Hirdetés
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Májusban már megérkezhet a Xiaomi 17T
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Vivo V70 – a stílus érték?
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
Új hozzászólás Aktív témák
-
H-Zol
őstag
válasz
üzenetére
A tanyára amikor kidobnak egy egy kis kutyát , ott van most 5 darab 25-35 kiló közötti nagy kutya és nem bántják őket , kettő nehezebben barátkozik , ők rájuk morognak de ennyi ( de ha velük valamelyik megbarátkozik akkor lefekszenek nekik , játszanak velük ) , szerencsére ( elne kiabáljam ) régen dobták oda ki kutyát !!
-
falabu88
aktív tag
válasz
üzenetére
Az enyém inkább éhen döglik, de hozzá nem nyúlna a vízzel felöntött táphoz.. Anno azt kapott még a tenyésztőnél, de már ahogy elhoztam nem volt hajlandó megenni és ez azóta sem változott. Viszont húslevessel imádja..

Lehet én is kénytelen leszek nyersezni, mert ez a 4-500g táp egyben rohadt sok, többször meg nem hajlandó enni.. Esetleg ha be van keverve valami szutyok konzervvel, de azt meg nem szívesen adok.. -
j.bravo
addikt
válasz
üzenetére
Az 500g-öt inkább 3 felé kéne osztani elv nyers kajára is igaz? Az ugye kevésbé dagad meg odabent, mivel eleve nem száraz.
Azért kérdem, mert nálam a nagy (38-39 kg) jelenleg 2x300-at kap, (farhát-aprított marha (vagy szarvas, mikor mi van) és marha belsőség kombóban. Sőt erre még jön 60-70g reszelt zöldség.
Szét kéne szedni 2x200g-ra? Akkor nem lenne gond ha mondjuk délben nincs benne csontos? -
Erwinke
aktív tag
-
falabu88
aktív tag
válasz
üzenetére
Etetném én többször, de nem hajlandó nyáron, de télen se enne sokat reggel. Kicsiként nagyon mohó volt, de már nem ugrik rá a kajára és nem is tolja be fél perc alatt az egészet. Mindenesetre a fél kiló táp esténként biztos nem tett jót hosszútávon.. Szerencsétlennek 2 évesen már több műtétje volt mint a legtöbb kutyának egész élete során.. Remélhetőleg mostmár túl van mindenen.
Ha leveszem a gallért akkor már most is megbolondul, rohangál és játszani akar, de még 1 hétig jó lenne pihentetni. Könyök műtét után pár nappal is már ugrált/futott. -
vendingo
veterán
válasz
üzenetére
Nemrég dobálta face a hirdetést, hogy nagy zsákos (12-15kg) táp csak 5000ft. Összetevők: 5% állati eredetű melléktermék, a maradék meg gabona. Kommenteltem, hogy ez sertéstáp, és én voltam a fasz.
Én is gabonás tápot adok, de figyelek rá, hogy mi a többi összetevő, főleg az allergiák miatt. Nekem fontos az ár is, mert 2 nagy zsákkal fogy havonta. Tervben van váltás jobb tápra, csk jobb munka is kellene hozzá. -
jézusom
addikt
válasz
üzenetére
Amúgy ezt a wegerát tényleg a kiégett csajok követik
de szerintem full meleg
pár éve olyan sÍró hisztit levert egy állatorvos előtt, hogy neki fizetnie kell valamit.Amúgy nekem tesóm meg sógorom is mentenek egyeseületben, sokat járok én is. Nem igazán látunk ebből pénzt, benzint időt senki nem fizeti meg. Nyilván pályázatokon nyernek néha de szerintem el is megy orvosokra, stb.
Menhelyekről tényleg sok rosszat hallani. Sajnos az állatvédelem kimerül annyiban, hogy pózerkednek állami oldalon, hogy menhelyeknek mennyit adtak. Valójában csak a szarnak a pofont.
Nincs igazi állatvédelem. Törvények vannak lehetséges büntetési tételekkel, minden féle komolyabb következmények nélkül.
-
j.bravo
addikt
válasz
üzenetére
Hát, tekintve hogy az egész szerencsétlen ország gyakorlatilag egy egybefüggő vadászterület a települések belterületét kivéve, az erdőben egész biztos hogy ráteszem a pórázt, mert egy önfeledt erdei szag után nekiiramodás dupla adrenalinfröccsénél (egy a kutyának, egy közvetve nekem) többet ér nekem hogy haza is tudjak menni a kutyával együtt.
Szóval +1.
Értem hogy ő mint sztártréner mindig minden körülmények között be tudta/tudja hívni mindegyik kutyáját, mindennemű késedelem nélkül, de a városban, parkban, mezőn, bárhol póráz nélkül sétáltatott nembántkák gazdáiról ez nem mondható el. Másképpen mondva, a hazai kutyás társadalom átlagát, mediánját vagy akár simán statisztikai többségét alapul véve, a póráz nélküli séta propagálása kifejezetten káros; ha ezen felbátorodva még több nem behívható lesz elégedve, az tovább ront a jelenleg is épp elég szar helyzeten. -
jézusom
addikt
válasz
üzenetére
Ezért nem tudok haragudni rá. Gondom abból indul ki, hogy ő be tudja hÍvni a kutyát, meg aki hozzá jár, az is... Mindenkinek a saját kutyája mindig behÍvható, persze utólag kiderül nem Így van...
De legalább nem tarhál direkt fogyatékos kutyákkal, meg nem halnak meg érdekes körülmények között a kutyái...
-
H-Zol
őstag
válasz
üzenetére
Na akkor oda jobban összpontosítok ahol nincs kerítés ( 10-12 méter hosszú ) , ott van a behatolások nagyrésze , oda teszek négy öt, de akár hat szál vezetéket , azt majd a csinálásnál látom meg!! Ilyen [link] üvegszálas oszlopok és ilyen [link] a vezeték tartó , ezzel olyan sűrűn és olyan távolságra testem ahogy akarom !
-
cog777
őstag
válasz
üzenetére
Nalunk is vege a minusz fokoknak. Szilveszter utan lenyugodtunk volna, de az egyik beteg lett hasmenessel, aztan a masik kinyitotta a szobaajtot, majd az asztalfiokot kihuzta es megette az osszes tejcsokit. Utobbi volt a szerencseje igy nem lett halalos, csak ez is fosott par napig ejjel nappal.
Persze en voltam az aki ejjel is 1-2 orankent felkelt kivinni oket a hoba.
Aztan az utobbi kutya raadasnak talalt egy ajandek csokit az egyik taskaban amit a bolti elado adott nekunk ugy hogy nem szolt rola, szoval kezdodott elorol.
10 nap utan elolvadt a ho, csak tiszta sar lett minden, de legalabb meggyogyultqk a kutyak.
Ez azert kicsit leszivta mar ev elejen az eletenergiamat
Regisztraltunk a helyi kutya kikepzobe, nagy remenyeket fuzok hozza, vagy legalabbis vidam perceket, a kan ugyanis ki nem allja a tobbi idegen kutyat, meglatjuk hogy szetkergeti-e a csapatot
vagy megtanulja toleralni oket.
Ja, teli fagyott napokon kis nehezites a szettort uveg szilankjait megkulonboztetni a jegtol…
Tovabba vadnyullal es macsekkal valo talalkozas estenkent es ejjszakankent a kanbol kengurut csinalt, ketlabon ugralva udvozolte oket…
Jah, jol kezdodott az ev. -
Major Lion
senior tag
-
vendingo
veterán
válasz
üzenetére
Én az egyik kutyámmal lementünk a nyaralóba, semmit nem hallottunk az egészből. 10-kor már aludtunk, másnap reggel meg szűz hóba hódítottuk meg a hegyet.
Első napon eléggé hideg volt a fűtetlen házban, de most aludhatott mellettem az ágyban.
Voltunk tónál is kirándulni, az első 5 percben beszakadt alatta a jég, de könnyen kimászott, csak kicsit ázott el.
-
kavalkád
senior tag
válasz
üzenetére
akkor nem vagyok egyedül, én is ugyanilyen okokból csináltam FB fiókot. sajna én is leragadok ott, pedig utálom. mostanában beállítok a telón 2 perces timert, ha csipog bezárom az egészet, mert amit ennyi idő alatt nem tudtam elintézni az nem is fontos és valószinűleg csak valami szemetet olvasgatok megint ahol épp megy a gyűlölködés.
-
H-Zol
őstag
válasz
üzenetére
Az én esetemben amit leírtam a lihegés ( szapora légzés ) elmaradt , de olyan fehér volt a nyelve meg a szálya széle, hogy megijedtem tölle , de az utolsó száz méterbe sikerült megmenteni , éjszaka is keltem haromóránként és ment a K vitamin neki ( elnem lehet mondani , hogy milyen jó érzés volt amikor láttam , hogy megszűnt a vérzés ) !!
-
H-Zol
őstag
válasz
üzenetére
Tudjátok nekem egy nagy telephelyen van a tanyánk és olyan 2,5 éve jött két kutya ( szerintem testvérek voltak ) a kani minden zörgésre mozdulatra menekült a nőstény az nem annyira , az már egy hét múlva a nyakamig ugrált a kani tisztes 5 méter távolságot tartott !
És történt , hogy hülye emberek hülyén mérgezték a patkányokat és a nőstény rákapott a méregre , én nem mehetek be mindenkihez ( 11 tulaj ) de ők igen , kétszer megmentettem K vitaminnal de a harmadik eset az durva volt , már nem csak az orrán száján csepegett a vér , hanem a végbelén és a tüdőben is volt , mondta a doki akit kivittem és elaltatta ( senki kutyája és egy komoly összeget rákoltöttem , de a gazdájára is költenék ha tudnám , hogy ki dobta ki
) , na mindegy elkalandoztam megint , a kani a mai napig megvan , nekem a nyakamig ugrál , de aki ott kint van és szereti a kutyákat , mindenkihez odamegy , de erre sok idő ( talán fél év is kellett ) , de enni úgy eszik , hogy ha valamelyik másik kutya felé mozdul ő odébb áll , vagy furcsa ( nem megszokott zajokra ) , mondjuk fúj a szél és zörget valamit , rögtön odébb ugrik , menekül , pedig ott kint nem verte meg senki ( el nem tudom képzelni , hogy mit csinálhattak vele ) ! Olyan 4-5 éves lehet , most megyek úgyis ki és csinálok egy fotót!! -
kavalkád
senior tag
válasz
üzenetére
nem biztos az, lehet egyszerűen csak nem volt közvetlen kapcsolata emberrel, az is elég. ha egy tőlem kétszer akkora ismeretlen lény mászkálna köröttem én is félnék

nem tudom kutyáknál hogy van, de pl. macskát ha az első 2 hónapban nem szoktatják emberhez utána már nehéz lesz, az is kerüli az ember társaságát, ezt diktálja a túlélés ösztöne. -
H-Zol
őstag
válasz
üzenetére
Én nem vagyok tenyésztő , de nállam is voltak sztorik
, könybe lábadt a szemem amikor jött velem szembe a pár napos ( kurva drága ) tv távirányítójával , de én voltunk az oka , mert mellettem volt az ágy szélén és onnan vette le , de volt szemetes kiürítéstől elkezdve a szőnyeg kihúzásig az udvarra minden
! -
cog777
őstag
válasz
üzenetére
Bmeg.
Nalam a kan szereti ezt csinalni.
Erdekes latni ahogy egymasra hatnak seta kozben, szuka kevesbe makacsabb, kan pedig nyugodtabb seta kozben. Erdemes volt beszereznunk melle a masodikat. Kicsit aggodtam hogyan fognak kijonni egymassal + hogyan kezelem az eltero szemelyiseguket seta kozben. De mar jobban megy a dolog. -
volandy
senior tag
válasz
üzenetére
Ez a harmadik kanom a Moszkvai Örkutyák közül. Hogy a szuka mellett legyen nem számít semmi, pedig már rég nem tüzel a szuka. Viszont mindent megfog: patkányokat, vakond, macska, sakál, fekete rigó. Olyan mit egy macska csak 50kilogrammosan. Ott áll a föld felett akár 10 percet is mozdulatlan és várja, hogy odaérjen a vakon, utána kikapja földből. Szóval az előző két kanom is megjelölt mindent, de az ivóvizükbe nem vizelt bele!
-
H-Zol
őstag
válasz
üzenetére
Itt ahol én élek itt azért kulturáltak az emberek ( de vannak gondosabb helyek is ) , de ezt embere válogatja ( a 7 év otthonról sokat nyom a latba ) , szerintem aki szarember az szarember mindegy , hogy hol él és , hogy milyen nemzetiségű !!
A megelhetőség , életszínvonal nállatok sokkal jobb ( én itt élek de hozzátok is járok ) mint nálunk , csak egy példa , a villany áram ára itt hozzátok képest a háromszorosa de január elsejétöl a négyszerese lessz !! -
Major Lion
senior tag
válasz
üzenetére
Szerintem mikor asnak, es a fejuk mar a lyukban van, akkor annyira koncentralnak a szagra hogy nem figyelnek a szemukkel. Mikor setalunk akkor kepes arra, hogy hirtelen 90 fokban elugorjon balra vagy jobbra mert latott egy egeret moccani, de amit irtal azt mar en is megfigyeltem, van hogy nem veszik eszre mikor kifutnak az egerek mellettuk

-
Major Lion
senior tag
válasz
üzenetére
Hol laksz hogy annyi a kutyaszar hogy rendszeresen belelep a kutya?

En nem emlekszem egy esetre sem, hogy szar szagot hozott volna be, altalaban en vagyok az aki belelep.
Ami viszont megtortenik legalabb egyszer minden evben az a hemperges valami allat szagaban az erdoben
-
cog777
őstag
válasz
üzenetére
Nalunk is rendesen viselkedik bent a hazban. Neha mikor valami miatt izgatott volt - nem emlekszem miert - akkor kihozta az asszony szennyeset a nappali kozepere.

Kertben megassaa maga vackat.Viszont amikor setalunk , velem hajlamos kidobni a vasmacskat es megmakacsolni magat , hogy merre hajlando menni. Ilyenkor a kis lelket megtorom finom falatokkal.
Szoval neha makacskodik, de megerto vagyok vele pl fel az erdobe kimenni velem, lehet hogy mentett kutya reven nem jo elmenyei voltak az erdoben. Nem teljesen husky faktornak szamitom.
Kutyasulitol sokat varok am
-
kavalkád
senior tag
válasz
üzenetére
megjött nekem is tegnap, 10 doboz 5x12 helyett, megreklamáltam, teljes visszatérités szintén.
ahogy én értelmezem mindenkinek 2 darabot küldtek 1 tálca helyett. gondolod többe lenne a visszaküldés költsége mint 8-10 konzerv ára? minimális a költsége a fuvarozásnak, csomagonként kb. 8-900Ft. ha csak a pénz számítana akkor már 2 dobozt is megérné visszaküldetni a vásárlóval, de egy normális cég nem így gondolkodik.
nem azért nem kérik vissza mert nem érné meg visszaszállítani, valószinűbb egyrészt jogi okokból, hogy fogyasztóvédelmi problémákat elkerüljenek, mert így nem lesz indok sem bármilyen panaszra, másrészt az elégedett fogyasztó többet ér mint amit így buknak az ajándék konzerven.
nemrég számoltam össze, jóval 1 milla felett járok amiket rendeltem tőlük az elmúlt 6-7 év alatt, pár százezres tételnyi bukó elkerülése miatt nem fognak cigánykodni, így legalább annak is pozitív élménye van annak is aki először vásárolt, egy korrekt ügyfélszolgálat sokat nyom a latban amikor eldöntöd honnan vásárolsz.
hibáztak de nagyon korrekten és okosan kezelik, én így látom.
-
kavalkád
senior tag
-
törölt tag
válasz
üzenetére
Egyértelmű elárazás.
Mondom néhány hete Royal Canin Mini, Medium és Maxi Adult Mousse volt kilónként 450-500 Ft körül.És régebben is vettem német nedves kaját innen, az osztrák/német Zoopluson 8 euró volt darabja, a magyaron 800 Ft kilója.

Ez a Ziwi is 14.47 €/kg(5700 Ft környéke).
Szóval ez biztosan nem egy tudatos "akció" tőlük, csak hibáztak.
-
rwin5
őstag
válasz
üzenetére
+#39020vendingo
Nagyon szépen köszönöm mind a kettőtöknek
Étrend az rendben van, de tápot már nem kap, tudtommal azokban is van elvileg vitamin. Rengeteg tápot próbáltunk ártól függetlenül, és ahogy idősödött a kutya mindig volt tőle valami baja. Pár éve már mi főzünk rá és így ez a része rendben van. De a vitamin kiegészítést mondták rá.
Alusky: milyen céllal adtátok a Milgammát vagy mire értetted, hogy nem segített neki? -
válasz
üzenetére
extrém eset, de 2 zsák kaja (plusz tél) szemmel látható fogyást hozott a kutyámnál. a táp, amire vissza váltottam ~4100 kcal/kg, a táp ami mellett meg fogyott, az ~3600 kcal/kg
annyira fogyott, hogy a végén már majdnem 600 grammot etettem egy 25 kilós kutyával naponta
most vissza váltottam Aldog-ra, és minden rendben
-
kavalkád
senior tag
válasz
üzenetére
az FB amúgy is a legalja hely, én az összes állatos oldalt tiltom a menhely és az oktatóm kivételével, ott vannak a legnagyobb kretének (akinek nem inge ne vaegye magára), az az érzésem, hogy szándék sincs ott az értelmes kommunikációra, csak valami lelki pöcegödörnek használják, ahol fröcsögve verbálisan bele lehet rúgni a másikba.
ha megfogadsz egy tanácsot akkor preferáld a saját lelki békédet és a közelébe se menj ezeknek az csoportoknak/csatornáknak. sosem fogsz egy hülyét meggyőzni hogy okosabban viselkedjen, csak magadat húzod fel.
-
Major Lion
senior tag
válasz
üzenetére
A szaporitast, tenyesztest tenyleg rendbe rakhatnak, valahogy limitalni kellene a megengedett alom szamot a menhelyen levo kutyak szamahoz merten. En megertem hogy rengeteg ember akar fajtiszta kolyok kutyat husvetra meg karacsonyra, de a felelotlen kutyatartas miatt rengeteg allat pusztul el, kerul menhelyre akar egesz eletere. Szoval ha a gazdiknak nem is valos a jogsi, de a tenyesztokek sokkal jobban kellene szabalyozni, es buntetni.
-
kavalkád
senior tag
válasz
üzenetére
értem amit mondasz és igazad is van, sajna az emberek ilyenné váltak, végtelenül primitívek, empatikus gondolkodás meg zéró, mindenki csak a saját igazát látja.
viszont ilyen erővel be lehetne vezetni sok más helyen a "jogsit", gyerekvállaláshoz, közügyek gyakorlásához, nagyon messzire vezet ez, ráadásul nem is hatékony, lásd gépjármű jogosítványa is van majdnem mindenkinek, mégis rengeteg a kretén, frusztrál vagy szociopata az utakon. -
Major Lion
senior tag
-
H-Zol
őstag
válasz
üzenetére
Oda semmi vad nem jár be , de ott volt a 4 nagy kutya akik az idegen kocsikat ugatják , és én péntek este , még megetettem , és szombat tíz óra felé már nem találtam ( ott semmi kocsi nem ment el szombaton reggel ) , ijesmitöl nem tartok , hogy elütötte valaki !! Amikor kí értem a kocsival ő már szaladt elebem de nem jött oda inkább hátrább ment amikor betolattam a raktár elé, de amikor kiszálltam és szóltam neki , rohant oda hozzám , tíz napig ott volt amikor beindítottam a rakódót , traktort , kocsit , ment a hejére a műhely kocsi felé ( olyan kis ügyes volt , nagyon sajnálom , és szerettem volna tudni a további sorsát , de én minden állatot sajnálok ) !
-
H-Zol
őstag
válasz
üzenetére
Ugye
, egy hosszabbító és három különböző dolgot külön fázisba lehet beledugni , vagy ha hiányzik egy fázis akkor is jól jön !!
Szombaton este megetettem a kis jövevényt és vasárnap délelőtt már nem találtam ( el lopták ) , írtam , hogy ott kint a telephelyen sok kis cég van és szombat délután én nem voltam kint csak este mentem ki etetni , és a szomszédos cég embere mondta , hogy egy méhész ( jár oda be több méhész is ) mondta , hogy mivan itt ezzel a kiskutyával , mondta , hogy szokás szerint valami állat kidobta , erre a méhész , hogy neki kéne , mert egy nagyon öreg kutyája van se hall se lát ( már a fogai is kihulottak ) , mondja neki a szomszéd , hogy már be van oltva a kicsike , és ezzel lezárták a témát , aznap este még megetettem !!
Szerintem másnap reggel kiment és elvitte , mert már nem volt ott , nem értem az ilyen embert , ha szólt volna akkor is elvihette volna mert ott kint nincsenek biztonságban ( pláne ilyen kis falat kutya ) !!
Csak így ez egy feltételezés , de hogy valaki elvitte az biztos , csak jó lett volna tudni , hogy hová került , mert 10 nap alatt megkedveltem , és így csak egy kérdőjel maradt utánna , amit lehetett én megtettem féregtelenités és a második ( a legfontosabb oltást ) megkapta !! -
H-Zol
őstag
válasz
üzenetére
Igen jól írtad , kis heji állat gyógyszertár és orvosi rendelő, egy végtelenül lelki ismeretes és rendes doki , izomba alatt ( egy ismerősöm nálla dolgozik , minden hétköznap több műtétet vegez , és nem szokott probléma lenni , nekem a tanyáról szét tépett senki kutyáját műtötte , várta vasárnap este , én voltam a segéd
) itt egy szerdai kép
hempergett a porba , fűbe
tegnap meg tisztítottam és olyan szép , az a pirosság is elmúlt rolla ( szerintem össze karcolazta attól volt olyan piros ) ! A. Jövő héten ki kell szedni a szálat , de azt majd én és az asszony , elmagyarázta , hogy hogy kell , de sajnos tudjuk , mert két éve ért egy baleset és a homlokom 11 öltéssel volt be várva , és az asszony szedegedte ki !!
Amiket írtál arra anyit írok , hogy sok furcsa ember van , vagy ( nagy az isten állat kertje
)! -
H-Zol
őstag
válasz
üzenetére
Köszi , hogy írtad , amikor kicsi vokt az első honaalja nagyon szét volt tépve , a hátsó combján is volt jó nagy teljes és a hasán is , akkor nagyon szépen viselte a varratokat , már amikor ki kellett volna szedni akkor besegített , szépen elharapta és kihúzta , csak elöl nem fért oda az egészhez
, rá fogunk nagyon figyelni , mert benti kutya , és akkor éjszakára leszarom a kutya ajtót és a párom vállalja , hogy felkel éjszaka többször ránézni , mert ennek a nyakába tenni tölcsért vagy ilyesmit nem lehet
!! Tavaly a tanyán is lett varva egy senki kutyája ( valahova , valamibe fel akadhatott ) , mert olyan 20+ centi hasadas lett a hasán ( bele lehetett látni
) , beszartam a raktárba a műtét után , és két éjszaka is kimentem ránézni de nem bántotta , ő is már a végére kezdte szedegetni és azt mondta a doki , hogy hagyjam és vagy hármat kellett kiszedni , a többit elrendelte ő, sajnos már azóta el kellett altatni mert valami furcsa betegsége lett ( elkezdett belülről genyesedni , már nem velekszek mi volt a diagnózis neve de a gyógyításbol altatás lett 😪 ) , 10 év körül élt ott kint , és nem volt fiatal amikor ki lett dobva , de a szó szoros értelmében ki lett dobva , az éjjeli őr pont látta , ahogy a nemzetközi út melett vasárnap reggel 7 órakor megállt egy kicsi , ki nyílt az ajtó ki hajították és elhajtottak 🙈 , sajnos ilyen emberek is vannak !! -
H-Zol
őstag
válasz
üzenetére
Köszi a gyors és kielégítő választ
, egy öreg németjuhász korcs ( már a hátulját is nehezen bírta ) kapott méh gyulladást , operálni már nem akarta a doki , kapott kezelést , de altatás lett a vége , úgyhogy már ha ki van tűzve a műtét akkor hétfőn megcsinálja ( különben nagyon jó ismerős és barát ) !!
Nincsenek felelőtlenül tartva
, anyós megöregedett (91) éves és ide lett hozva egy kis idős korcs kan kutyája van , bent lakik vele egy hidegben , a miénk is velünk , van két kutya ajtó is egymás után, de az övé nem megy ki rajta ( a miénk ki repül
ha hall valamit ) , amikor a tüzelésű volt az ő kutyája csak keveset volt kiengedve és akkor a miénk előtt el lett zárva a kutya ajtó , ha én vagy a párom kint voltunk csak , csakis akkor voltak kint mindketten , azért írtam , hogy vigyázva volt rájuk , de nem hanyagul !!
Amikor több kutyám volt a kanik mindég ivartalanítva voltak , és nekem mindég mentett ( mások által kidobott ) kutyáim voltak , vannak és lesznek !! -
whitezo88
nagyúr
válasz
üzenetére
bocsássatok meg erre is reagálok mert tegnap óta ezen pörgök, most azon akadtam le, ami ennél sokkal károsabb, hogy állatorvos(ok) is promózzák azt, hogy ha problémás egy kutya, reaktív, akkor teljesen jó begyógyszerezni mint egy pszichiáterhez járó szorongó/bipoláris embert. A gazdik meg ujjonganak mennyire kezelhető meg nyugodt lett.. no shit, te is az leszel ha Rivózol basszus. A linkem alatt is részben ez a probléma. Komolyan azt hiszik, hogy ezzel kiölik a kutyából, és nem csak amíg a hatása alatt van? Milyen hatása lesz hosszú távon ennek?! De nehogy belerántsd a pórázba mert örökre megnyomorítod! Agyrém. Az echo chamber is pontos, láthatóan nem nyitottak a párbeszédre, a csoportjaikban tilos nem ilyen rendszert követő trénereket promózni, ellenben egymást felszopják.
-
whitezo88
nagyúr
válasz
üzenetére
Pedig ők még nagyjából hagyományos módszerrel dolgoznak csak marketinget húztak varázsszavakra. Ami káros az az újvonalas "force free" emg hasonló agymenések, tegnap egy több perces videóban Workingdogshungary akadt ki egy ilyenre, csaj elítéli a negatív visszacsatolást és bármit ami kicsit is erővel jár (beleértve a pórázkezelést, megrántást, de még a sima nyakörvet is !!), közben meg lazán gyógyszerezi a kutyát, és nem csak a DP miatt. Teljesen tévúton vannak sokan, levéve a keresztvizet az összes neves és sikeres trénerről, Cezar Milantól kezdve nevesítve többeket itthon is! Közben meg szó szerint szinte semmi eredményük nincs csak könyvekből meg PPT-kből tanultak. Olyanokra húzzák rá a vizes lepedőt akik már akkor kutyát képeztek ki IGP-re mikor még kósza gondolat se voltak. Apropó van már trénerképzés is, tegnap találtam egyet, 5 hónap 48 óra! És ezután mehetsz kutyaiskolát vezetni is akár! Döbbenet.
Itt a videó. [link]
több külföldi valódi szakember is beszélt erről, alapvetésként hozva hogy a kutyák egymást közt is úgy rendezik le a viszonyokat, nevelést ahogy mi imitáljuk. Nem jutalomfalatokkal. -
bandi0000
nagyúr
válasz
üzenetére
Köszönöm, igazából pont a hátsó lábról van szó, jövő hónapban viszem vissza, és akkor majd jobban megjegyzem mi is a baja
Amúgy már rögtön csináltak röntgent, igaz úgy vittem oda, hogy a kölyök kori törés miatt sántít, a sors fintora, hogy pont annak a lábnak lett baja, ami elvolt törve, és nem törés miatt most
Amúgy tudtok ilyen orvost, akik lelkiismeretesen gyógyítanak? Vagy van valami bevált ortopéd orvos?
-
falabu88
aktív tag
válasz
üzenetére
Debrecenben nekem a könyök is 50 volt Vezérben , igaz bódítva mert 1 pillanatra nem tud nyugton maradni.. Akkor is bódítani kellett , mikor a műtét után pár héttel újra előjött nyalkatömlő-gyulladás, és esélytelen volt ébren leszívni/begyógyszerezni a könyökét. A doki is lesett , hogy emiatt még nemigazán bódított soha..
-
kavalkád
senior tag
válasz
üzenetére
ez valami "ACA dog show", pontosan ugyanilyen kutyám van, de még senki nem tudta megmondani milyen fajta vagy minek a keveréke lehet
valami kopó féle, a németjuhász/vizsla keverék volt amire már többen is tippeltek.
sok jelentősége nincs, csak kiváncsiság.
kösz az ötleteket mindenkinek. -
falabu88
aktív tag
válasz
üzenetére
Nálunk ilyen.. Traktorok olyan szinten szétcseszik, hogy egész télen csak gumicsizmába tudok kijönni, talán 2x pár napra voltak szárazak az utak.. Csak termőföldek vannak, szerintem simán elengedhetném (nemigen vadásznak errefele, viszont a veszettség elleni csalik elvileg kint vannak), ha meglenne a bizalom..
-
whitezo88
nagyúr
válasz
üzenetére
"Egyébként se hozta ez a kiállításra járás azt amit vártam tőle, a sok kapcsolatot, sok ismerőst, jófej embereket és ilyesmiket, közben meg nem ilyen... Vagy én működöm rosszul."
Ezt többektől hallom (tenyésztőktől, privát emberektől akik járnak), hogy a kiállításos "közösség" vicc. Sokan pl a saját seggükben vannak olyan mélyen a nagyképűségtől hogy csak kong, klikkesedés, kinézés, a bíró ha olyan akkor esélyed sincs ha úgy gondolja nem jó a küllem valamiért...
Tőlem többször kérdezték megyünk-e kiállításra a kutyával mert mindig megnézik mennyire szép és arányos, de eszem ágában sincs. Pár plecsni reményében időt és pénzt költeni, nem szeretnék, meg lásd fentiek.
-
H-Zol
őstag
válasz
üzenetére
Én nem vagyok tenyésztő, én csak szeretem a kutyákat ( és nem csak a kutyákat , az állatokat , nállam esznek egész télen a madarak , tavasszal a sünökkel foglalkozom a kertbe ) , nekem mind mentett és sok nehéz körülményeken átment kutyáim vannak , voltak !
Amelyiket írtam , hogy szét tépték , annak kék volt a szeme amikor fogtam , azelőtt nem sokkal nyílhatott ki , kint -10 fok , az utcán ordít egy kiskutya , elmegy egy autó akkor még jobban , vettem egy lámpát és kimentem , de akkor csend volt , bejöttem és megint kezdődött a sivalkodás , és az asszony az ablakból meglátta , hogy a szembe szomszéd hídja alá beszaladt valami , kimentem lámpával és egy öklömnyi kutya nézett vissza rám , megfogtam és be hoztam ( ő lett a legkisebb , és az ötödik ) !!
Másnap végig kérdeztem a szomszédokat , de senki nem vállalta , úgyhogy kapott féregtelenítőt , és megkapta az oltásokat , úgy nézett ki mint egy Magyar vizsla , csak sötétebb barna volt a szőre , még akkor sparhet volt a konyhában és ő oda beköltözött alá ( három napig csak evett ivott és aludt ) , de végülis egy félénk kutya lett belőle , mindentől megrettent , ha jött idegen akkor támadott ( de ha bemutattam neki , utánna nem foglalkozott vele ) , 12 évesen szív , tüdő probléma miatt el lett altatva ( én minden kutyám altatását végig néztem , először az altató , attól mélyen elalszik és utánna a méreg , de azok megsem mozdulnak , csak szépen leáll a légzés , ez a kegyes halál , sokszor majdnem túl van húzva , de mindent megpróbál az ember és a vége csak altatás lessz ) !!
Most nem , de írok egyet a mostani kutyámról , amit a határban a szántón találtam ( messze mindentől ) pár hetesen oda kidobták őket , ketten voltak , de ezt ami nállam maradt szét szedték a sasok , kivolt a comb csontja , az oldal bordája 😪 , de jó állatorvosom van és helyre tette , majd holnap írok rolla
!! -
btotyi
tag
válasz
üzenetére
Mint oly sok minden az életben ez is nagyon egyénfüggő. Aeonnak az utolsó napon 800 felett volt a kretainja, de nem hányt, sőt még egy kicsit evett és ivott reggel. A nejemet még az ajtóban fogadta délután, utána lefeküdt és többé már nem kelt fel.
Mondjuk ő egész életében beteg volt, a doktornő szerint a szervezete kompenzált ameddig bírt.
-
chizuru
csendes tag
válasz
üzenetére
Természetesen nem, tudom. Megértem, hogy faj elveszíteni a kutyáját, de ez nem az én (vagy bárki más, mert a FB posztok alapján mást is fel akar jelenteni, több embert) hibám. Sajnos tényleg mentális beteg, elképesztő dolgokat posztol. Többek között engem is felhívott a kutya halála napján, hogy segítsek, telefonban teljesen normális volt, nem értem az egészet.
Ma bemegyek, okosabb leszek, majd azért elmesélem mi volt.Egyébként úgy érzem néha én is, hogy ez a közép-ázsiai az utolsó kutyám. Annnyira imádom, annyira fantasztikus kutya, hogy nem fogom elviselni, ha elmegy majd. Szerencsére meg csak három éves, de mégis minden nap rettegek hogy egyszer elveszitem.
@H-Zol, természetesen lementve, biztos ami biztos!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÚJ AKKU! Ár/ÉRTÉK BAJNOK! Dell Latitude 5330 i3-1215U 6mag! 16GB 512GB 13.3" FHD 1 év gar
- Huawei Pura 70 Ultra 512GB Black Karcmentes állapot 16GB RAM 6 hónap garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Playstation / Nintendo / Xbox konzolok Okosítása és Javítása - PS4 "okosító" lemez kapható!
- 274 - Lenovo Legion Pro 5 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5070Ti
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

, én nem tartom magamat kövérnek , de egy pár kiló elmehetne
Persze en voltam az aki ejjel is 1-2 orankent felkelt kivinni oket a hoba.
vagy megtanulja toleralni oket.
hempergett a porba , fűbe
!! Tavaly a tanyán is lett varva egy senki kutyája ( valahova , valamibe fel akadhatott ) , mert olyan 20+ centi hasadas lett a hasán ( bele lehetett látni
) , beszartam a raktárba a műtét után , és két éjszaka is kimentem ránézni de nem bántotta , ő is már a végére kezdte szedegetni és azt mondta a doki , hogy hagyjam és vagy hármat kellett kiszedni , a többit elrendelte ő, sajnos már azóta el kellett altatni mert valami furcsa betegsége lett ( elkezdett belülről genyesedni , már nem velekszek mi volt a diagnózis neve de a gyógyításbol altatás lett 😪 ) , 10 év körül élt ott kint , és nem volt fiatal amikor ki lett dobva , de a szó szoros értelmében ki lett dobva , az éjjeli őr pont látta , ahogy a nemzetközi út melett vasárnap reggel 7 órakor megállt egy kicsi , ki nyílt az ajtó ki hajították és elhajtottak 🙈 , sajnos ilyen emberek is vannak !!
!!