- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Xiaomi 12 - az izmos 12
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- DIGI Mobil
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Új hozzászólás Aktív témák
-
Because
őstag
mit gondoltok érdemes venni most y510p-t? valamivel csökkent az ára így windows mellett kijönne 300-ból.
asus g551-re várnék, de már nem bírok tovább, sajnos az acerrel semmit se tudok csinálni, még böngészni is vacak ezen a felbontáson[ Szerkesztve ]
-
marilllyo
veterán
válasz Stofl85 #8796 üzenetére
Nekem nem dobja le. Csak, hogy elbírná e a vinyót meg a többi cullangot 1 porton.
Pl. y510p-nél rádugtam 2 vinyót. Egyikről filmet akartam nézni míg a másikról játszani ...esélytelen volt...
Amit rendeltél ahhoz van hálózati csatlakozó?!
[ Szerkesztve ]
PSN: Rio__HUN | Tumblr: rio-hun.tumblr.com
-
Stofl85
tag
válasz marilllyo #8794 üzenetére
Hogy érted, hogy egy porton ez mind?
Amúgy pont ugyan ilyet rendeltem 1 hete, csak az 4 portos. Amint megjön, beszámolót írok!
A winyó eldobálást nekem driver hiba okozta, illetve a régi külső tokom hibája. Intel honlapjáról kellett a legújabbat letölteni, az oldotta meg, és vettem egy külső usb 3.0-ás dokkoló állomást.
Illetve energiatakarékosságot lehet kikapcsolni az eszközkezelőben az usb portokra. -
marilllyo
veterán
Na jó most én is kérdeznék egyet.
Na szóval. Nekem USB-n rá van kötve a gépre egy 1 TB-s vinyó, egér, bill és a laptophűtő. Ezt egy porton szerintem nem bírja el( bár nem is nagyon erőltettem). Ha vennék egy olyan usb elosztót ami külső adapterrel bír pl. itt ez a kínai szar. -> Ebay
Az akkor úgy okés lenne?!
-
marilllyo
veterán
Voltam az egyik vidéki laptopszalonban. A vinyón lévő cellux az nem garimatrica. Szóval nem minden gép van lematricázva.
-
Svidii
csendes tag
Sziasztok!
Lehet, hogy már volt róla szó, ez esetben bocsi!
Újan vásárolt Y510p-ben szarakodott a wifi n-csatornán (b,g működött rendesen). 70/40 helyett 1/40-t produkált, de nagyon jó pinggel. (Intel Centrino Wireless-N 2230)
A megoldás:Windows update akarja majd újra telepíteni a Intel(R) Management Engine Interface-t, 71KB, ezt ezesetben ajánlott elrejteni, és nem fog többet zargatni.
Ezek után rendesen működött!
Üdv.
-
Stofl85
tag
Y510p-nél win7 64bit-en valahagy működésre lehet bírni a one key recovery-t?
Pontosítva már a mentést sem tudom elindítani, mert az egyik azt írja a laptop nem jó hozzá, a másik azt hogy a win7 nem támogatja....[ Szerkesztve ]
-
FatFish25
csendes tag
Időközben megoldódott a füles problémám /Y50/, bizony bele kellett erőszakolni azt a 3.5-es jack-et a dugaszba, szóval ha valaki hasonló problémákkal küszködne, bátran "verje bele kalapáccsal"
-
Stofl85
tag
Sziasztok! HDMI kimenetet nem használ senki? Hogy lehet 5.1-es hangot képpel együtt kicsalni rajta?
-
Sheld
senior tag
watch dogs app crash üzenet:
Problémaesemény neve: APPCRASH
Alkalmazásnév: watch_dogs.exe
Alkalmazásverzió: 0.1.0.1
Alkalmazás időbélyegzője: 53c5ce21
Hiba – modul neve: nvwgf2umx.dll
Hiba – modul verziója: 9.18.13.4052
Hiba – modul időbélyegzője: 53b4437c
Kivételkód: c0000005
Kivétel – eltolás: 00000000004b9170
Operációs rendszer verziója: 6.3.9600.2.0.0.768.101
Területibeállítás-azonosító: 1038
További információk 1: f281
További információk 2: f281ed94a7b7e2bbc8b999fd28a4c199
További információk 3: 2f9d
További információk 4: 2f9db0c14f5ba540a97cedc954873ed3érdekesség képpen, hogy mit ír ki a gépem.
[ Szerkesztve ]
Az a vezeték, amiben van áram, pont úgy néz ki, mint amelyikben nincs, csak más a fogása!
-
Sárpac
nagyúr
válasz tibi206 #8779 üzenetére
Mivel vagy 20 fajta jön belőle könnyen lehet ips is, de inkább a 850-sre gondolom az ipst 860m meg tn lesz.
[link] itt ki van szedve az ips a tulajdonságoknál.szerk: feljebb UHD persze, hogy IPS TN-be nem is gyártanak, csak hát az nem 300k lesz hanem 400!
[ Szerkesztve ]
Alapfesz alatt a maximumon túl!
-
NemesTom
tag
Mivel nekem nincs internetem, lesz valaki olyan szívélyes, és bepöppent egy tesztet privátba, akármilyen nyelven (link) amúgy tényleg nem tűnik rossznak.. Csak sehol semmi róla
(ászusz )[ Szerkesztve ]
-
marilllyo
veterán
Nem.. Tényleg. Egyedül a 4 év garancia ami a lenovo mellett állhat... De szerintem ha 2 év alatt nem jön ki hiba akkor utána sem nagyon. Az első fél év a kritikus.
Btw. Szerintem hamarosan várható egy Lenovo y51 vagy y50p. Ami hasonló lesz. .
-
dragoners
tag
Én (már) nem örülnék neki, ha a y510p cserélve lenne y50 -re. Fájna a szívem érte, sok jobb tulajdonsága van, mint a y50 -nek, azokért meg fájna a szívem. Ha bevinném, inkább azt kérném, ha bármit cserélnének, akkor az alaplapba tegyék be az NGFF csatit (vagy cseréljék így az alaplapot), sokkal jobb életem lenne utána.
[ Szerkesztve ]
-
whited
addikt
szia, igaz nem lenovo-val volt dolgom, de mikor gar időn belül behalt a G73sw-m, 3 hónap szervíz után kértem, hogy adjanak egy akkor aktuális csúcsot jelentő g74-t, hát nem adtak
Ha nem válaszolok a PM-re, elképzelhető, hogy nem kaptam meg, ilyenkor kérlek küld el újra, köszönöm
-
dragoners
tag
-
Sheld
senior tag
Ez a baj, hogy aközben nem jött elő, csak túlmelegedés miatt leállt és kész.
Jelenleg így néz ki a levelem:
Hibaleírás:
1: Túlmelegedés miatt, (hűtőpad használatával is) az alkalmazások belassulnak, rövid időn belül a laptop kikapcsol.
2: Bal oldali hangszóró bizonyos frekvenciákon torzít/rezonál.
3: A laptopot Nvidia GT750m SLI-nek hírdetve vásároltam. A laptop telepítése után, a Windows két darab GT 755m videókártyát látott. Az ultrabay-es kártyát eltávolítva a laptopban az integrált VGA valóban Nvidia GT755m, viszont az ultrabay-es videókártya csak Nvidia GT750m. Minden egyes játékprogram az ultrabay-es kártya nélkül hibajelenség nélkül, tökéletesen futnak, azonban behelyezvén a második VGA-t, és az SLI engedélyezése után, minden játék hibaüzenettel leáll. A játszható időtartam függ a játéktól. Hibajelenségek: A: XY játék váratlanul leállt, és a Windows megoldást keres a problémára. B: A játékok elkezdenek akadozni, a játékok hangjai is torzítani és akadozni kezdenek, ezt követően a képernyő elfeketedik, majd a Windows asztal fogad, és a következő üzenet: A videókártya illesztőprogram nem válaszolt és újraindult. Ezt több verzió is produkálta, kezdve a Lenovo oldalán találhatóval, és az Nvidia oldaláról letöltötekkel egyaránt. (7-8 drivert is próbáltam, a jelenségek minden esetben fenn állnak.)Saját megfigyelések: A hibajelenségek a videókártyával kapcsolatosan akkor jönnek elő, amikor az ultrabay-es videókártya memória órajele be/ki kapcsolja a boost órajelét. Akkor is, amikor az ultrabay-es videókártya memóriája eléri a maximális órajelet (turbo nélkül), amikor az ultrabay-es videókártya memóriája megtelik. A probléma független volt a videókártya hőmérsékletétől (Crysis 3, Ultrabay-es videókártya hőmérséklet 83fok, és a játék crash-elt.). Továbbá a videókártya, ha nem crashelnek a játékok, akkor is felmelegedik 98 fok környékére (természetesen Celsiusban).
4: Alacsonyabb fényerőnél vibrál a kijelző.
Az a vezeték, amiben van áram, pont úgy néz ki, mint amelyikben nincs, csak más a fogása!
-
Danex
addikt
Hát, sose tudtam eldönteni, hogy mi a jobb... eljátszani, hogy teljesen hülye vagyok a géphez vagy, hogy szakértő?
Szerintem nem kell, maximum a leírásoz odaírni melyik játéknál jött elő, és esetleg azt a játékot feltelepíteni és kirakni az asztal közepére, hogy le tudják tesztelni... de a legjobb az lenne, ha vmi szintetikus teszt közben tudnád reprodukálni.
-
Sheld
senior tag
Nem, mivel abban működni fog a turbo boost.
Más kérdés, ami sürgős lenne:
Most fogalmazom meg a levelet, hogy visszaküldjem a szervízbe, és azt szeretném kérdezni, hogy leírjam-e azt, hogy ha MSI Afterburnerrel visszafogom a VGA-kat, akkor jól működik az ultrabay-es kártya is, és nem crashelnek a játékok? Vagy ne írjam bele?Az a vezeték, amiben van áram, pont úgy néz ki, mint amelyikben nincs, csak más a fogása!
-
whited
addikt
sziasztok
buta kérdés de ha kijön ez a gép, akkor gyakorlatilag mindenben egy szinten lesz az y50-70el?
[link]
Mert mint írtam is korábban, erősen agyaltam ezen a kis lenovo-n, de ezek után kezdek gondolkodóba esni újra...Ha nem válaszolok a PM-re, elképzelhető, hogy nem kaptam meg, ilyenkor kérlek küld el újra, köszönöm
-
Danex
addikt
válasz NemesTom #8750 üzenetére
Y500-nak, és szerintem az összes laptopnak manapság van saját alkalmazása, amiben be lehet állítani akksi védő üzemmódot, azaz 50-60%-nál nem tölti tovább, ezzel kímélve az akksit.
Ha rendes hűtőpadot használsz az lehúzza a kaszni hőfokát ezzel az akksiét is, így emiatt nem aggódnék. Néha nem árt feltölteni, lemeríteni, de szerintem túl van lihegve az akksis dolog.
-
NemesTom
tag
Ha valakinek már huzamosabb ideje van y50-je, akkor az akksiról ejthetne pár szót. Mivel be van építve, ezért szerinten hamar leamortizálódik.
[ Szerkesztve ]
-
marilllyo
veterán
Acer Aspire V5-573 ra is érdemes egy pillantást vetni.
I5 4200U
IPS
GTX 850 MBest Byte újságban 225.000
-
FatFish25
csendes tag
Most munkahelyen vagyok egész este, de ha lesz időm megnézem neked, valószínűleg a holnapi hajnal folyamán, akkor végre lesz időm játszadozni vele kicsit
Viszont ami még mindig rendkívül zavar az az, hogy nem tudom hogy varázsoljam kompatiblissá valamely fejhallgatómat a masinához. Ha valaki tud bármiféle információval szolgálni Lenovo Y50 audio jack befogadójáról ne tartsa magában!
-
kisza25
félisten
válasz marilllyo #8738 üzenetére
egy kérdés: a 860M milyen órajeleken megy? mert tesztben 1029Mhz-en jár, de GPU-Z fotókon rendre 540Mhz mindenhol?
ha 1030/5000Mhz akkor azt tudja, mint asztaliban a 750ti, ami azért nem semmi
maxwell asztaliban is csak 60W fogyival van azért ehhez a teljesítményhez nagyon durva[ Szerkesztve ]
Alfa Romeo Giulietta Sprint
-
sanis77
csendes tag
Lenovo y510p-hez is van ilyen monitor kalibráció? Esetleg valaki próbálta már? Mert nekem is elég furcsa, örülnék ha lehetne rajta kicsit javítani.
-
-
kisza25
félisten
válasz marilllyo #8738 üzenetére
én is csak azt játszanék rajta, de amiért ismét napirendre került nálam az y50 vásárlás az amiatt van, hogy haldoklik a monitorom (24" tn kb 5éves) ami ha behal kell vennem, de akkor már IPS panelest vennék, de az 60eFt, a gépem kb 130eFt-ért eltudnám passzolni máris ott a 200eFt -os változat ára, ahogy számoltam 1millió pixel az 1366x768, pont fele, mint a fullHD 2millió pixele, tehát az i5+750M 1366x768 változatán(ez 200eFt) ugyanúgy menne a BF4, mint a fullHD sli 750m-en, vagy a 860m-en eddig ok is,
de bf4 alá kell a 4mag itt bukik az egész mutatvány
pedig késöbb még akár sli-re is lehetne bővíteni, de a 2mag +HT multihoz sovány
a legolcsóbb i7 változat y50-ből meg 295eFt
y510p-ből meg i7+sli 280, de olyat nem vennék, mert 100fok az 100fok[ Szerkesztve ]
Alfa Romeo Giulietta Sprint
-
FatFish25
csendes tag
Tegnap vettem Y50-et, még nagyon barátkozok vele, nem is volt időm túlzottan tesztelni, de a kalibrációt mindenképp megpróbálom mert a képernyő nem a legszebb így se-úgy se.
Viszont ami rendkívül problémás az az audio jack, mert semmi sem megy bele, és sem az interneten, sem számtech boltokban nem tudták megmondani hogy mégis milyen fülest eszik a lenovo...
-
kisza25
félisten
válasz marilllyo #8736 üzenetére
kalibráció mindig van a noteboochecken a monitorteszt résznél, azt az ICC file-t kell letölteni ami jobbra van az írás alján ahol a fényerő értékek szerepelnek
visszaolvastam kb 500hsz-t mert gondolkodtam egy ilyen gépen, pontosabban az y510p-n és arról sikerült lebeszélnem magam, de most láttam, hogy kijött az y50 és majdnem meggyőzött, az i7 változat kb azt tudja, mint asztali gépem (adatlap), de az 300eFt, a gépem 24" monitorral pont a felét éri
de nagyon bejövös az egész cucc, de nálam az ára meghaladja a fájdalomküszöböt
most van a 200eFt változat ami elvileg natívban kb azt tudhatja 750M-el, mint a 860m fullHD-hez, de tartok akkora felbontástól így 5év fullHD utánAlfa Romeo Giulietta Sprint
-
marilllyo
veterán
Nagyjából ugyanaz mint az ASUS-é. 4 cella 54 Wh.
Állítólag a nagy átlag. Semmi kiemelkedő.
4-5 óra netezésről írnak. Sosem próbáltam....
(#8735) Sárpac : Nem találtam semmit ezzel kapcsolatban...bár nem feküdtem rá különösebben a keresésre...
[ Szerkesztve ]
-
Sárpac
nagyúr
-
-
marilllyo
veterán
Na igen az Asus a másik oldal. Gyengébb GPU...( márpedig egy gamer gépnél elsődleges szempont)...ellenben nagyjából minden másban jobb.
Nem akarom elhinni egyébként, hogy ezt a gyártók nem beszélik meg egymás között. Hogy a te géped ebben lesz jobb a miénk meg ebben. De nem lehet egyik sem mindenben top mert akkor csak azt vennék.
Egyébként az Asus-ban 7200-es vinyó van.
[ Szerkesztve ]
-
whited
addikt
válasz marilllyo #8731 üzenetére
És megéri az erő különbséget egy g550-56 ellen ami meg másban jobb/több?
Szerk: ha bírja a hurcolast és valóban jo az akku idő akkor még mindig alternatíva számomra
[ Szerkesztve ]
Ha nem válaszolok a PM-re, elképzelhető, hogy nem kaptam meg, ilyenkor kérlek küld el újra, köszönöm
-
marilllyo
veterán
Valamit valamiért...
Ettől függetlenül...300 forintos határnál az y50 a legerősebb hardverrel szerelt laptop.
De tény...nem értem a lenovo-t. Hagyott volna helyet benne egy dvd írónak, vagy egy ngff. Az olcsóbb változatok meg megkapták volna az y510p kijelzőjét...és egyértelmű top 1 győztesünk van.
-
marilllyo
veterán
Engedelmetekkel még egy gyors "teszt".
A kép szintúgy szar....de a célnak megfelel.
Ezt a VAIO-t anno 2011-ben vettem, és ez egy E szériás VAIO. Tehát az európai csórobbak piacára szánt változat ( ettől függetlenül 210 pénz volt ). A Lenovo valamivel nagyobb fényerőn dolgozik. De a színek a VAIO-nál szebbek.
[ Szerkesztve ]
-
marilllyo
veterán
Igazából színek terén nincs gond. Az még úgy elmegy. Persze mihez képest.
Noha szar minőségű kép...de a vak is látja a különbséget. Pedig ez egy 3+ éves IPS LG.
A gond az, hogy egyszerűen nem tudod honnan nézni, hogy mindenhol jó legyen. Ha fennt okék a színek..akkor alul túl világos. Ha alul jó akkor fenn sötét....tudjátok...ilyen a TN. Mindegy. Külső moncsira van kötve. 3 hete van meg a gép. A monitorja annyit ment ameddig melóhelyen felraktam rá a win 8.1-et. Na jó...azt 2x mert elsőre nem sikerült működésre bírni a 860 GTX-et.
[ Szerkesztve ]
-
Sheld
senior tag
Ma megnéztem egy Y50-et, FHD kijelzővel. Erőteljesen elgondolkodtam, hogy egy 150ezres notiban csak 1366*768as TN -es kijelző van, de azoknak a 70%-a is szebb képet ad, mint az y50-é. Eléggé lehangoló... (Bár külső monitorral használnám, szóval nem lenne para. )
-
whited
addikt
sziasztok
lenovo y50-70 van akinek van tapasztalata?
eddig egy dell 7537-t néztem ki de már kifut és most láttam ezt a gépet, és az üzemidőt elég jónak találom, mondanátok mivel és hogy bírja?
melegedésről mi a vélemény ?
ssd-vel mennyire bírja jobban mint hdd-vel?Ha nem válaszolok a PM-re, elképzelhető, hogy nem kaptam meg, ilyenkor kérlek küld el újra, köszönöm
-
marilllyo
veterán
Nekem 750 SLI-s y510p-m volt az y50 előtt. Bizton állíthatom, hogy a gyakorlatban NINCS különbség a két gép között.
Max ennél nem minden esetben kell Vsync-ezni.
Azt leszámítva, ha a játék nem támogatja az SLI-t. Pl Titanfall. De annál a játéknál a 2,4 Ghz volt a kevés elsősorban.
Ha a két gépet csúcsra járatva maxon pörgeted játék alatt...és eléri a gpu limitet...akkor az sli-s megoldás pár fps-el többet produkálhat....de...többször is említettem, hogy nekem ez a 25-30 fps ez édeskevés. Azt a medium 60 fps-t ugyanúgy kinyomja mindkettő.. annyi, hogy az y50 egy ~20 fokkal hűvösebb marad.
[ Szerkesztve ]
-
rosand86
csendes tag
Ahogy én látom, a 750m sli/755m sli nyers erőben picivel erősebb mint a 860M, de a valóságban:
* a melegedés miatt esetenként vissza kell venni az órajelet, és akkor már elveszti az előnyét
* az adott játék nem megfelelően támogatja az SLI-t, és megint nem ér sokat a nyers erő -
Sheld
senior tag
Pár napja, hete nèzegetem, s pròbálom kideríteni, hogy melyik kártya az erősebb: gtx 860 vs gt 750m sli, de nagyon nem egyértelmű... Ahogy néztem a gtx850m kb a gt 650m sli szintjén van, a gtx 860m pedig valahol a gt 750m sli és a gt 755m sli között. Helyes az infò?
-
marilllyo
veterán
Jah...a lényeg, hogy ha most vesz...akkor nem kell keresnie, van rá gari...többért tudja majd eladni...stb..stb..stb.. Én sem szívesen vállalnám be Usankából. Amúgyis a legkritikusabb alkatrész a gépben. Ha meghibásodik akkor bukta.
Ha úgy tervezed...hogy a későbbiekben jó lenne...inkább most gyűjts még hozzá.
[ Szerkesztve ]
-
Danex
addikt
válasz Because #8710 üzenetére
EU-n belül szerintem még ritka a használt cuccok felpakolása a netre, plusz lehet neccesen tudnál akkor is csak egy GPU-t venni, hisz az alap laptopot meg egy lyukkal az oldalán már neccesen adná el, főleg tápegység nélkül, hisz azt is venni kell az SLI-hez (ennyi szenvedés, helyett meg inkább egybe adja el),
Amerikában már több esély van rá, de oda meg jön a vám+áfa, plusz a töltőnek is van súlya ami a költségeket növeli.
Persze nem lehetetlen találni de...
-
marilllyo
veterán
válasz Dawid93 #8705 üzenetére
Y50 van helyette.
Sajnos azt kell mondjam...felejtsd el, hogy utólag bővíted. Inkább most vegyél bele...mert így megúszod...+30-40.000 ből.
Eleve 755M-et nagyon nem is találni. Én a lenovo oldalán 1x láttam 750M-et. Illetve nagy ritkán Ebay-en fel-fel bukkan egy. Amire nincs gari de legalább drága.
Illetve egy ilyet most kigoogleztam. [link] De hát közel 100.000 HUF, és nem is 755.
Ahhoz, hogy kukázott modellből találj...ahhoz meg még várni kell. Y510p tavaly november környékén indult meg. Szóval még ha csak az alap garanciát nézzük ami 2 év az is kitart még jövőre. Itthon meg inkább 3 év garival adták. Amíg érvényes gari van rá...addig nem nagyon bontják őket.
Szerk: Míg pötyögtem közben (#8708) Danex kolléga ellopta a gondolatom
[ Szerkesztve ]
-
Dawid93
csendes tag
Azt lehet már tudni, hogy mi lesz az új széria és hogy mikor jönnek ki? Mert akkor lehet várok a vásárlással. Annyira nem sürgős.
-
Dawid93
csendes tag
És ilyeneket honnan lehet venni? Csak mert ebay-on nem találtam. De lehet csak rosszul kerestem rá.
-
Dawid93
csendes tag
Sziasztok!
Ha y510p-t veszek, de azt a fajtát amiben csak egy videókártya van, de ha idővel úgy gondolom hogy mégis csak szeretnék bele még egyet, azt lehet külön venni? Ha nincs benne, de az oldalon az van, hogy van DVD-író akkor az a 2. videókártya helyére van beszerelve? Pl erre gondolok:
Más: Ha a gépet Németországban veszem meg, akkor az a garanciára lesz valamilyen hatással?
Köszönöm előre is!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azta! Yoga Slim 7 Prémium Ultrabook 14,5" -40% AMD Ryzen 5 7640S 16/512 RADEON 760M 2GB 2,9K OLED
- Eladó Dell XPSL701X/17,3"/i7-720QM 4x2.8GHz/8GB RamDDR3/3GB GPU 445M/240GB SSD/Eredeti WIN10HOME/!!!
- Eladó /HP ProBook 455 G3/AMD A8-7410 APU 4x2.2 GHz/ 4GB DDR3L/ Win 10 Pro/!!!
- Eladó/Dell Latitude E5470 Notebook/I5-6350U/8GB DDR4/Win 10Pro/14" HD/!256GB SSD/!!
- Eladó/HP ZBook 15 G5 /I7-8850H/16GB DDR4/VGA P-1000 4GB/Win 11Pro/15,6" FHD/512GB M.2NVMe!!!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest