Hirdetés
- iPhone topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Motorola Moto G54 5G Power Edition - nem merül le
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- OnePlus 8 Pro - a túlgondolt
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Yettel topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dhampir
félisten
válasz junior11 #11956 üzenetére
Felteheted kérdésedet az Azonnali notebookos kérdések órája topicban is.
-
törölt tag
válasz junior11 #12139 üzenetére
Tobb megoldas is van de en pl. az msconfig-ban szoktam csak ki/be kapcsolni az inditasi beallitasokat.
Windows 8 indítása csökkentett módban. -
DonMaster
addikt
válasz junior11 #12139 üzenetére
álitsd át legacy and uefi boot-ra és akkor látod a pent és tudsz rolla bootolni,
mivel nem efi-sre irtada pendrive-ot igy nem látja hiába engedéylezted a bootban,
bár még ha legacy only-ra teszed akkro is megy a pendriverol, vizsont akkor ha a gépet windowst akrod elinditani akkro visaz kell tenend uefi-re ezért jobb a vegyes.LG V30-> Iphone 12 Pro Max
-
dugo_
veterán
válasz junior11 #12161 üzenetére
Eszközkezelőben megnézed a lemezmeghajtó típusszámát -> google -> siker. A gép mérete alapján szinte biztos, hogy 9,5mm-es van benne, de azért ne rendelj potyára.
A linkelt Akasa is jó, de matrica nélkül ezeket már 2-3k körül meg lehet rendelni ebay-ről EU-n belülről is akár.
-
dugo_
veterán
válasz junior11 #12163 üzenetére
Igen, az egy 9,5mm-es meghajtó.
Itthonról pl:
https://www.pcx.hu/termek/akasa-ak-oa2ssa-03-be-p-t-keret-145537 (a 9,9mm magasság valószínűleg elírás, ezek szabványos dolgok)Ebayről:
http://www.ebay.co.uk/itm/2nd-SATA-HDD-SSD-Hard-Drive-Bay-Caddy-for-Laptops-9-5mm-/320899676143 -
426os
őstag
válasz junior11 #12165 üzenetére
Z510-ben nekem 9,5mm-es, ebay-es, legolcsóbb caddy van, semmi probléma vele. A HDD viselkedése nálam semmit nem változott az áthelyezés után.
Illetve egyvalami. Nekem fejparkolós WD HDD-m volt, és miután a rendszer nem róla futott folyton leállt, újraindult és az elég zavaró tud lenni. Kellett egy segédprogram, ami folyton mozgásban tartotta.[ Szerkesztve ]
.
-
bul07
nagyúr
válasz junior11 #12169 üzenetére
Ha Z500 olyan mint a Z510 akkor lelkileg készülj egy két műanyag patent törésre(nekem jó pár megadta magát, itt tettem fel képeket is)
Amúgy miért nem rakod a HDD-t egy mobil rack-be, nem elég a 200GB tárhely( 256 - OS+programok)
(Kezdi megadni magát a PC-be a HDD és nem fogok venni, a laptop HDD-jét fogom tárolónak belerakni, 1TB elég)
[ Szerkesztve ]
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
426os
őstag
válasz junior11 #12173 üzenetére
Célszerű a telepítés erejéig csak az SSD-t a gépben hagyni. Kell partícionálni az SSD-t is, hiszen csak úgy natúrban nem tud mit kezdeni vele a Win. De majd a telepítő ezt megoldja, neked nem kell vele foglalkozni.
Ha feltelepült, akkor meg beledobod a hdd keretet. Ehhez nem kell szétszedned az egész gépet már, elég csak a billentyűzetet kivenni, mert alatta van az az egyetlen csavar, ami a dvd-t/optibaykeretet tartja. Nekem a keret annyira beszorul a helyére, hogy nem is raktam vissza a csavart, így kézzel ki tudom kapni a hdd-t, ha épp kell. Persze magától nem tud kiesni, de így nem kell a billentyűzetet kiszednem ha épp úgy alakul. A HDD-t formázhatod egy nagy darabba. Ntfs legyen, fat32-re szerintem 1TB-ot már nem is lehet formázni, de ha lehet sem ajánlott, mert azon nem tudsz 4GB-nál nagyobb fájlokat tárolni.A szétszedéshez:
Ajánlom, hogy a gép elejétől indulj, mikor feszíted le az alját, mert a patentok úgy vannak kialakítva, hogy kipattannak. Ha hátulról kezded a szétszedést, akkor az elől lévő patentok jobban megfeszülnek és könnyebben eltörnek. Kritikus pont oldalt, a szellőző rácsnál van, ha itt letöröd a patentokat, akkor az a rész szét fog állni utána, mert ott nincs csavar. Máshol nem kell félteni a patentokat, ha törnek is, nem fog elállni a ház.[ Szerkesztve ]
.
-
426os
őstag
válasz junior11 #12175 üzenetére
Ha csak az SSD lesz a gépben, akkor semmivel nem kell foglalkoznod, a telepítő mindent elintéz.
Én 230GB-ra partícionáltam most a 250-es ssd-t, hogy mindig biztosan legyen rajta kis üres hely, de alapvetően mehet 250-re is, ha nem fogod teleírni. A telepítő fog még csinálni pár kisebb partíciót, de ezekkel neked semmi dolgod nem lesz, később látni sem fogod őket.
Aktiváláshoz nem tudok hozzászólni, nekem nincs a géphez win licensz, külön szoktam neki beírni a kulcsot. De ha már máskor tisztán is elfogadta, akkor most is el kell majd.[ Szerkesztve ]
.
-
dugo_
veterán
válasz junior11 #12182 üzenetére
A Samsung Magician csak firmware frissítésnél kell, illetve beállításokat csekkolni. Ha minden oké, akkor letörölheted a gépről, felesleges és szerintem elég agresszív program.
Semmi indexelést nem kell kikapcsolni, sem egyéb SSD kímélő vudu nem kell, ezek régről megmaradt hiedelmek.
Partícionáláshoz megpróbálkozhatsz a beépített lemezkezelővel, itt van erről egy angol cikk: [link]
Letörlöd a felesleges rendszerpartíciót, majd az üres helyre kiterjeszted az adattárolósat.Én egy régebbi Minitool Partition Wizard verziót használok ehhez, a Windows-os nekem elég fapados.
Ha nem csináltál még ilyet, akkor mindenképp legyen mentésed az adataidról. (Meg amúgy is).
-
426os
őstag
válasz junior11 #12188 üzenetére
10/100? 10/100 mi?
Gondolom 100/10 Mbit. Ahhoz nem kell gigabit, felesleges kiadás+macera egy külső kártya. 90-95Mbit-et biztosan kihoz belőle a gyári lan kártya is, de közel lesz a 100-hoz, ha tényleg ad is annyit a szolgáltató. Mikor én gigabitre kötöttem a z510-et (abban is csak 100Mbites lan van), az hozta a 100as sebességet hiba nélkül.
Esetleg még a router lehet szűk keresztmetszet.[ Szerkesztve ]
.
-
426os
őstag
válasz junior11 #12190 üzenetére
Szerintem még mielőtt bármit is veszel, várd meg a sávszél. emelést és nézd meg hogy bírják az eszközök. A gép lan kártyája elég lesz 100Mbit-hez szerintem (nálam elég volt). A wlan kártyát nagy valószínűséggel úgysem tudod ennél jobbra cserélni (nálam Intel wireless-n 7260 volt, az papíron ugyanazt tudja mint a tied és megfelelő routerrel 90+Mbitet mindig tudott, de volt 170 is).
A router kábelen szerintem szintén tudni fogja a 100Mbit-et, kérdés, hogy wifin mekkora sebesség kell? 100Mbit-nél nagyobbat nem érdemes várni, ha ezt megközelíti ez is, akkor felesleges cserélni, de kérdés, hogy hány eszközzel használod, mert ha sokkal, akkor már kevés lesz a benne lévő hardware. Ha veszel routert, akkor a jövőre gondolva olyat vegyél, ami gigabites és minél több antennája van, hogy ki tudja szolgálni a wifis eszközöket is. Egy 1043nd pl. jó választás lehet. De nézd meg, hogy vannak-e olyan eszközeid, amik tudnak 5GHz-et, mert akkor megfontolandó egy azzal kompatibilis router vásárlása, mert jóval stabilabb tud lenni, főleg ha sok másik hálózat is van a közelben.
Ez már itt off topic, a hálózatos topicokban többet tudnak segíteni, de ők általában kicsit pesszimistábbak az elérhető sebességekkel kapcsolatban[ Szerkesztve ]
.
-
junior11
veterán
válasz junior11 #12200 üzenetére
Még olyan kérdésem lenne, hogy kb másfél hete cseréltem le a HDD-t SSD-re (850 EVO 250GB, Win10) a Lenovo Z500-as notebookban, raktam fel az SSD topicba is screenshotot az adatokról, s állítólag minden rendben. Nincs is panaszom semmire, csak egy olyan érdekességre figyeltem fel, hogy a nap folyamán mikor használom a gépet, pl. böngészek stb. párszor egy halk pippenést hallani, ugyanazt, mikor a gépet bekapcsolom kikapcsolt állapotból s bootol SSD-ről. Ilyenkor semmi más nem történik, a rendszer fut továbbra is rendesen, semmi figyelmeztető üzenetet nem kapok hibáról sem, csupán megkérdezném, hogy ez mi lehet? Vagy megszokott dolog? Köszi.
Pl. most elindítottam a speedfan progit, s szintén egy halk pipp volt. Amúgy nagyon gyakran bekapcsol a ventilátor, sima böngészés mellett is, de ez így van szinte a kezdetektől fogva...
[ Szerkesztve ]
The Truth Is Out There - Az igazság odaát van
-
ArthurShelby
addikt
-
ArthurShelby
addikt
válasz junior11 #12489 üzenetére
Érdekes. Egyébként én hülyeségnek/feleslegesnek tartom ezt az akukímélést. Nem látom értelmét. Ha kell az akksi, akkor nincs elég, egyébként meg ha feltöltve tárolom oks.
Ui: Boldog karácsonyt!!
A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat
-
ArthurShelby
addikt
válasz junior11 #12491 üzenetére
"program zaklatása mindig meggyőz valahogy"
Az engem is mindig elbizonytalanít, de eddig a géppel szemben nekem van igazam. Bnőm z510-ének akksija már kipurcant teljesen, pedig 1 évvel újabb gép (ő sokáig használta az optimalizált üzemmódot, bár az is lehet, hogy nincs összefüggés)A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat
-
dugo_
veterán
válasz junior11 #12493 üzenetére
A gari lejárta után kellő kézügyességgel mindent lehet.
https://www.youtube.com/watch?v=Q98Bf6Z041w
https://www.youtube.com/watch?v=RvIrjPlW3r0Nézni is rossz.
-
ArthurShelby
addikt
válasz junior11 #12493 üzenetére
Én a bnőm z510-ében már cseréltem az akksit (az tökéletesen sikerült). Már szedtem szét a saját gépemet előtte, mert ssd-t akartam bele tenni. Elsőre bevallom eltörtem pár pöcköt, nem egyszerű, de most már profi vagyok, és a bnőmnél tökéletesen sikerült az akksi csere (anno a laptopszalon mondta, hogy nem vállalják ezeknek a laptopoknak a javítását a pöcök törés miatt, nehéz levenni az alját, szóval most hízik a májam).
Mostanában meg moddoltam a biost, mert beletettem a gépbe egy ac-s wifi kártyát.A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat
-
ArthurShelby
addikt
válasz junior11 #12497 üzenetére
Én a dell e6440-ért vagyok oda. abból már van dedikált videó kártyás változat is, és 14"-es a képernyője, wwan kártya..
Illetve tetszik még a thinkpad w530 is tetszik.
Ha ilyeneket veszek, akkor használtan. Bár a mostani z500-zal sincs semmi gondom, hordozhatóságnál nagy a 15,6"-os képernyő, és nem lenne rossz egy wwan sim-es rész. De egyelőre túl élem ezeketA rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat
-
válasz junior11 #14490 üzenetére
Előbb tisztázzuk a dolgot, mert pontosan nem értem.
Tehát a gép állandóan hálózatról van használva.
Az akksi mindíg fullra volt töltve vagy hogy? Lenovo Vantage fel van telepítve és tárolási üzemmód be van kapcsolva?Amúgy csoda, hogy eddig bírta az akksi. Igen szép teljesítmény.
Lalikirály nem szép ember; de Gavallér!!!
-
válasz junior11 #14492 üzenetére
Azt a Lenovo Vantage nevű program kapcsolja be BIOS szinten, hogy az akksit kímélje az ember.
Ilyenkor állandóa hálózati használat mellett csak 60% ig engedi feltölteni, így évekkel meghosszabbítja az életét. Saját tapasztalat is.
A tiédben már valószínűleg cellás az akksi, azért tud csak annyira töltődni. Így is szép tőle.Lalikirály nem szép ember; de Gavallér!!!
-
-
-
-
-
-
-
carr
őstag
válasz junior11 #15177 üzenetére
takarítás sztem megoldja. Esetleg nézd meg milyen programot telepítettél. Lehet-e köze hozzá. visszaállítási pont van?
Próbáld meg, hátha.[ Szerkesztve ]
360+Mindenkit szeress,ne sokban bízz,Ne bánts senkit,ellenséged inkább féljen,Minthogy legyőzd,barátodat szívedre rejtsd,Szidjanak hallgatásért,ne beszédért.
-
veterán
-
veterán
válasz junior11 #15423 üzenetére
hát lehet, persze, (ezt én innen nem tudom)
de amikor szét van szedve, ott van előtted, akkor látod majd hogy milyen alakú kell, hova esnek a kis lefogató fülei, merre kanyarodik a vezetéke, milyen csati van rajta, stb, és majd akkor keresed/rendeled meg.
Majd akkor guglizol ezerrel, lehet hogy van idehaza is, nem kell heteket várni rá
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo ThinkPad L13 Yoga Gen2 újszerű szép állapotban!
- Dell i5-8gen laptop szép állapotban 6hó jótállással!
- ASUS Zenbook 14 OLED UM3402 - 14"QHD+ 90Hz (2880x1800) - Ryzen 5 5625U - 16GB - 512GB - Win11 - Gari
- Dell Latitude 5420,14"FHD,i5-1145G7,16GB DDR4,256GB SSD,WIN11
- Dell Latitude 5410,14,FHD,i7-10610U,32GB DDR4,256GB SSD,WIN11
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest