- Milyen mobilnetet vegyek?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- One mobilszolgáltatások
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
-
Mobilarena
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
Atlantisz48
őstag
válasz
lev258 #66096 üzenetére
Szia,
Köszönöm, sikerült feltenni.
Tudsz esetleg egy oldalt, vagy leírást, ha lehet akkor magyarul, ahol meglehet tanulni, hogy hogyan legyen egy linuxot a 0 ról felkonfigolni? Gondolok én itt arra, hogy pl van egy debian linuxom, grafikus felület nélkül, teljesen nyersen, és hogy azt hogyan tudom bekonfigolni úgy ahogy én szeretném? -
Atlantisz48
őstag
Sziasztok,
pár év után újra szeretnék áttérni Windows ról Linuxra, viszont egy kis problémába ütköztem a videókártya beállítása kapcsán.
Amikor kiválasztottam az Nvidia drivert, akkor újraindítást követően bejelentkezésnél nem volt kép, fekete volt a monitor, egészen addig amíg be nem írtam a jelszót, és belépett. Ez mitől lehet? Hogyan lehet orvosolni? Illetve a 340 es illesztőprogram nem túl régi? Anno régen mintha 370-nél járt volna. Amikor sikerült bejelentkeznem, visszaállítottam a drivert.
Üdv,
Zoli
-
Atlantisz48
őstag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni a Grub kapcsán. Sajnos nem úgy működik, ahogy én azt elképzeltem.
Adott egy laptop 2db SSD-vel. Az egyik SSD-n (Samsung) van a Windows 10, a másikon (Kingston) pedig egy Linux Mint 18.3.
A Linux telepítésénél a rendszerbetöltőt a Kingston SSD-re telepítettem, és azt gondoltam, hogy ennek következtében hogyha arról a meghajtóról bootolok, akkor a Grub-nál kitudom választani, hogy Windows 10 vagy Linux Mint-et szeretném elindítani. De sajnos nem lehet semmit kiválasztani, hanem egyből elindul a Linux.Megoldható, hogy elsőnek a rendszerbetöltő jelenjen meg, utána én ott kitudjam választani hogy Win10 vagy Linux?
Előre is köszönöm.
Üdv,
Zoli
-
-
Atlantisz48
őstag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni, hogy szerintetek, milyen Linuxot tegyek fel egy jó régi, és gyenge laptopra.
CPU: 1,6 Ghz Celeron M
RAM: 512Mb DDR1
HDD: 40GbHa lehet akkor Debián alapút szeretnék, csak nem tudom, hogy ez a teljesítmény elegendő ahhoz.
LibreOffice-t használnék főképp.Előre is köszönöm.
Üdv,
Zoli
-
Atlantisz48
őstag
Sziasztok!
Linux Mint 18 van a gépemen, és van egy olyan "probléma" hogy amikor ki akarom kapcsolni, és rákattintok a startmenüben a kikapcsoló ikonra, akkor be szokott adni egy másik ablakot ahol kiválaszthatom, hogy mit szeretnék, pl újraindítás, felfüggesztés, leállítás. ÉS hibernálás. Na de, az a gond, hogy a hibernálás nem mindig jelenik meg. És nem értem miért. Valaki esetleg tudja, hogy mitől függ, hogy elérhető-e a hibernálás leállításnál?
Előre is köszönöm.
Üdv,
Zoli
-
Atlantisz48
őstag
Sziasztok!
Mi a véleményetek erről a Linuxról?
Azon gondolkodom, hogy lecseréljem-e a Linux Mint-et erre.
De előtte ki szeretném kérni a véleményeteket.Előre is kösz
Üdv:
Zoli
-
Atlantisz48
őstag
Köszönöm mindenkinek a választ, frissítettem
Azért hezitáltam, hogy feltegyem-e vagy ne, mert amikor először elindítottam a Frissítéskezelőt akkor ott írta, hogy a 4-es és az 5-ös szintű frissítéseket akkor telepítse ha biztos benne, mert problémát is okozhatnak a rendszerben. De akkor ezek szerint ez csak nagyon ritka esetben fordulhat elő. -
Atlantisz48
őstag
Sziasztok!
Telepíteni szeretném a Lampot, viszont sajnos ezen a parancson nem tudok továbbjutni. És ebben szeretném a segítségeteket kérni. És ha esetleg van könnyebb módja a Lamp telepítésének, akkor arra kíváncsi lennék
sudo apt-get install php5 libapache2-mod-php5
E leírás alapján próbálom.
-
Atlantisz48
őstag
Üdv!
Felraktam az Ubuntu Gnome-t és sajnos miután beállítottam a videokártyát, zárt, tesztelt re, újraindítás után nem volt kép. És ez ezóta is így van
Be jön a Grub, kiválasztom az Ubuntut, megjelenik a töltőképernyő és utána amikor a bejelentkező felület kellene megjelenjen, onnantól fekete.
-
Atlantisz48
őstag
Üdv Mindenkinek!
Újra vissza szeretnék térni a Linuxhoz, Windowsról.
És előtte a segítségeteket szeretném kérni.
Hogyan tudom összehozni a következő felületet?https://www.youtube.com/watch?v=D46SSfNu8ZA
Előre is köszönöm
Üdv:
Zoli -
Atlantisz48
őstag
Üdv!
A black panther linux kapcsán van valakinek tapasztalata?
Vagy véleménye? Tanácsa? Fontos tudnivaló? -
Atlantisz48
őstag
Üdv!
Köszönöm az információt az Elementary OS kapcsán. Viszont találtam még egy Linuxot, amiről kikérném a véleményeteket.
A legújabb verzió eléggé jól néz ki szerintem, kb minden animálva van
-
Atlantisz48
őstag
Sziasztok!
Mi a véleményetek a Elementary OS -ről? Hogyha valaki találkozott vele, akkor mi a véleménye? Azért kérdezem, mert ezt szeretném felrakni a gépre, és előtte, azért körbe kérdeznék, hogy kinek mi a tapasztalata az OS kapcsán.
Előre is köszönöm.
Üdv:
Zoli
-
Atlantisz48
őstag
ubyegon2 és sss Köszönöm
-
Atlantisz48
őstag
Sziasztok!
(Egy előadáshoz kellene)
Milyen Linux típusok vannak?
Itt a telepítésre kellene kitérjek, parancssorból. Úgy van a Sudo apt-get install "csomagnév"
De más Linuxoknál nem így van. (?)
Azt hiszem, 4-5 Linux típus van.
Ubuntu féle
DebianVagy egységesen az összes Linuxnál így van a telepítés parancssorból?
Előre is köszönöm
Üdv:
Zoli
-
Atlantisz48
őstag
Sziasztok!
Van arra lehetőség, hogy Linux alatt is a legfrissebb Flash Player legyen telepítve? Mint Windows-on?
Csak mert azt hiszem jelenleg a 11.2-es verzió érhető el. És már van 11.5+ os. -
Atlantisz48
őstag
Üdv!
Mi a különbség a
chmod +x vagy a chmod 777 között? Egy csomószor használom, de csak azt tudom, hogy futtatási jogot ad.
Valaki egy rövid mondatban le tudná írni, hogy mi a különbség?Előre is köszönöm.
Üdv:
Zoli
-
Atlantisz48
őstag
válasz
lev258 #45284 üzenetére
Üdv!
Mit tanácsolsz mit tegyek a videó kártya driver kapcsán? Hogyan állítsam be az Nvidiát?
Csak azért kérdezem, mert nem szeretném elrontani, és míg valaki aki tapasztalt ez ügyben nem mondja, hogy mit telepítsek, inkább nem lépek semmit, nehogy elrontsamMint a mdm-t Linux Mint alatt
-
Atlantisz48
őstag
-
Atlantisz48
őstag
válasz
lev258 #45257 üzenetére
Akkor az egyéb szoftver fül alatt, melyikeket érdemes kiválasztani? Az összeset?
Akkor szerinted érdemes nem teszt fázisban lévő drivert kiválasztani, mint például a 361 14.04.1-es verzió számút? Amúgy a 14.04.1 az az Ubuntu verziót jelenti, amire kompatibilis? Csak mert láttam ott 16.04 et meg 15.10 et, ezért gondolom.
-
Atlantisz48
őstag
-
Atlantisz48
őstag
-
Atlantisz48
őstag
Sziasztok!
Van esetleg közöttetek Ubuntu rendszert használó?
Azért kérdezem, mert most egy Ubuntut raktam fel. (És most már ez is marad)
Kiválasztottam a Zárt, tesztelt Nvidia Drivert, újraindítottam, és amikor elkezdi betölteni az Ubuntut, azaz beadja a logót, és alatta a pontok elkezdenek világítani. Na ez nálam elég érdekesen megy. Mert:Elkezd felvillanni az összes majd a Laptop max fényerőről minimumra esik, és ott megáll a kép, de a háttérben hallom, az Ubuntu boot hangot. Azt a kis dobolást. És bármit nyomok meg, ez a kép marad de hogyha ekkor lehajtom a képernyőt, akkor ugye készenlétbe megy, és kinyitom, akkor viszont már a bejelentkezési képernyő fogad. Ez az A verzió.
A B verzió pedig, az, hogy az Ubuntu boot logó alatt felvillan az összes pont jelezve ezt hogy betöltött a rendszer, és utána meg kikapja a képernyőt. Viszont a háttérben meg megint hallom az a dob hangot. És ezt is csak egy akkor tudom visszahozni, hogyha képernyőt lecsukom, megvárom, hogy készenlétbe megy, majd kinyitom, és akkor már a bejelentkező képernyő fogad.
Ám de, hogyha nem váltok át Nvidia driverre, hanem azt használom ami gyárilag be van állítva, akkor tökéletesen működik.
Van esetleg valakinek ötlete, hogy miért?
Előre is köszönöm.
Üdv:
Zoli
-
Atlantisz48
őstag
Üdv!
Felraktam az Ubuntu Studio -t, nagyon tetszik, de van egy pár dolog amit szeretnék kikapcsolni, viszont nem sikerült.
Azt hol lehet kikapcsolni, hogyha a TouchPad on hogyha 2 ujjal fel vagy le húzom, akkor munkaterületet vált. És hogyha gyorsabban végig húzom, akkor vagy 3x végig megy a 1-4 munkaterületen.
Hol tudnám kikapcsolni?
-
Atlantisz48
őstag
válasz
lev258 #45151 üzenetére
Üdv!
Megpróbáltam beüzemelni a TouchPad ot a link alapján, de amikor telepíteni akartam a "xserver-xorg-input-mtrack" csomagot, akkor kiírta, hogy vannak függőségei, és ott fel voltak sorolva. Feltelepítettem mind a 2-öt.
Utána meg nyitottam ezt "/usr/share/X11/xorg.conf.d/50-synaptics.conf " és beillesztettem az oldalon linkelt beállításokat. Ez után megpróbáltam ezt a parancsot lefuttatni, "sudo restart lightdm de azt írta nincsen ilyen. Rendben, akkor gondoltam egy számítógép újraindítás is egyenlő ezzel.
Na és akkor jött a fekete leves. Ez a kép fogadott:
Hogyha arra megyek, hogy "yes" akkor:
Utána meg:
Hogyha arra megyek hogy "no" akkor egyből a fentebb említett szöveg jön elő.
Ekkor gondoltam biztos hiányolja a "lightdm"-t ezért mivel grafikus felületen nem engedett bejelentkezni, a korábban említett szöveg miatt. Ezért megnyomtam a CTRL+ALT+F1-et ls bejelentkeztem parancssorosan. És felraktam a "lightdm"-t. Amikor elindítottam a telepítést akkor:
Itt kiválasztottam a "lightdm"-et. Ezek után ez futott le:
Ez után újraindítottam a gépet és gondoltam, hogy most már minden rendben lesz, DE
a Bootolás megáll a Linux Mint Logonál.Mit tegyek, hogy működésre bírjam?
Megúszhatóm, az újratelepítést?
Vagy hol rontottam el a telepítést? -
Atlantisz48
őstag
Üdv!
Elnézést, kicsit hosszúra sikeredett a képek miatt.
Próbáltam telepíteni, és beállítani a Mac-es TouchPad funkciókat Linux Mint alatt, ez alapján.
De problémába ütköztem, a Synaptics ba rákerestem azokra a csomagokra ami a leírás elején látható a két képen, de nem találtam meg mindegyiket.
Pl Hogyha beírom, hogy "utouch" akkor semmit nem ad ki.
Utána rákerestem az "evdev"-re ott már több szerencsével jártam, ezeket sikerült telepíteni, viszont azt a 2 csomagot ami a leírás képén az utolsó kettő volt azaz a xserver-est nem találtam.
Ezek után megkerestem a touchegg.conf fájlt. Elvileg itt kellett volna legyen /usr/share/touchegg.conf de én a /usr/share/touchegg/touchegg.conf be találtam. De ez mindegy is lényeg, hogy megvan. megnyitottam. De nem tudom hogy kell-e benne valamit módosítanom?
Mert jelenleg egyik 3 ujjas mozdulat sem megy.Üdv:
Zoli
-
Atlantisz48
őstag
Sziasztok!
Egy régi 1 magos Intel Celeron gépre milyen Linuxot ajánlotok?
2,66 Ghz
1 Gb DDR1 RAMCsak az iskolai dolgokra kellene. Lamp vagy Xamp, apache, MySql Workbench, Netbeans.
-
Atlantisz48
őstag
válasz
Atlantisz48 #44900 üzenetére
Üdv!
Segítséget szeretnék abban kérni, hogy hogyan tudnák Linux Mint Cinnamon mellé KDE-s kezelőfelületet telepíteni. Eddig ugye a Cinnamon van fent, de a KDE most nagyon megtetszett, és nem szeretném emiatt újra rakni az egész rendszert. Van erre megoldás?
Üdv:
Zoli
-
Atlantisz48
őstag
Sziasztok!
Abban szeretném a segítségeteket kérni, hogy van-e arra mód, hogy beállítsak a TouchPad-en olyan trükköket, és funkciókat, mint a Mac-es laptopokon.
Van erre valamilyen program?Előre is köszönöm a célra vezetést
Üdv:
Zoli
-
Atlantisz48
őstag
válasz
Atlantisz48 #44866 üzenetére
Ezeknél a Linux mint változatoknál mint pl a Cinnamonn, XFCE, KDE, MateAzon kívül, hogy másképpen néz ki a kezelő felület, miben különböznek?Találtam egy leírást.
-
Atlantisz48
őstag
válasz
ubyegon2 #44836 üzenetére
Igen - igen a Cinnamonnál olvastam. Ezeknél a Linux mint változatoknál mint pl a Cinnamonn, XFCE, KDE, Mate
Azon kívül, hogy másképpen néz ki a kezelő felület, miben különböznek?
Visszatérve az előző témához, akkor ezek szerint a Cinnamonnál nincs is mód, az animációt módosítani? -
Atlantisz48
őstag
Sziasztok!
Sokat keresgéltem az interneten, és próbáltam Youtube videó alapján beállítani, de nem sikerült.
Azt szeretném összehozni, hogy a Munkafelület váltás animáció, ne úgy nézzen ki hogy csak oldalra csúszik a kép, hanem mint egy 3D-s kocka megfordul. Vagy valamilyen szebb animáció.Ehhez leszedtem a Compiz-t feltelepítettem, felraktam mellé még a GUI-t is. De sajnos nem találom a megfelelő beállítási opciót.
Olyat is olvastam, hogy ez Linux Mint alatt nem lehetséges, de volt akinek sikerült stb.
Akkor hogy van ez? Merre keresgéljek, hogy találjalak egy jó leírást a telepítés/beállításról?
Előre is köszönöm.
Üdv:
Zoli
-
Atlantisz48
őstag
válasz
Lasersailing #44792 üzenetére
Igen igen, láttam, de akkor ezek szerint nem a Linux operációs problémája a plusz hő termelés.
Persze, kipróbálom több böngészővel is kb szombaton meg is írom a tesztet.
Ilyenről még nem is hallottam, hogy egy böngészőnek a CPU használata 1 magra van korlátozva
. Jó ezt tudni
-
Atlantisz48
őstag
-
Atlantisz48
őstag
Sziasztok!
Olyan problémába ütköztem, amit nem tudok megoldani, így hát a segítségeteket szeretném kérni.
Firefox-ot használok. És bizonyos időközönként, (10-30 perc) hogy amikor el akarom navigálni egy másik oldalra, akkor az írja ki, hogy csatlakozás, és csak tölt, hogyha megnyitok egy másik fület, és meg akarom nyitni a google-t akkor is csak csatlakozást ír. És amikor ez van, mindig felpörög a laptop ventilátora. Ekkor megnézem, folyamatoknál, hogy a Firefox mennyit fogyaszt, és látom, hogy CPU: 100% De hogy miért?Ezt csak úgy tudom orvosolni, hogyha a folyamatoknál kilövöm a Firefoxot, mert egy sima bezárás nem zárja be, mert a háttérben ugyan úgy fut. És miután sikeresen bezártam, a ventilátorok ismét a normális tempóban mennek. Ezek után, hogyha megnyitom a Firefox-ot, akkor egy ideig megint normálisan megy.
Ez mitől van?
-
Atlantisz48
őstag
Üdv mindenkinek!
MySql Workbench + apache + php + lamp + mysql kapcsán hozzátok forduljak, vagy ez már haladó téma?
-
Atlantisz48
őstag
Sziasztok!
Az SSD-nek az írási mennyiségét valahol meg tudom nézni, mint Windows alatt pl a ssdok-al vagy a Hard Disk Sentinel.
Hol tudnék esetleg ezután járni? -
Atlantisz48
őstag
Sziasztok!
Lenne egy eléggé érdekes kérdésem, amit már biztos mindenki tud, de én nem tudok rájönni.
Hogyan tudok Linux Mint alatt a tálcára alkalmazásokat indítókat azaz parancsikonokat tenni? Oda ahol a menü gomb van, mellé jobbra szeretnék párat elhelyezni.
Egy jó ideje próbálgatom, de nem tudom.A másik dolog pedig, ugye most volt az a Hack támadás a Linux Mint ellen. Ez független a frissítésekre ugye?
Telepíthetem azokat amiket felajánlt. Ezeket:Üdv:
Zoli
-
Atlantisz48
őstag
Üdv!
Energia takarékosság szempontjából, mi az ideális beállítás? Érdemes elállítani? Vagy jó ez így?
És lenne még egy kérdésem, próbáltam beállítani a swappiness értékét, de nem találtam a megadott részt a konfigban. "vm.swappiness=10"
De nem találom, jó helyen keresem?
Előre is köszönöm.
Üdv:
Zoli -
Atlantisz48
őstag
Üdv!
Közületek van aki használ Mysql + valamilyen webszervert? Pl MySQL Workbench + XAMPP.
Azért kérdezem, mert én felraktam a MySQL Workbench-et és a XAMPP ot, de nem tudtam összehozni, hogy a MYSQL csatlakozzon a XAMPP hoz. Van valaki aki már próbálkozott más alternatívával?
Másik kérdés, tudtok egy mondani, egy jó alkalmazást, ami figyeli az SSD írását, ilyen olyan adatait? STB
Felraktam a Hard Disk Sentinel Linuxos verzióját, de az nagyon fapados. -
Atlantisz48
őstag
Üdv!
Ha már tudtok róla, akkor ezt vegyétek semmisnek.
http://pcforum.hu/hirek/18031/all-a-bal-kemprogramot-talaltak-a-linux-mint-ben
-
Atlantisz48
őstag
válasz
Atlantisz48 #44412 üzenetére
Felraktam azt, amit te mondtál, és tényleg semmi gond nem volt vele.
Most már csak egy LAMP-ot kellene felrakjak, hogy majd a PHP kódot fordítsa (Remélem jól mondom.)
Ezt a videót találtam a telepítéséről. Jó ez szerintetek, vagy van ennél egyszerűbb megoldás? -
Atlantisz48
őstag
-
Atlantisz48
őstag
Üdv!
Köszönöm mindenkinek a segítségét, sikeresen felraktam egy Linuxot, (Linux Mint) Windows 10 mellé, és minden ellenőrző parancs pozitív eredményt adott vissza. Tehát minden rendben.
De még lenne pár kérdésem, A NetBeans-t sikeresen feltelepítettem, de még szükségem lenne, egy MySQL Workbench-re, mert az iskolában azt használjuk. Windows-ra gond nélkül felment, de Linuxra, telepítésnél megakadtam. Jártad esetleg valaki ez ügyben? Viszont, hogyha tudtok jobb MYSQL alkalmazást, Linuxra ami hasonló vagy jobb tudású mint a MySQL Workbench akkor azt is felteszem.
Előre is köszönöm.
Üdv:
Zoli
-
Atlantisz48
őstag
válasz
King Unique #44146 üzenetére
Azért akarom újratelepíteni, mert akkor a HDD-n csak az adatok lesznek, így a Linuxnak nem kell folyton bekapcsolnia azt, a Swap miatt, mert akkor az SSD-n lenne. Nem azért mert unatkozom, csak a lehető legjobban szeretném optimalizálni, és energiát spórolni, hogyha akkumulátorról üzemel.
Köszönöm a cikkeket, elolvasom, és nekikezdek.
Üdv:
Zoli
-
Atlantisz48
őstag
válasz
King Unique #44080 üzenetére
Üdv!
Sikerült, körülnéztem a BIOS-ban, és az volt a gond, hogy elsőnek a HDD-ről próbált bootolni, és azon csak a Windows Loader-e volt.
És akkor most már megy. De az helyes, hogy így hivatkozik a Windows 10-re?
Amúgy a Secure Boot ki van kapcsolva, a többi beállítása oké?
A másik pedig, hogy itt kell valamit módosítanom?
És végül, az utolsó kérdés, hogy az úgy jó, hogy újra particionálom azt a 120-gb os SSD-t, és arra rakom a Windows Loader-ét (Az az 500mb os partíció) és a linuxnak a Swap-et. És emellett magát a Windows-t és az Ubuntut.
És akkor a HDD-n csak az adatok lesznek. Szerinted/szerintetek ez így jó lesz akkor?Üdv:
Zoli
-
Atlantisz48
őstag
válasz
King Unique #44078 üzenetére
Lenovo B590-es laptopról van szó, nem tudom, hogy új, vagy réginek számít-e.
De amúgy rengetegszer sikerült ezt a dualbootot megcsinálni, csak Windows 7+ Ubuntu párossal. Nem pedig Windows 10-el. -
Atlantisz48
őstag
válasz
inf3rno #44069 üzenetére
Igazad van. Megpróbálom úgy, csak mivel olyat még nem csináltam, ezért kicsit tartok tőle. De majd megpróbálom.
Amúgy újraraktam a Linuxot, és utána is csak a Windows akart be bootolni, utána, USB-s Linuxon beírtam azt a 2 parancsot, amivel az sda-t a /mnt alá csatolom, és a Grub ot telepítem. Utána kikapcsoltam a FastBoot-ot Windows-on. De ezek után se jött be a Grub, csak a Windows indult el.
Mit hagytam ki? -
Atlantisz48
őstag
Üdv Mindenkinek!
A segítségeteket szeretném kérni, a következő ügyben. Nemrég bekerült a laptopomba egy SSD-is a HDD mellé. És ráraktam egy Windows 10-et. Eddig minden rendben volt. De amikor az Ubuntut is telepíteni szerettem volna, (Az SSD-n ki volt készítve a Linuxnak is egy partíció), az installálás után, amikor arra vártam, hogy a Grub betöltődjön egy 0xc000000e hiba fogadott. Utána néztem az interneten, EZ alapján sikerült helyrehozni(Nyitottam egy parancssort a Windows telepítő DVD-ről, és beírtam azt a 3 sort). De így csak a Windows tudom használni. Meg lehetne esetleg azt oldani, hogy a Linuxot is be tudjam bootoltatni?
Jelenleg így van partícionálva:
SSD
70gb Windows 10
30gb UbuntuÉs a maradék a 120gb-ból formázatlan, mert úgy mondták, hogy így is meg lehet oldani, hogy az SSD ne legyen soha tele.
HDD
500MB a Windows lapozófajlainak a helye talán.
2gb SwapÉs a maradék az 1TB-ból az adatok.
Előre is köszönöm a segítségeteket.
Üdv:
Zoli
-
Atlantisz48
őstag
Üdv!
Linuxot szeretnék telepíteni a gépemre.
Lenovo B590.
I3 2,4 GHZ
4GB-ram
Intel HD 4000
GT 720M 1GBSSD-re szeretném telepíteni a Windows mellé. Eddig Ubuntut néztem ki, és a Linux Mint-et. De nem tudom, hogy melyik lenne érdemesebb, internetezés, filmnézés, de főként az iskolai dolgok futtatására kellene,
konkrétabban JAVA programozás, PHP HTML5 SQL MYSQL meg ilyenek.Előre is köszönöm a segítséget a választásban
Üdv:
Zoli
-
Atlantisz48
őstag
Köszönöm a gyors segítséget
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen mobilnetet vegyek?
- Nintendo Switch
- Iqos cigaretta
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- PlayStation 5
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Amazon Kindle
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Gyermek PC játékok
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Egyedi ékszerdobozka
- Új, verhetetlen alaplap sok extrával!
- Realme 8i 64GB / Normál állapotban / 12 hónap jótállással
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-6G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P50 - i7-HQ I 16GB I 256SSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest