Hirdetés
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- OnePlus 15 - van plusz energia
- iPhone topik
- Redmi Note 14 5G - jól sikerült az alapmodell
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- One mobilszolgáltatások
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Újévi fogadalmaink megtartásában segítene az új Amazfit Active Max
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alusky
senior tag
válasz
Dan-szan
üzenetére
A minőséginek mondott és túlárazott tápok között sok van, az egyik ilyen jól ismert a Royal Canin. Vannak specifikus tápjaik amit mások is alig gyártanak abban lehetnek jók, de amúgy általánosan nem.
Facebookos tápok nagyrésze is ilyen, általában egy szinttel feljebb vannak árazva, mint a tényleges beltartalmuk. Jobbak szoktak lenni az áruházasoknál, csak ugye felülárazva.
A Taste of the Wild az ami még ismert ilyen téren, alapvetően egy jó táp, csak a gyártó szeret nagyon titkolózni az összetevőkkel és emiatt mindig árnyék vetül rá. Ezekről olvashattál itt.Az Orijen helyett Acanát néznék inkább, ugyanaz a gyártója és jó (kiváló) minőségű csak mérsékeltebb az ára annál. Van közötte gabonás is azok valamivel még olcsóbbak. A Brit Care 45-50% hústartalmú tápcsalád, az Acana 50 és 70%-os tápokat csinál, nagyjából ennek megfelelően skálázódik az ára is (a hús a legdrágább összetevő ez alapjaiban meghatározza az árat). Az Orijen túl nagyot lép árban egy kicsivel több húsért cserébe, azoknak mondanám akiknek semmilyen szinten nem számít az ára.
N&D-ből én csak a sütőtököset etettem, azok is 50%-os tápok, picivel drágább csak a Britnél, picivel jobb nála, ez is nagyjából arányosan skálázódik árban, illetve vannak drágább tápjaik is amik a drágább Acanával versenyeznek.
Szóval Acanát, N&D-t nyugodtan veheted, ha valamelyik szimpatikus lesz, Orijent is csak azok mind drágák, talán nincs is 40k alatt zsák náluk.
Ha van Fressnapf a környéken kipróbálhatod a Real Nature tápokat is, a drágábbak abból a Brit Care szintjén vannak, azzal kb. megegyezik, igaz arról nem előrelépés.
Esetleg még Carnilove is szóba jöhet, ezt mondjuk a Brit csinálja szintén.
Ezek az ismertebb tápok amit kb. mindenhol megkapni. -
Alusky
senior tag
válasz
Zsocy155
üzenetére
Nem számít, pontosabban keveset. Ez egy urban legend, hogy ivarosan ölik egymást, ivartalanul meg nem. Eddig nem ölték egymást hosszú ideje. Valami megváltozott ami eddig nem így volt, azt kellene kideríteni.
A másfél éves kor az valóban egy küszöb a fejlődésben ahol megváltozhat a kutya, de már korábban is lettek volna jelei, ha emiatt van.
Kutyatréner tud segíteni, lehetőleg ne olyan akinek a legelső beszólása, hogy legyenek megműtve, mert az olyan tréner az annyit is ér. Ágyúval verébre megoldások sosem szoktak jók lenni, ha eltalálja a verebet akkor büszkén lehet mondani sikerült az igaz, de legtöbbször nem találja el, mert az ágyú ilyen. -
whitezo88
nagyúr
válasz
üzenetére
pont tegnapra jött (volna) meg egy rendelés, elég hamar. Kár hogy rugalmatlan tróger társaság, és megoldás helyett, hogy hozzák később, vagy újra, egy próba után visszaküldték a ZP-nek. Őket felhívva sikerült zöldágra vergődni.
Szégyen hogy egy ilyen cég piacon lehet. Emagnál ugyanezt csinálják. Emailre nem válaszolnak, telefont nem veszik fel. Tegnap fél óra után megundtam a zenélést.
-
jézusom
addikt
válasz
üzenetére
Nekem más webshoppal volt gondom. Elég gyakori hogy nem raktároznak semmit, vagy ami nincs azt is rendelhetővé teszik, aztán várhat a vásárló heteket.
Ilyen a mentalitásuk, nem csak kutyakajánál. Legutóbb kontaktlencsére vártam sokat. Az a szerencséjük, hogy alin nem találtam. -
törölt tag
Köszönöm szépen mindenkinek. Úgy tűnik akkor csak az én csomagom keverték el.
-
törölt tag
Ti rendeltetek mostanában Zooplusról?
Október 5.-i rendelésem még mindig nem jött meg. Nevetséges. Az elmúlt 5 napban a Samedaynél egy centit nem mozdult. -
Zsocy155
őstag
Sziasztok!
Ismerősnek van 2 nőstény kutyusa. 1 francia bulldog és egy pincsi. Kb. 1 hónapja a bulldog (másfél éves) keményen támadja, bántja a pincsit (13 éves). Kb. 16 hónapja vannak együtt, eddig semmilyen probléma nem volt.
Van esetleg valamilyen ötletetek, hogy mitől alakulhatott ez ki?
Előre is köszönöm szépen a segítséget! -
Dan-szan
senior tag
Sziasztok!
Mostanában többször gondoltam, hogy tápot kellene váltani, kérdeztem a boltban ott is azt mondták időnként nem árt másfajta tápra átállni.
Jelenleg Brit Care nyulas és lazacos tápot kap a hölgy. Szereti, és a lánc vége is jó állagú .Orijen, N&D tápokat néztem eddig , bár árban nem olcsóak.
Mit ajánlatok, merre nézelődjek még? Ha lehet minél kevesebb mű cuccot , ízfokozót, gabonát stb tartalmazzon.
Gyümölcs, és zöldségfélék viszont bőven jöhet.
-
KisTücsök
addikt
Aki egyszer eteti a kutyát naponta, az inkább reggel vagy este teszi?
-
Alusky
senior tag
válasz
dokee78
üzenetére
Fel van vizesedve, allergia, rovarcsípés, toklász miatt stb. bármi okozhatja. Van, hogy az egész feje olyan lesz, mint egy sharpeinek. Van mikor a kutya lába dagad fel. Érdemes orvosnak megmutatni. 1 évesen elég valószínűtlen, hogy szív vagy keringési gond lenne, általában nem kell ilyen súlyosakra gondolni.
-
dokee78
félisten
Sziasztok.
Tegnap óta az 1 éves kis Tacsinknak a két füle meg van vastagodva.
Nem fájlalja nem érzékeny neki nem is vakarja.
Valaki találkozott már ilyennel?
Otthon kezelhető vagy mindenképpen orvos kell neki?Már most kisebb neki.
Ilyen puha,pici nyomásra sem fáj neki. -
Alusky
senior tag
Megjelent az első kullancs így 4 hónap után, úgyhogy most elhasználom a cseppeket amiket akkor vettem.
Voltak a szárasságnak előnyei is. -
válasz
vendingo
üzenetére
Nekünk 20 kg körül van a menhelyről hozott kutyánk akinek vannak ízület problémái.
(Doki is ajánlotta ezt a tablettát.)
A leírás alapján én is dupla dózissal kezdtem,majd csökkentjük.
"Az alkalmazás első 5 hetében (ún. feltöltési időszak) dupla dózis, azaz 2 tabletta/20 ttkg adása javasolt."
Lazac olajat is kap.
A kúrák között hagytok szünetet?
Köszi. -
vendingo
veterán
A 35 kilós kutya napi 1 szemet kap 2 hónapon keresztül. 1 tabletta/20kg az ajánlás, de nekünk csak a kölyök támogatása a cél, így elég neki ez meg ami a tápban van.
Az öreg (13kg) izületbajos kutyám 2 hétig kap dupla dózist, majd napi fél szem.
Közben szoktak olajakat is kapni, lazac illetve csukamáj.
Csukamáj támogatja az izületvédők beépülését és önmagában is van izület támogató hatása. -
Sziasztok!
Ízületek támogatására ki milyen tápot próbált?
Happy Dog Supreme Sensible Neuseeland-et néztem.
Most Wolf of Wilderness "Explore The Endless Terrain" - Mobility tápot kap, valamint LUPO Gelenk 30 pellet-et.
Köszi.
-
Micsurin
nagyúr
Na lehet megvan a visszatérő étvágytalanság oka.
Túl vagyunk az első hét gyógyszer kúrán mindkét blökivel, hétfőn jön a következő. Elvittük a kicsit mert random nem tudta visszatartani a kakit, pedig már stabilan szobatiszta volt 9-10 hónaposan.
Giardia gyorsteszt azonnal pozitívra ugrott. Öregen csináltattunk, egyszer negatív egyszer pozitív. Doki szerint az öreg hordozó de nem érzékeny rá ezért nem durran be a bele, de az étvágytalanság oka lazán lehet ez főleg mert pár havonta az enyhe hasmenés is ehhez szokott csatlakozni.
Mindkettő megkapja a kúrát és meglátjuk, érzésre a kicsi a nagytól szedhette már össze. -
Alusky
senior tag
Az ABC-Zoo megváltoztatta a hűségpont rendszerét és elvesztek a régi pontok. Gratulálok. Nem véletlenül nem szoktam az ilyenekkel foglalkozni meg tartottam mindig is baromságnak IRL is, ha hűséget akarnak akkor adják annyival olcsóbban a terméket.
Csak 18000 pontom volt kb., két hónapja felnéztem még minden oké volt, most akartam volna jutalomfalatokra levásárolni és semmi, más az oldal, az új rendszer meg 0 pontot ír és kezdő felhasználót. 1.1 milliót vásároltam náluk.
-
vendingo
veterán
válasz
volandy
üzenetére
Nálunk nem használt vakarózásra, de a kaki állagán segített.
Nem elég annyi, hogy bárányos. Ne legyen benne csirke zsír se. Aztán még ott vannsk a gabonák és egyéb szénhidrát források, amik allergizálhatnak.
Nálunk most a dió allergia szezonja van. Megeszi, aztán másnapra begyulladnak a fülei, vakarózik. -
volandy
senior tag
Ismeri, használja valaki ezt Humac nevű szert? Vakarózás ellen. Szembejön velem állandóan a facebookon. Kb 2-3 hete vakarózik a kutyám. Most fogok váltani száraztápot. Kíváncsi vagyok, hogy attól van e. Pedig bárányost adom neki.
-
kavalkád
senior tag
válasz
bohoc71
üzenetére
köszi, ez lenne az?
https://segitokutya.eu/miben-segit-a-hetvegi-kutyaiskola/ -
kavalkád
senior tag
válasz
Major Lion
üzenetére
amiről van pozitív tapasztalat, értsd: aki már elvitte oda a kutyáját és elégedett az eredménnyel. nyilván nem azt várom, hogy ténerek ajánlgassák a szolgáltatásukat.
-
kavalkád
senior tag
Hatvanban vagy környékén (max 40km) keresek olyan kutyaiskolát/trénert ahol értenek is ahhoz amit csinálnak.
ha valaki tud ilyen helyet ne tartsa magában, köszi. -
Alusky
senior tag
válasz
whitezo88
üzenetére
Nem a 90 évesekre gondoltam
hanem már 50 fölött, az enyém is 55 éves.
Alkoholt szarul bírja a kutya, nem sok állat fejlődött ki rá evolúciósan, hogy a megerjedt gyümölcsöt, hulladékot is hasznosítani tudja, ebből az egyik állat pont az ember aki erre képes. Mi is csak ideiglenesen.
Régen kacsának, libának szoktak adni kicsi pálinkát, ha nem akart a tojásokon rajta maradni, mert utána ült rajta szépen, de a végén általában megdöglöttek mivel a kotlás nem egy nap, sokáig kellett félrészegen tartani a kotlóst, az volt a lényeg addigra kikeljenek már a tojások.Maximum sebfertőtlenítés, ha nincs betadine, hyperol. Belsőlegesen semmit nem tudok elképzelni aminél használna kutyánál, mert túl kicsi a mennyiség amit el tud viselni. Embereknél fog meg szájfertőzéseknél használhat, van amikor az antibiotikum nem dolgozik normálisan a szervezet egyes pontjain akkor valóban a pálinkás szájöblögetés jobb lehet, de az is szájüreg, nem gyomor.
-
-
j.bravo
addikt
válasz
Alusky
üzenetére
Embereket kezelő orvosokkal dettó

Van olyan kollégám, aki (ha nem konkrétan előre név szerint megnevezett és megkeresett orvoshoz megy vagy viszi a gyereket) ha bemegy a szakrendelőbe/kórházba/bármibe, mindig azt kéri hogy elérhető legfiatalabb dokihoz osszák be. Akinél a legkisebb esély van arra hogy már belefásult...
A lenti példa alapján is úgy tűnik, jól csinálja. -
Alusky
senior tag
Pont a múltkor beszéltünk róla, hogy állatorvosnak lenni mennyire nehéz és mennyire tönkre tudja tenni az embert, sok példa van erre, az én orvosom is ebbe fog beleesni úgy látom. Már nem az első alkalom volt, de mindig elnéztem neki, a mostanit nem.
Van egy kutyám aki gyógyszert szed egy betegségére egy éve. Ő lényegében semmi mást nem mondott, csak hogy szedje, meg mellé néha májvédőt, meg amúgy is adok nekik immunerősítőt is, rendben lesz. Tényleg így is van, csakhogy ez a gyógyszer valóban a májparamétereket tönkre tudja tenni függetlenül attól, hogy kap májvédőt vagy nem. Nekem már akkor gyanús volt, hogy vérvizsgálatot nem említett, de szakirodalomban utánaolvasva minimális a kutyák száma akiknél rövid időn belül gondot okozna, ezért az első vérvétel akár ki is hagyható, rendben. Fél év múlva kellett volna a következő, akkor se mondta, én telefonáltam rá, hogy most már azért kéne vérvizsgálat. Jó rendben, persze. Megcsinálta csak a májparaméterekre, rendben vannak.
Aztán eltelt újabb fél év, addigra én is okosabb lettem kiderült, hogy jó lett volna nem csak májparamétereket, hanem más vérvizsgálati eredményeket is nézni, bár csak kevés kutyánál okoz a májon kívül más problémát, de ha már ott van a vér a laborban akkor miért ne.... És a gyógyszer vérszérum szintjét is meg kellett volna nézni, mivel a szervezet egyre hatékonyabban üríti, tehát csökken és az eltelt 6 hónap különbségéből lehet kalkulálni előre nagyjából mikor kell majd gyógyszeradagot emelni.Hát ezt ugye eleve így buktuk is, mivel nem lett megmérve. Hogy az első vérvétel kimaradt az szakmailag is rendben van, a második nem lett rendesen csinálva ez már gond, ezért a harmadik vérvételnél ami a múltkor történt én elébe mentem és betelefonáltam a laborba, hogy miket vizsgáljanak meg. Ez a dokimnak mikor megtudta kibaszottul nem tetszett, hogy én minek avatkozom bele szakmai dolgokba, jó lenne ezt az állatorvosra bízni. Akkor fogyott el a türelmem aztán mondtam neki, hogy van egy szakmai leírás ami ezeknek a vizsgálatoknak a menetrendje, okkal, ennek a felét meg se csináltuk, ha én nem telefonálok eleve a kutya sose lett volna megvizsgálva, úgyhoyg hagyjuk ezt a minek avatkozok bele dogot, mert okkal teszem. Egyébként meg a kutya az enyém, a pénz az enyém, én fizetem, neki miért nem mindegy, hogy mennyi vizsgálatot csinál a labor?
Kínos csend volt utána, kifizettem, eljöttem. Másik orvost fogok keresni, mert nem ez az első ilyen eset, hogy nekem kell az elhanyagolt dolgokat megcsináltatnom, még szerencse hogy nem átlagJóska kutyatartó vagyok.Az a baja neki úgy érzem, hogy egyrészt kurvára belefáradt már, tényleg aki komolyan gondolja az állatorvosi szakmát annak a teljes fiatalkora tönkremegy, mert annyit kell tanulni és görcsölni vele, utána meg felnőttként ugyanez végig, nincs megállás, ha szinten is akarja tartani magát, hogy kiégnek. Aztán meg hivatkozik és felháborodik arra, hogy ő halálra tanulta magát az egyetemen, ez szép és jó, de akkor is elhanyagol fontos vizsgálatokat. Láttunk már példát erre itt is többször, múltkor a két hónapja bent felejtett kapcsok a műtét után és stb., tehát nem én vagyok az egyetlen.
A másik ami zavarja, hogy ma ha valaki nem egy Valóvilágon felnőtt ostoba gyökér, akkor sok állatorvosi szakmai dolgot megtalál az interneten és tudja magát tanítani szakmai dolgokban, én is ezt teszem, ez amikor ők tanultak az egyetemen vagyonokért 30-40 éve még egyáltalán nem létezett és ez frusztrálja. Nagyon sok az idióta ember aki interneten keresztül akarja meggyógyítani a kutyáját és utána úgy megy az állatorvoshoz is, ez elhiszem, hogy őket kiakasztja, de jelen esetben semmi ilyenről nem volt szó, szakmai leírást követtem amit ő nem akart. És nem, a két szemével nem tud laboreredményeket megállapítani, csak a vérvizsgálattal, amit meg ha már amúgy is ott a vér és amúgy is én fizetem az egészet, akkor miért nincs megcsinálva?
Az a baj, hogy mivel ő a főállatorvos, mindenki aki mellette dolgozik a rendelőben el van nyomva általa, ha ő valamit nem akar akkor a többi se csinálja meg, erre is volt már példa. Szerettem őket, mert rohadt rugalmasak voltak és a mai elbaszott világban ez kulcsfontosságú, de ez így nem oké. Átmegyek a fiatal sráchoz aki néhány éve kezdett praktizálni, mert ő sokkal normálisabb jelenleg és nagyon szívesen elmagyaráz mindent, szeret gyakorlatilag tanítani akit érdekel ez, kár hogy sokkal messzebb van. -
vendingo
veterán
válasz
falabu88
üzenetére
Nagyon jó áron van és az összetevők is okésak, de a báránytól nem merek eltérni. A wilderness bárányost nem tudom megfizetni 29k/zsák, így az ALDOG The Breeders Way LAMB tápot próbáljuk ki. A mostanitól sincs baja (julius k9), de látom a végterméken, hogy a gabona emésztés nélkül jön ki a kutyából. Sokat és nagyokat produkál.
-
válasz
falabu88
üzenetére
egy ideig etettem hidegen sajtolt tápot, de a melléktermék mennyisége és minősége a mostani tápnál rosszabb volt, értsd naponta többször volt, és sokkal lazább széklet. nem tudom, hogy a technológiának köszönhető-e, vagy a tápnak amit adtam
jónak tűnik, amit linkeltél, így tuti ki fogom próbálni -
falabu88
aktív tag
válasz
vendingo
üzenetére
[link] ebben van valami ami nálatok allergizálhat? Alig van pár összetevője, csirkementes és ára is brutál jó a hústartalomhoz képest. Én nagyon ajánlom kipróbálásra. Nekem ma érkezett meg, de előtte a Wilderness-t is kapta a gyártótól. A kutya megőrül érte annyira bejön neki, jutalomfalatnak is hibátlan. És mégcsak az a büdös tápszaga sincs, szinte jó az illata. Egyetlen negatívum a szemméret, illetve mivel hidegensajtolt elég puha, a fogkőre tuti oda kell figyelni, mert nem túl kemények a szemek.
-
Alusky
senior tag
válasz
jézusom
üzenetére
Nem néztem meg a tápot, de lehet a friss/nyers hús és húsfehérje az amire gondol különbségnek, mert felsőkategóriában már ezen szokott menni a harc a gyártók között ki meri a 30k vagy az 50k pénzt elkérni egy zsákért attól függően ki mennyi nyerset rak bele a húsból.
Acanánál is az olcsóbbak 1/3-a nyers, a drágábbak 1/2-e, Orijent nem tudom fejből, nagyon régen nem vettem már. A nyerset nyilván úgy kell érteni, hogy hőkezelve van az is. -
válasz
vendingo
üzenetére
jaja, a gyártó saját webshopját linkeltem, de én pl az nrdogs-tól veszem
egy-egy vásárlás utáni termék értékelésre adnak 2000 forintos kupont, többször van ingyen szállítás, stb és ugye van 20 kilós kiszerelés 29.900-ért
amit nem szeretek a 20 kilós zsákban: nem visszazárható -
j.bravo
addikt
válasz
jézusom
üzenetére
Egyelőre én bevállaltam ( bár nagyon sokáig vacilláltam), kerül amibe kerül, elvileg a glükózaminnál jóval több cucc van benne, de majd kiderül.
Alusky: köszi! Egyelőre (mert ezt kezdtem el és a legkényelmesebb mindig a már megszokottat folytatni) doki szerint mehet folyamatosan az olaj; azóta tényleg rendben vannak a kicsinek a máj enzim értékei. Mondjuk az utolsó előtti vérvétel épp antibiotikum kúra után volt, akkor simán lehetett attól rosszabb, de doki szerint ez ártani nem árthat.) -
Alusky
senior tag
válasz
j.bravo
üzenetére
Inkább csak referencia. A Legalon az ami direkt gyógyszernek készül és meg is mérik a ~175mg máriatövis porban, hogy tényleg megvan-e a 140mg szilimarin hatóanyag. A Silegon már csak étrendkiegészítő és nincs megmérve pontosan, de a Teva gyártja, nem egy random cég, ezért a legismertebb meg legelterjedtebb a Legalon mellett. A Legalon csak gyógyszertárban kapható, a Silegon már áruházakban is.
Árban ugyanaz, 140mg 60db tabletta 3300 körül és ez 2-4 hónap nagy kutyának attól függően mire szedi.Végig kell nézni a polcon Rossmann, DM stb. bárhol aztán amin fel van tüntetve a szilimarin érték (nem csak a por amit beletöltöttek) az már akkor összehasonlítható a Legalonnal.
Nagy mennyiségben hashajtó hatású és nem növeli a hatékonyságot sem, nem valószínű, hogy töményebbre gyártanák, inkább ugyanolyanra vagy hígabbra és a hígakat kell valahogy kiszűrni és nem vásárolni. Ha viszont nincs ráírva akkor sose derül ki úgyse. -
j.bravo
addikt
válasz
Alusky
üzenetére
Silegon, Legalon jobb (töményebb?) mint egy az egybe' máriatövismag olajat adni, vagy csak praktikusabb?
Az ízületvédő sokszor volt téma itt, de nem emlékszem hogy felmerült volna az Antinol - (kvázi szuperkoncentrált zöldkagyló kivonat, ha jól értem) erről mit gondoltok?
-
Alusky
senior tag
Silegont, Legalont lehet adni májra meg olyan kutyának aki havonta kap szívféreg ellenit. 70mg-os tabletta egy napra, vagy a 140-es kétnaponta, egy átlagos 40 Kg-os kutyának. Inkább a hosszútáv a hangsúly, nem a nagy mennyiség, kapja hónapokig aztán el lehet hagyni hónapokra.
Ezen kívül ízületvédőt szoktunk adni, mást nem. Esetleg ha betegesebb a kutya akkor immunerősítőt. Minden más bőven van egy prémium tápban.
Habzsolásra az is jó, ha a kaja el van osztva 2-3 részre és 10 perces időközökkel kapja meg. Volt nekem is olyan növendék ami a 300g-ot 15 másodperc alatt megette.
-
falabu88
aktív tag
Próbáltam, esélytelen. Tudja hol a táp, ha oda megyek tudja, hogy kajaidő van. Megőrül, ugrál mint egy bakkecske. Ameddig nem ehet nem nyugszik meg (nyilván ültetem és csak parancsra ehet, de addig csöpögő nyállal néz)

Már a csirke/sörélesztő mentes Markus-Mühle tápnál is valamennyire rágta magát, ezért nem gondolnám, hogy a csirke lesz a gond.
A következő 1 hétben ha stagnál/rosszabbodik akkor mindenképp megyünk dokihoz.
-
t256
őstag
válasz
falabu88
üzenetére
Pro tip: Kapja meg a tápot feladat végrehajtás közben. Úgy, mint a kutyaiskolában. Kérdés persze, hogy mennyire fog működni. Az én kutyám ilyenkor egyben lenyeli a száraz tápot és volt rá példa, hogy kihányta.
Érdemes lenne kipróbálni egy olyan tápot amiben csirkezsír sincs. Sokan azt mondják, hogy a csirke fehérje okozza a tüneteket. Az én kutyám jó példa arra, hogy a csirkezsír is allergizál.
A sebeket érdemes lenne orvosnak látnia. Legrosszabb esetben ad rá kék lukács krémet vagy ellátja.Az állatorvosokkal pedig óvatosan és fenntartásokkal.
A legújabb sztorim az, hogy el vittem a kutyámat egy drágább helyre, mert szabadságon volt az orvosunk. Csak féreghajtó és Bravecto kellett, de kijöttem egy ajak plasztikára váró, sánta, vízfogyasztás problémás, fülgyulladásos kutyával. Egyeztessek egy 1 órás időpontot és helyre rakják pár százezerért a teljesen egészséges kutyámat. -
falabu88
aktív tag
válasz
Major Lion
üzenetére
Fasza.. :D a másik ötletem, hogy megemelem a tálat, nem a földön kapja, mert ha fejmagasságban tartom neki akkor mintha lassabban enne, nem tudja úgy rávetni magát.
-
falabu88
aktív tag
Szerencsére egyelőre nem tudok olyat adni neki amit ne enne meg.. 300g tápot letol fél perc alatt, bármi lehet kb..
Most tervezek habzsolásgátlós tálat venni, mert a héten 1x hányt is kaja után 1-2 perccel. A kajával az a gondom, hogy 1 hónappal ezelőttig Brit fresh puppy marha-sütőtököt kapott, abban volt csirkezsír, utána Markus-Mühle Black Angus - ebben se csirke se sörélesztő. És kb 1 hete kapja a Primal Spiritet, de ezek a sebek nem azóta jöttek ki. Mindig rágta valamennyire magát, de nem ennyire.
Hétvégén kap most első körben majd egy alapos fürdetést, aztán meglátjuk. Amennyire hagyta magát megnézni én a bőrén nem láttam semmit a sebeken kívül.
-
t256
őstag
válasz
falabu88
üzenetére
Csirke allergia is lehet. A sörèlesztő is okozhat gondot. Kb minden amit felsoroltál okozhat vakarózást, rágcsálást.
Ajánlottak előttem csirkementes tápokat.
kiegèszítenèm a Perro illetve a zooplusnál kapható Wolf of the wilderness tápokkal. Van egy egyfehèrjès termèkcsaládjuk. Èn most adom a kutyánqk 3 hete a Fiery volcanoes fantázianevű bárányos tápjukat.Egy jó orvos eliminációs diètát ajánl. Ahogy előttem írták szteroidot ne kapjon vagy csak ha magyon èg a ház.
A csirkès tàp előtt mit kapott? Ha nem volt tőle baja, akkor kaphatná tovább.
Ètel intoleranciàs/allergiás kutyánál ki kell tartani a bevált kajánál.
Ha bem eszi meg, akkor 1-2 óra sèta/mozgatás után már meg fogja enni. -
-
falabu88
aktív tag
válasz
vendingo
üzenetére
Fürdetés még nem volt a 6 hónap alatt, de pont 1 órája hirtelen felindulásból elkaptam, pórázzal egy oszlophoz kötöttem és megfürdettem (sajnos csak egy kis minimális macskasampon volt itthon, de majd veszek valami normálisat neki)
meglepően jól tűrte. Úgyis macskáknak is kellett pont táp, úgyhogy rendeltem egy zsák Primal Spirit Sardine-t, ezt a tápot direkt mindenre allergiás kutyáknak is ajanlja a gyártó, alig van pár összetevője. Ha marad a vakarózás akkor meg jöhet a Nizoral, nálam is csodákat művel nyaranta a fejbőrömmel (nagyon sűrű a hajam, ha 2 hetente nincs vágva pár milisre iszonyat sebes a tarkóm, ezt megszűntette teljesen). -
j.bravo
addikt
válasz
vendingo
üzenetére
Hmm, az Apoquel akkor is működhet, ha az allergia tünete csak kisebb részben vakarózás, nagyobb részt pedig légzőszervi? (reverse sneezing, néha szörcsögő légzés, néha köhögés, legritkábban tüsszentés - mindemellett mérsékelt, a normál mennyiségnűnél alig valamivel több vakarózás)
-
vendingo
veterán
válasz
falabu88
üzenetére
Allergiával képben vagyok.
Sanszos, hogy a táptól van. A sörélesztő elvileg nem túlzottan allergén, ellenben a sima élesztővel.
Simán lehet, hogy csak bizonyos helyeken irritálódik. Enyém a lapockáját vakarta sebesre, unokatesóméknál meg nyílt sebet vakart a fülére a kutya.
Arra is figyelj, hogy csirke zsír se legyen a tápban.Másik opció, hogy környezeti allergia és pont most virágzik valami növény, amire allergiás.
Allergia tesztet ne csináltass, teljesen értelmetlen, szteroidot ne adassál, szétcseszi a kutyát.
Menj dokihoz, kérjél tőle apoquel tablettát, ha ő is jónak látja. Ha a szedésétől elmúlnak a tünetek, akkor fix, hogy allergia.
Tápnak a fressnapfban kapható real nature wilderness tápot ajánlanám. Mindegyik gabonamentes, és a csirkementes, az tényleg nem tartalmas semmilyen formában csirkét.
Nem tudom szoktad-e fürdetni. Érdemes lenne 1-2 hetente leniderm, vagy allergo derm samponnal lecsutakolni. Most, hogy ilyen nyűgje van, 2x megfürdetném 1 hét alatt.
Rengeteget szenvedtünk az allergia miatt, vagyonokat költöttem, minden irodalmat elolvastam, ha kérdés van kérdezz.
-
falabu88
aktív tag
Na, csak hogy mindig legyen valami.. Elkezdte rágni a kutya a hátát a farka töve környékén. Sebesedik ki, vasárnap a kutyasuliban vettem észre. 1 hete kezdtem keverni az új tápot (Primal Spirit Wilderness). Az eddigi tápok csirkementesek voltak, ebben van. Jól sejtem, hogy első körben váltsak tápot csirkementesre? Még a sörélesztő a másik új elem a kajában.
Eddig is rágta magát néha (ha jól tudom így is tisztítják magukat a kutyák), de nem ennyire durván.
Létezik, hogy allergiánál csak egy bizonyos területen rágja magát, nem mindenhol? Az állatorvos milyen vizsgálatokat csinál ilyen esetben?Feleségem (orvostanhallgató) másik tippje, hogy a nagy melegben bepállott azon a részen a bőre és valami gombás/bakteriális fertőzés lehet. Ezt egy Nizoral-os fürdetéssel oldanánk meg.
-
vendingo
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
- Creative Sound BlasterX G6 7.1 USB külső hangkártya
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue 1ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3743, 91% Akkumulátor
- Eladó Apple iPhone 12 Pro Max 256GB / 12 hó jótállás
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- Eladó XpertVision GT 1030 Silent 2GB videokártya
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
!

hanem már 50 fölött, az enyém is 55 éves.
De, hogy mi ízlett neki a rossz pálinkában, az rejtély számomra