- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Mobil flották
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
-
Mobilarena
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
mttssz #46267 üzenetére
Mintha nem is futott volna le. Április 1 az utsó dátum:
/var/log/syslog:Apr 1 04:17:04 magic-pi systemd-fsck[72]: /dev/mmcblk0p2: clean, 42734/919632 files, 407612/3895040 blocks
/var/log/syslog:Apr 1 04:17:04 magic-pi systemd-fsck[164]: fsck.fat 3.0.27 (2014-11-12)
/var/log/syslog:Apr 1 04:17:04 magic-pi systemd-fsck[164]: 0x25: Dirty bit is set. Fs was not properly unmounted and some data may be corrupt.
/var/log/syslog:Apr 1 04:17:04 magic-pi systemd-fsck[164]: Automatically removing dirty bit.
/var/log/syslog:Apr 1 04:17:04 magic-pi systemd-fsck[164]: Performing changes.
/var/log/syslog:Apr 1 04:17:04 magic-pi systemd-fsck[164]: /dev/mmcblk0p1: 85 files, 2550/7673 clusters
/var/log/syslog:Apr 1 04:17:04 magic-pi kernel: [ 5.606794] FAT-fs (mmcblk0p1): Volume was not properly unmounted. Some data may be corrupt. Please run fsc.+mijaza fsc?!
-
-
King Unique
titán
válasz
mttssz #45858 üzenetére
Én korábban az ezen hozzászólásban lévő 2 leírást próbálgattam. A 17.2 és korábbiak alatt működött, de 17.3 Cinnamon esetén már nem...
Érdekes módon a MATE/ Xfce simán megjegyzi a beállított értéket. Illetve Ubuntu és arra épülő egyéb disztróknál (pl. Kubuntu) sincs ezzel probléma.
-
IstvánLászló
őstag
válasz
mttssz #45844 üzenetére
Kedves kolléga mondhatóm így?
Remélem nem sértő így?
A lényeget ne tegyük, sufniba: én kezdőként vagyok itt jelen-fórumon....
Lényeges kérdeznem és válaszolnom kell mit tegyek ha elakadok.....
A Linux használatát: csak olvasásútján tanulni?
Értem a válaszod és köszönöm is szépen ki................
Tehát idézem szavaid, "redundánsan", próbálok mindig tömöríteni mint most..........
Segítségedet kérném, "redundánsan-gondolom, tömöríteni", minden kérdésben: válaszban igyekszem és..
Tehát ha olvastad: kérdéseimet; válaszaimat és gondolataimat is ismét..........Te hogyan válaszolnál?
Lényeg itt számítástechnika a téma?
Linux használatáról szól a fórumtémája?
A kemény műszaki problémákban itt, minden kollégám igen...
A saját szabadidejének, rovására segít......
Ezzel zárom gondolataimat: kőnőszőm sok segítségét, minden kollégámnak...........
Elnézést hogy itt: gondolom off voltam: de válaszolnom illik ha kérdeznek.........
A Linux legyen velünk és további: jó fórumozást kívánok, most is várok: Boot témában?Tisztelettel: István lászló
(#45845) CPT.Pirk
Köszönöm át is nézem amit mondasz. -
Lathronos
őstag
válasz
mttssz #45764 üzenetére
Nem igazán így kell, de majdnem. Van egyszerűbb módja is.
(#45765) FF23
Classic Menu
Jobb egérgomb a panelen -> Kisalkalmazás hozzáadása a panelhez -> Elérhető kisalkalmazások(online) -> kijelölöd a Classic Menu-t, majd a Kiválasztottak telepítése vagy frissítése gombra kattintasz. Ilyen egyszerű.
Multi Core System Monitor
Ugyanígy
-
IstvánLászló
őstag
válasz
mttssz #45724 üzenetére
Köszönöm a válaszod, igen már működik is szóközzel most írtam is be és bejön a grub.cfg.
sudo gedit /boot/grub/grub.cfgKérdezem most így jó vagy ahogyan most mondod inkább gksu val kezdjem?
gksu gedit /boot/grub/grub.cfgHogyan szerkeszthetem át konkrétan a cfg-t hogy így induljon a Boot, lenti sorban mondom tovább.
A lényeg: Linux boot-olása után lássam mit csinál és miért tölteti is be lassan magát és mire is várhat.
A terminált különben imádom használni
Egy hasonlatot mondanék, "MINT AZ IMÁDOTT AMIGAMON DOLGOZNÉK", ez a élmény fantasztikus!!!!!
Le a kalappal ténylegesen mondom most direkt-mondani.
A Linux fejlesztők és kollégák, mint itt is sokan vagyunk és így tovább munkájuk és munkátokat köszönnöm. -
-
ViZion
félisten
válasz
mttssz #14322 üzenetére
39 GB- linuxal, programokkal... hááát, szerintem így maximum 33 GB marad üresen...
Linux kezdőknek veszélyes: nálam az volt, h ugye linuxon mindent lehet, én mindent ki is próbáltam... viszont helyreállításhoz láma voltam, szal. gyakorta volt "új" linuxom
Az a fontos, h olvasni kell, sok mindenre van megoldás neten, de eleinte legyen mentésed, mert ilyen-olyan hegesztéseknél ha vmit elbabrálsz nehogy a kedved elvegye. Partíció az olyan, mint a medve: nem játék. Ha ezzel megvagy, akkor a telepítés menni fog. Ha valami elbaszcsizódik, akkor live alól home mentés, reinstall, kész. -
válasz
mttssz #14317 üzenetére
8 hónapja használok Linuxot tök laikusként. 2 hónap után a W7-et teljesen leszedtem. Bátran próbáld ki, szerintem egyszerű kezelhetőségben. Persze mindezeket átlagfelhasználóként mondom, internet, levelezés, alapdolgok. Termináltól ne félj, az esetek 98%-ban nincs is rá szükség, ha az ember idegenkedik tőle.
Szóval hajrá!
-
rokefeller
senior tag
válasz
mttssz #14317 üzenetére
Ha csak simán használni akarod, akkor semennyire. Meg egyébként sem árthatsz neki :-)
Előnyök (általában linux): teljesítmény, rugalmasság, szoftverek és update-ek kezelése, sok ingyenes szoftver, beépített tűzfal, és nem szükséges vírusirtó, általában nincs driver mizéria (ha van, akkor viszont kicsit szívósabb), meg ugye ez úgy van ingyen, hogy nem kell warezolniHátrányok: meg kell szokni/tanulni, sok szoftver helyett kell keresni free alternatívát, ami vagy tudja ami neked kell, vagy nem, ha igen, akkor is lehet hogy máshogy, kevesebb és nem olyan jó minőségű natív játék, nagyon új hardverek támogatottsága necces (nvidia optimus pl., bár itt nem konkrétan a hardver, hanem a gpu switching/offloading? a probléma)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- EA Sports WRC '23
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- E-roller topik
- The First Berserker: Khazan
- Milyen légkondit a lakásba?
- Xbox Series X|S
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Azonnali notebookos kérdések órája
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 XC 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- Csere-Beszámítás! AMD Számítógép PC Játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 256SSD+1TB HDD
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Használt Intel procik - Core 2 - Dual Core
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest