Új hozzászólás Aktív témák
-
nooker
csendes tag
Hogy érted azt, hogy érdemes?
Raknék én bele nagyobbat is.
Viszont elszámoltam egy nullával80 000 lumen lenne a kezdő fényerő az izzónál. Elvetem a nagyobbat és így szimpatikus a 400w is, ami ezzel a számolással kb 30 000 lumen lenne.
A 400 w még olcsó is. Mennyi a veszteség, mire átmegy a lencséken?
Holnap letesztelem a lencse fókuszát úgy, hogy letakarom az egyik felét. Lehet, hogy "L" alakban fogja tovább vinni a fényt?
és egyébként addig is elmennék, hogy konkrét klíma szerű megoldás menne rá, megbízható cuccnak kellene lennie.
A kontraszt ilyen fényerőnél is ugyanúgy viselkedik? Jó kontrasztú lcd-nél a fekete mennyire lesz fekete mondjuk 1000wattnál? -
nooker
csendes tag
Sziasztok!
Már régebben belekezdtem, de félbemaradt a terv, nagyrészt a fresnel miatt.
Sikerült beszereznem egy 70x47 cm-es fresnelt. Az volna a kérdésem, hogy ha félbe vágom, akkor tudom ugyanúgy alkalmazni 2 darabként, vagy számít, hogy hol van a közepe?
A másik kérdésem, hogy beruháznék egy 1000W-os fémhalogénbe, csak azt 30000 Ft-tól felfelé lehet kapni, plusz a trafós dolgok.Megfelelő,durva hűtést is akarok, csak kérdés, hogy mit érek vele, ha a hő az lcd-n keletkezik?
Fullhd-t akarok nagy teljesítménnyel. Azt olvastam, hogy a fémhalogén wattonként 70-80 lument ad. Tippjeim szerint így egy ilyen izzó 7-8000 lument ad, és ha az optika, meg a lcd leszed belőle, még maradhat 5000lumen. -
nooker
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Már több mint egy éve kerülgetem a forró kását és sokat olvasgattam a témával kapcsolatban. Sajnos nem találok elegendő információt a kérdéseimhez. Remélem, ti tudtok segíteni!
Már írtam itt a fórumon, szóltam is, hogy van több fresnel lencse specifikációm, amit egy német cég küldött. Jogsértés lenne, ha továbbküldeném, így inkább azt mondom, csak kérdezzetek belőle. Ez azt jelenti, hogy mondtok egy megközelítő átmérőt,én meg az ahhoz legközelebbi méretű lencse adatait megírom.Szóval a koncepcióm az lenne, hogy 1920x1080 képet szeretnék, jó kontraszttal, és nagy fényerővel.
Nagy felületre szeretném, ami elérheti az 5-6, esetleg 7 métert is.
Lehet, hogy itt megbukik a dolog egy lényeges kiegészítő információ által.1. kérdés: Lehet-e kapni, netán használtan beszerezhető-e 1920as monitor, ami kisebb mint 21-22 col?
(Ez olcsóbbá tenné a fresnel-t, jóval kisebbé az egész projektort.)Mert ha egy akkora fresnelt teszek bele, akkor annak a fókusztávja kb. fél méter, plusz az optika, plusz a két fresnel közötti távolság, plusz az izzó mögötti rész...majdnem másfél méter gigaprojektorágyú
De az sem baj ha akkora.2. kérdés: Ha bele akarok tenni egy nagyon erős fémhalogént, mondjuk több tízezer Lument, az nem fogja szétégetni az LCD panelt? A hő ugye ott keletkezik, ahol beleütközik valamibe a fény. Arra gondolok, ha mondjuk nagyon erősen hűtöm, lehet, hogy a hő a folyadékkristályon(?) nem tud úgy hűlni.
3. kérdés: A kontrasztarányt mennyiben befolyásolja az izzó fényereje? Milyen kontraszt lenne javasolt?
4. kérdés: A monitor hátulján lévő nyáklap, meg ilyenek miatt ugye oda kell figyelni, hogy lehajtható legyen...ez elég nehéz feladatnak bizonyul ezek után kutatni, létezik erre leírás, vagy egy lista? Persze 1920x..
Előre is köszi!
-
nooker
csendes tag
The price per part is 43.20€ plus 50.00€ machine set-up costs plus 19% German VAT plus 15.90€ freight costs. The delivery time will be app. 2 weeks from receipt of prepayment.
Ezen felül már csak darabonként kell fizetni 43.20-at. ja, és 10 fölött már nem kell kifizetni a machine set-up-ot.Küldjetek email címet, itt nem tudom csatolni.
-
nooker
csendes tag
Ha kell valakinek, átküldhetem, milyen specifikációkat küldtek a lencsékről.
-
nooker
csendes tag
Sziasztok!
Beszéltem fresnel gyártóval, németországból rendelnék fresnel lencséket. Van sok méretben, nagyrészt korong alakúak, de műanyag 1,8mm-2mm vastagok. Sok féle gyújtóponttal, meg ilyenek. Nagyobb méretben, kb. 21"-os monitornak megfelelő méretűt akarok rendelni. A lényeg, hogy 10 darab megvásárlása esetén nem számolnak fel plusz díjat, mert megrendelésre gyártják.Ez alatt egyébként ha rendelek 2db-ot, plusz vagy 60eurót számolnak hozzá plusz a posta és nem éri meg...persze ez is relatív.
Érdekelne valakit a dolog? Ha 10 lencséről van szó, az 5 embernek elég..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- KATONAI ÜTÉSÁLLÓ!!! Getac S410 i5-6300u, G3: i5-8365u, G4: i5-1145G7
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged