Új hozzászólás Aktív témák

• DigitXT

félisten

válasz csokaym #6483 üzenetére

Hú, ezt most végig kell gondolnom.:DDD Fogós, ravasz kérdés...:R Az a zavaró
    tényező a gondolkodásban, hogy a lemerülés miatt felcseréltem a master/slave
    kiosztást az út szélén, aztán úgy is maradt. És lassan már nem tudom, mi mit
    mér. Csak működjön!:DD De azért menni fog. Ha végiggondolom... Mivel ugye a
    kijelzőm meghibásodott (sose szabad rövidre zárni a kék vezetéket a pirossal!),
    nem lehet teljesen kikapcsolni. Ezért kellett a gyújtáskapcsolót a piros vezeték
    megszakítására használni. Ami tök egyszerű megoldás. Viszont pont ugyanazt
    a feszt méri, mint a kijelző. Nem ad plusz infót, feltéve persze, hogy jó a kijelző
    feszmérője... az 53 km-t futott rolleré +0.5V-ot mér, így a frászt hozta rám, hogy
    42.6V-ra lett feltöltve az akkupakk, ami már necces ill. rossz töltőre utal. (Nem.)

Na, a lényeg: úgy oldottam meg a két fesz mérését, hogy a gyújtáskapcsolóval
    meginduló áram a relét húzza be, ami a MÁSIK akkupakkot köti a kijelzőre, így
    a gyújtáskapcsoló feszmérője a relét működtető feszültséget mutatja. A másik
    meg a relével kapcsolt feszültséget, így egyszerre látom mindkettőt*, így tudom
    optimalizálni a fogyasztást, hogy az út végén lévő emelkedőre még maradjon az
    összkerék hajtás, mert úgy jobban megy, és kímélem a 30A vezérlőt is.:))

Ma is lemerülés határig "játszottam" a kis pakkal, de becsülettel feljött a végén,
    még 18 km/h-val az emelkedőn. Mindezt ugye a linkelt reflektorral megspékelve.
    (Meglepően keveset fogyaszt! A gyári lámpa is elvisz 5W-ot, ez meg 13.5W.:D)
    Berakok még egy képsorozatot, más perspektívából, ugyanott. Döbbenetes, na!
    -> -> ->
    *: hogy ez most a kicsi, vagy a nagy, az azon múlik, melyik végét dugom az Y
    kábelnek melyik vezérlőre. Értelemszerűen a hátsó motort hajtó nagyobb pakk
    lesz mindig a tuning vezérlőn, mert nem akarom a kicsit legyilkolni 30A-rel...:DDD

Új hozzászólás Aktív témák