- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- One mobilszolgáltatások
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Kikristályosodik a Razr 60
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- iPhone topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz
#94529552 #80743 üzenetére
Azért remélem, hogy ha már úgyis csak egy feles update, a 2016-os modellek megkapják.Közben egy hírben ezt találtam:
webOS 3.5 will be available only on the 2017 OLED and LCD TVs that are scheduled for release this spring. LG generally refuses to update previous years’ models, which is why they are still running webOS 1.x (2014), webOS 2.0 (2015), and webOS 3.0 (2016).
Rossz látni, hogy a TV gyártók mennyire nem értik, hogy az okostévé platformot csak komolyan lehet csinálni, mert egy rossz rendszer, ha nem adnak rá javítást, frissítést, teljesen lerombolhatja a márkanevet és legközelebb már más gyártó-tól vesznek TV-t a gagyi rendszer miatt. Inkább kötnének szerződést valamelyik "tv okosítót" fejlesztő céggel és az ő rendszerét használhatnák. Pl. az Amazon vagy Roku biztos szívesen berakná a saját rendszerét egy nagy tévé gyártó teljes palettájába. Azok pedig mérföldekkel jobbak minden szempontból mint ezek. Ezzel mindenki jól járna. A TV gyártónak nem kellene fejlesztőket tartani, kapnának egy nagyon jó rendszert, ami nem csökkentené, hanem növelné az eladásokat, a vevő meg örülne, mert nem 5-10 évvel ezelőtti technikát kapna egy üres alkalmazás/tartalom áruházzal.
Lehet hogy magic remote-al bele tud tekerni, míg az alap távirányítóval nem? Nálam ahol megy az ugrálás, tekerés ott viszonylag kicsiket tudok ugrani a timeline-on, illetve 2x és 4x tekerés van. Ahol meg nem megy, ott semmi nem megy. USB-rőé nem próbáltam, csak DLNA-n keresztül, de ugye az a fő platform. A magic remote-al az egérmutató miatt minden video-ban tudsz egy bizonyos helyre ugrani?
Btw. volt már arról szó, hogy az áruházban melyik appot érdemes letölteni? Én találtam pár orosz eredetű elég gagyi kinézetű valamit, ami nem is volt jó semmire, de nem néztem át az amúgy nagyon szűkös palettát. Kár hogy egy VLC vagy hasonló projekt nem találja meg WebOS-t.
-
-
fanuc
csendes tag
válasz
#94529552 #80704 üzenetére
Köszi a választ.Reggel nem hagyott nyugodni a dolog és sikerült megcsinálnom.Úgy sikerült hogy a TV-vel megformáztam egy pendriveot így rakott rá 2 mappát és egy info fájlt.Formáztam NTFS-be és rámásoltam a mappákat és a fájlt és így már felismerte.Amúgy 04.30.30 as verzió van a TV-n.
A képe szép.3-4 méterről nézzük így semmi gond nincs 720p és 1080p-s tartalmakkal.Kábel nincs bekötve így arról nem tudok nyilatkozni.Xbox360-al használjuk még és semmi késést nem lehet észrevenni játék közben.Biztos lehetne rajta kalibrálni még de találtunk megfelelőt az előre beállított képmódok közül.
A hangja silány de ennyi pénzért nem is vártam mást és tesztekben is írták hogy elég fapados.Mivel csak optikai audio kimenet van rajta ezért rendeltem egy ilyet .
A smart része nekem nagyon bejön az LG TV Plus app nagyon megkönnyíti a youtube lejátszását.Távirányítóval a böngészőben már macerásabb de nem megterhelő.Úgysem ezen böngészünk csak reggel rádiót hallgatunk rajta annak az URL jét meg elmenteni a gyakran használtak közé így csak néhány kattintás.
Nem túl magasak a talpai és így nem tudom alá berakni az xboxot és a kinectet ahogy elterveztem de majd készül alá két magasító.Nagyjából ennyi jutott most eszembe.
#80705 Klara_ Köszi a választ.Igen a legfrissebb SW van rajta és közben sikerült megoldani.
-
peterveres
újonc
válasz
#94529552 #80642 üzenetére
Van egy BT-s fejhallgatóm ami ugye nem kompatibilis a Soud Sync-cel meg egy vezetékesem, de nem húzhatom keresztül a kábelt a szobán a TV jack bemenetéig...most vegyek egy harmadikat is? Ezért lenne jó egy BTS1 ha lehetne kapni, + ezt még a BT-os telefonnal is lehetne használni. Ráadásul headsetet egyáltalán nem akarok venni és nem is biztos, hogy a HBS sorozat minden tagja kompatibilis a Sound Sync-cel lásd:
(http://www.lg.com/hu/tamogatas/termek-segitseg-tippek/CT20142005-20150193121866-others) -
ConanCurry
csendes újonc
-
TA68
őstag
válasz
#94529552 #80572 üzenetére
Az UH7707 hálózatról is tökéletesen, akadozás nélkül játssza a 24p-s filmeket bekapcsolt valósághű mozi mellett.
Ha kikapcsolom a valósághű mozit, akkor egyből elkezd ricegni a film. Természetesen csak 24p-s filmeknél lehet kapcsolgatni a valósághű mozit, különben inaktív.HDMI-nél ugyan úgy inaktív lesz a 24p, ha a TruMotion be van kapcsolva.
-
TA68
őstag
válasz
#94529552 #80556 üzenetére
"A tévék lejátszója amúgy se tud 24p-t, se usb-n se hálózatból."
Nem tudom, hogy melyik évjárattól került bele az LG tévék médialejátszójába a 24p támogatása, de bizony benne van! (hálózati lejátszásnál is)Legalábbis a 2016-os UHD tévékben biztosan. A TruMotion-nal együtt viszont nem működik, azt ki kell hozzá kapcsolni.
-
morge
tag
válasz
#94529552 #80530 üzenetére
Persze hogy nem hiszek az eladóknak , totál nem értenek hozzá, és nem kell mindent szó szerint érteni, pont ellenkezőleg értettem. Majd utána olvasok milyen a 668, mert a gyártó honlapján elég korrekt adatok vannak rola , és a vélemények is jók amiket olvastam eddig, ezért is furcsálottam miért írta le az eladó. De az tény , hogy a 635v az jól volt beállítva.
-
morge
tag
válasz
#94529552 #80527 üzenetére
Én vitát? Dehogyis
Csak reagáltam fórumtársunk megjegyzésére. Hát azoknak nem mindegy milyen panellel van sszerelve akik azt sem tudják hogy nem egyfélével készültek?
A 668-ra meg csak azt mondtam amit láttam, és hallotam az eladótól. Nem állítgattam mert nem mondta hogy állithatok rajta, azt mondta hogy ez ilyen.Egyébként én is egy IPS panelest vennék, mert már van egy Samsung K5500-m , ha esetleg nem emlékeznél rá? Én kértem beállítást tőled, mert a szomszédodnak vettetek épp
-
sancika
csendes újonc
válasz
#94529552 #80527 üzenetére
Bocsi közel van az m az n-hez ....Egyébiránt úgy indult itt a topikon hogy VA a tökéletes /ez a 3d korszak volt/ utána mindenki IPS.t vegyen aztán most kezd derengeni hogy a fekete az inkább szürke stb .Emlékeim szerint az egyik élharcosa voltál a mindenkinek IPS verziót mozgalomnak 2 éve , Aztán lehet tévedek akkor viszont ezer bocsánat .
-
Rossi
addikt
válasz
#94529552 #80465 üzenetére
És igazad volt...
Elültetted a bogarat a fülemben, ezért felhívtam őket, és a megrendelés "elakadt a rendszerben".
Előadta a hölgyemény, hogy két lehetőségem van, újra megrendelni a készüléket, vagy egyeztessek a kollégájával.
Mondtam, hogy egyik sem, szépen intézzék el egymás között.
Így is lett.Plusz még írtam egy panaszt is, hogy ha a héten nem érkezik meg a tv, akkor vegyék semmisnek a megrendelést.
-
xy2003
tag
válasz
#94529552 #80444 üzenetére
Az 55-öst csak példának hoztam,hogy ott nincs akkora árkülönbség az LH és UH között mint a 49esnél amit vennék,mert ha ennél is "csak" annyi lenne már rég megrendeltem volna.
Hely se lenne az 55ösnek,de amúgy 3,5röl lenne nézve.Lassan jön az f1 meg motoros szezon azt nem lesz így min nézni
-
Neubauten
csendes tag
válasz
#94529552 #80401 üzenetére
Egyébként gyanús, hogy a linkjeid már error 404-et adnak. Szerintem eredetileg ők sem akartak egyszerre két kedvezményt adni, a boltban ez derült ki legalábbis. Aztán lehet, hogy tévedésből rakták ki mind a kettőt egy-egy termékhez online. Ki tudja. Káosz van a két párhuzamos akció miatt.
-
Neubauten
csendes tag
válasz
#94529552 #80398 üzenetére
Nem, ami fent van akciósan, az tényleg rendelhető. Csak sok típus eredeti árral van kint, az nem akciós most. (Vicces hogy sok 43-as típus most drágább, mint a 49-es.) Egyébként a boltokban olyat is láttam akcióban ami online fent sincs, vagy legalábbis drágábban van fent. Érdemes benézni.
-
Unlimited
aktív tag
válasz
#94529552 #80342 üzenetére
Itt fórumon is írta ezt már valaki. LG dolgozóval beszéltem ő is ezt mondta, mikor arról beszéltünk, hogy mit ajánl nekem az igényeimhez. Lh630v uh6207 de, ha nem igaz, akkor kijavítotok. Annyit találtam róla, hogy újra vékony a kialakítása, valószínű, hogy edge led, a 630v pedig hátsó megvilágításos, így szerintem valamivel gyengébbek kell lennie. De ezt csak következtetni tudom, illetve a fenti véleményekre hagyatkozni.
-
Taci
addikt
válasz
#94529552 #80280 üzenetére
Bocsánat, lejárt a szerkesztés idő:
Elvileg van 14 napom (online rendelés), amin belül meggondolhatom magam, ha mégsem tetszene. Szóval ha addig találok (vagy ajánlotok) egy jobb vételt (55"-osoat szerettem volna, de egyedül az 55LH630V-t találtam, és őszintén, azt a plusz 6"-t nem éri meg a plusz 70e Ft), akkor ne kíméljetek, még 2 hétig tudok visszakozni.
-
Taci
addikt
válasz
#94529552 #80280 üzenetére
Igen, a BestBuy topikban volt (és kifutó termék, lehet, erre nem szűrtél rá, azért maradt le): [link]
Köszönöm, hogy belinkelted a tesztet, átnézem mindenképp.
A keresőben természetesen rákerestem az LF632V és LF630V kulcsszavakra is (elvileg csak a talp színe más, a "lényegi részek" ugyanazok), és láttam, hogy lassú(bb) a rendszer smart része. Nem sokat fogom használni ezt a részét, egyedül csak telefonról szeretnék majd Youtube-videókat "átdobni", arra meg várok, amíg kell, nem sietek sehova.
-
Klara_
őstag
válasz
#94529552 #80212 üzenetére
En csak ra emlekszem mint 603/635V tulaj.
-
GeoPhoto
tag
válasz
#94529552 #80177 üzenetére
Hi,
Nem trollkodni akartam, de egy 49-es tévénél közelrôl már lehet látni a strukúrát, és csak annyi kell, hogy valami olyan szín legyen a háttérben ami nem egységes, jelforrástól függetlenül. Oledhez nem megyek közel, mert az árcédula már elég ahhoz, hogy akkor se gondolkozzak rajta, ha tökéletes. Részemrôl beszereztem egy áthidaló megoldást, pár év múlva újra előveszem a témát.
Van LG-m, sőt ajánlani is szoktam de mindenkinek azt mondom, hogy személyesen nézze meg amit venni szeretne, mert szerencsére nem vagyunk egyformák.
-
alfiboy
aktív tag
-
GeoPhoto
tag
válasz
#94529552 #80174 üzenetére
Hello!
Na, megnéztem ma egy ilyen rgbw-t közelről. Lehet, hogy messziről nem érzékelhető, de hogy a fullhd telefonok korában simán ki tudom szúrni ezt az eltolt mátrixos trükközést az tuti. Olyan mintha moaré lenne a képen. Örüljön akit nem zavar, ahogy korábban írtam aki nem érzékeny erre sokkal jobban jár.
Többnyire monitorokkal van több tapasztalatom, de még emlékszem, hogy az első valószínűleg csak 6 bites monitoromnak stabilabb képe volt mint a kamu 8 bitre felturbózott Delleknek. Ha valami nem megy nem kell erőltetni
Mindenesetre a kis LG 22-es ips tv mellé nem fog ilyen kerülni.
Köszönöm mindenkinek a segítséget!
-
vond
MODERÁTOR
válasz
#94529552 #80159 üzenetére
Én csak leírtam, hogy hogyan néz ki egy ilyen RGBW pixelstruktúra. Ha sokan nem is látják, a különbség még ott van. De nincs ezzel gond. Aki nem látja, vagy nem érdekli, annak tökéletesen megfelel.
Egyébként ha csak előnye lenne (vagy ha úgy tetszik, nincs hátránya) ennek a fajta panelnek, akkor a magasabb kategóriában miért nem ugyanúgy ezt alkalmazza az LG, a rendes RGB helyett; ráadásul úgy, hogy ezzel alacsonyabb fogyasztás és magasabb fényerő érhető el? Érdekes, nem?
(#80161) TA68: Neked is a fenti sorokat tudom ajánlani.
(#80163) huncutka1029: Hát épp ez az. Rendes RGB panel esetén szépen egymás alatt kellene lennie az egy pixelt alkotó, vörös/zöld/kék szubpixeleknek. Itt világosan látszik a tolódás.
-
GeoPhoto
tag
válasz
#94529552 #80142 üzenetére
Köszi a választ, de kalibrálni szeretném plusz érzékeny vagyok az ilyen variálásokra, annó a 6 bites overdrive monitoroktól szemfájást kaptam, meg a plazmákat sem bírtam nézni. Mindig irígyeltem azokat akiket nem zavart, sokkal olcsóbban megúszták.
Most is van LG tv-m piciben amit monitornak használok és direkt a jó ips panele miatt vettem, most nem fogok egy olyat venni jó drágán amit csak bizonyos körülmények között tudok használni. Akkor inkább veszek egy full HD-st és upgradelek ha már kiforrott a tech. Csak ez a nyamvadt hdmi spórolás ne lenne...
-
markymango
tag
válasz
#94529552 #80136 üzenetére
Köszi a tippet, csak néha használom csak, vezeték nélküli kijelzőkent. Firefoxon bejön a TVGO, utána csak a Ff-ot mozgatom át a kiterjesztettre, ott full size, és még a procit sem pörgeti. Ugyanígy, ha VLC-n játszok le valamit. Egyébként SMB is megy rajta, ill. a routerembe csatlakoztatva van egy 500 Gigás régebbi winyóm, arról is szépen kiveszi a vízbül a zoxigént :p
-
pixelmester.
aktív tag
válasz
#94529552 #79564 üzenetére
Nem neztem, de cserebe egy orat beszeltem az lg telefonos ugyfelszolgalataval.
De a gyari beallitasokkal ennek a funkcionak azonnal kene mukodni, csak fel kell rakni az alkalmazast egy android vagy ios keszulekre, ami egy halozaton van a tv-vel.
De a tv-n semmifele plusz beallitas nincs, csak a mar parositott eszkozoket lehet torolni, illetve ki lehet kapcsolni ezt az lg connect app-ot, ami lehetove teszi, h a tv-t lassak az lgtvplus alkalmazassal ellatott mobileszkozok. -
pixelmester.
aktív tag
válasz
#94529552 #79559 üzenetére
Igazabol nekem mindegy.
Ma vettem egy 43Lh630v-t
DirectWifi es a Bubble mukodik, a tabletemrol jatsza le a filmet, felirat is atmegy, meg minden.
Viszont az LG tv plus alkalmazas nem mukodik, se az androidos tablet, se androidos telo, se iphone nem latja a tv-t. Kozel egy orat telefonaltam az lg-ugyfelszolgalattal, ok sem tudtak mit mondani ezzel kapcsolatban.
Ezugyben valakinek tapasztalata/otlete? -
-
válasz
#94529552 #79349 üzenetére
Kereső alapján találtál rám, mi?
Szerencsére követem a fórumot, úgyhogy köszönöm én is a linket
Azóta találtam pár oldalt, javaslatokat, letöltöttem egy rahedli képet - olyanokat, amiket kalibráláshoz használnak -, sikerült így beállítani azt a szintet amire aki látta, azt mondja, hogy valósághű.Biztosan lehetne még finomhangolni műszerrel, de szemre perpillanat úgy néz ki okés a dolog, aztán majd ahogy folyamatosan nézegetem rajt a filmeket, 1-2 érték lehet módosulni fog.
Viszont valamit nem értek. Specifikációk alapján a TV felbontása 3840*2160, viszont a PC 4096*2160-as felbontást ajánl, amivel széltől szélig ki van töltve a képernyő ugyan úgy, nincsenek fekete sávok, képarány is stimmel. Viszont előbbire visszaállítottam, ugyanis a filmek utóbbin akadoztak, hiába tettem 30Hz-re gépen a frissítést (VGA csere lesz, sajnos nem 2.0-s a HDMI így a maximum a 30Hz). A 3840-es felbontással ilyen gond nincs. Valaki tudja, mitől ismerheti fel nagyobb felbontásúként a Win a tévét? Erre még nem jöttem rá, de nem szeretem a megválaszolatlan kérdéseket
-
-
farkas-j
őstag
válasz
#94529552 #79287 üzenetére
Szerintem meg nem a MS a hunyó, hiszen ez egy ingyenes szoftver minden eszközre, csak bizonyos platformokon megszűnt a támogatása. Valószínűleg ezt az LG lihegte túl. Az lett volna a tisztességes, hogy aki nem frissít szoftvert mert nem tart igényt az újabb LG fejlesztésekre, javításokra, azoknak maradhasson a Skype. Aki meg felteszi az újabb firmware-eket az tudomásul veszi, hogy az újak már nem tartalmazzák a Skype-ot. Arról szó sem volt, hogy suttyomban törlik a TV-kről.
-
malnafanta
csendes tag
válasz
#94529552 #79285 üzenetére
Firmware frissítés (egyel régebbi volt rajta), gyári visszaállítás több alkalommal is, teljes keresés futtatása az összes variációban (csak digitális, digitális + analóg, kódoltak rejtése). Holnap levideózom, nagyon érdekes amit csinál... (még szolgáltatóra gondoltam, más tv-n ugyan nincs vele gond de ezzel lehet valami összeférhetetlenség van)
-
-
Krystal_s
addikt
válasz
#94529552 #79263 üzenetére
Szia, nem a lejátszókkal van gond (ott sem tökéletes), hanem böngészés közben az internetes (Flash, Html5) videókkal. (Youtube, imdb stb)
Nem írja sehol a tv mennyi Hz-en van a kép, csak a notebook videokártya tulajdonságoknál, ami 60hz-re van állítva, mégis homályos volt a kép és érezhetően "húzta" a szemet DVD lejátszó jelre állítva, Szakértői világos megszokott képbeállításokkal.
Próbálom még Játékmódban, de már nem tudom mit állítsak be. Amúgy kérdeztem még pár helyen és embertől, de nem sok választ kapok.Pedig ez nem új dolog, ha itt visszaolvasok. Sőt még arra sem válaszoltak privátban, hogy az ISP logó ott van-e a Szakértőinél.
Az LG-től kellett megkérdeznem.
(I)pl itt is írtak ilyen jelenségről.
(I)"Gyengébb minőségű filmeknél a film teljesen élvezhető. Olyant mintha a full hd-t nem lenne képes folyamatosan apró rángatások nélkül vinni."
"a full hd-s anyagok nem futnak tökéletesen folyékonyan. Nem vagyok maximalista, a szaggatás alatt tényleges normálisan látható be-be akadást lehet észrevenni a folyamatos több másodpercig tartó jeleneteknél."(/I)Egy másik írás ahol akadozást említ egyes beállítások miatt.(/I)
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- Huawei P30 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3005
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" FHD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest