- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- iPhone topik
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- One mobilszolgáltatások
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Rekord vékony lesz a Z Flip7 is
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
cs.zs.
veterán
Itt vannak a magyar billentyűs variánsok: [kép]
Neked melyik van?
(sajna manapság már egyik sem számít ütőképesnek, ez inkább érdekesség)
Csak a 2 alsóban van IPS kijelző, a Ryzen 3-asokban SATA SSD, ..., de mindenképp jó pont a bővíthető ram és hogy érintőkijelzős, és hogy sok cikkszámhoz tartozott gyárilag érintőcerka.Ha választani lehetne, alulról a másodikat választanám
-
-
cs.zs.
veterán
Általános szopóroller, ha valaki 10-et használ új gépeken. Valakinek az USB-k nem működnek, valakinek a külső ssd meghajtó, sorra kapom a privát üziket itt is, meg otthon a haveroktól, akik ilyen magabiztosak a 10-zel mint te
11-gyel meg minden hiba elmúlik...Az AX200- is 2400 Megabites sávot nyit meg 5GHz-en, ugyanúgy, ahogyan az AX210 is. AX210 wifi6E esetén 6GHz sáv is létezik, de ha routered nem 6E, akkor minek?
500 megabit ??
Asus Zenbook gyárilag AX200 kártyával, Telekom 2000/1000: [kép]
(Win11)Én is elég régóta hangoztatom, hogy 2022- és Intel 12.gen / AMD 6000 -től gépekre kizárólag 11-et szabad rakni
Win10-nek már csak ott szabad lenni, ahol a gép nem felel meg a 11 követelményeinek.
-
cs.zs.
veterán
Szia,
ilyen esetekben legjobb barátod a Youtube.
A wifi kártya (foglalata) normál m2, kb 2:25-től látható -
carr
őstag
Ja, és asszem lesz itt még mókolás...
https://gregdavill.com/posts/dell-xps13-ram-upgrade/
Ha másnak sikerült, és van schematic akkor minden megoldható. -
carr
őstag
https://www.youtube.com/watch?v=725FlkANVuc
win11 automatikus frissítés kikapcsolás forever.
Legszivesebben maradtam volna a win7nél.
Akadásmentesen ment minden, aztán jött a 10 és ugyanazok a tételek beszaggattak, netezés überdöcögős lett, homokóra, 250Mbps netnél.... fasza... -
gergelyv
csendes tag
Nem, még mindig nem értem.
Úgy érted, csak akkor dual channel (szerinted) ha mindkettő forrasztva van? És van hely hova forrasztani? Mondjuk én csavarhúzót is ritkán használok, annál bonyolultabb eszközt meg soha.
Vagy le akarod szedni a forrasztott modult, és a helyére tenni nagyobbat?
Hallottam erről, hogy a dual channel gyorsabb, annak idején nézegettem is, de nem emlékszem., mire jutottam. Asszem valami olyasmit mondott valaki, hogy ha a 8 GB forrasztott RAM mellé egy 16 GB-os modult teszel, akkor a 16-ból az "első" 8 GB-ot fogja dual channel módban használni, tehát akkor lassul a dolog, ha sok RAM-ot használ az OS. De lehet, hogy ez totál hülyeség -- nekem fogalmam sincs. Más meg azt mondta, hogy játékhoz számít sokat a dual channel, ezek az Ideapad 3-asok meg nem igazán játékgépek.
(elütéseket javítottam)
-
Amilo02
aktív tag
Igen, ez lehetséges. Vagy esetleg valamelyik (BIOS vagy driver) frissítés vágta haza.
Tegnap tettem bele egy Intel AX210 WIFI 6 kártyát. A routerem tudja a 160MHz-et, a kártya is. Letöltési sebesség router közelében 650Mbps-ről 920-ra nőtt(vezetéken sem több, tehát abszolút kihasználja a max sebességet), és ahol eddig nem fogtam az 5GHz-t, ott akadásmentes a WIFI6 160MHz-el, 250Mbps letöltéssel, 4.2ms pinggel.
-
-
F1r3b1rd
tag
Ugyan nem használtam soha, de MS oldala szerint megy ez a progi win 10 alatt is annyi megkötéssel h Win10-Win10 között működik.
" USMT for Windows 10 is only meant to migrate to Windows 10 or between Windows 10 versions" -
-
-
Hat nezd az AmD nélnédeskevés a 8GB is, mert 2 őt lefoglal a VGA. Csak kar hogy 4gb van forrasztva.
Amúgy nem értem sracok, hogy a dual channel hogy működik, ha több, mint 8 gb ram van foglalva? Mert akkor a forrasztott 4gb modul tele van nem? Vagy nem jól tudom a terminológiát?
-
-
-
-
-
-
-
-
Hát de ha van a gépen egy Windows, akkor hogy raknál fel egy másikat. Ha átköltözteted a cuccokat, akkor a beállítások is fognak. És ha ott van gebasz ami neked nem jó. Sokminden van a gépen és miért nem 11.
Egyébként asszem talán vannak költöztető progik, de a beállításokat is viszi mint a klónozás. -
-
-
-
Pferi
senior tag
Igen, a F1r3b1rd társunk által linkelt oldalról letöltöd a "Windows 11 telepítési adathordozó létrehozása" pont alól a "mediacreationtool" nevű kis programot, egy min. 8 gigás törölhető pendrivet bedugsz és a "mediacreationtool" program megcsinál mindent magától.
Elég sok AMD-s M.2 NVME-s laptopra telepítettem már így Win10-11-et soha nem volt gondom. -
F1r3b1rd
tag
DE lehet még Rufus v ventoy nevű alkalmazást is használni(én ez utóbbi használom, mert csak az isokat kell felmásolni és rögtön van egy multiboot telepítő).
-
F1r3b1rd
tag
Köszönöm mindenkinek a válaszokat !
Ez a kábel azon kívűl hogy tök ugyanúgy néz ki, de az alsó részén más típus van írva, mennyire számít? más a bekötési sorrend, vagy csak parasztvakítás? Elég dúrva eltérések vannak árban, tehát amit elvileg hozzá van az még kint is ilyen 12-13 ropi átszámítva, de van ugyanolyan kinézetű 3-4 ropiért is.
-
-
Nem akarok itt Windows vitát indítani. Az a nagy baj a Windowsal márra, hogy egyszerűen egy Dinosaurus lett belőle. Másrészt meg még mindíg az NT kernel és még a Win 3.1 ből is örököl dolgokat. Lassan tényleg ideje lenne egy modern könnyebb sokkal gyorsabb inteligensebb rendszert összerakni.
Érdekes hogy egy Endless OS tud olyat, hogy rákötsz egy külső kijelzőt azon megy egy film és megfogod lehajtod a noti képernyőjét, akkor akadás nélkül megy tovább a dolog és nem megy alvóba. És ehhez semmit sem kell beállítani. És ez csak egy a sok példából. -
-
BlackDRose
csendes újonc
A Vantage-ig nem jutottam el. Felkerült rá egy gyári BIOS a Lenovo honlapjáról. A telepítés rendben sikerült, legalábbis úgy nézett ki, de az újraindítást követően a képernyő sötét maradt, a merevlemez és a proci hűtő elindul és kb. 1 perc után a gép kikapcsol és újraindul automatikusan. Ugyanezt játsza a kézi kikapcsolásig. Van rá megoldás?
-
-
-
-
-
Hát akkor valami programhiba lehetett
Én meg közben visszatértem Lenovora. Vettem egy Ideapad 3 17ITL6 ost Celeronnal, majd ha úgy lesz akkor talán karácsony vagy után meglesz a gamer gép de inkább Gaming 3 lesz. Az Acer Nitro 5 marha drága.
De most elvagyok ezzel a kis géppel bőven. -
-
-
carr
őstag
skacok, ez mi? :-O
https://psref.lenovo.com/syspool/Sys/PDF/Lenovo/Lenovo_V14_G2_ALC/Lenovo_V14_G2_ALC_Spec.pdf
v14 g2 arc, az oké, de ideapad, vagy thinkpad, vagy máspad?
dual ram, de no touch. -
-
-
-
-
osonte
őstag
Persze. Az SSD gyárilag egy WD SN530 256GB volt ( [kép] ), ami kicsi volt és az 500GB már elég nekem, illetve gyorsabb is, van benne DRAM, illetve nem is melegszik ez a Kingston KC2500 lett ( [kép] ). Nincs értelme gyorsabbat venni, mert maximum a csatoló 4000 MB/s sebességet bír és például egy Samsung 980 Pro eléggé tud forrósodni is...
Igen, ezek NVMe meghajtók.A Wifi kártya eredetileg egy Realtek (ezt a márkát nem szeretem hálózati eszközökben) RTL8822CE volt ami Wifi 5 és max. 866Mbps sebességet tudott. Sokszor megakadt rajta a YouTube lejátszás, ilyen mikro laggolás volt benne. Amit betettem egy Intel AX210 ezzel minden rendben, nem laggol sehol, tudja a Wifi 6E-t is, a kapcsolati sebességem pedig Wifi 6-on 160Mhz-en 2400Mbps lett .
-
-
osonte
őstag
Köszi, hogy gondoltál rám. Közben már elengedtem a billentyűzetvilágítást, túl nagy meló lenne, bizonytalan beszerzéssel, mert csak angol kiosztással találtam hozzá billentyűzetet, de az millió helyen van forrasztva, már mint rögzítés szempontjából, a csatlakozóm is hiányzik. Közben meg érzem, hogy fél éves a laptop, de szerintem úgy 2 évre tervezték, utána szerintem rotty lesz. Bár lehet megcáfol.
Szóval nem akarok befektetni ebbe a gépbe, inkább majd amikor "szétesik" nézek valami kicsit masszívabb alumínium házas laptopot bill. világítással...
Mondjuk az SSD/Wifi kártya cserét nem bántam meg! Amúgy szeretem, csak ez a gyenge műanyag. Most is valamelyik patent az oldalán belül letört, így hallom ahogy csúszkál benne. Viszont a Ryzen proci kárpótol mindenért! Nem cserélném el egy i3-as Intel ThinkBook-ra, pedig az tuti masszívabb.
Köszi mégegyszer!
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Precision 3561 27% 15.6" FHD IPS i7-11850H T600 32GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- X1 Carbon 9th 14" FHD+ IPS érintő i7-1185G7 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- Latitude 7330 13.3" FHD IPS i5-1245U 16GB 256GB NVMe IR kam gar
- Thinkpad X13 Gen2i 13.3" FHD+ IPS i5-1145G7 16GB 512GB NVMe gar
- Gyakorlatilag új, GARANCIÁLIS (2026.12.23-ig!) Asus ROG Strix G16 (G614JV) gamer laptop RTX 4060-nal
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pure RX 7700XT 12GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- ASUS Radeon HD6950 DirectCU II 2GB 256bit GDDR5 EAH6950 DCII/2DI4S/2GD5 Videokártya eladó
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 15 Pro Max - Natural Titanium - Újszerű karcmentes állapotban! 100% akku! Gyári garis!
- Samsung Galaxy A54 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged