Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Májusban már megérkezhet a Xiaomi 17T
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Vivo V70 – a stílus érték?
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
vendingo
veterán
válasz
Richard!
üzenetére
Enyém azt se engedi meg, hogy felhúzzam a pofáján a bőrt, száját kinyitni kb lehetetlen, meg akkora fogai vannak hogy már gyökérkefe kellene hozzá. :)
A staffbullomnak viszont 1 év alatt 3 fogát kihúzták, meg rengeteg fogkövet eltávolítottak. Nem rág semmit, egybe nyeli le a szárazat is. -
törölt tag
válasz
Richard!
üzenetére
Arra még vannak magyarázatok, még ha elcsépeltek is, de ezek az össze-vissza árazódások a termékek minőségével vagy polcszintjével sehogy sem összhangban ez sokkal zavaróbb. A drágulások előtt pár éve még sokkal átláthatóbban alakultak az árszintek, amiben több hús volt az drágább volt, amiben kevesebb olcsóbb, ha még több akkor még drágább, ha még kevesebb még olcsóbb.
#39120 Major Lion
Saját udvarban lépnek bele, főleg ha a kapu környékén van és odamennek kinézni. Már azt is észrevettem, hogy amikor egeret ásnak sokszor kifut a lyukból a fejük mellett és nem látják osonni el a fűben, pedig én látom másfél méterrel magasabbról a szarabb szememmel, mint ami nekik van. És a szagát se érzi? Nem csak egy kutyám csinálja, tehát nem látásgond, egyszerűen balfaszok.
Vagy képtelenek egyszerre két dologra ennyire koncentrálni. -
kavalkád
senior tag
válasz
Richard!
üzenetére
vegyes válogatás csomagok, 6 féle kombó, van benne minden mint a búcsúban.
Alusky: én is olcsónak találtam, de 70% hús és belsőségek, gondoltam nagyon sz@r nem lehet. kutya szereti, csak nehéz megmaradni melette

-
bb0t
őstag
válasz
Richard!
üzenetére
Lehet ezen nevetni, de mindig elképedek azon a szemléletmódon, mikor valaki teljesen figyelmenkívül hagyja a közérdeket, és csak az önérdek hajtja.
galervin93:
"Ha nem te rendeled, hanem egy kereskedő, ugyanúgy átutazik a termék a fél világon." Tudtad, hogy a Temu és a többiek, már nem feltétlenül csak konténerben hozzák az árut? A légi árufuvarozók már nem bírják követni a kínai e-kereskedelmi óriások diktálta tempót, a globális cargó fogalom kapacitásainak harmadát köti le a filléres fast fashion termékek célba juttatása. A Shein és a Temu ráadásul sokkal fontosabb ágazatok elől viszik el a szállítókapacitásokat. Ez a helyzet nem tartható fenn sokáig.A magyar kereskedő nem fogja a légiszállítást választani, mert sokkal drágább, mint elhajóztatni. Szóval ez az állításod sem teljesen helytálló.
Egy ideális világban nem az ukrán búzát ennénk, hanem a magyart. Ugyanez vonatkozik minden élelmiszerre. A nyugati jóléti társadalmakban már figyel arra a lakosság, hogy lehetőleg a hazait válassza, mi ettől nagyon messze állunk. Én magam is egy kereskedelmi cégnél dolgozom, van távol-keleti importunk, de igyekszünk kiváltani közösségen belülivel, mert nagyon megdrágultak a szállítási díjak, és egyéb hátrányok is vannak. Viszont azzal, hogy a kínai közvetlen ad el Magyarországra, nagyon sok pénzt lapátol ki az országból. Nem beszélve a cseh, szlovák, román térnyerésről. Sokszor rendelsz egy webshopból, és a számláig fel sem tűnik, hogy nem magyar helyről rendelted. Lehet, hogy titeket ez nem érdekel, de felteszem a költői kérdést, hogy mi történik akkor, ha az itt megtermelt pénzt külföldön költjük el?

-
törölt tag
válasz
Richard!
üzenetére
Amiket felsorolt plusz környezeti hatások, mivel más fajtákban is jelentkezik amikre nem jellemző a túl vagy alultenyésztés. Ahogy az embereknél is megvan a top10 modernkori betegség, kutyáknál is ugyanúgy megvan, ők is azt a húst eszik amit mi, azt a gabonát eszik amit mi, ők is azt a levegőt szívják amit mi, az ő életük is bekorlátozódik (stressz akármilyen formája) ahogy a mienk. Bőr és szőrproblémák, fülgyulladások, mancsproblémák, allergiák az egyik leggyakoribb.
Az Exemtrat egy szteroid gyógyszer+vitaminok, szteroidoknak millió típusa van ez az egyik, kapható más néven most is orvosi receptre, egyik fő tulajdonságuk a sokból a gyulladáscsökkentés, így persze a bőrproblémát is javítja. Ha a legnépszerűbb Medrolt kapta volna 5 napig az is megszünteti a bőrproblémákat. Azért nem szeretjük, mert nem betegséget gyógyít, hanem tünetet, meg mert szteroidoknak sok a mellékhatása. Bár a néhány alkalom az teljesen problémamentes, akkor gond ha a kutyának rendszeresen visszatérően adni kell.
-
vendingo
veterán
válasz
Richard!
üzenetére
Genetika, túltenyésztés, szaporítás. Most eléggé felkapott lett ez a fajta, mert kemény külsőbe egy bárány lakozik kevés mozgásigénnyel.
Nagy pénzek mozognak, egy szebb kölyök, jobb szülőktől 2-3000 eurótól indul, mindenki is beakar szállni ebbe az üzletbe. Külföldön nem ritkák a 10-20 ezer dolláros kutyák.
Tesóinak semmi baja.totron: fixen allergia, csak nem tudom mire.
-
törölt tag
válasz
Richard!
üzenetére
A hormonálisan inaktív állapot megvárásában igen. Bár ez van akinél egy hónapot jelent, valakinél a kettő utánit. Tenyésztői szempontból a kettő utánit tekintjük inaktívnak, akkor van egy 4 hónapos szakasz amikor nem változik semmi hormonálisan sem felfelé, sem lefelé (ellést/álvemhességet pl emelkedésből csökkenő kontrollálja ezért tud a műtét után pár héttel még egy alkalommal álvemhes lenni a kutya, ha hajlamos rá).
Az életkorban vannak nagy véleményeltérések és nemcsak itthon a paraszt vidéki doki kontra klinika esetén, nyugatabbra is egyre inkább nyílik az olló a legyen-e megvárva az első, második és a semmiképp vélemények között, mindenkinek megvan bőven az érve rá, más orvos meg 3 hónaposan simán műti...
A legyen-e alom az nem igazán megy ma már, egyébként nem, felesleges. Egyrészt baromi nagy meló és kezdő tapasztalatot is igényel, másrészt egy erősen keverék kutyát minek, mert nem mindenkinél fajtatiszta jellegű van.
A vemhes és a nem vemhes kutya között valóban van eltérés, annak ellenére, hogy az ivarzási ciklus szakaszai ugyanúgy lezajlanak kölykök nélkül is (ezért alakulhat ki az álvemhesség pl), de ez nem különösen befolyásolja a kutya fejlődését. Az időpont viszont már egészen más.
Másik félig tévhit ezzel a méhgyulladás, ez egy komplex immunrendszeri, hormonális és méhfal elváltozás együttese amiatt is alakul ki szinte mindig életkor 2/3 után amelyik hajlamos rá, mert mindhárom akkor borul meg, az elléssel a méhfal elváltozás az lassítható, de a többi nem, emiatt bár kisebb lesz az esélye, viszont egyáltalán nem nulla. Ráadásul ehhez több alom is kellene, nem egy. Ennek semmi értelmét nem látom.Tenyésztői szemmel mindenképp a második utánit támogatom (bár alapvetően nem támogatom), láthatóan máshogy fejlődik egy kutya fél éves és másfél évesen ivartalanítva, de ez magánvélemény, tudom hogy itt van kapásból két tag is akik ezért most megfojtanának. Jelentős tábor a késői ivartalanítást pártolja, de mindenki azt csinál a kutyájával amit akar ofc, én ebbe nem kötök bele.
Egyre gyakoribbak az ivarszervet kímélő műtétek, mint a vazektómia vagy az egyik/mindkét petefészek meghagyása, nyilván okkal, mert kezdik belátni nem a legoptimálisabb állapot az ivartalanítás sem, pusztán egy kényszer. Persze ezek a kölyökszületésen és a méhgyulladás kiesésén kívül más előnyt nem adnak mivel lesz tüzelés és minden marad továbbra is, de okkal terjednek és ezeket pont nem a falusi paraszt orvosok csinálják.
Sosem támogattam, nem is fogom, de keresztbe sem teszek neki, aki ezt látja jónak annak nyugodtan. Engem pusztán az bosszant, hogy fordítva ez sose működik (nemcsak ennél) és nincs alkalom, hogy valaki ne kezdene rá a szokásos mantrára (inkább öten), pedig ugyanaz a jog/tisztelet megilleti a másik embert is abban, hogy ivarosan tartson kutyát (teljesen mindegy milyen okból amíg nincsenek kölykök, nem lóg fél kilós daganat róla, nem az utcán van és nem áll a kapuban hat másik miatta), nyilván ehhez a kötelességei is társulnak. Megfelelő helyen és megfelelő tulaj kezében ofc ez miért bassza az emberek csőrét ezt sosem fogom tudni megérteni. Itt már inkább az emberek rosszindulata és pszichológiai problémái adják az okot, nem is a kutyatartás különbözősége. Én hittem abban, hogy haladunk egy olyan világ felé ahol ezt megértik (ezt majmolják nap mint nap mekkora elfogadásban élük egymással), de láthatóan nem akar ez összejönni.
Mentségére legyen az egésznek, hogy irl szerencsére nem nagyon van nyoma annak a fajta bunkóságnak és stílusnak ami online zajlik. Álltam már szemben kiállításon online folyamatosan ivartalanításért ordítozó (vagy bármi más nézeteltérésért) tenyésztőkkel és ezerszer normálisabbak voltak ott helyben.Azét írtam ekkorára, mert egy másik topik vitájához akarom majd linkelni.
-
-
törölt tag
válasz
Richard!
üzenetére
Nem gondoltam túl, csak az ember már tapasztalatból felkészül a támadó jellegű kommentekre. Itthon nincs vitakultúra, elnyomás van, nézeterőltetés. Máshol egy vita végén, ha elnézést kérek furcsán néznek rám, hogy miért teszem, hiszen minél több, különbözőbb nézet van annál jobb, annál jobban körbejárható egy téma. Itthon meg akarnak ölni és minden kidobott kiskutya halálát a lelkemre hárítani, hiába nincs közöm hozzá, de még azért is mert nem sajnálok totál vadidegen kutyákat.
Ha most ér véget akkor nem muszáj egyből vinni, meg szoktuk várni az utána jövő 2-3 hónapot a progeszteron szint lassú esése miatt, azért is mondják, hogy két tüzelés között, de persze amit az orvos mond az legyen. Nyilván ebben sincs egyetértés.
-
törölt tag
válasz
Richard!
üzenetére
Ezt nem értettem sose, ha valaki nem akar ivartalanítást (kék emojiból ítélve) akkor miért menhelyről hoz kutyát ahol szerződés van rá. Vannak megunt, kéz alól elhozható kutyák is amik amúgy is menhelyre kerülnének, így kimarad egy felesleges lépcső és (ha még ivaros) akkor az is maradhat és közben ez is "mentés". Ha nem akar tenyésztőtől, mert valakinek az se tetszik.
Nekem ez kicsit olyan, mintha labradort akarnék majd elhozok egy németjuhászt inkább. Külföldi csoportokban is látom ezt ott se értettem sose, ha rákérdeztem csak az volt a reakció rá, hogy "ő mindenképp menteni akar", közben meg szidja a menhelyes elvárást. Biztos velem van a baj...BTW, nem azért írtam hogy elkezdődjön megint az ivartalanítás hiszti, még mielőtt valaki rákezd a hétfő reggeli érzelmi terrorára, épp eleget volt már ebben a topikban, teljesen felesleges, mindenki képben van mindennel, én sem ellenzem, de nem is támogatom mindenáron.
Pusztán az akarattal ellentétes cselekedetet nem értem. Ha nekem valami nem tetszik akkor nem onnan hozok kutyát. Tucatnyi tenyésztőt zavartam már el.És hasonló megfigyelhető a tenyésztési kötelezettségnél is, inkább benyeli, csinál keződként valami fapad almot, hogy ne legyen zaklatva majd soha többet. Miért nem egyszerűbb másik tenyésztőt keresni, ahol ez nem elvárás.
Én azt látom az emberek borzasztóan manipulálhatóak és törhetőek a kutyatartással és ez nagyon nagy gond. Egy kutyához kell határozottság és magabiztosság, ez pedig itt már eleve csorbát szenved.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- TETKÓS/KOZMETIKUS lámpa eladó
- ÚJ VEZETÉK NÉLKÜLI ROBOTFŰNYÍRÓ GOATBOT H1 RTK GPS AI VISION
- Tomason TN16 Bright Silver 8x18/ET40 - Hankook Ventus Prime4 225/55 R18 DOT 0624 + TPMS+felni kupak
- Jura C60 I Szervizelve I Easy-cappuccino fej I 3 hónap garancia I Számla I Beszámítás
- Bontatlan WORX Landroid Vision M600 AI-alapú robotfűnyíró eladó!
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Plus 128GB Black használt szép állapot 90% akku 6 hónap garancia
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Lenovo ThinkStation P300 Workstation,i5-4590,16GB DDR3,256GB SSD,2GB VGA,WIN11
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Vagy képtelenek egyszerre két dologra ennyire koncentrálni.
úgyhogy ne bánts.