- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Moto G84 - színes egyéniség
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 13 5G - fogyókúra után
-
Mobilarena
Minden ami kínai és óra, és minden ami olcsó és jó óra.
Bizonyítsuk be, hogy ami kínai és olcsó az is lehet jó óra. :-)
Új hozzászólás Aktív témák
-
szbalogh
addikt
Arra gondoltam, hogy veszek ilyen sötétben világító port és kicicomázom az In-018-at. Csak az óra és perc mutatók világítanak a sötétben de elég halványan.
Amúgy nagyon megszerettem ezt az órát. Néha azt veszem észre, hogy nem is az idő miatt, hanem csak úgy kedvtelésből nézegetek rá Éjjel nappal rajtam van, csak fürdéskor veszem le, bár került már rá víz a kertben de nem lett semmi baja. Csak mostanában vettem észre, hogy a perc mutató olyan negyed percnyit lötyög. Egy normális nejlon szíj kéne még rá.Nick: HE_Storm
-
szbalogh
addikt
Nem bírtam ki, szétszedtem az órám
Az óraművön csak "no jewels" felirat van. A korona egyszerűen kihúzható ha az óraművön a kis pötty mélyedést lenyomom. A hátlap könnyen lejött és a félelmem nem teljesült be, azaz visszapattintás is kézzel könnyen ment. A szigetelésnek szánt gumi nem jó semmire, ide jó tömítést veszek. 36mm hátlap pereme, tehát ekkora belső átmérőjű karika pont passzol, vagy ugye eggyel kisebb. A házon a koronának szánt nyílásban kicsit lötyög a tengely de ide egy 1,5mm belső és 3,5-4mm külső átmérőjű gumigyűrű lehet majd megoldás. Az elem L626 típusú.Nick: HE_Storm
-
szbalogh
addikt
-
szbalogh
addikt
IN-018 - 28g
A lenti fém automata 112gNick: HE_Storm
-
szbalogh
addikt
Aha, talán holnap, mert ma telefont cseréltem a feleségemmel ebben meg nincs normális kamera.
Tegnap mikor megjött felhúztam, nem viseltem, ma reggelig a kesztyűtartóban pihent és még mindig megy. Bár nem tudom meddig lehet húzni, mikor a rugó már a közepe felé is csíkozott nem húztam tovább. Olyan 10 másodpercet késik a kvarc órámhoz.Nick: HE_Storm
-
szbalogh
addikt
Ja a pontos típus Shenhua 9500.
Nick: HE_Storm
-
szbalogh
addikt
Megjött a SOKI óra. 40x10 mm-es a ház korona nélkül. Ez az óra elég igénytelen. a festék nem valami bizalomgerjesztő és matt. Ez tutira kopni fog. Az üveg elég vastag és kicsit kilóg, oldalról nézve látszik, hogy sima zöld üveg. Működő állapotban érkezett, nem volt kipeckelve. A hátlap sajnos nem lecsavarható hanem pattintós, de rendesen a helyén van viszont könnyű visszarakni. Maga a számlap ás a mutatók szépek. Csak a mutatók világítanak a sötétben. Viszont az Infantry-val ellentétben egy hajszálnyit se lötyögnek a mutatók. Az óramű körüli távtartó csapnivaló, tiszta sorja meg egyenetlenség. A számlap emiatt alig észrevehetően ferdén van a házban. A 22 mm széles szíj puha és kényelmes, de vastag (nekem). A ház mérete még oké lenne, de a vastag szíjjal nagyon bumszlin néz ki a kezemen. LR626-os elem van benne. A dátum napot mutatja.
Ja, abszolút nem vízálló. A hátlap alatt még szakadt gumikarika sincs és a korona tengelyénél rés lyuk tátong a házon.
Egy ezrest megért.[ Szerkesztve ]
-
mirci18
addikt
Ma találtam rá a topikra.
Gondoltam megosztom veletek a tapasztalataim.
Én eddig 10 dollár alatti órákat vettem.
Nagyon vegyes a kép de nyilván ez az árának betudható.
Azért is csak ennyiért vettem mert így elég ha csak 0.5-1 évet kibír egy óra.A leírás előtt még annyit hogy ezeknek az óráknak egy közös tulajdonsága van. A műanyag belső ház ami egybe van öntve tehát az óra vagy megy vagy nem.
Javítani ezeket nem lehet. Nyilván ez a led-es órákra nem igaz mivel ott teljesen más házkialakítás van sokkal jobban leegyszerűsítve.1:
Elvis karóra Kedvencem miatt vettem meg és a formája miatt. Már a megérkezésekor nem ment. Így az ilyen divat órákat nem erőltette.2:
Aranyozott bőrszíjas karóra belül kristályokkal.
Kettőt is kelett belőle vennem de az eggyik 6 hónap után a másikat 2 hónap után dobhattuk ki így többet nem vettem ebből a kategóriából hogyha itthon is van egyszerű női óra 2000 ft-ért.Ja még annyi hogy ennyiért normális volt hogy 2 hónap után tönkre ment a bőrszíja.3:
Led-es óra Amennyire szkeptikus voltam az ára miatt annyira jó.
Bárhova tökéletes az enyém megvan 1.5 éve elemet egyszer cseréltem benne mert halványodott hetente két percet késik tökéletes ár érték arány.
20 db-ot vettem belőle 1 volt gyanúsan hibás de az is működött.4:
Rosra óra Elegáns óra és márkás fémszíjas.
Más színben vettem meg de csak ezt találtam most róla.
Egyébként ti ezt a márkát ismeritek.a
Bő egy éve vettem párszor használtam egyszer cseréltem benne elemet.
Egyébként pontos.5:
Ferrari karóra:
Ezt itthon vettem két éve óraszíj csere és elemcsere volt pontos.Jelenleg ezeket néztem ki:
1Ezekről mik a tapasztalatok?
Szerintem a led-esek jobban bírják a strapát.Nincs annál gonoszabb ember mint aki az előtt jó volt de egy másik gonosz őt is gonosszá tette.-BSTH
-
mirci18
addikt
1-Látom a képen én is így már tényleg szar.
2-Nekem is csak munkába kellene.Őrködöm.
És szeretem a futurisztikus vagy különleges órákat.
Egy próbát megér ha nem tetszik akkor is eladhatom.3-Akkor felejtős
Köszi a válaszokat.
Nincs annál gonoszabb ember mint aki az előtt jó volt de egy másik gonosz őt is gonosszá tette.-BSTH
-
htc07
addikt
Megírom már én is a tapasztalataim, egy ilyen órát vettem egy másfél hónapja kb, narancs színben.
Két nappal később sikerült egy óvatlan pillanatban betonperemhez érinteni erőteljesen, amitől egy kicsit berepedt az egyik "sarka", plusz lemerült elemmel érkezett de ezt kicseréltettem helyben és visszaküldte az elemcsere árát az eladó.
Hangos a másodpercmutató, ezen kívül nekem tetszik, van benne anyag.
Plusz úton van egy ilyen szíjból láncszemet kimetsző szerkezet is, ha megjön megírom a tapasztalatokat.
[ Szerkesztve ]
-
szbalogh
addikt
Ezt nézd meg! A célszerszám nélkül is egyszerűen lehet igazítani a fém szíjat. A lenti 700 Ft-os órán kipróbáltam. Elvileg a szíjon nyíllal van jelölve hogy melyik irányba kell kitolni a stiftet.
Megigazítottam, kimentem kévéért a sok gazdász suna közé, aztán visszaigazítottam, majd letettem a laptop mellé asztali órának[ Szerkesztve ]
-
szbalogh
addikt
Mindenkinek aki idetéved ajánlom az Esslinger.com youtube csatornát.
Egy csomó oktatóvideó van itt egyszerű órás műveletek elvégzésére. Pl, szíjcsere, hátlap leszedés, koronacsere...
Most épp vízhatlanná akarom tenni az eddigi óráimat. Alkatrészeket meg az oldalukon lehet rendelni.Nick: HE_Storm
-
szbalogh
addikt
Megkaptam ezt:
Működik, szép. Fullra felhúztam, most 10 másodperccel jár a pontos idő előtt. A végén elég erős ellenállás van és ha azért is tovább tekerem, akkor kattanások hallatszanak. Úgy tűnik nem lehet túlhúzni.
Az óramű és a keret közötti távtartók lötyögnek! A dísz "számlap" is értelemszerűen lötyög.
A pontos méretek: 40mm átmérő és az első üveg domborulatát nem nézve 12mm vastag. Ebből 1mm le is jött az alábbi miatt.
Az alja lecsavarható, de a lenti üveg valami teflon karikába ágyazva volt. Ránéztem és ki is esett üvegestül. Laborcsipesszel csavartam le, a hornyok nagyon kicsik, ki is csúszott belőle 2x a csipesz ami megkaristolta a karikát. Alig látni meg alul van de azért mégis. A menet kicsit sorjás, mert minden teljes fordulat után elakadt. 4-5 teljes fordulat kell a ki-betekeréshez. A teflon karika nélkül kicsit lötyög benne de a pillanatragasztó szépen megfogta. Visszarakás előtt a menetet és a gumitömítést lehelet vékonyan szilikonolajjal áttöröltem. Így már sokkal könnyebben lehetett tekerni.
A szíja vastag műbőr. Nem könnyen hajlik rá a kezemre ezért szorít. Persze ez idővel változhat. A szíj 20mm széles.
Licittel 1800 Ft volt azaz 8.52 dollár. Az óramű külön 12 dollárért kapható Amúgy a szokásos 2650-es van benne.
Igazából barkácsolós terveim vannak vele, szóval a fenti hibák annyira nem izgatnak. De ha valaki ezt akarja venni készülhet az ilyen apróságokra.[ Szerkesztve ]
-
Degeczi
nagyúr
válasz szbalogh #174 üzenetére
Mechanikus óra esetén nagyon-nagyon jó - de valószínűleg nem is fix, hanem pl. hőmérsélet (ill. annak ingadozásától-) függő is
Márkás mechanikus óráknál is teljesen megszokott a fél percet meghaladó napi eltérés
Egyébként csak most veszem észre, h ugyanilyenem van is itthon!
Csak annak aranyszínű a számlapja, és mivel ebből adódóan alkalmi viselet, tökmindegy a pontossága, csak pár órára kell néha[ Szerkesztve ]
-
JoeCockBill
senior tag
Ma megérkezett ez az óra. Élőben elegánsabbnak hat mint a képeken.
új lemezünk: https://wmmd.lnk.to/BMB_RegiVagas
-
szbalogh
addikt
Én kivettem belőle a számlapot. Így még csontvázabb
Megjött a világítós pigment Kínából. Stroncium aluminát egy leheletnyi európiummal fűszerezve.
Körömlakkal kevertem és hajszálnyi vékony dróttal pötyögtettem a nyomtatott számlapra.
A másodperc mutató alsó részére is került, mert az üres karika volt eredetileg. Először csak az óra jeleket akartam befesteni, de túl sokat kevertem be és nem volt szívem kidobni ezért a számokat és másodperc jeleket is bekentem. Kisebb nagyobb sikerrel. De a végén már golyóztak a szemeim. Sajnos csak telóval tudtam fényképezni:A mutatókon gyári festék van. Érdekes, hogy amikor megvilágítom ezek fényesebbek, de mire a képet csináltam már el is halványodtak.
[ Szerkesztve ]
-
trebrona
nagyúr
Ezzel a SMEI órával van valakinek tapasztalata? Egész pofás darab. Ráadásul nem is nagy bumszli.
------- Nem mindegy, hogy egyelőre áll a meccs, vagy egyenlőre áll a meccs. ------
-
Avicularia
veterán
Én ezt néztem ki, szerintetek milyen? [link]
-
trebrona
nagyúr
válasz szbalogh #182 üzenetére
Nem lehet, hogy azért lóg ki annyira, mert nincs betolva elem merülés elkerülésének érdekében?
Ezen a képen a fekete koronája teljesen bent van:Egyébként sem akarok úszni, ha jól látom csak a kézmosást bírja a 30M-ével.
[ Szerkesztve ]
------- Nem mindegy, hogy egyelőre áll a meccs, vagy egyenlőre áll a meccs. ------
-
JoeCockBill
senior tag
Ma megérkezett ez az óra. Tök jól néz ki, jobban tetszik ez a matt ezüst szín mint a fényes/csillogós, kevésbé elegáns, ezáltal több mindenhez fel lehet venni. Viszont ezek a kínai méretezések elég érdekesek. 4,2 cm-nek van írva, de nagyobb mint ami tegnap érkezett, pedig az 4,5nek van írva. A tegnapi inkább 4,3, ez olyan 4,4nek tűnik ahogy így próbálom bénán vonalzóval leméregetni.
új lemezünk: https://wmmd.lnk.to/BMB_RegiVagas
-
szbalogh
addikt
válasz trebrona #183 üzenetére
Ja igen az lehet. Inkább úgy értettem, hogy nincs a házban olyan cső a koronának, ami köré megy a vízzáró gumigyűrű. Most épp azon vagyok hogy a lenti órámba tegyek egye valahogy.
Joe: Ez nagyon jól néz ki. Igazi pilótaóra. A Hamiltonra hajaz.
[ Szerkesztve ]
-
drewcsalad
tag
Sziasztok!
Melyik az a márka,amelyiken a segédmutatók is működnek és nem dísznek vannak?
A Currennek ha jól tudom csak dísznek vannak a kismutatók :S
KösziMAC Budapest Ice Hockey Team #55 Xiaomi Redmi Note 4 Global
-
nagyúr
válasz drewcsalad #189 üzenetére
például Jaragar
"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
Neck
veterán
válasz drewcsalad #189 üzenetére
Jaragar, SKMEI
An α beta user... "A pokol szerintem egy végtelen IKEA áruház, az örökkévalóságig bolyonganak a kárhozott lelkek a Boysenbar alátétek és az Almaröd tükrök közt"
-
RBJ
addikt
na 3. jára cserélem a skmei 1040 ben a cr 2016 elemet. vagy gagyik az elemek vagy az óra led, lcd része szippantja le.
Mondjuk még nem hordtam csak van.Akkor volt az eredeti japán anno, aldi s active energie, kik, most megint aldi s active. 90 mah os.
4 elem fél év alatt.Ubuntu / Realme GT2 / Fitbit charge 6 / Gaggia Classic / Xbox Series S
-
szbalogh
addikt
Na ma megtörtént amitől tartottam, barkácsolás közben lecsúszott a csipesz a hátlapról és bele egyenesen az óraműbe. Innentől nem járt, sőt, felhúzni se lehetett, a mutatók elpörögtek.
Még nem jöttek meg az órás szerszámok e-bay-ről ezért durva csipesszel meg borotvapengével, mint csavarhúzó álltam neki szétszedni minden mindegy alapon. Kis olvasgatás meg szemrevételezés után megláttam, hogy az "escape wheel" (nem tudom hogy van magyarul) tengelyének egyik vége kiugrott a helyéről. Na ehhez alaposan szét kellett szedni de a végén sikerült összerakni úgy, hogy működjön
Közben rájöttem, hogy egy tolómérővel pofon egyszerű és biztonságos a hátlap lecsavarása. Illetve vettem a hátlapba egy nagyobb (32mm-es) üveglapot. Ez is iciri-picirit lötyög, de ennyi belefér. Apropo, 1500 volt, majdnem annyi, mint az óra
Ja a SOKI skeleton-ról van szó.Nick: HE_Storm
-
szbalogh
addikt
válasz szundybence #196 üzenetére
Jaja, arra nem árt figyelni. Bár először se volt nagyon erősen rajta, én meg már eleve csak finoman szorítom vissza.
Még egy kis adalék a SOKI-hoz. Az 5-ös lépésnél látható kisebb fogaskerék eredetileg billegett. Az oka az volt, hogy a kis gyűrű távtartó (ami arra hivatott, hogy a csavar ne szorítsa le a fogaskereket és körülötte az elforoghasson) túl vastag volt. Amit nemrég írtam, hogy teljes felhúzás után kattogott, na az a hang innen jött, a felhúzótengely fogaskereke és ez átugrott. Az erőltetésnek hála most már a felhúzás vége felé is át-át ugrott recsegve ropogva.
A megoldás az volt, hogy a kis gyűrűt az ujjbegyem alatt párszor végighúztam a járólapon, hogy valamennyit lecsiszoljon belőle. Sikerült úgy bejátszanom a vastagságát, hogy a fogaskerék ne billegjen, de a csavar se szorítsa le azt.
A lényeg, hogy nem szabad túlhúzni, ha van egy kicsit nagyobb ellenállás, akkor nem szabad tovább erőltetni. Illetve érdemes leellenőrizni, hogy nem billeg-e ez a kerék.Nick: HE_Storm
-
Sanki
addikt
Megérkezett a banggood-os Naviforce karóra.
06.08.-án rendeltem és 06.30.-án érkezett meg. A 01-est vettem.
Jó masszív órának tűnik, majd a mindennapi használat során kiderül meddig bírja. Remélem sokáig.
A banggoodos review képeken díszdobozba kapták az órát, én viszont csak simán az alábbi képen látható kis zacskóba. Lehet csak a barna változathoz jár a doboz. Illetve már úgy érkezett meg, hogy járt az óra, nem volt megállítva a mutató.
+1 észrevétel: reggel beállítottam 1-jére a dátumot és most vettem észre, hogy már 2.-át mutat. Lehet rosszul állítottam be vagy nem tudom mi miatt ugrott 1 napot.
Kép1, Kép2, Kép3
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest