hozzászólás Aktív témák
-
N0zer0
senior tag
válasz
_Dumber_ #2935 üzenetére
Az talán jobb teszt, mint a memtest. Bár a mai gépeknek már nem tart olyan sokáig a kernelfordítás. A memtest megbízhatatlan, de nem azért, mert rosszul lenne megírva, hanem mert az eredménye nem garantál semmit. Attól hogy 100 passból egyszer vagy egyszer sem dob egy hibát, nem jelent semmit, meg ha talál is hibát, akkor sem feltétlenül a memória rossz, vagy ha valami rossz, akkor nem feltétlenül a memória. Persze, arra jó, hogy egy frissen beszerzett hw-nél ideje előtt kibuktassa a hibát, de sok információértékkel nem bír. Ha meg annyira szar a RAM, akkor már az első pass közben dobálja tömkelegével a hibákat, meg a teszt is lefagy rajta, stb..
-
Tim82
félisten
válasz
_Dumber_ #2841 üzenetére
Zyxel NSA310-em van, annál kellett Windows-os gép az üzembehelyezéshez: a gyári CD-n lévő program valóban csak Windows alatt fut és ott lehetett admin jelszót megadni stb. (Mondjuk akkor még nem is volt Linuxos gép itthon.)
Lehet, hogy Wine alatt is menne, ezt nem tudom. Az üzembehelyezés után már nem volt szükség a CD-re, a NAS admin felületét el lehet érni böngészőből is.
-
tvamos
nagyúr
válasz
_Dumber_ #2701 üzenetére
Nekem mondjuk csak fiam van, de ahogy az ismerosokkel beszelek, mind ugyanannyiban van. A fiuknak kutyuket veszek az ismeroseim, a lanyoknak meg ruhakat...
Csak azt tudnam, hogy latja meg a gyermekem a boltban, mi a legdrabb akkor is, ha letakarjuk az arcimket... A multkor venni akartam neki egy nagyot es szineset, (taviranyitos auto,) de meglatta mellette a kis, jellegtelen "vackot", ami tobb, mint duplaja lett volna.
(#2704) Vladi válasza tvamos (#2700) üzenetére
Van egy otthon... csak en meg nem vagyok ott.(#2706) _Dumber_ válasza Iscariah (#2703) üzenetére
Szeretek '70-75-os lenni! -
Jester01
veterán
válasz
_Dumber_ #2607 üzenetére
Az attól függ mit értesz alatta. Fizikailag annyit amennyit a top ír, de a programok csak annyit amennyit a másik kettő ír. A buffer és a cache az operációs rendszer által van használatban, ha a szabad memória elfogyna és az alkalmazásoknak szükségük lenne többre akkor azok terhére még kaphatnak.
-
F34R
nagyúr
válasz
_Dumber_ #2540 üzenetére
A szolgaltatokat fogjak meg****** meg vele egyutt minket is. Arra amit irtam meg mindig nagyobb a valoszinuseg mint erre a felkapott hirre. Mi ertelme? a forgalmi adat utan kell fizetni ha ez nincs es le van korlatozva akkor az o veruket tovabb nem szivjak. Europan belul is van egy csomo orszag aki szur tartalomra, es sulyos 100 eurokat kell fizertni egy example illegalis torrenter.
-
Rimuru
veterán
válasz
_Dumber_ #2348 üzenetére
Újabb csomagokat használok(/nék) mint ami a stabil Debian tárolókban van, sőt van olyan ami csak sid-ben van. De tudom hogy ha nem figyel az ember akkor reflexből felrakja az openbox-menu csomagot is az Openbox mellé (ajánlott függőség vagy hogy hívják ezt Debian esetén,
nagyon utálom) -
válasz
_Dumber_ #2328 üzenetére
Nagyon bejönne az a 20 sec?
Gyüjtened kell egy nagyobb tárkapacitású SSD- re! 7-8 éves asztali gépbe tettem Intel 520 120GB SSD- t és a WD1003 FZEX- en lévő Win7 1:25 sec alatt, míg az SSD- n lévő ugyanolyan Win7 0:20 sec alatt bootol úgy, hogy az alaplap csak SATA1- en kezeli! -
tvamos
nagyúr
válasz
_Dumber_ #2320 üzenetére
Nekem SSHD-m van, ugy tudom, a firmware intez mindent, az os-tol nem kell semmi hozza. Ha egy mezitlabas os-t hasznalsz, 2-3 boot utan mar jelentosen gyorsabb a boot ido. (Meg a leallas.) Amugy nem latok semmi kulonosen jo dolgot benne. A balck 2-t szeretnem azert kiprobalni, ha lenne penzem ra...
-
F34R
nagyúr
válasz
_Dumber_ #2322 üzenetére
hmm
En is szerintem hamarosan szetgyilkolom az enyemet es kellene mar egy jokora upgrade.
Igaz mostanaban nagyon nem tudom mit csinalok, gentoo <<>> arch vandorlas.
Jo lenne mar megallapodni valahol, de erzem, hogy nekem nem lesz kedvem baszakodni a compile-al.
Egszer kap egy brake-t az update kozben es mar nem tudod rendbehozni. -
Apollyon
Korrektor
válasz
_Dumber_ #2296 üzenetére
Nálam ilyen nincs a csomagkezelőben.
De nem is baj, mert letudtam a mai beszélgetést, nyomok egy végleges, DEVASTATE parancsot erre a s***r! pulseaudiora!
(#2298) bob.zxr: LOL én szavaztam egyedül a Teamspeakre. Google terméket biztos nem, de ezt a Mumble-t kipróbálom mindkét platformon, ha már mindenképpen váltanom kell a szabotált skyperól.
-
Fritz Teufel
addikt
-
Fritz Teufel
addikt
válasz
_Dumber_ #2283 üzenetére
Én is szigorúan elkülönítem a magán és céges dolgokat. A jelenlegi Skype accountom valamikor régen céges volt, már ki van gyomlálva, csak magáncélra használom. A mobil és vezetéses telefonokon sem fogadok céges hívásokat, tiltólistára teszem a céges telefonszámokat, nem is látom, ha esetleg keresnek. Ismerik a címemet, lehet levelet küldeni. Persze a céges telefon más tészta, ha van akkor az csak éjszakára van kikapcsolva. Úgy gondolom, hogy a pihenés mindenkinek jár, alanyi jogon. Egy biztos, a két dolgot szigorúan elszeparálom és többnyire zokon veszem, ha munkaidőn kívül keresnek a cégtől. Fiatalabb koromban ezt éppen fordítva csináltam, egy bulit is képes voltam félbeszakítani behívás miatt. Azóta tapasztaltabbá és megfontoltabbá váltam.
Hangoutsra szavazok ha lehet ilyent... viszont meg lehet győzni másról is akár...
-
F34R
nagyúr
válasz
_Dumber_ #2146 üzenetére
Mert iOS eseteben nem par szaz mega a frisstes (vagy akar a rom) hanem masfel gigat huz le, mindamelett a hardver gyengebb mint egy droid eseten, ezert csontafagy, annyira hogy utanna semmit nem tudsz vele kezdeni. Ez a nem jailbraikelt telefonokra vonatkozik. Apple ott kovette el a hibat, hogy olyan telefonra is kiadta a legujabb frissitest amire a 6-s iOS volt a tokeletes es mar a 7-es is docog rajta. En a 8-t csak 5s-en vagy ipad3-n frissitenem a tobbin maradna a regi hetes, vagy hatos rendszer.
-
BoB
veterán
válasz
_Dumber_ #2110 üzenetére
Ezt a fájlt másold be zshrc néven a /etc -n belül oda, ahol már van egy ilyen, azt írd felül.
Keresés apt-get update után apt-cache search. Bár rosszabb mint pacman-el, mert pl. nem jelzi melyik csomag van már telepítve, melyik nincs.
F34R: ehez még csak nem is kell git ott van a Debian repó is.
-
Apollyon
Korrektor
válasz
_Dumber_ #2046 üzenetére
Én én!
Ha felrakod a 7-es Debiant, akkor nem biztos hogy érdemes egyből a 8-ra váltani. Ha nem lesz kötelező váltani, akkor én nem biztos hogy fogok, márpedig nem lesz.
Egy sima frissítéshez is két parancsot kell kiadni... szóval itt a frissítés téma nem igazán van erőltetve.
De szerintem ne térj át Debianra, mert unatkozni fogsz
-
-
-
Apollyon
Korrektor
válasz
_Dumber_ #1555 üzenetére
Ez alapján a probléma megoldódott.
A smileykat én is kézzel szoktam beírni, viszont a kódokat nem. Viszont ahogy a kódok, úgy a smiley beszúrása sem ment, a lényeg ezen volt ;p Egyébként pedig ezzel egyetemben az adott smiley fölé húzott kurzor után sem íródott ki a kapcsolódó magyarázó szöveg ;p
Egyébként a kódokon még nem is lepődtem meg, mert ugye a link hozzáadásánál egy felugró ablak. A smileyk nem beszúródása viszont már gyanús volt, annak ellenére hogy a FF-ban szénné van tiltva minden, főleg a DOM storage aminek a kikapcsolása egy rakás más dolgot letilt. De ez a fő spy leak a böngészőkben.
-
Apollyon
Korrektor
válasz
_Dumber_ #1480 üzenetére
Jah a nagy gyártóknál az van, hogy biza az alsó kategória az általában elég gyenge minőségű a felsőbbekhez képest, de legalább drága. És nem csak notebook téren van ez, pl gitároknál is.
A Lenovo annyira nem katasztrófa valóban, de előbb vennék egy ezeréves használt TP-t, mint valami konzumer új gépet. Mondjuk nálam az elsődleges szempont a tartósság, mármint hogy a rendeltetésszerű használattól ne menjen már tönkre
-
Rimuru
veterán
válasz
_Dumber_ #1458 üzenetére
"Amit meg Te írtál abból nekem az jön le, hogy ott 2 videokártya van, és ha ki van kapcsolva az intel akkor nincs az nvidiaval gond." Mondhatjuk úgy hogy csak egy kártyám van, Intel hardveresen van tiltva, ezért nincs Optimus (az előnyeivel és hátrányaival együtt). Ismerősnél pl nem lehetett beüzemelni az nvidia kártyáját egy bug miatt (nem tudom azóta javították-e), így ott egyedül maradt az intel.
"Szóval. Ha grafiga terén Irodai célokra + net + minimális multimédia (játékra egyáltalán nem) használom" Ilyen esetben szerintem kb mindegy hogy mit vesz az ember, csak képet adjon.
Másik homályos pont, hogyha mégis Nvidia vagy AMD lenne akkor melyikkel szívnék. Nagyon úgy fest, hogy az én céljaimra elég lenne a nyilt driver, Ha nyílt drivet használnál szerintem AMD lenne jobb választás, beindultak ott a dolgok, viszont zárt driver esetén az nvidia még mindig jobbnak tűnik. Próbálgattam a nyílt és zárt drivert egyaránt és addig amíg támogatott lesz normálisan a zárt is azt fogom használni (ha kihasználom ha nem), a notebook hőmérsékletét is befolyásol(hat)ja.
"de hallottam már olyat, hogy az én gépemmel hasonló öreg nvidiak, vagy AMD-k, már rosszul támogatottak, és kell a zárt driver)." Nyílt driverrel nem nagyon kell gondnak lenni, sőt jobb is. A zárt driverrel sok kompatibilitási gond lenne, főleg egy olyan rendszeren mint az Arch. Nálam egy ATi Radeon 9600 megy simán ez meg ugye már több mint 10 éves.
Konklúzióféleség: Neked valószínű tényleg elég lenne az intel is, más esetben ha lehetséges szerintem zárt driver előnyösebb (Nvidiánál biztos), későbbi támogatás szempontjából nem félnék egyik kártya esetén sem (a nyílt driver az elérhető marad)
-
tvamos
nagyúr
válasz
_Dumber_ #1458 üzenetére
Hat arra, amit irsz, en nem vennem egyiket se, se Nvidiat, se AMD-t, mert en sz..tam mindkettovel. (Csak amugy meg nekem minden eddigi gepemen fagyott az Altium designer, kiveve az nVidiasakon.) Szoval... mivel kellett az Altium, ezert nVidias lett. De ez a video kapcsolgatos okorseg... ezt nem sikerult jol kitalalni.
De ha most kellene notit vennem, lehet megvennem a legjobb i7-et (M-est, de lehet, hogy U-sat) integralt videoval, oszt jo'van, mert ezzel a geppel folyamatos a szivas Linux alatt. (Az egy mas kerdes, ha futna mondjuk egy Dell Precision M3800-ra... akkor azt vennem, nVidia Quadro-val, az ziher!) -
tvamos
nagyúr
válasz
_Dumber_ #1452 üzenetére
Windows alatt tokeletesen mukodik, csak az meg lassu. Nem azert, mert gyenge a gep, hanem valami miatt lassu az a rendszer. Nagyon tetszik a Linux LXDE-vel, mert utalok varni. Csak valami el van tolva itt a dolgokban.
Lehet, hogy erot veszek magamon, es megegyszer megprobalkozom a wheezy-vel.
bambano
RasPi-on megy mar minden? En most "felfuggesztettem" a projektet, amig nem megy a gep rendesen... -
N0zer0
senior tag
válasz
_Dumber_ #1328 üzenetére
Az sem rossz. Nekem a kedvencem Windows alatt a trópusi akváriumos volt, mindenféle hallal. Viszont baromira izzította a videokártyát. Ha nem vagyok előtte, pihenjen a gép, inkább képernyő-kikapcsolást állítottam be mindig is. Ez a szemes, labdás apróság meg nem nagyon eszik sok erőforrást.
-
DrojDtroll
veterán
válasz
_Dumber_ #1244 üzenetére
És a LibreOffice hol van tudásban a Office2010-hez képest?
Középiskolai tanulmányi verseny miatt kérdezem, átáltam linux-ra, már csak max a suli miatt használok Windows-t. De versenyen lehet választani linux-ot is és LibreOffice-t, akkor elvileg Librével is teljesen megoldható a feladat.
Jól gondolom?
-
Fritz Teufel
addikt
válasz
_Dumber_ #1142 üzenetére
cvlc paranccsal dobja nekem ablakba. Szép kép és remek hang. Már csak commandline-ból kellene kipróbálni. Amint rájövök, hogy hogyan tudok oda belépni.
Más: sudo pacman -R linux310 linux310-headers linux310-extramodules
Remélem, ha ezt futtatom, azzal nem nyírom ki a rendszer. Szeretném eltávolítani a korábbi kernelt, mert a 2. frissítés kernelt is cserélt. Most vettem észre, hogy még fent van és a Grub is tartalmazza. Ez a parancs gondolom nem távolítja el a grub-ból. -
Fritz Teufel
addikt
válasz
_Dumber_ #983 üzenetére
Fenébe
Csak újra kellett volna indítani a gépet... Ezt az egy csomagot kellett volna csak feltenni és már hozzá is férek. Nem úgy ahogy akarom, de a semminél több. Teljesen elszoktam a telepítés utáni újraindítástól, nem is gondoltam volna, hogy az is kell.
Ami hiányzik nekem:
a Nautilus látja a rendszer rendszert és a microSD-t is, de nem látom a lemezkezelőben vagy a kétablakos fájlkezelőben (Krusader). Esetleg be kellene tenni az fstab-ba? Valahol mintha korábban láttam volna ilyesmit... -
tvamos
nagyúr
válasz
_Dumber_ #947 üzenetére
Igen, mert wifi-n vsatlakozom, es nem is mindig megy a NAS.
(Az lenne a jo, ha akkor indulna a script, amikor csatlakozik wifi halozatra.)(#948) Vladi válasza bambano (#942) üzenetére
Ugy erted, irjam be, hogy smbfs (cifs)?(#955) bambano válasza Vladi (#952) üzenetére
Az elet mar csak a valtozasrol szol. 😞 Ha jol van ugy, akkor megunod. Jo esetben... Vagy rad unnak... -
Fritz Teufel
addikt
válasz
_Dumber_ #824 üzenetére
Pedig valószínűleg felteszem, mert a Debian Evolution alatt nem tudom beállítani az egyik levelező kliensemet. A SUSE Evolution újabb így jó eséllyel ott be tudnám. A másik, hogy az is egy könnyű disztró. A Debian meg feltette a jövő hetet is. Terminálból meg sem próbálom, mert lövésem nincs mit kellene tenni, pedig úgy lehetne expert módban alapot feltenni. Eddig a 2,5 nap alatt egyszer fagyott a xorg. Talán ki kellene próbálnom a zárt driverekkel való telepítést is. Most kicsit megint van kedvem kísérletezni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Horgász topik
- Google Pixel topik
- E-roller topik
- Építő/felújító topik
- Autós topik
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED TV topic
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 7 8700F/9700X/9800X3D +RTX 4060/5060/4070/5070 +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- Gamer PC - R5 5600, RTX 2070 és 16gb RAM
- PC 1060 6GB , i7-7800x , 32GB RAM
- Ryzen 9 7900X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 9 7900 /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Szerezd meg a tökéletes házat most!
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B550M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 Ti 8GB Rampage SHIVA FSP 700W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest