- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Akciófigyelő: Ha kéne vezeték nélkül CarPlay és Android Auto...
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- One mobilszolgáltatások
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
teptep
senior tag
-
teptep
senior tag
-
teptep
senior tag
válasz
cs.zs. #15607 üzenetére
Igen, a Lenovo LOQ szériánál nagyon népszerű az alapból 2x12GB memória:
[árukereső], 21 termék, például: [83GS00E1HV]
Ugyanakkor az árukeresőben beregisztrált számítástechnikai üzletek egyikében sem árulnak még 12 GB memória módult: [árukereső]. Az az egyetlen darab is csak elírás. -
carr
őstag
válasz
cs.zs. #15603 üzenetére
köszi skacok! Asszem épp 3200u alulról a 4.... nem FHD.... de játszottam is anno vele. elég szépen bírta.
gyári pen, gyári töltő, új hosszabb, jobb vágatlan mikiegér kábel....
Most 1tb ssd van samsung, és 16gb ram benne. az érintőcerka valahol van. rég nem használtam. De megvan..... valamelyik
fiók
mélyén..
eldugva
a ....
namindegy.
az a fránya hátlap ne lenne elrepedve. :s vagy forrasztom, és jó lesz. A billentyűzet nem háttérvilágítós, de megvan az aljzat, ha valaki elég mazo, hogy átforrassza....és asszem az AAAA elem lemerült, így kivettem a ceruzából.
-
Dauerstage
tag
válasz
cs.zs. #15549 üzenetére
Nekem arra hivatkoznak hogy a win10 működik. Persze hiába is ecsetelem hogy jelen esetben miért nem fog, mintha a seggemmel vitatkoznék. Lehet be kellene vezetnem hogy minden egyes szögelgetés a win10 miatt egy ezres/perc. Lehet akkor jó lenne a 11 is.
Ugyanez volt a win7-nél is. Nyavajogtak rakásra hogy fos a 8, a 10 meg m3g fosabb. Most szerintem ugyanazok félnek a 11-től, akik annó a 10-től.
Amolyan örök ellenállók. -
Dauerstage
tag
-
cs.zs.
veterán
válasz
cs.zs. #15546 üzenetére
Bocsánat, akkor ébredtem, mellényomtam.
Ide ez a kép való. AX200, Telekom 2000/1000: [kép]
... és ugyanaz a laptop ugyanakkor egy másik szobában, ahol a routerbe hiába megy be 2000 megabit, ha a lan csatija "csak" 1 gigabites, onnantól ott értelemszerűen csak 1000/1000 lesz mérhető : [kép]
azóta persze történt egy s más idehaza is, mert laptopot is cseréltem, ebben már wifi 6E kártya van, de ez nem volt szempont,
aztán pl lecseréltem az 1 gigabites bemenetű routert egy 2,5 gigabites bemenetű mesh-rendszerre, hogy a későbbiekben ne fussak ilyen korlátokba, de semmi jelentősége nincs, mert kirepültek a gyerekek (25-22-20 évesek), és kettecskén maradtunk, ezért átmenetileg lemondtam a 2 gigabites Telekom netet, és 1000/1000-rel is beérem most... [kép]
-
coco2
őstag
válasz
cs.zs. #15530 üzenetére
Ja, az ott kb úgy néz ki, mint a világított billentyűzet. Hanem az az ideapad slim 3, amit fentebb linkeltem a mysoft oldaláról, ott azokon a fényképeken az mintha nem világítós lenne - pedig a laptopról meg azt írja. Én láttam rosszul, vagy fénykép-tévesztést találtam a mysoft oldalon?
-
coco2
őstag
válasz
cs.zs. #15527 üzenetére
Igen, hát, a grafika sem az én világom
Szóval ezeket azért nem értem. Amin most vagyok, az még mindig tft. Videomeetingeken tényleg kényelmetlen. Jellemzően nem használok kamerát. Normálisabb webcam eleve olyan, hogy minimum 1 tengely mentén forgathatom a monitorhoz képest. Ami mereven be van építve a fedélbe, különben sem jó semmire. Meg mereven kell ülnöm előtte. Meg vacak a látószöge. És különben is mindig kupleráj van körülöttem
-
coco2
őstag
válasz
cs.zs. #15525 üzenetére
Oké. A késő este történt. A linkeden rámentem a "PSREF Book"-ra, és ott találtam pdf-eket. Azokban kerestem csak. Az oldal keresője kajak kiesett a gondolkodásomból. Aztán meg ragaszkodtam a saját ostobaságomhoz
Bocsii
A kijelző fényerő nekem nem különösebben probléma. Nem hurcolom a laptopot napra, nem kell a monitornak túlüvöltenie a nyári napfényt. Ha kint használnám, tényleg bajban lennék, de így megvan a szabadságom, hogy a monitor miatt ne kelljen kiejtenem darabokat.
Apropó Lenovo laptopoknál hogyan néz ki a háttérvilágítás a billentyűzeten? Amit acer-ben láttam, eleve a billentyűk másmilyenek. Erre a laptopra azt írja, világított billentyűzet. Nekem ugyan olyannak tűnik a képeken a billentyűzete, mint bármelyik másik laptopnál.
-
coco2
őstag
válasz
cs.zs. #15522 üzenetére
Ha konkrétan kell egy példa, ott a V15.
Jelen esetben sejtem a mysoft oldaláról, hogy éppen ez a laptop biztosan bővíthető, és össze tudom egyeztetni az adatokat, amiket találok.
És persze köszi, hogy rámutatsz, de ami a fontos lenne, hogy ezt legközelebb megtaláljam én is. Konkrétan a V sorozatból semmit nem sikerült találnom ott a listákban (az outdated listát leszámítva), és nem értem, miért? A V sorozat discontinue-ra került volna vagy olyasmi?
-
coco2
őstag
válasz
cs.zs. #15513 üzenetére
Én úgy tudtam, csak egyetlen csavart kitekersz - te, aki nem a garanciát biztosító entitás vagy - és a garancia kampec. Régebben matricák voltak kulcs helyeken csavarok fölött, és bármelyik sérült volt, a szervíz elutasította a felelősséget. Mondjuk mostanában nem huncutkodtam semmivel, szóval én magam tényleg nem tudom biztosan, hogyan van most. (Ja igen, a szabályzatban le van írva ez + az, de mi történik a gyakorlatban egy mai kupleráj-felfordult világban, az vicces tud néha lenni.)
Persze félreértés ne essék, természetesen eszembe jutott, hogy veszek egy laptopot szinte zéró ram / ssd-vel, és rakok bele normálisat én magam. Aztán bánom is én a garanciát. Csak hát tudnom kellene hozzá, melyik laptopban milyen alaplap van? Anélkül nehéz olyat választani, ami biztosan bővíthető.
-
coco2
őstag
-
teptep
senior tag
válasz
cs.zs. #15504 üzenetére
"amit pedig kivesznek a gépből, az szerintük már nem a tiéd"
Ezen bolti bővítési árlista szerint, ha betesznek pluszban egy 1T SSD-t, akkor az 35e Ft. De ha az 512GB helyére teszik, akkor csak 29e Ft. Tehát 6 ezerért beszámítják a régi SSD-t8 GB RAM csere 16 GB-ra 28e Ft. Ez tartalmazza a munka és anyag költséget is. Ha mind a két RAM-ot cseréltetem, akkor 2x28e Ft. Gondolm ilyenkor 2x szedik szét
Ennek a másik boltnak vannak normális ajánlatai is, de ez a 100 ezres lehúzás már gátlástalanul szégyenletes
-
coco2
őstag
válasz
cs.zs. #15496 üzenetére
Természetesen szó nincsen vitáról
A gyári linket köszönöm. Amit én találtam, csak driver mutatott, aztán lábléc. Ezt találta neem google. A többit nem. Furcsa
Apropó a linkedről az árgép elküldött a mysoft oldalára, ott kiválasztottam memóriának 32 gigát ahhoz a cpu-hoz, és az ár felugrott 218k-ra. Szóval nem csak +25k. Inkább olyan +78
De különben tényleg semmi szükségem akkora teljesítményre. Én csak régimódi játékokkal játszok, kicsi felbontásban nézek filmeket / YT videókat, programozásból backend oldalon vagyok, nem video vágok, nem használok grafikai tool-okat. A bivaly cpu-k simán csak nem nekem vannak. Az a nyavajás enter gomb lenne szélesebb, annak örülnék inkább
-
coco2
őstag
válasz
cs.zs. #15490 üzenetére
Annak a cpu-nak az amd site-on nincsenek kint a részletes adatai, ami nem jó omen. És nem kívánok az amd meg az intel hitvitáiba belefolyni. Ha nem windows-t terveznék használni a gépen, hanem alapból linuxot, szerintem amd-t választanék. Így viszont maradok az intelnél. És ahhoz a cpu teljesítményhez képest egyébként nevetségesen kevés a max 12 gb alaplapi ram. 16 gb alatt már most nem veszek meg semmit, még ehhez a gyenge cpu-hoz sem, és csak megalkuvás miatt nem akarok inkább 32-t.
-
coco2
őstag
válasz
cs.zs. #15489 üzenetére
A példát köszönöm.
Azt mind értem, hogy papíron nemes a szándék. A kérdés inkább burkoltan arra vonatkozott, hogy van a tervez, van a végez, meg kettő között a különbség, ami a mai világban alanyi alapon éppen valamekkora. És hogy jelen esetben mekkora a különbség várható mérete?
-
cs.zs.
veterán
válasz
cs.zs. #15480 üzenetére
Fiúk!
(más)
Ugyebár nekem most épp ez a laptopom van. Ebben ez a 4 nanométeres CPU van. Bitang kis szerkezet, dedikált GPU nélkül 120 fps-sel nyomja fullHD-ban a játékot, játék nélkül a gép fogyasztásaa 75Wh akkuból 10% töltöttség/óra. Szuper. Szeretem.
Ma jelzett a gép, hogy frissítés miatt újra kellene indítani. Ránéztem, 2 db "Lenovo System", különböző verziószámokkal. Nosza rajta. Megcsinálta, újraindult, oké.
Most az előbb egy kis játék, szokás szerint nagy monitor főképernyő, laptop monitoron feladatkezelő.
És akkor jött a meglepi: mostantól van a gépemben NPU. Merthogy eddig nem volt. Hogyan került be egy frissítéssel egy hardware?(hardware?)
(nem csinál semmit)
[kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép] -
teptep
senior tag
válasz
cs.zs. #15472 üzenetére
"Hulladék mind, arra vagyunk kárhoztatva hogy vásároljuk a következőt..."
Én már azt csinálom az új laptopoknál is, hogy akár műanyag, akár ragasztott, fogom a 3-as fúrót oszt adj neki! Ezt követően már biztosan nem fog soha kiszakadni -
válasz
cs.zs. #15475 üzenetére
Így van de prémium gari esetén telefonon tudod bejelenteni a gyártó által megadott telefonszámon. Ha közvetlenül a szervizt hívod (minket) akkor mi sajnos nem tudunk házhoz menni csak futárral behozatni és itt javítani. Plusz telefonon könnyebb elfogadtatni egyes hibákat.
-
coco2
őstag
válasz
cs.zs. #15444 üzenetére
Külön észrevétel a mysoft oldaláról. Lekeresem a Lenovo laptopokat 15" monitor, no OS, 16gb ram, konkrét cpu: core i3-1315u, és dob 3 találatot:
LENOVO V15 G4 IRU (Business Black)
Intel Core i3-1315U | 16GB DDR4 | 512GB SSD | 0GB HDD | 15,6" matt | 1920X1080 (FULL HD) | INTEL UHD Graphics | NO OS
139 990 FtLENOVO V15 G4 IRU (Business Black)
Intel Core i3-1315U | 16GB DDR4 | 512GB SSD | 0GB HDD | 15,6" matt | 1920X1080 (FULL HD) | INTEL UHD Graphics | NO OS
152 990 FtLENOVO V15 G4 IRU (Business Black)
Intel Core i3-1315U | 16GB DDR4 | 500GB SSD | 0GB HDD | 15,6" matt | 1920X1080 (FULL HD) | INTEL UHD Graphics | NO OS
182 990 FtAmikor rámegyek egy találatra, ott az oldalon lehet olyasmit változtatni, mint memória beszerelés, ssd csere, oprendszer - és azoktól függően változik az ár. De akkor is, ugyan az a konfig elég eltérő árakon van, és kb alapos a gyanú, hogy az oldal hibás. Nem könnyű megbízni abban, amit éppen ír. A többit tényleg jól csinálja a mysoft, de ezt az egyet nagyon nem.
-
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
cs.zs. #15403 üzenetére
No, ilyet sem hallottam még, ki fogom próbálni.
De ez ugye a telepítőben működik, és nem a user létrehozása után kell csinálni?
Mert ha ehhez már a Windowsban kell lenni, akkor tök kényelmes lesz hagyni, hogy feldobálja a drivereket, de az alap probléma még mindig a user létrehozásig eljutás volt.
-
válasz
cs.zs. #15386 üzenetére
Linkelem neked a fent részletezett IdeaPad Slim 3 15ABR8 felhasználói kézikönyvét, illetve az abban található leírást: [link]
Ezt már a Legion-os topicban lefutottuk, persze ha nem muszáj, nem vesszük nagyon komolyan, de ez lenne a szabály...
Dióhéjban: Sem Te otthon, sem a viszonteladó nem bonthat(ja)ná meg a készüléket bővítés céljából, csak a szakszerviz. -
-=RelakS=-
veterán
válasz
cs.zs. #15381 üzenetére
Elvileg ezen a videón egy ilyen gépet szednek szét. A kiálló fém foglalat miatt lehet, hogy egyoldalas lenne az ideális, nem?
Ha jól látom, akkor emberünk SSD-je is egy oldalas. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo ThinkPad T14 G3 I5-1245U/32GB/1TBSSD/Érintőképernyő/Garanciás.
- Lenovo Ideapad 330S-15IKB / I5 /20GB RAM / GTX 1050 / M.2 SSD
- Akciós HP Elitebook 840 G4
- 27% Számlával! HP EliteBook 845 G8! Ryzen 5 PRO 5650U, 16GB RAM, 256GB SSD
- MACBOOK PRO 2021 14.2" M1 PRO (8/14 mag 16GB 500GB, 14 ciklussal, Üzletből ,. garanciával
- Samsung Galaxy S21 Ultra , 12GB , 128 GB , Kártyafüggetlen
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5050 SFF asztali számítógép - i5 7500 8GB DDR4 256GB SSD HD630 Win10
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő (bolti áruk 100.000Ft)
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest