- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- VoLTE/VoWiFi
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Új hozzászólás Aktív témák
-
csapos2
addikt
válasz
Dr Smoke #1376 üzenetére
Én nem látok csavart. Elég rossz már a szemem.
Az én módszerem az ilyen rakoncátlan csavarokra az volt, hogy elsőként kerestem egy megfelelő méretű csavarhúzót, majd azt behelyezve a csavar fejébe egy kombinált fogóval ráfogtam a csavarhúzú fém szárára, megnövelve ezzel az erőkart, és szép lassan, ám erőteljesen csavarni kezdtem. Sikerült is, de nagyon fontos, hogy a csavarhúzó passzoljon, mert szétmegy a csavar feje és akkor annyi.
Viszont, ha mégis csak a vágás mellett döntenél, vagy nem maradna más választásod, a panelt el ne felejtsd alaposan letakarni.
-
Achilles209
tag
válasz
Dr Smoke #1376 üzenetére
Ha a nagypapa projekt nem jön be, akkor tudom még ajánlani végső esetben a csavar megfúrását (nekem soxor bejött, igaz nem ilyen érzékeny szerkezetnél), de azt csak tényleg végső esetben és nagyon óvatosan. A csavarfej levágását viszont nem ajánlom, mert a a vágókorong keltette rezgéstől elpattanhat a panel.
-
Őrült Ödön
tag
válasz
Dr Smoke #1321 üzenetére
Sztem kár szarrágni 100W-nyi többletfogyasztáson, mert az összességében sem sok, viszont a fényerő igenis számít!
Az LCD-n mindenképpen lesznek veszteségek a nagy felület miatt (15"-nél kisebb, de jó minőségű LCD meg nincs), plusz a lencserencer, a vetítővászon veszteségei, stb...
150W fémhalogénből a legcombosabb CMH is csak 13000 lument tud, és azt is csak a 3000K-s verzió, ami már nagyon sárgás fényű. U.akkor a 250W-os WDL vagy NDL már 20000 lumen, gond nélkül, szóval kár elaprózni a dolgot, de persze te tudod...Érdemes belegondolni, hogy az írásvetítős próbálkozók közül sokan bennhagyták az eredeti jódkvarc 3000K-s 6-800W-os!!!! égőt, és úgy moziztak.... na az volt a drága mulatság, főleg a 70 órás élettartamú égőkkel, meg a nagy dög hűtőventilátorokkal..
gondold át ezt az egészet szerintem..
-
Őrült Ödön
tag
válasz
Dr Smoke #1247 üzenetére
Biztosan buta ember vagyok, ezt el is ismerem, de nem értem, minek KÖZÉ rakni az LCD-t..
Végülis összeszedjük a sok fémhalogén-fényt a kondenzorlencsékkel, kitoljuk a fresnelre, az elintézi hogy az lcd teljes felülete pontosan egyenes és rettenetes megvilágítást kapjon, aztán a borzasztóan fényessé vált lcd-ről leszedjük a képet egy vetítőlencsével vagy lencserendszerrel, és kieresztjük a vászonra!
Oszt élvezkedünk...Minek ehhez még egy fresnel... ááá, nem értem...
-
mrkatona
tag
válasz
Dr Smoke #1236 üzenetére
Vasfűrésszel és lombfűrésszel se vágd mert attól is reccsen és reped mint a nyavaja.
Amikor én vágtam és halottam azt a bizonyos reccsenést verejtékezett a homlokom rendesen!
Esetleg szikével? Jól bekarcol aztán lesz ami lesz. Ezt csak az próbálja ki akinek van fresnele rendesen. -
csapos2
addikt
válasz
Dr Smoke #1216 üzenetére
No látod, az lehet. Akkor elnézést.
Viszont az nem mezei tükör, hanem felülfoncsorozott. Ami abban különbözik a mezeitől, hogy nem az üveg mögött van a tükröződő réteg, hanem az üveg felületén. Ennek azért van jelentősége, mert ha egy sima tükröt teszel be, akkor a képnek át kell haladnia az üvegen oda-vissza, ami törést okoz.
Megkülönböztetni úgy lehet őket, hogy ráhúzol egy vonalat a tükörre, mondjuk egy filctollal. Ha két vonalat látsz, mezei tükör, ha egyet, akkor felülfoncsorozott.
-
domi007
őstag
válasz
Dr Smoke #919 üzenetére
Köszi szépen, majd még nézegetem.
Más:
A xenon világítással kapcsolatban: egy kit, ami 2 izzó, két izzító stb. tartalmaz, az 22 000ft. Namármost, nekem 1 kell, uhogy egyezkednem kell majd. A trafója bemenetként 6-16v-ot fogad el, ergo egy otthoni adapterrel meg tudom csinálni. A színhő választható, olyan 5000 K ra gondoltam. Ja, és 50w-osra. Lumenekről ne kérdezzetek, inkább nézzetek utána, és mondjátok elé nekem is
DOMy -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28 kWh 2018 2. felvonás
- Gamepad
- Apple MacBook
- Milyen program, ami...?
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- További aktív témák...
- KÖZEL FÉLÁR! Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Magic Keyboard Folio, Watch szíjak
- 125 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070
- Eredeti Windows 10 / 11 Pro aktiválókulcs AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest