Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • janos666

    nagyúr

    LOGOUT blog

    Miért érzem úgy, hogy a Linux esetén mindenki csak meg akarja nehezíteni a másik életét?

    Ubuntu alatt is le akartam tesztelni az SSD-m sebességét (mert fura nekem amit Windows alatt mértem és ki akarom zárni a Windows drivert a képből tesztképp).
    Csináltam egy live-cd szerű Ubuntu pendrive-ot, amiről bebootoltam.
    Keresgéltem neten, hogy mi fut linux alól is és annyit találtam hogy vagy fio vagy iometer.

    A software center egyiket sem találja.
    Utóbbiból letöltöttem egy ZIP-et, ami elvileg "prebuilt binaries", mégis csak src mappa van makefilokkal, amikhez én hülye vagyok, mert az install.txt csak annyit ír, hogy ha kell szerkesszem a kernelsrc részt a makefileban, amire persze hibát is dob a make parancs, szóval kéne. Csak épp gőzöm sincs hogy az mi. (Jó, tudom mi a kernel és hogy az src az source, de amúgy hogy mi az eléréi út hozzá. Na az passz...)

    A FIO-t pedig eleve csak forráskódként találtam meg, de csomag kezelő nélkül nem mernék nekiállni beszerezgetni az összes függőségét. Az Ubuntu csomagkezelő viszont nem látja... A régi Synaptic csomagkezelőt pedig nem engedi feltenni az alap Ubuntu-s csomagkezelő, mert szerinte nem lehet kielégíteni egy függőséget.

    Tudom, hogy én nem értek a Linux-hoz és bénázok itt egyedül, de attól még úgy látom, hogy abszolút nem arra törekszik senki és semmi, hogy könnyen beletanulhassak olyan alapszinten, hogy telepíteni tudjak egy programot.
    :W

    [ Szerkesztve ]

    TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

Új hozzászólás Aktív témák