Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Georg17

tag

Üdv. mindenkinek!

Nekem egy Leadtek DVR3100 H TV Tunerem van. Nagyon jó kis cucc, de amióta az adatlapomon szereplő konfigban van (MSI P55-GD65), azóta a felvételeim nem tökéletesek. Egy 4 órás felvételben átlag 2-3 javíthatatlan hiba szokott lenni. Vagy nevezzük sérülésnek. Ezeket állandóan meg kell keresnem, majd kivágni a felvételből. Különben nézhetetlen, mert ott a lejátszó lefagy (KMP, VLC). Ez elég időigényes és kellemetlen.

Ez a kártya már elég régóta megvan. Még egy régi LGA 775-ös konfigban is volt. Az egy Gigabyte lap volt. Valami P45-ös. Ott tökéletes volt minden felvételem.
    Már akkor is 64bites Windows-t használtam.
    Most is 64bites Win 7-et használok. Alaplapi Realtek hangkártya. A Giga-ban is azt használtam, csak nyilván egy korábbi kiadásút. Akkor egy HD 4850-es, most egy HD 6870-es karit nyúzok. Szóval Catalyst driver akkor is, most is.

Én arra gondolok, hogy nem-e a mostani alaplapom PCI vezérlése ludas a dologban. Ki tudja a P55 lapkában mennyire nyúltak bele a PCI vezérlésbe? Vagy az MSI drivere nem igazán komálja a TV Tunerem. Alaplapi drivereim az MSI oldaláról a legfrisebbek. De egyébként nincs bajom a driverekkel.
    Olyan sok ötletem nincs, mert amúgy a kártya kiválóan működik. A kép, a hang tökéletes minőségű. Meg is lepődtem anno, mert analóg adástól nem vártam ilyen minőséget. a felvétel minősége is pazar (a hibáktól eltekintve). Szóval valami szoftveres/driveres mizériára tippelek.
    Amibe most át tudnám tenni, az egy 9 éves ABIT BD-7-es alaplap. Win XP 32bites rendszerrel. Nem hiszem, hogy az mérvadó lenne, mert szerintem a kártya eleve hibátlan. Mint írtam, a korábbi konfigomban nem is volt gond a felvételekkel.
    Esetleg az zavarhat még be, hogy a proci nem fix órajelű, hanem turbózza magát, vagy a Hyperthreading?
    SATA vezérlőm AHCI-re van állítva. A vinyóim kiváló állapotban vannak. Szóval sok ötletem nincs.
    Az adás kábelen jön. A csatlakozásokat én csináltam, jó minőségű, nem műanyag, hanem fémházas csatikkal. Egy Belkin túlfesz. védőn van átvezetve a koax kábel, de ez már a régi konfognál is így volt.
    Szóval passz.
    Ha valaki tapasztalt már ilyet, vagy van ötlete. Szívesen elolvasom, ha ír.

Új hozzászólás Aktív témák