- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- One mobilszolgáltatások
- Kikristályosodik a Razr 60
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sallala1978
csendes tag
válasz
raiden1bak #46887 üzenetére
A filmet..(nem a játékot) állítólag.
-
hadogabi1
senior tag
válasz
raiden1bak #46832 üzenetére
Nekem ub850V van de még nem szedtem le olyan tartalmat hozzá. Eleve bd lejátszóm sincs max gépről tudnám áttolni rá de az meg ugye nem megy uhd-be csak 30 hz-en a vga miatt.
-
Watt25
veterán
válasz
raiden1bak #46827 üzenetére
Passzív 3D esetén egy időpillanatban mindkét szem lát 540 sort. Ha összeadjuk az 1080 sor.
Aktív esetén egy időpillanatban csak egy szem lát, igaz, az 1080 sort. Tehát összesen 1080 sor egy időpillanatban, amit látsz. (Ahogy passzív esetén is.)A kérdés az, hogy ki melyiket preferálja jobban. Térben eltolva összesen 1080 sort, vagy időben eltolva 1080-1080 sort.
-
törölt tag
válasz
raiden1bak #46828 üzenetére
Nem kell közelebb menni, mint az ajánlott távolság. A te régi tévéd lehet hogy csíkos, az enyém szerencsére nem az. Több cikkben is olvashatod, hogy Full HD-t nézhetsz, pl.: LG has answered one of the criticisms of passive 3D – that it's not full HD – with the announcement that Frankfurt-based VDE, one of the largest testing and standards organisations in Europe, has certified its Cinema 3D TV as full HD in 3D mode. [link]
-
Stevenstyle
senior tag
válasz
raiden1bak #46828 üzenetére
Ez így van, max ha nagyot vesz az ember, de tényleg nincs elég nagy
42-ről váltottam 50-re de a következő 60 alatt nem lesz az biztos
A jót könnyű megszokni!
-
Stevenstyle
senior tag
válasz
raiden1bak #46823 üzenetére
Szia!
Ez pontosan így van ahogy leírtad, sajnos mindkét technológiának meg vannak az előnyei és a hátrányai is. Sajnos sok embernek (köztük nekem is) nem opció az aktív 3D. Sajnos nagyon zavaró számomra a vibrálás és egy kis idő 10-15 perc után fejfájás is játszik. Persze passzív esetében csökken a felbontás, de az mellett, hogy a passzívat pl én is tudom élvezni ott van előnyként, hogy nem kell tölteni, olcsóbb a szemüveg, nem kell be sötétíteni és szerintem egy hangyányival a színei sem fakulnak annyira mint az aktív esetében valamint szerintem a Crosstalk is lényegesen kisebb és ritkábban jelentkező probléma..
Én sem leszólni akarom a konkurens technológiát, csupán arra akarok rávilágítani, hogy nem minden a felbontás és a 3D élmény nem csupán a felbontás kérdése
Am ha bírnám az aktívat lehet, hogy én is olyan TV után néztem volna, de pl pont ezekért nem mernék olyan helyre sem nyugodt szívvel aktívat ajánlani ahol gyerkőcök használnák zömében.
dini009: A következőket döntsed el mindenképpen: aktív vagy passzív 3D felel meg jobban az igényeidnek (LG passzív, Samu aktív). Az IPS panel előnyei és hátrányai vagy a VA előnye és hátránya elfogadhatóbb. Pl ha olyan a szoba elrendezése, hogy nem tudod szemből nézni akkor a VA nagyobb kontrasztjának az előnye csökken, révén kisebb a betekintési szöge. 40/42 col méret.
Nagyjából ezek a sarkalatos pontok szerintem ennek a 2 TV-nek az összehasonlításakor. Írtak máshol olyat, h a H6200 média lejátszója röcög, de az ilyen tapasztalatokat mindig fenntartásokkal kell kezelni. El kell menni,, vinni kell saját forrást (akár egy pendrive-on) és ki kell próbálni mindkettőt akkor tudod meg, hogy a te igényeidnek melyik felel meg leginkább.
Nincs legjobb TV még olyan sincs, hogy ezért a pénzért melyik a legjobb. Olyan van, hogy a pénzedért melyik felel meg legjobban az igényeidnek, melyiknél kell a legkevesebb kompromisszumot kötnöd
huncutka1029: Azért ezzel vitatkoznék és pont a váltott sorok miatt az élek recésebbek a passzívnál. Az persze megint más kérdés, hogy pl mi a nézési távolság? Irreálisan közelről persze, hogy nagyon feltűnő, míg megint csak irreálisan messziről észre sem veszed. Optimális távolságnál ha akarod észreveszed, de nem kiugróan rosszabb a dolog, ellenben a színek telítettebbek a szerintem a polarizáltnál. Egyik sem tökéletes, mindegyik más problémákkal küzd.
-
huncutka1029
addikt
válasz
raiden1bak #46823 üzenetére
matekozzunk!
OU-nál 1920 x 540 / szem egy kép x 2 mert két szemed van
Akkor ha összeadod az nem full HD? fejben rakod össze a képet.
SBS nél ugyanez a helyzet.
Nem veszedd észre a különbséget. -
Zsmester89
őstag
válasz
raiden1bak #45288 üzenetére
Meder8er Med600x3d - Nagyon jó a támogatottsága, 5 év garancia, kadenciahelyes filmlejátszás, van benne egy csomó + funkció, mindenevő és gyönyörű a képe.
-
Biga123
addikt
válasz
raiden1bak #45288 üzenetére
Mivel passzív 3D s tvd van , nem lesz különbség. Half ou s mkv teljesen ok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650 R7 7800X3D 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4080 16GB ZALMAN I3 NEO Corsair 850W
- Bomba ár! HP Pro X360 11 G1 - Intel N4200 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W10 I Gari
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad P73 - i7-9750H I 32GB I 256SSD I 4K I Nvidia 4GB I W11 I Cam I Garancia!
- Asus ROG X13 Flow 2in1 Touch WUXGA 120Hz Ryzen9 5900HS 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 3050Ti Win11 Garancia
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest