- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
- Fotók, videók mobillal
- Tokba kerülnek a Pixel 10 mágnesei
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Érkezik a Samsung Health előfizetés?
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Yettel topik
- Mobil flották
-
Mobilarena
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
VaZso
senior tag
Én Suse-t mostanában nem telepítettem.
Egy gépen állítgattam mostanában valamelyik verziót, de azért volt néhány csomag, ami hiányzott belőle (és a weboldal szerint az újabban sem volt meg, de már nem emlékszem, mi).
Mindenesetre az OpenSuse nekem nem volt annyira szimpatikus. Ha felépítésre Suse-hoz valamelyest hasonlító disztribúciót akarsz, akkor szerintem inkább Mandrivát rakj fel... [elfogultság: azt használom]Elsősorban szerintem Ubuntuval érdemes kezdeni, mert ahhoz fogod a legtöbb specifikus segítséget kapni, leginkább azt használják itthon.
Mindegyik Linux (Suse is) feltesz valamilyen boot managert, mostanában a Grub-ot szokták. Ezzel tudsz választani a rendszerek között.
Linux alól tudsz NTFS-t írni/olvasni, így a közösen kezelendő partíciókat teheted arra.
Esetleg létezik Win-re ext2/3 driver, bár ezt soha nem próbáltam.Segítségért, leírásért pl. Vladi írásában nézelődhetsz.
-
Core2duo6600
veterán
a biosban be kéne állítani, hogy a win es winyoról bootoljon ha ez nem így van, akkor a win cd ről beboot és az mbr t ujra kell iratni ezutan már minden rendben lesz
(#4393) vjay
Próbáld unmountolni, majt vissza
végső esetnem tiltsd le a smart ot a biosban, nem kizárt, hogy a linux védelmi rendszere gátolja, hogy menjen rendesen(#4399) Lamair
Ha 1 azon winyon van a 2 akkor kinyirhatod, ha kulon van, és így célszerű akkor nem nyirod ki
amikor a linxuot teszed fel a grubot ma a legtöbb ezt használja minden esetben az mbr be kell tenni, az install ideje alatt csak az a winyo legyen felkötve amire a linuxot teszed és így nem lesz szivas(#4410) NovaBlue
Virtual server ben azt a portot kell arra a gépre átírányítani amit el akarsz érni értelem szerüen kintről ezen a porton kell a rendszer keresni
-
ngabor2
nagyúr
melyik partíción van? tehát hanyadik vinyó hanyadik partícióján?
oké, a partíciót ltom. ez a hd2,0 zavar engem, mert az a3. vinyó 1. partícióját jelenti.
a másik vinyóról valami indó?
cat /proc/partitions ebből lehet látni, hogy milyen partíciókat lát.
mount ez elmondja, hogy mik vannak mountolvaelőfordulhat, hogy itt is ugyan az a probléma, mint nemrég, hogy valamit nem tudott rendesen mountolni.
-
Siriusb
veterán
Ha telepítéskor ott van a vista is, a süsü telepítője felismeri a jelen lévő oprendszereket, és létrehozza a listát. Újraindításko már választhatsz is az oprendszerek közt.
Ha jól emlékszem nekem a süsünél az ntfs fájlrendszer írása nem jött össze (másoknak gond nélkül), de látni mindenképpen fogod a windowsos partíciókat is.Szivesen segít itt mindenki...
-
Core2duo6600
veterán
Beállítot a linuxos winyod bootnak
ill a yastban a bootloadernél azt mondod neki, hogy mbr be települjön
majd a /boot/grub/menu -t valahogy így modosítod
Persze a hdd ék ill. particiók elnevezését a nálad érvényben lévőre kell változtatni, azt szemelött tartva, hogy ahol a grub van minden esetben az a 0 ik particiótitle openSUSE 10.3 - 2.6.22.13-0.3
root (hd0,1)
kernel /boot/vmlinuz-2.6.22.13-0.3-bigsmp root=/dev/disk/by-id/scsi-SATA_SAMSUNG_HD400LJS0H2J1NP900708-part2 vga=0x317 resume=/dev/sda1 splash=silent showopts
initrd /boot/initrd-2.6.22.13-0.3-bigsmptitle Microsoft Windows Vista X64
root (hd1,0)
chainloader +1title Microsoft Windows Xp
rootnoverify (hd0,0)
map (hd0) (hd2)
map (hd2) (hd0)
chainloader (hd2,0)+1 -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Formula-1
- Subaru topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vicces képek
- TV antenna és jelerősítés
- Milyen légkondit a lakásba?
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Xbox tulajok OFF topicja
- További aktív témák...
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Antivírus szoftverek, VPN
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
- Samsung Galaxy S23 Plus 256 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest