- Apróbb óra érkezik a OnePlustól
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Hová lett 1000 mAh?
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
formula01
senior tag
válasz
Tsebacsi #15556 üzenetére
Helyszíni, de ha bármi gond lenne 1 nappal
a vásárlás után őszintén visszaküldés lenne, nem garizgatás, főleg, hogy 2 ilyen gépet is vettünk(egyik barátnőmé, másik szülőnek lesz), másik még bontatlanul a dobozban.Viszont szerintem sikerült rájönnöm az okára, szerintem a ez a “modern standy” lesz az oka. AMD-s Legion 7-em (gen6) még a régi S3 state-t használja az alváshoz, de ez az új ideapad 5 pro intel ultrával S0-t használ.
Céges gépem Dell, abban egy 12. gen intel i5 van, kipróbáltam, átállítottam ott is a screen timeout-ot 1 percre, a sleepet never-re, képernyő védő kikapcsolva, és ugyanúgy a locksreenre rakott, miután a kijelző kikapcsolt, úgyhogy valszeg az pont ugyanígy lemegy valamiféle sleepbe, csak annak nem kezd el villogni a bekapcs ledje, ahogy pl a lenovon meg igen.
Viszont elindítottam a háttérben pl 1 letöltést, és úgy néz ki ugyanúgy ment tovább ebben az állapotban is, úgyhogy ilyen formán minden okénak tűnik, bár nekem ez új, meg nem igazán értem, akkor mi a létjogosultsága a továbbiakban a windowsban a sleep opciónak, ha olyan gépeken amik S0-t használnak és nem S3-at konkrétan nem csinál semmit.
-
coco2
őstag
válasz
Tsebacsi #15497 üzenetére
A lenovo esetében ami igazán zavaró, hogy ott a baleset biztosítás már az első 3 évre is.
Szóval tegyük fel, eltörik a zsanér ragasztás az első 3 évben, és bármi mütyürök a környezetében vannak - mit tudom én mik - valami elektronikai roncsolódás is történhet. A cuccra csak a 3 év alap gari van, nem vásároltam semmi kiegészítőt. Mit fog mondani a szervíz?
Hogy kijavítjuk, mert ez még garanciális, vagy ha nincsen kimondottan baleset biztosításom külön, akkor nem javítjuk ki, mert ez nem rendeltetés szerű használat következménye?
Látsz annyit a szervíz gyakorlatból, hogy ebben tippet tudj adni nekem?
-
coco2
őstag
válasz
Tsebacsi #15492 üzenetére
Hmm, itt azt találtam, hogy vásárlás után 30 napig még vásárolhatok hozzá kiterjesztett garanciát. De csak törés / villám / folyadék kár van benne. Jól láttam, hogy a 3 év mellé 4. évnyi szervíz alap garit nem láttam?
-
coco2
őstag
válasz
Tsebacsi #15473 üzenetére
Ha ti vagytok a szervíz, akkor had kérdezzem meg, hogyan kell érteni a garancia fajtákat?
Például itt egy olcsóbb lenovo v15-ös. Garanciára azt írja, 36 hónap. Aztán lentebb "Kiegészítők"-nél ott van "Plusz védelem":
Premium Garancia Baleset (1-2 év).
Premium Garancia Standard (4 év)
Premium Garancia Extra (4 év)Amit azok jelentenek, ezen az oldalon félig magyarázva találtam meg. A félig magyarázást úgy értem, hogy itt van a leírás róla, és nincsen definiálva a "baleset" és nem baleset közötti különbség. Például szeleskedtek a gyerekek, és földre esik a laptop, amitől eltörik benne valami, bekapcsoláskor meg zárlat intézi el a maradékot. Az mi? "Normál baleset", vagy "súlyos gondatlanság" ?
Aztán olvasom:
A 36 hónapot meg nem haladó időtartamra létrejött biztosítási szerződés nem mondható fel. A 36 hónapnál hosszabb időtartamra létrejött biztosítási szerződés annak első három évében nem mondható fel, ezt követően a bármely fél részéről a biztosítási időszak végére, 30 napos felmondási idővel írásban felmondható.
Szóval a 4 éves szerződést a 3. év után a szolgáltató simán csak felmondhatja, és úgy jártam
(A díjat előre kell kifizetni.)
Laptopok esetében amivel én eddig hibákkal találkoztam:
(1)-Akku taccsra megy.
(2)-Alaplap taccsra megy. Általában a mobil cpu-ban a gpu rész zárlatos lesz, és utána már be sem kapcsol az eszköz, "nem indul" - mondaná az egyszeri ember.
(3)-Billentyűzet kikopik. 1-2 gomb bizony el tud amortizálódni idővel.
(4)-Monitor zsanér megy tönkre. Letörik a ragasztás, vagy eltörik a műanyag csavar.
(5)-Monitor maga megy tönkre. Mármint nem 1-2 pixel, hanem maga a monitor nem kapcsol be - ha akármitől.
(6)-Csatlakozók mechanikája kilazul. Pld egy usb csatlakozó annyira laza lesz, hogy utána már lifeg benne a dugó, és amiatt kontakt hibásan csatlakozik a eszköz.A fentiek közül melyikben kaphatok extra segítséget a 3 év lejárta után a 4 évben?
Összességében azon gondolkodok, érdemes-e bármelyik garanciát megvásárolni, vagy csak céltalanul dobnám ki még azt a pár ezer forintot is, mert amikor tényleg baj történik, csak tojni fognak rám. Ha ott vagy a szervízben, reményeim szerint látod a gyakorlatot. Bármilyen felvilágosításnak örülni fogok. Előre is köszönöm
-
cs.zs.
veterán
válasz
Tsebacsi #15482 üzenetére
Akik nem vették fel, lelkük rajta, de így is happyend lett a vége. Délelőtt 9:52-kor elküldtem az emailt (benne minden fontos adattal), itt van belőle egy részlet [kép] ,
és délután már hívtak is Németországból, [kép] magyarul, és megnyugtattak hogy nem futár fog jönni, hanem szerelő, és azonnal meg is csinálja. Úgy is lett. -
cs.zs.
veterán
válasz
Tsebacsi #15477 üzenetére
Saját tapasztalat, azokat a számokat nem veszi fel senki. Legalábbis most nyáron nem vette fel. Felhívtam a boltot hogy így miamanót csináljak, ők mondták hogy nem is kell telefonálni, emailt kell írnom a premcare_hu@lenovo.com címre.
Elküldtem az emailt (leírtam a hibát, billentyűzeten néhány gomb nem működött, meg ugye minden saját adat), és már aznap délután hívtak telefonon Frankfurtból (!!) (magyarul !), és mondták hogy ma el is indul a billentyűzet Hollandiából (!), a magyar partner pedig keresni fog ha megérkezett hozzá a cucc.
Így is lett, következő héten összehoztuk a talit, és az orrom előtt megcsinálta az emberke.
-
osonte
őstag
válasz
Tsebacsi #15473 üzenetére
Köszönöm az infót, az jó hír! Szerintem több embernek van negatív tapasztalata a TMX-el. Nekem már lejárt a 2 évem, de akkor legközelebb még könnyebben választok Lenovo-t. Amúgy nem látszik, maga a szerelés, lehet nagyon szépen szerelni (Laptopszalonba dolgoztam régen, ott is bővítettünk "pár" laptopot), de nyilván ha más a gép tartalma, akkor egyértelmű a bővítés, de akkor ezekszerint akár ez sem gond.
-
rene85
aktív tag
válasz
Tsebacsi #15413 üzenetére
Hát persze, hogy nem garis
De adtál egy ötletet, van 4gb ram az alaplapon alapból (nem cserélhető), a plusz slotból (amiben cseréltem) kiveszem a memóriát és akkor legalább az kiderülne, hogy az alaplapon levő mem hibás-e.
Most már 1 napja nem hibázott, a lenovo boot utáni tesztprogramja fagyott tegnap este utoljára. Azóta lefutott egy 3 órás memtest, meg most reggel óta fut az OCCT kombinált tesztje megint hiba nélkül. Ez k idegesítő. -
-=RelakS=-
veterán
válasz
Tsebacsi #15398 üzenetére
A baj az, hogy telepítéskor nem enged tovább, előtte meg fogalmam nincs, hogy hogy kell drivert rakni a telepítőbe.
Ugyanakkor amikor ott csodálkozik a hálózat választásnál, lehet nyomni egy Shift+F10-et, és a megjelenö cmd ablakban a
OOBE\BYPASSNRO
kiadásával újra lehet indítani a telepítőt. Ekkor ki lehet hagyni a hálózati beállításokat, és helyi felhasználóval telepíteni a windowst.Nem erről mentek amúgy a hírek, hogy nemrég kivette a Microsoft a lehetőséget? A telepítő friss ropogós, ma készítettem
-
-
-
F1r3b1rd
tag
válasz
Tsebacsi #15340 üzenetére
Megérkezett tegnap a gép totál lemerült akkumulátorrak, de egy fecni nem volt benne, mit javítottak.
Kommunikáció hibátlan: megjött, rendeltünk alkatrészt, megy vissza. Kb ennyire bőbeszédű értesítőkkel :D
Este még ránézek a szám alapján a Lenovo oldalán . Jó lenni tudni, mert ha pl alaplapot cseréltek akkor szerintem a garancia is hosszabbodik.
-
F1r3b1rd
tag
válasz
Tsebacsi #15336 üzenetére
Elküldtem nekik, úgyis a TMX-re volt írva, de az a cég tavaly novemberben befejezte a működését laptopokkal kapcsolatban, szóval nem ér semmit. Eladni meg amúgy sem fogom, minden cuccom alsó hangon nálam tölti el vagy a teljes életét, vagy minimum 7-8 évet.
Remélem nem hónapokig fognak rajta úlni.
-
F1r3b1rd
tag
válasz
Tsebacsi #15334 üzenetére
Ez érdekes lesz : google találata: https://lenovoszerviz.4ig.hu/
Kitöltöttem és erre kaptam egy olyan választ az oldaltól h az alábbi azonosítókkal rögzítették az igénylés: nincs is egyedi szám megadva, hanem a gépem típusa meg a gyári azonosítója.A gyári dobozba pakoltam az eredeti csomagolással: célszerű még pluszba kibélelni, vagy ennyi elég? Illetve a jótállási jegyet gondolom mellékelni kell, nem?
-
F1r3b1rd
tag
válasz
Tsebacsi #15331 üzenetére
4iG vagy Az Aloha informatika(mondjuk a debreceni telephelyet hozza a lenovo keresője) ?
Pontosan hogy működik ez? Felhívom őket a problémámmal és ők intézik a futárt, vagy nekem kell elküldenem utánvéttel aztán majd ők intézik a fizetés részét?
Még sose kellett garanciális problémát így intéznem. -
Orlin
addikt
válasz
Tsebacsi #15320 üzenetére
Köszi,bluetoothon megnézem.
A Linux dolgot nem értem.
Melyik driver lehet?
Szedtem le a Lenovo oldalról a notihoz "másik" audio drivert de azzal is csinálta.
Lehet egy teljesen új telepítés segítene?
Esetleg van értelme várni valami frissítésre a közel jövőben hogy talán javít rajta? -
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AliExpress tapasztalatok
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Xbox tulajok OFF topicja
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- War Thunder - MMO Combat Game
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen videókártyát?
- Apróbb óra érkezik a OnePlustól
- Hardcore café
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude E6510 - i5-560M I 4GB I 250GB I DVD I 15,6" HD+ I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude E6420 - i5-2GEN I 4GB I 250GB I HDMI I 14" HD I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude E6410 - i5 I 4GB I 250GB I DVDROM I 14,1" WXGA I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude E6400 - Intel P8400 I 3GB I 160GB I 14,1" I Intel VGA I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude E4300 - Intel P9400 I 3GB I 160GB I 13,3" I DP I Garancia!
- Akciós Windows 10 / 11 Pro OEM Licenc Kulcs 100% eredeti, jogtiszta!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Beszámítás! HP Z2 G4 Tower Workstation számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- AKCIÓ! HP Elitedesk 800 G1 USDT mini asztali számítógép - i7 4770S 16GB RAM 128GB SSD Intel HD
- Felújított laptopok Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest