Hirdetés
- CES 2026: a Lenovónál már akasztják a jövőt
- iPhone topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Apple iPhone 17 - alap
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Micsurin
nagyúr
Wolf of Wildernessből van valami kisebb szemű? Ami nem ~1,5-2 centi közti?
TotW Appalachian Small breed-el etetünk évek óta de kifogyott Zoopluson, agyalok rajta, hogy rápróbálnánk valamelyik WoW tápra de mind brutál nagy szemű a padlócirkálóknak. (finnyás az egyik kis szentem...) -
H-Zol
őstag
válasz
cog777
üzenetére
Mekkora állat emberek vannak
, szerencse nállunk nagy büntetések vannak a durrogásra , az de Szilveszter óta nem is hallottam durrogást és a szilveszter is elég csendben zajlott , mert van az a kutyám amit a földeken találtam és a sasok kikezték , na az nagyon stresszes , de aránylag most könnyen túlvészeltük !! -
cog777
őstag
válasz
jézusom
üzenetére
Az egyik traumas lett, jon az este es neki all fosni. PTSD. Jovore elmegyunk szilveszterkor egy tavoli helyre, beszeltem egyik kornyekbeli kutyassal. Kutyusos, tuzijatekmentes helyre.
Nem volt vicces, amikor setaltunk es ma az egyik majom kidobott egy jo hangos petardat 10m tolunk. Ilyenre nem lehet felkeszulni. -
jézusom
addikt
válasz
Major Lion
üzenetére
Enyém is elviseli, a nagy vonat mellett született. De a franc tudja, amikor baj van, mindenki ezt mondja hogy nem szokott elszökni, nem szokott harapni stb.. Aztán valahogy mégis rengeteg kutya elszökik, pedig a gazdik szerint minden kutya jól viselkedik.
A másik meg, hogy évek óta minden szilveszterkor tudatosan készülök vigyázni rájuk. Aztán a sok nyomorult napokkal előtte is durrog, arra hogyan készüljek?
-
Major Lion
senior tag
-
Alusky
senior tag
válasz
jézusom
üzenetére
Ha lenne se érnének vele semmit, annyit durrantanak. Minden ajtóba kéne egy rendőr ehhez. Nemzetközi csoportokban is panaszkodtak erre pedig elvileg kánaán van hozzánk képest, de valahogy az emberi sötétség nyugaton is ugyanolyan sötét, törvények, jobb élet, több rendőr ide vagy oda.
New yorki ismerős mennyire boldogan mondta, hogy több tárat elnyomott az udvarban a 9 milisből. Nem szabadna neki otthon, de a franc se tudja ilyenkor megállapítani, hogy mi a petárda és mi a pisztoly úgyhogy ki is használta.

És kutyái vannak neki is, de valahogy az emberekben kikapcsol minden amikor bekattannak, mindentől függetlenül, a legnormálisabbak is agyhalottak lesznek. -
whitezo88
nagyúr
válasz
cog777
üzenetére
mi elvonultunk de a hang azért így is elért minket messziről. Nagyon érzékeny a miénk, és tegnap is még lőttek itt, tiszta tortúra levinni is mert összeköti a hangokkal, itthon nyugodtabb de lent zavart és fülel, minden hangra összerezzen (pl ajtócsukás vagy szemétkidobás). Tavaly rosszabb volt, most hamarabb visszarendeződik, de csak miután elhagytuk az utcát.
-
H-Zol
őstag
válasz
jézusom
üzenetére
Nállunk is , Kisváros ( nagyobb község ) tiltva volt , és csak kimondottan éjfélkor volt megengedve , de mivel itt vegyesen élünk Románok és Magyarok és van egy óra elcsúszás így két éjfél volt
, egy nagyon félős kutyám van de könnyen túltette magát rajta ( tavaj egéssz éjjel ment a környéken valahol a petárda , ki sem bírtam csalni , de amúgy kutya ajtókon közlekedik , de ijenkor nem megy ki , de viszont bent sem rendezi le a dolgát , gondolom attól is szenved ) !! -
cog777
őstag
BUÉK!
Jovore tervezzuk hogy a Szilvesztert egy tavoli helyen toltjuk, ahol nincs tuzijatekozas. Delben elkezdtek, majd ejjel haromig nyomtak. Elottunk a teren lottek fel. Meg kb mindenhol. Elegge kivolt mind a ket kutya. Kovetkezo napra az egyik beteg lett, hasmenes, lehet hogy a stressz vagy a tul sok jutalom falat, de kb orankent mentem ki vele wc-re ejjel. Reggel 8-ra megvolt a 14000 lepes, estere 25e. Jol kezdodott az ev.
Elkezdtuk a tanitast egy kutya trenerrel (klikkelest stb..), sulit meg januar vegen kezdjuk. Mar varjuk.
Vendingo: aranypofa!
-
vendingo
veterán
válasz
Alusky
üzenetére
Én az egyik kutyámmal lementünk a nyaralóba, semmit nem hallottunk az egészből. 10-kor már aludtunk, másnap reggel meg szűz hóba hódítottuk meg a hegyet.
Első napon eléggé hideg volt a fűtetlen házban, de most aludhatott mellettem az ágyban.
Voltunk tónál is kirándulni, az első 5 percben beszakadt alatta a jég, de könnyen kimászott, csak kicsit ázott el.
-
Alusky
senior tag
Meglepően kevés volt a durrogás, talán 5x durrant valami egész este. Bár ez magyarázat lehet arra, hogy a helyi vendéglátó egységek nem nyitottak ki, mert nem volt elég vendég akik miatt érdemes volt felfűteni az építményeket. Egyáltalán nem bántam.
-
H-Zol
őstag
válasz
cog777
üzenetére
Sajnos van egér és pocok is ( kutyáktól védett hejen van méreg letéve mindég ) , macskák nincsenek , de ha valaki kidobja oda és találok neki gazdát ( több esetben is találtam találtunk ) akkor elkerül onnan , mert a kutyák előbb utóbb levadásszák
, ha ott vagyok és van macska jöhet mehet köztük nem foglalkoznak vele , de ha egyedül vannak akkor már előjön belőlük a vadász ösztön ( a múltkor is találtam egy macska tetemet , gondolom kidobta valaki és egyből elintézték , sajnos ) !
Igen én is a kemény telekhez szoktam , novembertől márciusig szánkoztunk , csúszkáltunk és most már három éve havat sem láttunk erre az Alföldön! -
cog777
őstag
-
H-Zol
őstag
válasz
cog777
üzenetére
Köszi , én meg előre kívánok Boldog Új Évet !!
Látom felétek szép idő volt , felénk egész nap ködös hideg deres volt az idő, és egész januárra éjszakai fagyokat mutatnak , ma és még holnap is a kinti ( tanyasi ) kutyák helyét csináltam , jó bőven tettem nekik szalmát , a bejáratokon a függönyöket megigazitottam , holnap a félős kutyának próbálok valami hejet csinálni , mert ő nem jön be sehova , csak kint a gépek alatt , vagy a szomszédba van egy rossz kombájn , ott sokat tartózkodik alatta , oda próbálok neki csinálni hejet !! -
cog777
őstag
Kellemes ünnepeket - utólag is!
Egy kis rádiózással egybekötött túrázás.
-
kavalkád
senior tag
lapáttal szedtem fel a kutyaszart a kertből, de már nagyon untam, komplett fűcsomókat kellett néha kiszednem, úgy beleragadt. na ennek ma vége, gondoltam kipróbálom azt a kaki felszedő csodát amit a zp-n láttam, felülmúlta minden várakozásomat, már rég meg kellett volna venni.
nem reklám, gondoltam hátha másnak is jól jön a tipp. -
kavalkád
senior tag
válasz
Alusky
üzenetére
akkor nem vagyok egyedül, én is ugyanilyen okokból csináltam FB fiókot. sajna én is leragadok ott, pedig utálom. mostanában beállítok a telón 2 perces timert, ha csipog bezárom az egészet, mert amit ennyi idő alatt nem tudtam elintézni az nem is fontos és valószinűleg csak valami szemetet olvasgatok megint ahol épp megy a gyűlölködés.
-
Alusky
senior tag
Kényszerből használom, mert az emberek 90%-a csak itt érhető el egy kupacban. És a tenyésztők is itt reklámozzák magukat szinte 100%-ban, de minden egyéb cég is kb.
Próbálom minimalizálni, próbálom minden létező módon blokkolni, szűrni, de csak-csak beköpködi néha a random posztokat meg idióta reklámokat a hírfolyamba amik széjjel pusztítják az ember agyát és akkor az ezek alatti kommentekről nem is beszélve. Helyi csoportokat is kénytelen vagyok nézni, mert egy csomó ingyenes vagy filléres cuccot be lehet így szerezni közelben és pörgetni kell, mert ha nem elsőnek olvasod kb. el is vitte más, mint gyöngytyúk a taknyot.
Sajnos olvasgatnom kell, mert az életben nem tudnám meg, hogy hol van épp akció vagy bármi ami viszont kifejezetten fontos nekem. Pl. az elmúlt időszakban három bolt is akciózott, mindháromban felvásároltam amit csak tudtam, így spóroltam 60k pénz körül. Ez pl. nem lenne a Facebook nélkül.
Valamit valamiért, a sok vizuális, mentális szemétért cserébe pénzt spórolok. -
Alusky
senior tag
Imádom amikor a Facebook helyi csoportokban valaki a kutyáját el akarja ajándékozni és pár óra alatt látod már 100 fölött van a kommentszámláló akkor előre tudod mi lesz a tartalma.
-
H-Zol
őstag
válasz
Alusky
üzenetére
Az én esetemben amit leírtam a lihegés ( szapora légzés ) elmaradt , de olyan fehér volt a nyelve meg a szálya széle, hogy megijedtem tölle , de az utolsó száz méterbe sikerült megmenteni , éjszaka is keltem haromóránként és ment a K vitamin neki ( elnem lehet mondani , hogy milyen jó érzés volt amikor láttam , hogy megszűnt a vérzés ) !!
-
Alusky
senior tag
Egy ismerősömnek volt ilyen csak az a varratokat szedte ki, reggel elment, délután hazament munkából kutya leszedte a gallért és kinyalta a sebet felszakította, valami hasi műtétje volt. Elvérzett, az egész ház vérből állt. Akkor már lihegett a kutya fehéren. Szerintem írtam is már korábban. Elvitte dokihoz, de az már ilyen kezelésekkel menthetetlen, vérátömlesztés meg kutyáknál eléggé luxuscikk. Mondtam neki, hogy meg fog halni, a szapora légzés is amiatt van, mert a kevés vérbe pumpálja bele az oxigént a szervezet, de nem lesz neki elég és amikor átbillen a holtponton a beszűkült erek kitágulnak normál méretre és azokba kifolyik a vér nem fog eljutni a szívig. Aztán bele is halt, nem kap elég oxigént a szívizomzat akkor lefullad és vége.
Csinálni se tudsz vele semmit, mert keringés hiányában az agysejtek pusztulnak leggyorsabban ez 3 perc után már leépülés vagy halál, 5 perc után már minden agysejt elhal, fizikai képtelenség ennyi idő alatt állatorvoshoz eljutni.Egy tenyésztő ismerősöm meg az ellős kutyával járt így, ellés közben valószínű infarktusa vagy agyvérzése lett. A kölykök a méhben lassabban használják az oxigént, szóval jóval tovább bírják 5 percnél, maximum 20, de inkább csak 10 perc, viszont ez is édeskevés mire egy orvoshoz elviszed, az felvágja stb. mire a méhhez jut már rég eltelik az idő.
Ezek azok a részek amikről nem nagyon beszélnek a tenyésztők a Facebookon, csak a cukikiskutyás képeket linkelgetik. Pedig ez is hozzátartozik elég keményen. -
H-Zol
őstag
válasz
jézusom
üzenetére
Nem volt időm , de most leírok egy esetet !!
Évekkel ezelőtt kimegyek a tanyára reggel , vár az egyik cég éjjeli őrje ( aki sok kutyával jót tett , de sajnos tavaj , majdnem egy éve meghalt fiatalon , agyvérzés szívinfarktus , de akkor írtam pár sort itt róla 😪 ) , hogy összeverekedtek a kutyák és az egyik kistermetű kutyából dől , néha spriccel a vér , hófehér kéthónapos köjke volt , az is tiszta vér lett tölle , először azt hittük, hogy a köjök is meglett harapva , de nem , doktornőm szülési Szabin ( szülés előtt ) , beszéltem egy másik orvossal az azt mondta , hogy be kell vinni a városba és össze kell varni az eret , mondom neki , hogy K vitamin nem jöhet szóba
, azt mondta nem azzal legfeljebb megöljük mert túl lessz adagolva , na mondom fasza
, felhívtam a városba egy klinikát de szabságon voltak , mondom lessz ami lessz felhívom a doktonőt , fel is vette és azt mondta , hogy zárjam be olyan hejre , hogy ne birjon sokat mozogni ( mert akkor vérzett jobban , amikor jött ment ) , be is rekesztettem és az mondta a doktornő , hogy egy fél ampullát szájon át három óránként , ez elkezdődött délelőtt és virradatkor amikor mentem adni az adagot már rá volt alvadva a vér a szőrére , a biztonság okáért még két adagot kapott és pár nap múlva az alvadt vér is eltűnt mintha semmi baja nem lett volna !!
( Hosszú lett , bocsi ha van benne hiba
) -
Alusky
senior tag
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
5 centi bőven elég, még a 4 centi is. Én 12-es normál OSB-ből merevítésekkel, meg 2 centis XPS-ből csináltam ólakat másoknak, kívül meg leburkoltam kartonplaszttal. Itthoni telekre bőven elég. A szelet és a vizet megfogja az a legfontosabb, csak utána a kutya hőjének bent tartása.
Ajtóra meg hőfüggöny. Rongyok nem jók, mert letörli a kutya szőréről a vizet és utána sose szárad meg télen az átvizesedett rongy. Ha valakinek nincs pénze hőfüggönyre, akkor kutyatápos zsákból pár réteget kivág megfelelő méretben egymásra teszi és azt rögzíti oda. Alul egy centit kihagy, hogy ne lépjen rá meg ne gyűrje be mindig meg akkor van szellőzés. Nem kell nagy rés, inkább kicsi. Legtöbbször a hőfüggöny eleve nem is ér normálisan oda az ajtóhoz, tehát szellőzik körben is.
Ha meg az egész egy szélvédett teraszon van és jobb esetben ez rálát az utcára is akkor meg főleg luxus már a kutyának. -
T0mBd1gg3R
veterán
válasz
Chris0321
üzenetére
Végülis a kutyaház alá tettem, úgy látom az alja scak minimálisan szigetelt (talán 1-2 centi lehet benne), ez az 5 centi XPS remélhetőleg sokat számít.
Vettem egy táblát, de rosszul emlékeztem, nem 40x40 hanem 60x60 kellett máshova. A maradék nem lett volna elég mindkét háztető félre, és túl vastag is. -
Chris0321
veterán
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Az is egy lehetőség. A lényeg, hogy maradjon elég fejtere.
-
H-Zol
őstag
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
6 éves kutya még nem öreg , nállam megöregedett két idős németjuhász keverék azok 10 éves koruk után látványosan lelassúltak az egyik 12 a másik 13 évet élt de akkorra már alig járkáltak , igaz mind a kettő alig bírta a hatúlyát !! Kint a tanyán van egy 11 éves keverék ( korcs de nagy testű 35 kiló ) , na az olyan kondiban van ( csak el ne kiabáljam
) , hogy egész nap szaladgál , hajtja a vadgalambokát , verebeket , bogarakat , mindent ami mozog
, sajnos a párját tavaj cukorbetegség végett el kellett altatni , féltem , hogy unatkozni fog de nem , sőt még aktívabb !! -
Chris0321
veterán
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Hello.
Hőfüggönynek hívják és érdemes lenne onnan venni ahonnan a ház van, hogy pontos legyen a méret. Kell lennie alul résnek, hogy kapjon friss levegöt a kutya. Én inkább tennék valamit a ház tetejére, nem a belmagasságot csökkenteném. -
T0mBd1gg3R
veterán
Ez az, hogy a mi kutyánk se nagyon használta a házát, aztán évről évre egyre többet, ahogy öregszik egyre fázósabb gondolom (6 éves).
Meg egyre lustább
Reggel addig meg szoktam kötni amíg kiállok a kocsival, alapból nem menne ki, de ha valami kutyát lát az utcán akkor lehet nem bírna magán uralkodni. Persze a pórázon is be tud menni a házába és a kajájához/vizéhez hozzáfér. Régen ugrált össze vissza. Manapság, főleg ha hideg van, van hogy be kell nyúlni a házába megkeresni tapogatva a fejét és megkötni
Viszont jó meleg van a házában így benyúlva, mindig úgy jön ki, hogy jó meleg a kutya. Lehet nincs is rá szükség.Amúgy érdekes módon most nem olyan vastag a bundája, lehet már olyan sokat tartózkodik a házban ha fázik, hogy nem alakul ki nála úgy, mint a korábbi években (van nyári vékony meg téli vastag bundája)
-
H-Zol
őstag
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Szerintem fent a plafont nem bántja , én a tanyán csináltam a kutyáknak buvó helyet, de belül nem borítottam le semmivel és nem bántják , és most ahogy hülik az idő , kezdik használni ( amúgy egész nyáron kint alszanak , de ezek ilyen nagy telephelyen mindenki és senki kutyájai
) !! -
T0mBd1gg3R
veterán
Sziasztok, nyeregtetős kutyaház fali szigeteltek, de a teteje nem (fedett teraszon van, így sem annyira hideg azért).
Tennék a tetejére belülről xps-t. Kell rá valami burkolatot tenni, vagy úgy sem kaparja a saját plafonját?Illetve bejáraton van ilyen hentes fólia, az az átlátszó lelógó pár centi széles műanyag csíkok. Egy leszakadt. Milyen néven lehet ilyet találni és hol?
-
jézusom
addikt
Így nehéz kisilabizalni, megkérdeztem ai-t.
Állatorvos általában nagy kezdő dózist ad injekcióban: 2,5-5 mg/ttkg subcutan vagy intravénásan (pl. 9 kg-os kutyánál 22,5-45 mg), hogy gyorsan helyreállítsa a véralvadást
Ahogy nézem, tabletta csak max fenttartasra jó.
Egyébként nálam is fogja a kicsi a patkanyt, de csak kinyírja. És raktam ki mérget is de csak olyat ami kockaban van és drótra lehet fűzni! Mert a patkany elhordja gyűjtögeti, ha meg azt talalja meg a kutya akkor baj lehet, ami meg ki van drótozva az elzart helyen van.
Majd utana nézek érdemes itthonra venni ampullat.
-
H-Zol
őstag
válasz
jézusom
üzenetére
Én nem vagyok állatorvos de leírom amit nekem mondtak és a hatást , ha a kutya mérgezett patkányokat eszik , abban is felhalmozódik a méreg de arra megelőzésre elég a K vitamin tabletta ( humán gyogyszertárba vettem és napi egy tabletta ) de amikor a kutya mérget evett ( valószínű nem nagy mennyiséget , itt egy kép
[kép] ránagyitva a képre látszik , hogy itt már csepegett az orrából a vér ide már kellett szintén a humán gyógyszertárbol a K1 vitamin , ez ampulla [kép] 5x1 mili és ezt szájon át adtam reggel egy fél ampullát és este a másik felét és erre a vérzésre ami a képen van 6-8 napig kapta ( ez a kép után még élt több mint 4 hónapig ) de akkor nagyon sokat ehetett mert már nem segített ( mindenhol vérzett és amikor kivittem a dokit azt mondta , hogy vége a tüdő is televan vérrel és altatás lett a vége 😪 ) !!
Ez Román gyógyszer de ez a Magyar megfelelője [link] !
Most is van ott kint aki felelőtlenűl mégez , de szerencsére ezek a kutyák nem eszik meg , még a patkányt sem ( kettő nagyon fogja a patkányokat de addig érdekes nekik ameddig mozog
) !! -
HUNNIA1920
őstag
Köszönöm a válaszokat!
-
Szia! K vitamin segíthet a véralvadásgátlós patkányméreg ellen? Nálunk is kirakják dobozba a kutyák közé is, a kutya meg megfogja a patkányt. De patkány dögöt még nem találtam, gondolom nem eltemetik őket.
Köszönöm! Rákerestem, betárazok belőle, hátha több kutya nem hal bele. -
H-Zol
őstag
válasz
Alusky
üzenetére
Tudjátok nekem egy nagy telephelyen van a tanyánk és olyan 2,5 éve jött két kutya ( szerintem testvérek voltak ) a kani minden zörgésre mozdulatra menekült a nőstény az nem annyira , az már egy hét múlva a nyakamig ugrált a kani tisztes 5 méter távolságot tartott !
És történt , hogy hülye emberek hülyén mérgezték a patkányokat és a nőstény rákapott a méregre , én nem mehetek be mindenkihez ( 11 tulaj ) de ők igen , kétszer megmentettem K vitaminnal de a harmadik eset az durva volt , már nem csak az orrán száján csepegett a vér , hanem a végbelén és a tüdőben is volt , mondta a doki akit kivittem és elaltatta ( senki kutyája és egy komoly összeget rákoltöttem , de a gazdájára is költenék ha tudnám , hogy ki dobta ki
) , na mindegy elkalandoztam megint , a kani a mai napig megvan , nekem a nyakamig ugrál , de aki ott kint van és szereti a kutyákat , mindenkihez odamegy , de erre sok idő ( talán fél év is kellett ) , de enni úgy eszik , hogy ha valamelyik másik kutya felé mozdul ő odébb áll , vagy furcsa ( nem megszokott zajokra ) , mondjuk fúj a szél és zörget valamit , rögtön odébb ugrik , menekül , pedig ott kint nem verte meg senki ( el nem tudom képzelni , hogy mit csinálhattak vele ) ! Olyan 4-5 éves lehet , most megyek úgyis ki és csinálok egy fotót!! -
válasz
HUNNIA1920
üzenetére
nem pont ez a helyzet, de ha jól rémlik 3,5 éve van nálunk a kutya amit befogadtunk az utcáról, és kb fél éve vettem észre, hogy már nem fal.
sokáig tartott neki megszokni, hogy minden nap van elég kaja -
kavalkád
senior tag
válasz
Alusky
üzenetére
nem biztos az, lehet egyszerűen csak nem volt közvetlen kapcsolata emberrel, az is elég. ha egy tőlem kétszer akkora ismeretlen lény mászkálna köröttem én is félnék

nem tudom kutyáknál hogy van, de pl. macskát ha az első 2 hónapban nem szoktatják emberhez utána már nehéz lesz, az is kerüli az ember társaságát, ezt diktálja a túlélés ösztöne. -
Alusky
senior tag
válasz
HUNNIA1920
üzenetére
Biztos, hogy el lettek verve párszor, mert nem normális ennyire félni emberektől. El tudom képzelni az ottani állapotokat.
Másfél hét még semmi, hónapokba fog telni. -
kavalkád
senior tag
válasz
HUNNIA1920
üzenetére
rockykanaka
ennek az embernek kb ilyen videói vannak, hogyan épít bizalmat félős kutyákkal.
az enyém is nagyon félős volt, bizonyos dolgokba mind a mai napig az a farok magaaláhúzást is csak nagyon sokára hagyta el és ismeretlen zajtól, gyors mozulatttól is a bizonytalanná válik, de már nem pánikszerűen. 1 éve van nálam, szóval gyors csodát nem várnék, hónapok mire tudatosul benne, hogy nincs veszélyben. szvsz sok türelem kell hozzá és nem szabad erőltetni, hagyni, hogy a kutya felengedjen a saját tempójában. -
HUNNIA1920
őstag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Kb. másfél hete örökbe fogadtunk egy 5 hónapos kuvasz kutyát. Elég messziről hoztuk és nehéz is volt megfogni, mert egy telephelyen volt sok más kutyával, nem igazàn szocializálódott az emberhez. Gondolom oda dobták nekik a kaját, oszt jó'napot, ennyi volt az emberrel való érintkezése.
A kutya akkor is és most is bizalmatlan az emberrel, de szerintem ez a bizalom nem nőtt az által, ahogy el lett hozva és ki lett szakítva az addigi közegéből. Most egyedül van (mint kutya), napi szinten ott vagyunk vele (családi ház és udvar), de szinte csak fekszik és minden közeledésre elmenekül vagy maga alá húzza a farkát és egy gyorsabb mozdulatra már ugrásra kész, hogy odébb menjen.
Tudom, hogy a kuvasz nem egy túl egyszerű kutya fajta, de biztos léteznek módszerek, amivel ez az állapot javítható. Nem tudom az idő ezen mennyit javít majd.
Ha valakinek van ötlete, minden fajta építő jellegű tanácsot megköszönök!
-
H-Zol
őstag
A kutya megfogja a patkányt
[link] ! -
Alusky
senior tag
válasz
rajzol01
üzenetére
Mindegy hogyan csinálod. A több helyre csepegtetést a nagytestűeknél azért ajánlják, mert azokra több ml kell és ha egy helyre nyomod akkor lefolyik oldalra és a szőr kivezeti és lecsöpög a földre. Kicsi kutyánál kevés kell az nem tud lecsöpögni.
Ha hátrafelé a gerinc mentén is csepegtetve van akkor le tudja nyalni esetleg, de mivel keserű nem szokásuk.Érdemes rátenni hátha az alomból maradt benne esetleg bolha. Amúgy ha nincs kullancs a környéken akkor télen nem szoktuk használni.
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone 14 Plus 96% (1év Garancia)
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Újszerű Dell Latitude 5420 - i5 1145 G7 ,16-32GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Honor 90 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
, szerencse nállunk nagy büntetések vannak a durrogásra , az de Szilveszter óta nem is hallottam durrogást és a szilveszter is elég csendben zajlott , mert van az a kutyám amit a földeken találtam és a sasok kikezték , na az nagyon stresszes , de aránylag most könnyen túlvészeltük !!

, egy nagyon félős kutyám van de könnyen túltette magát rajta ( tavaj egéssz éjjel ment a környéken valahol a petárda , ki sem bírtam csalni , de amúgy kutya ajtókon közlekedik , de ijenkor nem megy ki , de viszont bent sem rendezi le a dolgát , gondolom attól is szenved ) !!
, azt mondta nem azzal legfeljebb megöljük mert túl lessz adagolva , na mondom fasza
)
, sajnos a párját tavaj cukorbetegség végett el kellett altatni , féltem , hogy unatkozni fog de nem , sőt még aktívabb !!
van nekik etető táljuk , de most a betonon kaptak egy kis száraz tápot , a félős is köztük van