- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Fotók, videók mobillal
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
-
Mobilarena
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
rt06
veterán
válasz
Siriusb #11942 üzenetére
fsck-val hogyan iratom ki a toredezettseget? nem sikerul rajonnom, pedig tudom, hogy valamivel ki lehet iratni az egesz particiora vonatkozona (s lehet pont ezzel)
amugy igen, torrent letoltes eredmenyei a file-ok, es nem foglalok elore helyet nekik, viszont viszonylag gyorsan toltottem (2-5 MBps), es mas irasi muvelet nem igazan volt
nem is kell, a bittorrent protokoll onmagaban gondoskodik az alapos toredezesrol -
kekkec
aktív tag
válasz
Siriusb #11644 üzenetére
Vagy a WIN 7 sérült meg legyagyáskor, majd megpróbálok egy helyreállítást.
Ezt írta, mikor a hálózati adapterek drivereit próbáltam újratelepíteni:Mint-ben nem csináltam semmit, a wifi-re próbáltam rácsatlakozni, de nem tudtam a WPA2-es titkosítású hálómra felcsatlakozni, ahogyan Ubi live-val se.
Ezt konstatálva, újraindítottam majd a WIN 7 betöltés közben lehalt, és második nekifutásra felállt a már taglalt hálózati problémákkal.Nem tudom mit kéne Mint-ben varázsolni, de nem is akarok próbálkozni, mert aztán tényleg hardver hibám lesz. :-(
-
kekkec
aktív tag
válasz
Siriusb #11642 üzenetére
És hogy-hogy pont Mint után halt ki a Win hálózat ("a hardware")?
Egyébként nem arra gondoltam, hogy a Win 7 vagy Kubuntu fájljaihoz nyúl a Live CD-s disztro, itt most ugye konkrétan a Mint. Hanem más módon tesz be, amit nem tudok, hogy hogyan is tehetne meg egy leállított rendszer, és ezért írtam ide.
Tehát a kikapcsolás nem segített.(annon BT-kel volt, hogy asszem "ifconfig wlan0 down" paranccsal leállítottam a wifit és elfelejtettem visszaállítani "up"-os paranccsal, majd így indultam el XP-vel és wifi sehol) Ha jól emlékszem. Az lehetséges, hogy a hardwerhez "nyúl" a linux, és emiatt vannak gondok?
-
kekkec
aktív tag
válasz
Siriusb #11639 üzenetére
Azt is próbáltam. Úgyse tudta a drivert betölteni a Win 7.
Eltávolítottam a hálózati eszközöket (2 integrált háló kártyát és a wifit), majd nyomtam egy "hardverváltozások keresést" és megpróbáltam telepíteni az eszközök drivereit a win-es driver frissítéssel, de hiba (Kód 1) miatt nem tudta telepíteni a WIN 7. Ezután deafultra állítottam a bioszt és úgy próbáltam és "jó" lett, de a hálózati beállítások kifagy a rendszerbetöltést követően.(#11640) sh4d0w: Jó. És ez (2. pont) meg mi akkor?
Nem nagy a valószínűsége annak, hogy véletlenül halnak le a rendszerek pont ezen bizonyos disztribúciók újraindítása után.
Esetleg egy g€ci manó figyeli a házból, hogy mit indítok és belerúg a resetbe amikor újraindítom azokat a bizonyos disztrokat op. váltás céljából.
Meg a Win hálózata is véletlenül, pont Mint után fosta össze magát.
szvsz sh4d0w neked nincs teljesen igazad, mert ha hardver hiba lenne az random jelentkezne, viszont ha hardver hiba, akkor konkrétan mi lenne az "szerény véleményed szerint"? -
Fooler89
őstag
válasz
Siriusb #11534 üzenetére
Na akkor leírom azóta történteket.
Újra telepítettem, mert a netem állandóan elment.
Elkezdtem a telepítést szigorúan követve a wiki leírását.
Xorg telepítésétől leírom lépésről lépésre mit csináltam, hátha valamit én rontottam el.
# pacman -S xorg-server xorg-xinit xorg-utils xorg-server-utils
# pacman -S mesa
# pacman -S mesa-demos
Felvettem a [catalyst] és a [xorg110] repót a core elé tettem.
Nem futott le a pacman -Syu ezért
pacman -Rdd xorg-server xorg-server-common
pacman -S xorg-server-catalyst-maximize-fix
pacman -Rdd xf86-input-evdev
pacman -Syu megvolt majd a telepítem a catalyst-ot.
aticonfig --initial
reboot
/etc/rc.conf hozzáadtam DEAMON-ba (fglrx)
/etc/mkinitcpio.conf MODULES(fglrx)
/boot/grub/menu.lst hozzáadtam a nomodeset a végére így
kernel /boot/vmlinuz26 root=/dev/sda1 ro nomodesetMajd feltelepítettem egy kde-t és most arról írok és így elsőre úgy néz ki működik.
Jól csináltam mindent?[fooler@fooler ~]$ lsmod | grep fglrx
fglrx 2547203 241
agpgart 22096 3 ttm,drm,fglrx
button 3646 1 fglrx
[fooler@fooler ~]$ fglrxinfo
display: :0 screen: 0
OpenGL vendor string: ATI Technologies Inc.
OpenGL renderer string: AMD Radeon HD 6530D
OpenGL version string: 4.1.11005 Compatibility Profile Context
[fooler@fooler ~]$ glxinfo | grep direct
direct rendering: Yes
GL_AMD_multi_draw_indirect, GL_AMD_name_gen_delete,
GL_ARB_draw_elements_base_vertex, GL_ARB_draw_indirect,
GL_EXT_copy_buffer, GL_EXT_copy_texture, GL_EXT_direct_state_access,
[fooler@fooler ~]$Ne haragudjatok, de sajnos ez volt a meglátásom, hogy sokan egyáltalán nem googliznak mégis kérdeznek és kapnak is választ. Sokat írtok ide sok embernek segítettek de néha be kellene látnotok, hogy aki nem fog rákeresni a neten a problémára az linuxot sose fogja tudni megtanulni szvsz. Magyarul nem sok értelme van segíteni. Én probálkozom, de sajnos nem mindig vagyok a top-on.
-
F34R
nagyúr
válasz
Siriusb #11424 üzenetére
köszönöm szépen az mpd + ncmpcpp is jó lett végre valahára
végülis ez annyira nem zavar a bill. kiosztással kellene még valamit kezdeni mert az annyira nem okés setxkbmap hu .
Azt tudom hogy a xorg.conf-ba kell amit meg is találtam pastebin-en amit gondolom ide kell tenni ~/.xorg.conf Xkblayout hoz meg a nyelvet.
mindegy van időm rá a többi már nagyjából kész van. -
F34R
nagyúr
válasz
Siriusb #11422 üzenetére
tudom de engem Ubuntu szintű dolgok nem érdekelnek még ha hosszas órák /napok árán is de ezt a rendszert akarom .
Ha a konfigurációs fájlokról van szó akkor jó , nem módosítottam a PGKBUILD-en sem.adduser-el hozzáadtam egy új felhasználót viszont akkor meg a pppoe-start-t nem tudom véghez vinni. van olyan mód hogy ezt még deamon alatt töldőjön be ? (mondjuk a rendszer hamarabb felál mint ahogy a hálózat betöltődik így valamikor nem mindig egyből kapcsolódik
).
Ezt a parancsot ~/.xinitrc -be lehet írnom hogy ne mindig kelljen beírogatnom?
-
zedok
őstag
-
F34R
nagyúr
válasz
Siriusb #10928 üzenetére
aham , mag a core már megy, WMFS-t meg nem tudom elrakni mert nem pacman el működik hanem mkdir-el de nem tudok navigálni az oldalra terminálból elméletileg a links-el kellene de hibás parancssort ír ki szóval már itt elakadtam. mivel nincs még egy gépen ezért mindent leírtam egy füzetbe és onnan telepítettem sajnos így nem tudtam mindenért felszaladni a netre sajnos ez a hátrány van.
-
törölt tag
válasz
Siriusb #10836 üzenetére
igazából nekem sem annyira létfontosságú a skype most, de majd ha nemsokára külföldre megyek, akkor fogom használni a szüleimmel telefonálni. bár az is lehet, hogy inkább átszoktatom őket googletalk-ra, az teljesen jól működik empathy alatt, de akár böngészőből is, nem kell vele annyit szenvedni.
múltkor egy ismerősömet (aki amúgy nagy skype használó) rávettem, hogy próbáljuk már ki a gtalk-ot is, mert kíváncsi vagyok. aztán azóta már olyanokat hallok tőle, hogy ő térít át embereket, mert sokkal jobb a képe, meg könnyebb, és linuxbarátabb -
törölt tag
válasz
Siriusb #10834 üzenetére
azt én kikapcsoltam, mert az volt vele a bajom, hogy akkor is tovább villogott, amikor már elolvastam az adott üzenetet, és válaszoltam is rá. amíg nem kattintottam az empathy főablakának az ikonjára is, addig villogott.
most még nem jutottam el a kiegészítések telepítéséhez, éppen azon vagyok, hogy szerezzek egy 64 bites skype-ot fedora alá, mert az i586-os fájl simán feltelepül, de nem indul el, a 64 bites rpm, amit opensuse-hoz adtak ki, az meg nem talál valami függőséget, és nem települ...
de majd megnézem akkor a kiegészítéseket is. arról az értesíŧésgyűjtőről a levlistán volt szó, oda írtam én is, hogy egy ilyen kellene nagyon. -
törölt tag
válasz
Siriusb #10832 üzenetére
én most fedora 15-öt tettem fel (suse alatt nem ment az istennek sem az ibus input), az is már gnome3-ra épül, és elég jól integrálták. ami fura nekem, hogy most láttam valahol egy interjúban, hogy a suse milyen remekül dolgozk az új gnome felülettel, és hogy sokkal előrébb vannak a konkurenciánál, ami lehet, hogy igaz, de magával a rendszerrel nekem voltak problémáim. szóval egyelőre inkább f15
majd ősszel, ha megjött a gnome 3.2, meg az új linux mint, akkor újra körülnézek, de lehet, hogy addigra nem fog már hiányozni annyira a debian alapú kiadás.extension-öket hogy tettél fel? repóból, vagy valahogy kézzel? nekem egy értesíŧésgyűjtő hiányzik még, ami folyamatosan látszik, és mutatja, ha új üzenet jött empathy-ban, vagy valahol. mert most ha elmulasztom azt a 2 másodpercet, amíg alul az a csík megjelenik, akkor sehol nem látszik, hogy jött valami (még ha előhozom a notification bar-t, akkor sem. leglaábbis empathy ablakoknál nem, mert azok perzisztensen beülnek oda...).
-
BigManus
addikt
válasz
Siriusb #10667 üzenetére
Ez a Windows beidegződés sokaknál.
Pedig tényleg nem bonyolult feladat terminálban elvégezni a feladatokat.
Sokszor nekem is hamarabb rááll a kezem a terminálra.Lehet aztán korosztály függő is a dolog, mert anno mikor még Windowst használtam, a dos parancsokat is ismertem, sőt tanították.
A mostani generáció ( persze van kivétel ) viszont nem is tudja mi fán terem, lehet ezért ijesztő nekik a terminál használata. -
milestone
tag
válasz
Siriusb #10528 üzenetére
Tetszik a hozzáállás
Köszönöm a segítő szándékot. Igazából szeretném elkerülni a parancssoros megoldásokat, a Dos-os időkben használtam eleget, de az régen volt, és már nem szeretném.
Próbáltam most reprodukálni a hibát egy új, dummy fiókkal, de nem sikerült. Az új (3.) panel létrehozása nem hozta elő a korábban leírt jelenséget, és az akkor telepített applet-eket sem sikerült teljesen megtalálnom. A szoftverközpontban a "hdd" kulcsszóra használva kerestem hdd-hőmérséklet figyelő programot. 3-at találtam és telepítettem, valószínűleg az egyik akaszthatta ki a rendszert. Most egyrészt nem is találtam meg mindent, másrészt miután telepítettem egyet, nem találom sem az alkalmazások között, sem a rendszer menüben. Hol lehet? Honnan/hogyan tudom elindítani? Sensors applet a neve.
Tudsz ajánlani esetleg valami mást, valami hasonlót a HDD Sentinelhez? Tudom, h. van Linuxos verziója, de az nem grafikus. Jó lenne, ha folyamatosan monitorozná a SMART-adatokat is.
Még valami. Lejött egy csomó frissítés, így a GRUB indítómenüben túl sok indítási opció jelenik meg: régi kernelek, memtest, stb. Hogyan tudom szerkeszteni hogy csak az jelenjen meg, amit szeretnék?
Illetve ez egy Thinkpad laptop, és korábban indításnál, míg csak XP volt rajta, a kék színű Thinkvantage gomb lenyomásakor előugrott egy saját TP-os indítómenű, ahol ki lehetett választani a TP saját kis oprencerét (lehet, h. Linux alapú volt, nem tudom), mely backup/restore, stb. lehetőséget nyújtott baj esetén, még netezni is lehetett. Ez elúszott a GRUB-bal és nem lehet visszaállítani? -
deter
aktív tag
válasz
Siriusb #10471 üzenetére
Sikerült, köszönöm!
(Windows alól telepítettem, így windows boot.loaderén keresztül választom a használni kívánt OS-t, őszintén engem nem is zavarna, de mivel totál laikus kezébe kerül a gép, aki ráadásul szeret "kísérletezgetni", így félő, hogy rövidesen megint nálam köt ki ez a vacak...
Ezért is akarom a Comodo Time Machine-t feltenni, de az megint egy rizikó, hogy tönkre vágja boot.ini/grubot
-
Gercsa
senior tag
válasz
Siriusb #10301 üzenetére
Még egy kérdés.
Mikor a wifi hálózathoz csatlakoztam, kért még egy jelszót, és nem igazán értettem, hogy mi is volt az. Sajnos már nem emlékszem pontosan mit is írt ki, de valami -keyring locked- vagy valami hasonló miatt kellett. Az mi lehetett?
Egyébként működik, csak nem tudom mi volt ez.
-
Gercsa
senior tag
válasz
Siriusb #10298 üzenetére
Köszönöm a segítséget.
unetbootin-nal raktam egy ubuntu netbook edition telepítőt egy pendrive-ra, majd onnan sikeresen telepítettem SD kártyára, és most tökéletesen működik, bootol, a wifit is sikerült beállítanom, és a hang is jó.
Tudok továbbra is dolgozni a gépemen, anélkül hogy lenne benne vinyó, vagy ssd, ez nagyszerű!
Tetszik ez a rendszer
-
Gercsa
senior tag
válasz
Siriusb #10296 üzenetére
Szia!
Jol gondolod, eletemben nem hasznaltam meg.
Rakerestem a neten usb-s linuxra es ezt talaltam.Akkor ha jol ertem van egy unetbootin nevu program amivel fel tudok rakni egy iso fajlbol egy ubuntu rendszert a pendrive-ra.
Es majd ott a network managerben el fogok boldogulni.
Kovetkezo kerdes, ami felmerult bennem.
Itt nem tudom most a hangerot allitani. A talcan levo volume is 100%-on van, meg a zenelejatszoban is. Lehet meg mashol is allitani?
Gondolom win alatt a funkciobillentyu+f8 -al levettem, de itt most nem megy ennek az allitasa, funkciobillentyuvel csak a fenyerot tudom allitani.Ehhez egyebkent van linux ala is valami univerzalis telepitheto driver, vagy minden verzio/disztribucio mast hasznal?
-
ko9
addikt
válasz
Siriusb #10129 üzenetére
Na ez sikerült...
Következő kérdés: Mióta átállítottam a felbontást 1024x768-ra azóta a kép "remeg". Elvileg 60Hz-en kéne lennie. A monitor egy régi CRT, OSD nélkül... "Kényszeríteni" nem lehet valahogy a képfrissítési frekvenciát? Meg 14 colosnak ismeri fel, valóságban pedig 15ös...
Másik: Videófelvételt szeretnék készíteni FireWire kapcsolaton keresztül csatlakoztatott kamerán keresztül. DV-ben venném fel, tömörítés nélkül? Melyik programmal tudom ezt megtenni?
Köszönöm a segítséget!
Gyula -
CoolBoy323
nagyúr
válasz
Siriusb #9852 üzenetére
pdavid@pdavid-desktop:~$ sudo rmmod cx88xx
ERROR: Module cx88xx is in use by cx88_alsa,cx8800a másik 2parancsra semmit nem csinál :S
pdavid@pdavid-desktop:~$ dmesg|grep cx88
[ 9.194227] cx88/0: cx2388x v4l2 driver version 0.0.7 loaded
[ 9.194578] cx8800 0000:01:08.0: PCI INT A -> Link[APC3] -> GSI 18 (level, low) -> IRQ 18
[ 9.194966] cx88[0]: subsystem: 107d:6618, board: Leadtek TV2000 XP Global [card=61,autodetected], frontend(s): 0
[ 9.194968] cx88[0]: TV tuner type 71, Radio tuner type 71
[ 9.471669] tuner 2-0061: chip found @ 0xc2 (cx88[0])
[ 9.519243] cx88[0]: Asking xc2028/3028 to load firmware xc3028-v27.fw
[ 9.532592] input: cx88 IR (Leadtek TV2000 XP Glob as /devices/pci0000:00/0000:00:08.0/0000:01:08.0/input/input6
[ 9.532644] cx88[0]/0: found at 0000:01:08.0, rev: 5, irq: 18, latency: 32, mmio: 0xe4000000
[ 9.532654] IRQ 18/cx88[0]: IRQF_DISABLED is not guaranteed on shared IRQs
[ 9.532695] cx88[0]/0: registered device video0 [v4l2]
[ 9.532713] cx88[0]/0: registered device vbi0
[ 9.532734] cx88[0]/0: registered device radio0
[ 9.532801] cx8800 0000:01:08.0: firmware: requesting xc3028-v27.fw
[ 9.714136] cx88_audio 0000:01:08.1: PCI INT A -> Link[APC3] -> GSI 18 (level, low) -> IRQ 18
[ 9.714144] IRQ 18/cx88[0]: IRQF_DISABLED is not guaranteed on shared IRQs
[ 9.714161] cx88[0]/1: CX88x/0: ALSA support for cx2388x boards
[ 9.874942] cx8800 0000:01:08.0: firmware: requesting xc3028-v27.fw
[ 16.400860] cx8800 0000:01:08.0: firmware: requesting xc3028-v27.fw -
CoolBoy323
nagyúr
válasz
Siriusb #9837 üzenetére
00:00.0 RAM memory: nVidia Corporation MCP78S [GeForce 8200] Memory Controller (rev a2)
00:01.0 ISA bridge: nVidia Corporation MCP78S [GeForce 8200] LPC Bridge (rev a2)
00:01.1 SMBus: nVidia Corporation MCP78S [GeForce 8200] SMBus (rev a1)
00:01.2 RAM memory: nVidia Corporation MCP78S [GeForce 8200] Memory Controller (rev a1)
00:01.4 RAM memory: nVidia Corporation MCP78S [GeForce 8200] Memory Controller (rev a1)
00:02.0 USB Controller: nVidia Corporation MCP78S [GeForce 8200] OHCI USB 1.1 Controller (rev a1)
00:02.1 USB Controller: nVidia Corporation MCP78S [GeForce 8200] EHCI USB 2.0 Controller (rev a1)
00:04.0 USB Controller: nVidia Corporation MCP78S [GeForce 8200] OHCI USB 1.1 Controller (rev a1)
00:04.1 USB Controller: nVidia Corporation MCP78S [GeForce 8200] EHCI USB 2.0 Controller (rev a1)
00:06.0 IDE interface: nVidia Corporation MCP78S [GeForce 8200] IDE (rev a1)
00:07.0 Audio device: nVidia Corporation MCP72XE/MCP72P/MCP78U/MCP78S High Definition Audio (rev a1)
00:08.0 PCI bridge: nVidia Corporation MCP78S [GeForce 8200] PCI Bridge (rev a1)
00:09.0 IDE interface: nVidia Corporation MCP78S [GeForce 8200] SATA Controller (non-AHCI mode) (rev a2)
00:10.0 PCI bridge: nVidia Corporation MCP78S [GeForce 8200] PCI Express Bridge (rev a1)
00:14.0 PCI bridge: nVidia Corporation MCP78S [GeForce 8200] PCI Bridge (rev a1)
00:18.0 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] K8 [Athlon64/Opteron] HyperTransport Technology Configuration
00:18.1 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] K8 [Athlon64/Opteron] Address Map
00:18.2 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] K8 [Athlon64/Opteron] DRAM Controller
00:18.3 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] K8 [Athlon64/Opteron] Miscellaneous Control
01:07.0 Ethernet controller: Atheros Communications Inc. AR5007G Wireless Network Adapter (rev 01)
01:08.0 Multimedia video controller: Conexant Systems, Inc. CX23880/1/2/3 PCI Video and Audio Decoder (rev 05)
01:08.1 Multimedia controller: Conexant Systems, Inc. CX23880/1/2/3 PCI Video and Audio Decoder [Audio Port] (rev 05)
01:0e.0 FireWire (IEEE 1394): Texas Instruments TSB43AB23 IEEE-1394a-2000 Controller (PHY/Link)
02:00.0 VGA compatible controller: ATI Technologies Inc RV670PRO [Radeon HD 3850]
02:00.1 Audio device: ATI Technologies Inc Radeon HD 3870 Audio device
03:00.0 Ethernet controller: Realtek Semiconductor Co., Ltd. RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller (rev 02) -
-
-
doc
nagyúr
válasz
Siriusb #7910 üzenetére
probald ki, nem tudom azon mennyire lassu
mindenesetre netbookra inkabb az Ubuntu netbook remix valo
en az eee-n Slax-et szoktam hasznalni mobilnetre, gyors mint az olajozott villammondjuk az eleve rajta levo Xandros nagyon ugyesen ossze van rakva, kicsit megturkaltam itt-ott de alapjaban veve ugyanaz mint gyarilag volt
egy slax-et kiprobalni nem tart semeddig, letoltod a 200 mb-s ISO-t es kiirod CD-re, vagy a pendrive-hoz valo .tar-t, kicsomagolod ra, lefuttatsz egy scriptet es mar bootolhatod is rola a windet
ha megtetszik, itt lesz remelhetoleg nemsokara a slax telepitesi utmutato
lehet megerne egy logout cikket, ha raerek es a kollega urral sikeresen felraktuk, meg is irom
-
doc
nagyúr
válasz
Siriusb #7905 üzenetére
az Ubuntu irtozatosan lassu es nagy, neki pont egy pici es gyors kell, ezert esett a valasztas a Slax-re, ami tenyleg nagyon jo, de nem arra talaltak ki hogy az ember telepitse
amugy azt is meg lehet csinalni hogy siman felmasolod a vinyora az USB-s .tar tartalmat es futtatod a boot konyvtarban a megfelelo scriptet, onnantol ugyanugy hasznalhatod mintha pendrive lenne, de a virtualis FS miatt nem lesz olyan hatekony mint egy rendesen felrakott rendszer
-
péter007
senior tag
-
dr_strange
senior tag
válasz
Siriusb #4902 üzenetére
A KDE4 Plasma rétege/alkalmazása nem pont arra született, hogy a superkarambát kiváltsa és integrálja a desktopba, azaz Plasma widgetek váltják fel a SK widgeteket? El tudom képzelni, hogy ez meg a kwinüben történt változások miatt már nem fut a SK.
http://kde.org/announcements/4.0/
-
Atti1112
aktív tag
válasz
Siriusb #4536 üzenetére
Kedves Siriusb ! Nagyon köszi a válaszod ,de nem fogod elhinni : ezt már csináltam és még mdig ott volt a grub error 22
Egyébként a kérdésemben feljebb ott volt leírva , hogy xp megvolt)
Fixmbr meg fixboot is volt ,de a grub nem távozott
Mindig újra reset gombot kellett nyomnom és csak akkor jött be az XP -
Lamair
aktív tag
válasz
Siriusb #4338 üzenetére
telepítettem a linkelt meghajtót és mégse engedi a 3d-s ablakkezelést, miért?
-újraraktam a rendszert, a vistás partíciót látja, de a +1 vinyómat amin pl a zenéim vannak azt nem látom, hogyan lehet életre kelteni azt is?
a vista a 0channel master
amásik vinyóm az a 0 slave
a süsü meg 1master
minden sata -
Lamair
aktív tag
válasz
Siriusb #4338 üzenetére
2aham látom köszike!
1 nem jön ez össze mindíg a suse bootol be!ha benthagyom a vistás vinyóim és melléberakom a szűz 200as satásom és erre telepítem újra a susét, akkor már lehet alapbol dualboot? illetve látnifogom a zenéimet meg a filmeket?
gondolom fárasztó vagyok
köcce a válaszokat
-
Lamair
aktív tag
válasz
Siriusb #4322 üzenetére
1. ha most visszadugdosoma vistás vinyót, bootolásnál kiválasztom hogy a suse vinyórol bootoljon, utána a suse nem ajánlja fel, a bootolás beállítását, menedzselését?
2 a gond az hogy megpróbáltam telepíteni az nvidiás meghajtót, de ehhez nins 1 klikkes telepítő, így valamit elböktem és nem jött vissza a grafikus felület, na be is ilyedtem, és újratelepítettem az egész suse rendszert -
derossi
aktív tag
válasz
Siriusb #4291 üzenetére
Hát ez igen
Azért meg kell mondjam eléggé bugos ez az Ubuntu 7.10,na de már jönnek a frissitések,hátha attól megjavul..
Hogy lehetne beállitani az egérpadot hogy normálisan működjön??
Süsü alatt ment rendesen de itt....Ja és a Kukát hogy lehet kirakni az asztalra??elfelejtettem...
hang pedig továbbra sincs(Realtek HD audio) ,ezt jó lenne még feléleszteni ,a wifi nem fontos..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- 115.000 ft -tól Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! ASUS ROG Strix G18
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- Eladó ÚJ, BONTATLAN Samsung Galaxy A05s 4/64GB ezüst / 12 hónap jótállással!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest