Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Mobil flották
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Amazfit T-Rex 3 - prehisztorikus idő
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
Új hozzászólás Aktív témák
-
carr
őstag
válasz F1r3b1rd #14885 üzenetére
100%
nincs garmatrica. Lenovo az egyik úttörője a R2R indítványozásnak.
Nálam (C340) biztonsági torx-al vannak rögzítve, de a hátlapot leginkább régi telefonszétszedő lappal (kis műanyag f*sz, vagy gitárpengető, meg köröm) amivel megindítom, aztán óvatosan húzom. 1-2 mindig pattan, de nem törnek nagyon. hajrá!edit: uccsó kérdés: ebay/ali/stb...
[ Szerkesztve ]
360+Mindenkit szeress,ne sokban bízz,Ne bánts senkit,ellenséged inkább féljen,Minthogy legyőzd,barátodat szívedre rejtsd,Szidjanak hallgatásért,ne beszédért.
-
-
F1r3b1rd
tag
válasz F1r3b1rd #14885 üzenetére
Egy kis update: 32GB ram modult is támogat a manual(max 16GB) leírásával szemben.
A szalagkábelt sajnos el kell engednem, kiderült hogy mégiscsak a nagyobb aksis verzióm van,
Jó hogy szétszedtem, mert a thermal pad ritka kontár módon volt felcsapva, kb az 1/3a volt az ssd-n, a többi a levegőben mellette(rá se volt nyomva, új gép). -
-
-
carr
őstag
válasz F1r3b1rd #14889 üzenetére
anno így jártam egy M.2 ssd-vel. levettem a matricát, és úgy tettem rá bordát, hőpasztával. Megdöglött majd Easy-shop kft megtagadta a jóváírást/bevizsgálást, mondván, hogy nincs rajta a matrica. (én voltam hülye hogy nem ragasztottam rá pillanatragasztóval, pedig a csomagban direkt mellé is tettem)...
360+Mindenkit szeress,ne sokban bízz,Ne bánts senkit,ellenséged inkább féljen,Minthogy legyőzd,barátodat szívedre rejtsd,Szidjanak hallgatásért,ne beszédért.
-
válasz F1r3b1rd #14907 üzenetére
Lenovo Vantage megcsinálja, csak Win alól lehet mostmár. Ha meg úgy csinálod hogy letöltöd a BIOS telepítő filet, akkor ajánlott rendszergazda módban futtatni. Teljesen feltöltött aksival és hálózatra csatlakozva ajánlott. Egyébként el sem nagyon kezdi a telepítést.
Lalikirály nem szép ember; de Gavallér!!!
-
-
joci2000
senior tag
válasz F1r3b1rd #14926 üzenetére
Úgy néz ki megvan az advanced bios. Rendesen utána kellett olvasni a dolgoknak, hogy mi hogy van. 2 féle megoldást találtam, bill kombinációt nem:
1, bios modding, hogy a configuration menüben előjöjjön a hidden page opció. Ehhez újra kell írni a biost. Viszont mivel a biosa ezeknek eléggé protected-es(software oldalról megírni az IC-t sctwinflash64 utility-vel capsule fájlt igényel... moddolt bios csak a biost tartalmazza, ez meg kevés neki), csak IC íróval direkt hozzáféréssel lehet a bios csipet megírni a moddolt bios tartalommal. Ezt én nem akartam, illetve nincs is hozzá eszközöm.
2, bios modding nélkül is előhozható, ehhez az UEFI-t kell kicsit piszkálni.A lényeg, biosban van egy olyan funkció a configuration fülön, hogy hidden page, ami el van rejtve onnan, emiatt nem lehet átállítani. De a funkciója működik, vagyis ha átállítod a funkció mögötti byte-ot a memóriában, akkor menni fog. Ez egy UEFI változóban van eltárolva NVRAM-ban. Ezt a byte-ot meg kell keresni egy IFR extractorral, hogy melyik store melyik byte-ját állítja. Ideapad flex 5-ös gép a GJCN26WW...GJCN29WW biosában az OilSetup variable store 4. byte-ja. 00 engedélyez, 01 elrejtve. Alapból 01-re állítja a bios reset to default.
Az átállítás:
1, UEFI-n be kell bootolni egy EFI shell-t pendrive-ról majd a pendrive meghajtójára kell menni amolyan dos parancssor szerűen(hogy a pendrive-ra lehessen menteni) pl: FS0: és enter gomb
2, El kell menteni a jelenlegi nvram-ot: dmpstore -all -s nvram.txt
3, meg kell keresni a OilSetup-ot és a GUID-ját, majd a megfelelő guid-dal kikérni csak az OilSetup store-t. : dmpstore OilSetup -guid 88D1911C-AB4A-4335-9E9A-26BE9081ACC3 -s oilsetup.bak
5, a lementett fájlban szükséges a 0x07 00 00 00 hexa tartalom utáni 4. byte-ot(0x31) 01-ről 00-ra módosítani hexaeditorban
6, crc32-t szükséges számolni a fájlra az utolsó 4 karaktert letörölve (ez a crc32 értéke). A kapott CRC32-es byte-jait visszafelé kell az utolsó 4 byte helyére tenni, majd lementeni másik fájl néven. pl oilsetup.mod
7, újra bebootolni az efi shell-t és betölteni a módosított fájlt az nvram-ba:
dmpstore OilSetup -guid 88D1911C-AB4A-4335-9E9A-26BE9081ACC3 -l oilsetup.modInnentől él az advanced settings, amíg nincs default nyomva a biosra.
-
carr
őstag
válasz F1r3b1rd #15034 üzenetére
Köszi. megnézem.
Enyém NEM NVME kompatibilis sajnos. vagy lehet csak béna voltam az előzővel, de nemsokára kapok egyet kézhez, és megpróbálom újra nagyobb tapasztalattal... hátha.
Kérdésedre a válasz:
Egy vadiúj 0kmes Samsung 860 EVO-t találtam 1TB M.2 SATA verziót.
(azért erre mert ezen még ha jól tudom van cache, és nagyobb fájlok másolásánál se zuhan be a sebesség szignifikánsan)
awexco: JA,most néztem egy yt videót, forrasztóval, meg minden földi jóval. :/
Tényleg miért kell ennyire baszkodni már, nem értem amúgy... a gyártó részéről. megbonyolít mindent is.[ Szerkesztve ]
-
-
-
-
válasz F1r3b1rd #15157 üzenetére
Jah persze Csak a megszokás!!!
Én úgy döntöttem, hogy eladom a 17 es Ryzen 7 es gépemet nyomott áron ugyan, de megéri mert tudnék váltani egy jobb gamer gépre, vagy apple re. Ha elvitték megálmodom, de a váltás nekem most szükségessé vált. Egyébként kiváló masina és nehezen tudok a Lenovotól elszakadni. Kár hogy a Legionból a 17 es rettentő drága elérhetetlen kategória.
Lalikirály nem szép ember; de Gavallér!!!
-
-
-
carr
őstag
válasz F1r3b1rd #15207 üzenetére
+1 a régi T430s-em annyira szét van faragva rá se ismerne a gyártó. már csak a proc gyári benne.. xD
MER FORRASZTVA VAN! kva annyukat.360+Mindenkit szeress,ne sokban bízz,Ne bánts senkit,ellenséged inkább féljen,Minthogy legyőzd,barátodat szívedre rejtsd,Szidjanak hallgatásért,ne beszédért.
-
nagyúr
válasz F1r3b1rd #15335 üzenetére
Ha a Lenovo support oldala szerint garis, akkor nem kell a számla, amúgy pedig elég mailben elküldeni róla a fényképet, ha kellene.
Szerintem a gyári csomagolás elég lehet, de ha ki tudod pluszban bélelni, az csak jót tehet vele.[ Szerkesztve ]
Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Air 13 M3 2024 24GB RAM 1TB SSD garanciával hibátlan működéssel
- CSAK KIBONTOTT! Apple MacBook Air 15" M3 2024 8GB RAM 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Air 13 2020 M1 8GB RAM 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! Acer Nitro AN17-41-R8PP GAMER notebook - R7 7735HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4050 6GB W11
- Beszámítás! Dell Latitude 5520 FHD notebook - i7 1165G7 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris Xe W11
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest