Hirdetés
- iPhone topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Honor 400 Pro - Gép a képben
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
Új hozzászólás Aktív témák
-
rtrace
tag
"még mindig képtelen vagy megérteni, hogy nem olyan egyszerű a probléma, hogy villog, aztán kezit csókolom"
Emlékeztetőül, te ezt írtad, erre válaszoltam:
"Azért a 2xx, 4xxHz.es PWM esetén mégis az arra érzékenynek kifolyatja a szemét, és eldurrantja a fejét. Úgyhogy hagyjuk az állítólagos DC dimming kombinációt, mert ha használják is, elég xarul jön össze a végeredmény."Sehol nem írtam olyat, hogy a magasabb frekvencia ne lenne jobb az alacsonynál, csak azt, hogy azzal sem kerülöd meg a DC-dimming használatát és a minimum fényerőn kevésbé színhelyes képet.
"ilyet már a szakközépben is elégszer láttunk. Kicsit régebbóta benne vagyok."
Akkor miért írsz róla olyanokat, hogy "állítólagos", meg "szerinted van így"?
Igazából már az elején beáraztad az egészet, amikor azzal kezdted, hogy sufni megoldás, mert "gyengébb a fényerő, stb", azóta sem fejtve ki, hogy mit kéne érteni ezalatt.
Személyeskedés helyett inkább ezt válaszold meg. -
Shyciii
veterán
Persze, hogy kifolyik, amikor a villódzás okozza ezt. Az nem szűnik meg attól, hogy a kijelző kikapcsolása mellett a feszültség csökkentésével is sötétíti a kijelzőt.
Ami nem szerintem van így és nem állítólagos, hanem te magad is meggyőződhetnél a tényéről, ha legalább a cikkben lévő videót megnéznéd.Bociska, de nem kell a videót megnéznem (nem mintha nem láttam ovlna ilyet már 100x), mert ilyet már a szakközépben is elégszer láttunk. Kicsit régebbóta benne vagyok. És nmég mindig képtelen vagy megérteni, hogy nem olyan egyszerű a probléma, hogy villog, aztán kezit csókolom. NMég mindig ezzel próbálsz védekezni, úgyhogy feladom. Aki képtelen megérteni, azzal nincs mit kezdeni.
U.i.: azért sokan tök jól megvannak a 2000Hz-es feletti PWM-el, miközben a fél millió feletti apple, meg samsung telókkal szétesik a fejük. -
janeszgol
félisten
Ez egy bonyolult téma. Egyes telefonokon be lehet kapcsolni az 1920 Hz-es tompítást, de akkor nincs 120 Hz-es képfrissítés, csak 60 Hz (Xiaomi 11T), illetve kiírja, hogy a színvisszaadás pontossága romolhat.
Én először ezzel a pwm-el a Samsung Galaxy A7 2018-on találkoztam. Az a telefon a Samsung egyik legjobbja volt: jó kijelző, elégséges hardver, jó kis Sony kamera. És jó kis fejfájás napi 2-3 óra használatnál is. Hónapokig így voltam, majd egyszer csak hozzászoktam vagy nem tudom. Azóta ez sosem jött elő.Nézzétek meg a cikkben a videót. Oké, hogy a Samsung alacsony Hz-en villogtat, de egyenletes amplitúdóval csinálja. Ott az OP12. Hát nekem már így a videón is szétszakadt a fejem. Melyik a jobb?
-
f(x)=exp(x)
őstag
Ipad Pro M4-ben is megléphetik ezt frissítéssel?
-
joey04
titán
ezért is kötsög apple
-
"alacsony fényerőn romlik a színhűség..."
Ez egy jó kompromisszum.
Biztos vagyok benne van pár idétlen aki minimumfényerőn vakoskodva pont a színhűségen pörög majd -
rtrace
tag
Persze, hogy kifolyik, amikor a villódzás okozza ezt. Az nem szűnik meg attól, hogy a kijelző kikapcsolása mellett a feszültség csökkentésével is sötétíti a kijelzőt.
Ami nem szerintem van így és nem állítólagos, hanem te magad is meggyőződhetnél a tényéről, ha legalább a cikkben lévő videót megnéznéd.elég xarul jön össze a végeredmény, hát igen... Ezért örül neki mindenki, hogy teljesen kiiktatható lesz a pwm, még ha extrém alacsony fényerőn a színvisszaadásban egy minimális kompromisszumot kell is emiatt kötni.
Ami még egyszer: pwm-nél sem teljesen kiküszöbölhető, mert ott is van DC-dimming is, ráadásul pont a magasabb frekvencia esetén kell nagyobb mértékben hagyatkozni rá, mert akkor nem tudja olyan hosszan kikapcsolva hagyni a kijelzőt. -
Shyciii
veterán
A DC dimminget hiába használják szerinted kombinálva. Azért a 2xx, 4xxHz.es PWM esetén mégis az arra érzékenynek kifolyatja a szemét, és eldurrantja a fejét. Úgyhogy hagyjuk az állítólagos DC dimming kombinációt, mert ha használják is, elég xarul jön össze a végeredmény.
A legkomolyabb OLED monitorokat nem használják olyan alacsony fényerőn, mint a mobilokat...Sőt, aki azokat megfizetik, azok még sötétben se nagyon csökkentik a fényerőt. Ez konkrétan tapasztalat melóhelyről, szóval ez sem jó példa.
-
rtrace
tag
A PWM soha nem önmagában van használva, hanem valamilyen módon kombinálva DC dimming-gel. Minél sűrűbb a váltás be- és kikapcsolt állapot között, annál kevesebb időt tud eltölteni utóbbiban és annál erősebben kell DC-vel is csökkentetni, a színhűség ott is romlik extrém alacsony fényerőnél.
Nem ettől lesz elit kategóriás egy kijelző, a legkomolyabb OLED monitorok közül sem használ egyik sem PWM-et.
-
Shyciii
veterán
válasz
Elit3Zotya #9 üzenetére
És a harmadik, hogy kellően magas PWM (akár 2k felett), és még mindig elit kategóriában játszó kijelző marad, és a rá érzékenyek sem visítanak. Ezt nyugodtan tudta volna az Apple is követni. Persze ehhez dolgozni kellett volna.
-
hapakj
őstag
-
South Velen
addikt
válasz
Don't Panic #1 üzenetére
és Samsung.
-
Shyciii
veterán
Hát izé. Azért ez elég messze van a professzionális megoldástól, főleg ennyi pénzért. Tehát Apple szerint, akinek erre érzékenyebb a szeme az kap egy gyengébb "kijelzőt", mert így rosszabb a színhűség, gyengébb a fényerő stb.
Azért ez eléggé sufni megoldás. -
Zsolt,72
senior tag
👍
Hasznos lehetőség.
-
Ez jó hír.
-
ParmaBoy
tag
Ez jó.
-
Don't Panic
senior tag
Kedves Google példát lehetne venni
Új hozzászólás Aktív témák
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Hobby elektronika
- iPhone topik
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Minden, ami Unreal Engine
- BestBuy ruhás topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Xiaomi 14T Pro (használt, Független, 512 GB, 12 GB RAM, szürke)
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Honor 200 Lite 8GB 256GB mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy S25 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3127
- Surface Laptop 7 Business edition - Intel Core ultra 5 236V energiahatékonyabb az intelnél! -olvass
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3236
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest