- iPhone topik
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
mikoljan #57531 üzenetére
Értelek, ezért is írtam, hogy ha újra nekiugrasz, akkor gondold végig és úgy particionálj, hogy ne zárd ki a meghajtó akármekkora részét a későbbi használatból.
Én úgy csinálnám, hogy wint felraknám először(8 felett kikapcsolnám a félhibernálást vag fastboot-ot és a secureboot-ot), az megcsinálja magának a szükséges plusz partícióit még és az utána fennmaradó helyet teljesen kiterjesztettre venném, azon belül meg logikaiakat csinálnék, amennyi kell.
Úgyis jobb Linuxból is egy friss telepítés, gondolom már nem a legfrissebb volt fenn. (ha már így alakult a dolog)
Ja és nincs mit!
-
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
mikoljan #57521 üzenetére
Ez így nem fog menni, mert az üres hely nem része az extended területnek és az a pici (recovery?) partíció is útban van.
Ki kell mentened az SDA5 tartalmát valahová, majd meg kell szüntetned azt, a swap-ot és a pici partíciót is, meg az egész extended területet.
Az után a szabad helyre tudsz létrehozni megfelelő méretű partíció(kat), ahová aztán vissza tudsz menteni adatot.Adatmentésre lehet használni akár a gparted partíció mentő / visszaállító lehetőségét is, de talán célszerűbb a Clonezilla használata, ami csak a hasznos adatot menti és azt is tömöríti, az üres helyet nem tárolja le.
-
SATA_boy
csendes tag
válasz
mikoljan #38810 üzenetére
Örülök hogy felhoztad ezt a témát, mert anyós gépén én is pontosan azt tapasztalom, mint ami nálad is jelentkezik (azaz valamikor a 4. vagy 5. oké után épül fel a kapcsolat, de van amikor elsőre sikerül csatlakozni a hálózathoz).
Egy router vásárlása biztosan megoldja ezt a jelenséget, de azért kíváncsi lennék én is, hátha van valami lehetőség arra, hogy már elsőre sikerüljön csatlakozni, mindenféle beavatkozás nélkül...esetleg a hálózati csatlakozás késleltetésével lehetne ilyet elérni...de nem ástam bele magam jobban a témába. -
válasz
mikoljan #38810 üzenetére
Tényleg nem tudom, hogy jobb lesz-e a felállás újabb nm-csomaggal, de lehet, sajna a digi kapcsolat nálam is ilyen volt, igaz, ha kapcsolódott, akkor nem volt gond vele. A mobil miatt próbáltam ki a régi routeremet és mivel működött, így azóta azt használom. Winnel nem akart már működni, de azóta már tudom, nem a router volt a ludas!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
- Csere-Beszámítás!AMD Asztali számítógép PC Játékra! R5 5600/ RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Napi 1000 -ft tól elvihető RÉSZLETFIZETÉS BANKMENTES MSI Cyborg 15 A13VE
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest