- Erős specifikáció, kompakt formában
- Galaxy Z Fold6-hoz viszonyítva mutatják, mennyivel lesz vékonyabb a Z Fold7
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Fotók, videók mobillal
- Mobil flották
Új hozzászólás Aktív témák
-
PociAti
őstag
válasz
Chamoro #32620 üzenetére
A szabályok nem egyértelműek, ezért leginkább csak baleset vagy kirívó viselkedés (pl. ittasság kapcsán) ásnak a mélyére.
Mivel motoros meghajtású jármű, így technikai értelemben a teljesítményétől függően valamilyen motorkerékpár kategóriába szokás besorolni, de kisebb teljesítményűeknél inkább a közlekedés jellegét veszik alapul, nem a meghajtás módját és (közlekedési szempontból) kerékpárnak minősítik az elektromos rollert a rendőrök, és annak a szabályainak való megfelelőséget vizsgálják.Vannak akik előszeretettel hangoztatják, hogy kicsi a rendőri állomány és úgy se ellenőrzik a rollereseket, pedig de. Létszámhiány ellenére nálunk is és más országokban is meg tudják oldani az ellenőrzést. Ez a közelmúltban történt:
https://civishir.hu/hir/rollereseket-bicikliseket-is-ellenoriztek-hajdu-biharban
Rollereseket, bicikliseket is ellenőriztek Hajdú-BiharbanA rendőrök több mint kétszáz esetben intézkedtek.
Hajdú-Bihar vármegyében rengeteg kerékpárost, rollerest és motorost állítottak meg, és különböző jogsértések miatt több mint 200 esetben intézkedtek – közölte a rendőrség május 27-én.
Hétvégente szoktam sajtót szemlézni, ez meg a franciáknál történt:
Négy ember halálát okozta egy kigyulladt elektromos roller
"A roller egy társasház negyedik emeletén gyulladt ki Franciaországban, de még a nyolcadik emeleten is belehaltak ketten a füst miatti fulladásba.
A roller egy tízemeletes toronyház negyedik emeleti lakásában gyulladt ki Reimsben. Az egyik áldozat egy 13 éves gyerek volt, aki a tűz elől kiugrott a negyedik emeletről, és szörnyethalt. A tűzoltók egy megégett holttestet találtak ugyanebben a lakásban, ami vélhetően a fiú 15 éves bátyjáé.
Meghalt egy 87 éves nő és az ő 59 éves fia, akik a ház nyolcadik emeletén éltek: ők a füst miatt fulladtak meg. Emellett súlyosan megégett a meghalt fiúk nevelőapja és egy másik lakó is, valamint 26 további embert szállítottak kórházba kisebb sérülésekkel."
Forrás: https://hvg.hu/vilag/20250608_Negy-ember-halalat-okozta-egy-kigyulladt-elektromos-roller ők meg a cnn-től vették át: https://edition.cnn.com/2025/06/07/europe/electric-scooter-fire-deaths-france-intl -
PociAti
őstag
válasz
Chamoro #32618 üzenetére
Mint írtam, átmeneti megoldásként kell rá tekinteni.
Max G2-nél is megoldották, hogy - gyári vezérlő és adott számú fw esetén - Bluetooth-on keresztül módosítsd a szoftverét.Megcseszheted a gázkaros és egyéb módokat, ha kiszúrja a rendőr hogy a sebességhatár fölött mész. Egyik hozzászólást idézném:
Egyrészt, ha meglátnak, amikor 25+ sebességgel haladsz (és mint köztudott, a rendőröket kiképzik arra, hogy felismerjék annak klasszikus jelét például az ingujj csapkodása), és ha a robogót a begyakorolt protokoll szerint kikapcsolod, amikor megállsz. Egy normális ember jellemzően nem tesz ilyet. [Megálláskor nem kapcsolja ki egyből a rollerjét.]
Folyó forgalomban aligha húzzák ki a robogósokat, nehéz hatékonyan csinálni. Általában szúrópróbaszerű ellenőrzéseket végeznek a jól ismert gócpontokon.
És írtak a műszaki vizsgálat céljából történő lefoglalásról. Illetve az elég komoly költséggel járhat (a szándékosan magasra megszabott tárolási díjat fájdalmas lesz kifizetni. Belgáknál inkább a roller megsemmisítése mellett döntenek a szabályszegők).
-
Quent1n
senior tag
válasz
Chamoro #32459 üzenetére
Alapvetően nem nagyon szeretik ha a nyakukon ül az ügyfél. Akármi közbejöhet meló közben, aztán akkor ott ültél x órát és kijön szólni, hogy "bocs ez ma mégse lesz meg". Kicsit stresszes így dolgozni. Szerintem egy egy napos határidő simán bele kell férjen, nincs abban semmi. Had dolgozzanak nyugalomban. Plusz azért sok helyen rendesen be vannak tervezve a javítások, nem csak úgy ülnek üresjáratban aztán várják mikor dolgozhatnak a te rollereden.
#32458Aaron14: Nézz akkor másik szervizt, hátha van a környéken. Azért azt tényleg meg kéne tudni oldaniuk, hogy beviszed reggel és legkésőbb záráskor elhozod, főleg ha telefonon egyeztetnél időpontot.
#32446devast: Bringán nekem M6000 Deore van és hát igen, az más világ.
Igazából én valahogy a rollerrel sokkal előrelátóbban közlekedek emiatt és talán emiatt nem érzem vészesnek a dolgot, de motoszkál a fejemben egy fék upgrade (sőt még azon is, hogy átváltok a dupla fékkaros Pro-ra és azt tuningolom), de azért tragikusnak nem érzem a gyári féket. Nem tudom egy fékcsere esetén a garival mi lenne a szitu. Illetve azt sem tudom pontosan Segwaynél mire, hogyan vonatkozik a garancia, ezzel még nem volt időm foglalkozni. Egyébként szerintem ez az F3 elég jól sikerült. Persze 200 alatt lenne igazán ütős.
#32444Emunem: Ha akkora eső kap el, hogy esetleg beázna a fedélzeti, akkor alapból életveszély a közlekedés is rollerral (szerintem). De ha nagyon szeretnél ilyesmit, szerintem magyarban is lelsz hasonlót, ezért én nem "kínáznék".A Segway telótartót én 9 ezerért vettem, úgy voltam vele, hogy a 300 rugós telefon alá nem drága. De ha tutira akarsz menni én pl. bringán csak QuadLock-ot vagyok hajlandó használni, annál stabilabb és esztétikusabb megoldást nem nagyon láttam még. De persze árban kicsit más kategória
-
válasz
Chamoro #32459 üzenetére
Egyszerű az ok.
Ha látja a megrendelő, hogy kerek 5 perc volt szükséges a javítás elvégzéséhez és megkapja a számlát, akkor szívinfarktus közeli állapotba kerül.
Bármelyik járműnél előfordulhat valami komplikáció szerelés közben. Nem lehet teljesre betervezni a munkanapot.
A kisebb szervizek délelőtt ellenőrzik a járművet, amihez az alkatrész majd kora délután fog megérkezni. Ha akarnának sem tudnának gyorsabban végezni a munkával.#32458 Aaron14
Szeretném javasolni, nem próbáld önállóan megoldani a problémát.
Ha a csapács meghatározása már gondot jelent, a csere sem lesz probléma mentes. Sok YT. videó van az önálló javítások témában.
A legtöbb akarva - akaratlanul nem pontos. Kihagynak fontos mozzanatot. A gyártó már más megoldást alkalmaz. ... Ha valami a csapágyon kívül cserére szorul, nem biztos, hogy felismered. Ön és közveszélyes lehet egy látszólag sikeres javítás. -
-
Emunem
őstag
-
PociAti
őstag
válasz
Chamoro #32103 üzenetére
Olvasd el és értelmezd ami a GitHub-os link leírásában van.
F3 Pro-t egyelőre nem említenek benne, ez a Max G3-ra vonatkozó leírás, de valószínűleg más, 3. generációs modellekhez is meg fogják csinálni. Érthető módon a Max G3-mal kezdték, az a legnépszerűbb.A műveletsor 5. lépése a szériaszám átírása, amikor futtatod a script-et, akkor rá fog kérdezni mely régióra írja át a szériaszámot:
IF EXIST MEMORY_G3_modded.bin (
echo E - Europe
echo Z - China
echo U - USA
echo D - Germany
echo A - Asia
set /p userchoice="Choose a new region of the scooter: "
G3tool.exe MEMORY_G3_modded.bin changeregion !userchoice!
)
A windows-os kód így néz ki, és mint látható a kódban szerepel egy MEMORY_G3_modded.bin állomány. Ez alapján úgy működik, hogy ő a rolleren lévő bináris állományt lecseréli egy módosított verzióra.Rollerplausch oldalon pedig láthatod a folyamatot képekkel, videóval illusztrálva a ZT3 Pro rolleren bemutatva.
Ugyanitt az F3 Pro-ra rákeresve még csak annak általános kibeszélése zajlik, firmware módosítása (beleértve a szériaszám átírását) még várat magára.Remélhetően ennél is idővel megoldják, hogy szerelés nélkül BT-n keresztül is módosítható legyen. Ha meglesz, először ismerd meg jól a gyári működését, és ha ez megvan, akkor térj csak át a módosított változatra. Így az esetleg kellemetlen (vagy előnyös) apróbb változtatások is jobban fel fognak tűnni.
-
PociAti
őstag
válasz
Chamoro #31767 üzenetére
Régió átváltásnak több eltérő verziója van.Amikor a regisztráció és használat lokációját vered át, az soft módszer.
Viszont korábban inkább az terjed el, hogy a szériaszámot "meghamisították", bluetooth-on keresztül relatív könnyen át lehetett írni a szoftverben a széria számot, ezáltal a lokációja is megváltozott. Csak ezzel a módszerrel sokan bent ragadtak abban az állapotban. És volt aki megpróbálkozott utána visszatérni, de azt már nem tolerálta a szoftver, ami egy 20 km/h-ra korlátozott rollert eredményezett. (Eredeti FW visszaállításához, szerelésre és ST-Linkre volt szükség.)A régióváltással gyakorlatilag csak 1-2 paraméter módosult.
Viszont a ScooterHacking alkalmazásnak (vagy most már inkább chatbot-nak) köszönhetően sokkal szélesebb a beállítási lehetőségek skálája. Saját példámat mondom, nekem nem volt célom a roller végsebességének kitolása, hanem a középsű, úgynevezett drive módot is feltoltam 25 km/h-ra, a tempomat bekapcsolási idejét levettem 2-3 másodpercre.
És van még csomó funkció, amit állítgatni szoktak, pl.:
- fékezéskor az energia visszatöltés mértéke, ami akár nullára is beállítható, így szabadon fok gurulni ha elvesszük a gázt,
- a hátsó lámpa folyamatosan világítson-e,
- a féklámpák miként világítsanak (fékezéskor villogjanak, motorfékkor világítsanak),
- gázadásra mennyire legyen dinamikus, mekkora áramok folyhassanak,
- milyen legyen a gyorsulási profil.Változó, hogy melyik rollernél milyen funkciók beállíthatók, de mint látható lényegesen több, mint a sebességhatár és tempomat.
És akkor még egy fontos témát eddig meg se említettem, mi az ami szabályos. Jó eséllyel a 25 km/h lesz a felső határ. Anélkül testre szabhatók a funkciók, hogy ezt megszegnénk. És ha valaki későbbiekben vissza szeretne térni erre az állapotra, könnyen megteheti.
-
PociAti
őstag
válasz
Chamoro #31760 üzenetére
Idővel biztosan módosítható lesznek az új Ninebotok is, mint amilyen az F3.
F2 és F2 Plus szoftver módosítása között van-e különbség annak még utána kellene nézni. Mert amúgy az F2-nél sem a régió váltás a javasolt metódus, mivel a közelmúltban sikerült megoldani, hogy ha eredeti a vezérlő és a firnware, akkor BT-on keresztül is módosítani lehet rajta. (Régió váltásos módszerek között van, ami megváltoztatja az eredeti firmware-t, így azzal nem működik).
https://www.youtube.com/watch?v=WXCJJVfrrk0
Ez pedig a részletes leírása, lengyelről angolra fordítva:
https://github-com.translate.goog/SET19724/ElektrycznyTutorial?_x_tr_sl=pl&_x_tr_tl=en&_x_tr_hl=lt
Az alábbi rollerekkel működik ez a módszer:
Ninebot Max G2 / G30 / F2 / F20 / F25 / F30 / F40 / E22 / E25 / E45
A rollerek végén lévő E jelölés az európai változatot jelöli, aminél a sebesség 25 km/h-ban van maximalizálva, nincs cruise controll. A motor teljesítményét szokás még visszavenni, de úgy néz ki a 550 / 1200 W teljesítményt békén hagyták. Többi szokásos korlátozás valószínűleg nem érinti az F2 Pro modelleket.
A modellszámot vásárlás előtt megéri lepontosítani, mert van amikor csak trehányságból marad le az E jelülés.
Európai változat modellszáma: 051702E,
Globálisé valószínűleg 051702A.
Ezen az oldalon valószínűleg csak a termék megnevezését és modellszámát írták el a Specifications résznél, mert a paraméterek amúgy jók.
https://ap-en.segway.com/product/kickscooter-f3-pro.html
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Erős specifikáció, kompakt formában
- Galaxy Z Fold6-hoz viszonyítva mutatják, mennyivel lesz vékonyabb a Z Fold7
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- One mobilszolgáltatások
- Házimozi belépő szinten
- Hardcore café
- Lexus, Toyota topik
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi A3 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Ikea Eilif Paraván - Asztali elválasztó
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest