Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Telekom mobilszolgáltatások
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Telefonjavítás, szerviz
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- iPhone topik
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
-
Mobilarena
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
A Zéé
addikt
válasz
DonThomasino
üzenetére
Az Ukleja nincs itt a listában, nekem azokkal van tapasztalatom. Hasonlóak, mint a Hart. Teljesen jól működnek, bírja festés is, a horgok is a kövek közti kínzást, és volt már olyan is, hogy más csalival nem tudtam adott helyen sügért fogni, csak azzal.
-
DonThomasino
veterán
Valaki használt már ilyen Spinmad csalikat,
ha igen megírná milyen tapasztalatokkal ?
[link]
-
PpenoO
őstag
válasz
galervin93
üzenetére
Világos amit mondasz, direkt megfordítottam a csalikat, oda dobtam a "pontyos" szerkót ahol a pontyot fogtam, a keszeges szereléket meg ahol a nagy keszeg kapott rá (3 perc volt a két kapás között). Még két kapásom volt, mindkettő keszeg és a mangós pelletes (pontyos) kaját kapta el. Aminek örültem, az a pontyos kapás volt a 30-60gros, papíron 2oz spiccel szerelt 3.9m fine carp bottal. Jó kis 5 perces küzdelem volt és a Shimano 4000oc baitrunner is nagyon jól viselkedett. Pici hajtókar, finom fék. Kevés hal de vadvíz, keresős methodozás, jó idő, holnap meg majd bugyborékól a mini halászlé

-
galervin93
addikt
válasz
PpenoO
üzenetére
Egy-két kapásból, halból messzemenő következtetéseket nem lehet levonni, kb. véletlen, hogy melyiket mi csípte el. Pláne ilyenkor tavasszal, amikor minden hal meg van őrülve.

Methodnál az előke hossza amúgy nem nagyon fogja a halfajt meghatározni (önmagában a hosszú előkénél sem, csak gondolom részben erre értetted). Az fogja felvenni a csalit ami éppen arra jár. A különböző módszerek a halak eltérő táplálkozási szokásai miatt alakultak ki.
Konkrétan: a method azért működik nagyon jól a pontyra, mert ő porszívózza, szívogatja a feneket, ami éppen megtetszik beszívja, forgatja, ha nem tetszik kifújja. Na most a method meg a mindenféle önakasztós technikák ezt használják ki. A keszegre azért működik jól a hosszabb előke, mert ők nagy létszámú csapatokban járnak, a fenék környékén, de adott esetben a felkavart, fenék feletti, vagy akár vízközti allati-növényi részekre "ugranak rá", azokat csipegetik viszonylag hirtelen, szinte "elkapó" mozdulatokkal. Elkapja, már rohan is vele, megy a következőért... Itt a hosszú előkés szerkó előnye abban rejlik, hogy folyamatosan jut be a kaja, ami felhősít, folyamatosan kaja keresésére ingerli a keszegeket.
Én mindig azt mondom el kell tudni képzelni mi folyik odalent a víz alatt! Legyen az az etetőanyag viselkedése, hogy miként viselkedik a csali stb. Érdemes víz alatti videókat nézni akár halakról, akár szerelékekről, etetőanyagokról, vagy akár éppen arról, hogy a különböző aljzatok esetében mi is zajlik odalent. Rengeteg dolgot lehet ezekből tanulni! -
PpenoO
őstag
válasz
galervin93
üzenetére
-
galervin93
addikt
Volt kemény 2 órám az RSD-n. 20 méteren, még a sekélyebb részen fél óra után jelentek meg a snecik, de mást nem bírtam fogni. Aztán kajaszünet, újabb alapozás, de már olyan 35-40 méterre, határozottan mélyebb vízbe. 20 perc után egy jobb kapás, elszúrtam, következő dobásra meglett a tettes.
Volt még két dobásnyi időm, egyik üres, másik szöszmötölős-pinkitkiszívós, aztán jönni is kellett. Maradt kaja, holnap szerintem egy rendes pecára is kinézek.
-
Zoli bácsi
őstag
Múltkori témához, monofil vagy fonott method előke, kötések, a csalik viselkedése a vízben stb..Jó kis összefoglaló írás videókkal. Akit érdekel:
[link] -
Zoli bácsi
őstag
Ha valakit érdekel...
Energofo...őőő
(Néha így érzem..) Energofish akció, csaliminta: [link] Pro Corn wafters.
Tavaly vettem, vagyis a Tímármixes verzióból, szerintem 99% hogy ugyanaz: [link]
Nekem nagyon nem jött be. Nem wafters, még a viszonylag nagy horgot is elemeli, egy söréttel le kellett súlyozni a zsinórt, hogy ne emelkedjen előkehosszra.
Inkább süllyedő csali mellé, kikönnyítésnek gondolnám, hogy arra jól használható.
Önmagában felkínálva halat nem adott, persze lehet rosszkor voltam rossz helyen.
Most jelentek meg kisebb változatok, de szerintem a promócióban a 14mm-est osztogatják.
Ingyé' van, próbáljátok ki.
-
sasa311
veterán
Jelentem piszok hideg van, fúj a szél és kapás 1 db volt eddig.
-
vendingo
veterán
válasz
Steady74
üzenetére
Nekem mindegy mikor, csak időben tudjak róla szabi miatt. Elég nehéz elszabadulnom melóból, mert kevesen vagyunk.
Helyileg a dunántúli régiót részesítem előnyben, de döntsön a többség. Valamit találjatok ki, ha jó az időpont meg a helyszín, akkor megyek.
Esetleg tippnek mondanám a nagyteveli víztározót Pápa mellett. Tavaly voltam itt strandolni, nagyon jó pecás helynek tűnik. -
válasz
galervin93
üzenetére
Kívánom hogy ne legyen elég, fogj sok halat!
Füzes tói horgászat megvolt, 5 ponty
(ma nem volt meg a siker) -
smokiii1
aktív tag
válasz
üzenetére
Ezt a feltoló úszós pontyozást meg a pellett waglerezest is ki akarom egyszer próbálni. :) Van bojlis botom is, de van hozzá egy Nevis whisper match abból is a pontyos verzió. Azzal akarom majd kipróbálni. Majd ha már stabilan tavasz lesz.
Egyébként tényleg az a baj hogy eddig nem nagyon volt vele sikerélményem. Vagyis fogtam vele pl keszeget egy egy alkalommal, azt öröm volt nézni ahogy feltolta aztán meg is sikerült fogni, de a befektetett idő/pénz/tanulás sokkal hamarabb megtérült feederrel. Ezért hagytam abba egy időre. Persze tudom ez természetes mert jóval egyszerűbb módszer.
-
szgzuri
tag
A Walteros kinálatból a Preston Accu Power [link] mono előkezsinórt használom.
Picit merev, hosszú előkés feederezéshez kifejezetten jónak találom, strapabiró, és kevésbbé pödrődik mint a régebbi zsinórom.
A method előkéket is ezzel kötöm, viszont még nem methodoztam vele sokat, remélem arra is bejön majd. -
törölt tag
válasz
smokiii1
üzenetére
Nem egy akkora ördöngösség , ha lesznek vele sikerélményeid rákapsz.
Spiccbotozással lehet tanulni úszózni. Vagy ami még szintén egyszerű de izgalmas módszer, ha szeretsz pontyozni feltolós úszózás. Bojlis botodra hosszú antennás úszó túlsúlyozva (nem baj ha jobban túlsúlyozod akkor biztos nem viszi el a szél a vastag zsinórral) Kézzel vagy csúzlival magokkal megeteted . Amikor tolja ki a ponty az úszót , az a nagy antenna kilő a vízből hirtelen vagy elfekszik a nagy úszó. Ezzel meg lehet szeretni az úszózást.
Mellette nagyon eredményes módszer rengeteg pontyot lehet vele fogni és szinte semmi nem kell hozzá . Nem kell drága nagy mennyiségű etető , egy csomó szerelék semmi. Áprilisban konzervkukoricás etetés 1-2 marok horogra konzervkukorica apríthatod vele a pontyokat.Matchezés azért az egy bonyolultabb műfaj a spiccbotozáshoz , vagy feltolós úszózáshoz képest. Azt is lehet egyszerűen csinálni de azért kell egy úszós tapasztalat hozzá .
-
WarninShotZ
tag
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Ezt használom szintén, panaszom nincs rá. Igaz, hogy igen jó minőségű előkezsinórral (Novatech Cryle), előtte Nevis fintech volt, az se rossz, de nem az igazi. Illetve szoktam vizsgálni az előkét pár hal után, főleg ha ilyen 4-5 kilósak jönnek, vagy hogy szálkásodik e a zsinór és akkor csere.
-
szgzuri
tag
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Egy másik variáns monofil method előke kötésre, én ezt használom: [link]
-
Zoli bácsi
őstag
Elvileg jó az a kötés monofilhoz.
Gyakorlatban a monofil merevsége miatt nem természetes a csali lebegése, a profik szerint.
Nekem a tüske zsinórja állandóan megcsavarodott, tekeredett, ezért nem használom. Ezzel a Döme-féle kötéssel jobban mozog a csali, tud csúszni a hurkon a tüske.
Itt van még pár megoldás: [link] -
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Monofillal, igen. De ez most akkor a monofil zsinórra nem jó kötés lenne?
-
Zoli bácsi
őstag
Persze. De ez fonott zsinór.
Én úgy értettem, hogy te monofillal kötöd a csalitüskét, és az szakad.
Szerk: Na megkerestem, én így kötöm a monofil csalitüskés előkét: [link]
Egyszerű. Próbáltam olyat is, hogy fonotton van a tüske, de monofil az előkezsinór...Nem éri meg a macerát, szerintem.
-
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Én így kötöm meg, gondolom ez is jó. Ugyan így csinálom a kötést mindig, én amúgy a sz@r zsinórra gyanakszom.
-
Zoli bácsi
őstag
Nekem úgy tűnik valahogy a horogkötéssel lesz a baj.
Próbáld meg valami más módszerrel. Én csalitüskés monofil előkét a Döme- módszerrel kötöm, egy hurkot kötök, benne a csalitüskével, és erre tekerem a zsinórt.
Jut eszembe, okosabbaktól kérdezném, fonott zsinórral nem lehetne ezt a kötést..?
Amúgy legtöbbször fonott zsinórral kötöm a csalitüskés előkéket, többet bír. Persze ahova én járok, nem tiltja semmi szabály. Jó minőségű, 0,06-0,08-as fonott elég vékony, methodnál nem hiszem hogy kevesebb kapást adna mint egy FC. előke.
vendingo: Jól eltűntél. De úgy látszik itt a tavasz, felébredtél a téli álomból....
-
válasz
galervin93
üzenetére
Persze, meg kell egy kicsit, anélkül nincs is értelme. Akkor mi legyen? Ne húzzam / feszítsem meg? Vagy csak egy kicsit mikor kész a hurok?
-
smokiii1
aktív tag
válasz
üzenetére
A botra nincs ráírva a dobósúly, de rakeresve valahol 15 grammot olvastam. Értem amit mondasz egyébként.
Ott is sekély víz volt, vagyis olyan 1,5-1,8 méter, azt én sekélynek mondanám. A 14 grammos úszon volt 2 vastag rézlamella, egy közepes meg egy egészen vékony. A közepeset vettem ki, azt pótoltam a zsinóron súllyal, ami szerintem kb 2 gramm lehetett. Sajnos azt tapasztaltam ezzel az úszóval, hogy ha már kicsit fúj a szél akkor ez a minimum amivel jól meg lehet állítani.
De vettem egészen könnyű, 4+2es úszót is. Ha csak magam elé kell beejteni nyáron. Tavaly feladtam a match botozást, idén viszont akarok megint majd kísérletezni. Aztán szép lassan gyűjtöm majd a tapasztalatot botokkal/úszókkal. Meg spiccbotozni is szeretnék még nyáron. Év végére hátha nem leszek már ilyen buta az úszozashoz.

-
galervin93
addikt
válasz
üzenetére
"Persze semmi baj nem fog történni ha 4 grammot kell a zsinórra rakni azt is el tudod úgy osztani akár lebegjen le a csali."
Ez egy fontos mondat srácok!
Alapvetően az ilyen "fix" (4+4, x+y...) súlyozású úszók nem a legideálisabbak úgy egyáltalán, egy cserélhető lamellás úszó sokkal rugalmasabban használható. De! Ha már mégis ilyen úszót vagyunk kénytelenek használni, akkor azt a rengeteg ólmot, amit a zsinórra kell tenni, érdemes úgy elosztani, hogy csak a legszükségesebb mennyiséget használja az ember főólmozásként (pl. egy sekély vízben 0.5-1 grammot), a maradékot lehetőleg egy-két nagyobb sörétből közvetlenül az úszó rögzítője alá érdemes helyezni. Ez egyszerre "alsó ütköző" is (fix úszónál ez nem annyira fontos), de ami sokkal lényegesebb, hogy ki lehet vele küszöbölni annak hátrányát, amit a sok, zsinórra helyezett súly jelentene! És ez nagyon fontos, a matchezés egyik legkényesebb eleme az ólmozás! Közel sem csak arról van itt szó, hogy ne gubancolódjon... Gyakorlatilag az alfája és az omegája a match (meg az összes úszós) pecának az ólmozás milyensége.
Mostanában Sziszinek vannak jó videói ilyen témában is, érdemes megnézni őket, első osztályú vidik!---
Steady gratula! Nem kicsit irigy vagyok.
Gyönyörű jószágok!
Szégyenszemre nem jártam még ott, pedig "földi" vagyok (Balassagyarmat), pontosabban pecázni még nem volt alkalmam, egyszer be kellene már pótolnom, annyi beszámolót hallottam már a keszeg állományról...
-
törölt tag
válasz
smokiii1
üzenetére
Botnak mi az ideális súly azt kell először belőni. Akkor el tudod kerülni, hogy nem megfelelő úszókat veszel. Pl 5-15 grammos emlékeim szerint az én matchem. A ráírt dobósúly. Lehet, hogy 5-12 nem vagyok biztos benne. De 5 grammosnál nagyobb összsúlyt nem jellemző, hogy használnék vele és 2-3 gramm összsúllyal már nagyon jól dolgozik. 8 gramm összsúly már a túlterhelés környéke .
Önmagában az, hogy 4+4 grammos az úszód nem baj. Ha passzol a bothoz. De fix cucc sekély víznél jó, és ott 4 gramm súly a zsinórra sokszor felesleges. 2+1 gramm 1+1 gramm ilyennekkel nyomom sekélyben vagy 1-2 grammos kristálywaglerrel vagy pávatollal aminek nincs is önsúlya . Persze semmi baj nem fog történni ha 4 grammot kell a zsinórra rakni azt is el tudod úgy osztani akár lebegjen le a csali. Azért használok én sekélyben minél kisebb súlyt mert sokkal könnyebb finoman beejteni a helyre pl 1 méteres vízben. Mint egy nagy összsúlyt ami könnyebben csobban egy nagyot ami nem ideális . Viszont ha pl feltámad a szél akkor a 1 grammos kristálywaggler lehet hátrafelé megy dobásnál.

-
vendingo
veterán
Üdv.
Rég jártam felétek.
Fórumpeca lesz? Csak azért kérdem, mert úgy kell intéznem a szabit. -
törölt tag
válasz
andrew911
üzenetére
Majd legközelebb. Ilyen hideg víznél nagy tavakon sokszor jól jön a távdobás. Most gyorsan fog melegedni a víz nagy éjszakai fagyoknak vége (remélem) hamar jó lesz a sekély. Bár ahol voltatok a sekély az 5 méter ahogy elnéztem.
Ott feljönnek vízközé vagy felszínközelbe gondolom. Nem egyszerű helynek néz ki. -
válasz
hermanyi
üzenetére
Csomó mentesen kötöm a horgokat. Lentre kerül a csalitüske, ugyan azt a zsinórt visszabújtatom. Horogra tekerem a zsinórt, egészen a hegyéig. Onnan 2-3 tekerés vissza, majd hátulról ismét befüzöm a zsinórt s a végén csinálok egy hurkot. 8-10-12-15 centis előkéket gyártok így. Hol szakad el? A horog felett közvetlenül.
-
hermanyi
addikt
válasz
WarninShotZ
üzenetére
Van prestonom is az egy ipari hulladék brutális áron . De ha horog szabaditó akkor stonfó .
-
Kendo cord használom,
csak azért írom még senki nem ajánlotta
tavalyelőtt kötöttem a horgot , de még bírja (tavaly és idén kiszedtem vele egy-egy 10+ is halat)
holnap peca
-
Steady74
Topikgazda
válasz
WarninShotZ
üzenetére
990 Ft 350m, raksz még mellé néhány terméket és ingyen szállítják. Walterban valamiért az nincs, pedig jó lenne, ha elérhető lenne ott is.
-
Steady74
Topikgazda
válasz
WarninShotZ
üzenetére
Pellet line-nal olcsóbban megúsztad volna a vásárlást, de az Optimum tényleg egy jó zsinór.
-
hermanyi
addikt
válasz
WarninShotZ
üzenetére
horog szabadítóval átbasztak
a zsinórok viszont a legjobbak között vannak .iceQ!
15. én 14valahányas Novatech-el 8kg potyot fogtam . Egy pillanatig sem éreztem ,hogy kellene vastagabb . Barátom mellettem rakoval kb 12kg 16 os előkével. Ha a 18 ast tépi az 5 ős hal ott valami nagy baj van valahol . -
Steady74
Topikgazda
Megejtettem az idei első pecát én is. Vadkan tó, keszegezés volt a cél. Tök egyedül voltam a tavon, a 10-es helyre ültem le 8:10kor. Etetőanyag Sziszi-fele fekete dévér+kukoricapogácsa sensas aromával és vízzel felöntve+angolmorzsa, csali csonti és pinki. 9:15-kor dobtam az elsőket, előtte 10 nagyobb kosárnyi alapot tettem be 40m-re. Nagyon jól reagáltak a halak, kb 1 óra hosszáig kapás-kapást ért, nem tudtam besüllyeszteni a zsinórt, már húzta a keszeg. Aztán csend, ekkor ráetettem aromázott kajával, megint visszatértek a halak. Egész nap ez ment, a megfogott halak átlagban 30cm-esek voltak, a dévérek már jó dorozsmásak. Fosták ki az etetőanyagot, látszott, hogy kellett nekik a kaja. Jó peca volt, jó volt egyedül lenni kicsit, de így, hogy az egész tó az "enyém volt", hát dupla öröm volt
3,6-as 45gr-os Italica bot, 0,08-as Guru fonott főzsinór, 0,28-as Amnesia dobóelőke, 0,125-ös Novatech, horog 16-os Guru Match special. Néhány fotó:
-
Zoli bácsi
őstag
Dobd ki azt a zsinórt, ha jól emlékezem múltkor is panaszkodtál. Lehet gyártási hibás.
Én Nevist használok legtöbbször [link] , de van Delphin, Energo.... [link]
Egyikkel sincs bajom, ha szakadok, azt legtöbbször saját hibámra vezetem vissza. A lustaságra. Látom hogy kissé megtekeredett, gyengült az előkezsinór, lusta vagyok cserélni, főleg bolozáskor rámondom hogy jó ez....Max tenyeres halaknak....Na akkor jön a ponty, csatt, káromkodás....
Hurokkötőt használok, a szép egyforma hurkok miatt. Nekem a jellegzetes szakadási hely a hurok csomója alatt 2-3cm-rel. A hurokkötés után érzek az ujjaimmal itt egy kis törést, itt szakad az esetek 90%-ában, mármint ha nem volt gyengült, károsodott rész.. Egy ideje vizezem a kötést, belemártom a hurokkötő fejét vízbe kötés előtt. Úgy tűnik érdemes. Mintha kevesebb lenne a szakadás.
Rod-Podhoz: Írj egy e-mailt a gyártónak, én a szerviznek írnék. [link]
Ha nem tudnak adni ilyen komplett szárat, akkor valami esztergályossal beszélnék. Szerintem valami fúrással-perselyezéssel meg lehet oldani.
Lehet még egyszerűbben.
-
Két dologgal kapcsolatban kérném a segítségeteket (ajánlást):
1. 18-as Döme zsinór előkének sz@r, sűrűn elszakad. Mindig ugyan ott, ezért ma kb: 6-7 hal ment el emiatt. 14-én Keve Horgászparkban pedig 2.... Szerintem a zsinór minősége elég tré. A fő zsinórral egyébként nincs gond, csak ezzel. Ki mit javasolna horog előkének?2. Rod podnak az egyik bot tartó állványlábában a menet oda lett. Ilyet honnan tudok venni?
Delphin Bronx 2Generatio
-
válasz
WarninShotZ
üzenetére
Hosszú oldalak 80 méter, két rövidnél pedig 60 méter a parttól.
Kaja: pellet, tornádó mix illetve water. Mindegy milyen watert tettem fel, mindet felvették. -
Majosligeti nap:
14 pontyLehetett volna több is, de legalább 6 ment el tőlem. Ebből 3 már előttem volt

A másik 3 kapás meg olyan volt hogy az orsó majdnem elégett akkora hal jött.

-
BogyóBP
addikt
Valaki esetleg Preston Inertia orsót hajt? láttam egy teszthorgászt/versenyhorgászt azt hiszem magát a method szerelmesének tartja sajnos a neve hirtelen nem ugrik be neki több ilyen is van. Láttam kiállitva és nagyon tetszik megtekerve olyan mint egy ryobi ha jól láttam egy orosz videón akkor felépitésben se sokban tér el ár érték arányban nagyon jónak tűnik kérdés hogy ennek kb milyen magas lehet a dobja? Mert erről infót nem nagyon találni.
-
galervin93
addikt
Füzespart, 2 táv (~18 és ~40, előbb a rövid, aztán a másik), hosszú előke (0.12/16), pinki, csonti, gili, mindegy... Két mozdítás, mindkettő beljebb, de egyik sem jutott el a kapásig. A legnagyobb izgalom egy szép csukesz volt, a part mellett járőrözött. De legalább meg lehetett fagyni. Nagyszerű.
-
smokiii1
aktív tag
válasz
hermanyi
üzenetére
Értem, akkor az úszó is az egyik hibafaktor.
Egyébként a bot csak 3 méteres. Tudom ez nagyon rövid match botnak és ez is befolyásolja a dobótávot, , de akartam egy lágyabb botot főleg kárász horgászatára, és mivel feeder botom volt ami ugyanezen a néven fut, raktáron meg debreceni boltokban nem nagy választék van, na meg kis tóra amúgy se kell messzire dobálni így ez maradt. Van 390es match botom is de az kicsit keményebb pontyos bot.AZéé: Az előző 14 grammos Walter úszó volt, amiből egy rézlamellát vettem ki. Szóval tuti teljesen más lett volna a súlyozás. Egyszer majd kipróbálom csúszóval rendesen kisulyozva.
Viszont egy valamire jó volt ez a peca annak ellenére, hogy 3 óra kapás mentes match botozás után váltottam inkább feederre, hogy ráereztem végre hogyan kell jól dobni és fékezni a zsinórt vízbe érkezés előtt. Így nem dobtam egyszer sem gubancot, ami a tavalyi próbálkozásaimhoz képest már előrelépés.
-
hermanyi
addikt
válasz
smokiii1
üzenetére
10m az elég karcsú , egy 390 es matchbottal azért illene 20-25m re simán eldobni (persze bot függő is de a 10m nagyon kevés). Én tegnap 8g os waglerrel úgy ,hogy a jelzöm egy 3 as forgó volt felette pedig nem volt 1g . kb 3 as eresztékkel simán ment a 30m . Pedig ez a 8g a botnak nagyon nem tetszik érezhetően kevés . 14g környékén érzi jól magát . De ezek a 4+4 es meg hasonló (szerintem förmedvények ) nem válók fix dobáláshoz.
-
Zoli bácsi
őstag
válasz
smokiii1
üzenetére
Szerintem persze hogy messzebb tudod dobni csúszóra szerelve, nagyobb a "zászló", jobban meg tudod küldeni.
Egyszerű fizika.
Persze, ha messze akarsz pecázni, nagyobb súly kell, nagyobb súlyú úszó.
Nagyjából én is ekkora úszókat szoktam használni, csúszóra szerelve se tudom messze dobni, talán 25-30 méter, maximum.
Nagyobb úszókat akarok beszerezni, a szél odébb viszi mindig az osztott súlyozású szereléket..Amúgy ez a táv elég nekem úsztatni.
-
smokiii1
aktív tag
Úszós kérdés: Vettem múltkor egy match úszót, ami a rajta feltüntetett adatok szerint 4+4grammos. Ezzel nem is lenne baj, viszont fix úszorogzítővel az istennek se tudtam 10 méternél messzebb dobni. Az ilyen inkább csúszó úszozasra lenne jó?
Persze kisulyozva se volt még rendesen, mert előtte másik úszó volt fent. Csak ki akartam próbálni úgy hogy ugyanoda dobok vele ahol előzőleg mert ott már ki volt mérve a mélység is. Utána inkább visszaraktam az előző úszót hogy ne pocsékoljam el a szép időt.
Szóval röviden; azért nem tudtam eldobni rendesen mert alkalmasabb lett volna csuszora vagy azért mert egyszerűen a zsinóron nem volt elég súly a dobáshoz? (Nem tudom pontosan mennyi lehetett a zsinóron, de nem hiszem hogy volt 4gramm.) -
andrew911
tag
Voltunk végül kedden a Lupán, spoiler: nem fogtunk a hínáron kívül semmit. A halőr tök rendes volt, béreltünk pontybölcsőt meg bojlis merítőt, aztán random leültünk az északi oldalra (a dobós a 3-15-ig, a behúzós a 16-tól fölfelé, de ezt nem igazán tartották). A déli ellenszélben 40(!)m-t tudtunk meghorgászni, ami kevés volt, a halőr szerint 80m a minimum egyelőre a hideg vízben. Pedig próbáltunk mindent, élő/lebegő/süllyedő csalit, rövid-/hosszúelőkén/methoddal. Volt ott a négy napra egy "profi" csapat bojligyártói támogatással, ők pont ugyanannyit fogtak, mint mi, szóval tényleg nehéz pálya.
-
Holnap kiülök a Majosligetire megint, ki kell használni a szabadságot

-
-
smokiii1
aktív tag
Akkor megnyugodtam, hogy nem csak én voltam béna. Mondjuk egy kisponty meg 3 termetesebb kárász jött így is.
Új hozzászólás Aktív témák
- HP EliteBook / ZBook topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Okos Otthon / Smart Home
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Iqos cigaretta
- Mini-ITX
- Robotporszívók
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Extraflame pellet kályha
- Dell Precision 7560 Workstation i7-11850H 32GB RAM 1TB SSD Nvidia RTX A3000 6GB 1 év garancia
- 157 - Lenovo LOQ (15ARP9) - AMD Ryzen 7 7435HS, RTX 4060 (ELKELT)
- Samsung Tablet S9 FE, 128GB, 5G, SM-X516BLGA
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3074
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Pedig ahogy írták itt elég sok hal van benne.
(Néha így érzem..) Energofish akció, csaliminta:
Gyönyörű jószágok!