Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Fotók, videók mobillal
- A kameraszenzor és az aksi is nőtt a Nubia Z70S Ultrában
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- A szögletes Huawei órák is lebuktak
-
Mobilarena
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Aktív témák
-
ludsimon
veterán
flooding miatt nem tudtam válaszolni.
Szóval az a helyzet, hogy szerintem nem éri meg ezt megvenni! Drága egy jó, magasnyomású mosó és nem hozza vissza az árát 10 év múlva csak, az meg nem éri meg.
Elviszed a Shell kúthoz, én múlt héten csapattam le a Neuzert kézimosóban (2 nap múlva ugyan olyan piszkos volt, mert használtam
) kb 5 perc volt 300Ft.
Elegendő volt teljesen tisztára lecsapatni a gépet szép tiszta lett mindenhol.
A lényeg arra kell baromira figyelni, hogy agynál, középcsapágynál, fogaskoszorúnál ne kapjon telibe vízszintesen semmit, mert akkor annyi a kenésnek!
Csak felülről szabad azokat mosni. -
törölt tag
Arra gondoltam, hogy fogok belső gumit és méretre vagdosom majd simán ráragasztom a fékpofa gumijára a belsőt. Az sokkal puhább. Valószínű gyorsan fog kopni, de szerintem rohadt jól rátapadna a felnire és megfogná. És van rossz belsőm, abból pedig nem kevés pofát lehet gyártani amíg elfogy. Szerintetek?
-
ludsimon
veterán
-
rii
nagyúr
bazd .. az milyen mán', hogy vettem egy old timer kerékpárt júniusban itt pösötn
meg vettem most még egy 26-os veteránt vateráról, úgy postázták fel, és egy az egybe ugyanaz az első lámpájuk .-O -
simon7012
aktív tag
válasz
---Lasali--- #41715 üzenetére
Bakkar te látnok vagy. Nagy szaki lehetsz....
-
simon7012
aktív tag
válasz
Teasüti #41714 üzenetére
Szia!
Ismerem a bringát én is alkudtam rá. 90000 ft-nál nem akart lejjebb menni.
Belsős forrásból tudom, hogy szét kapták a telóját mert panaszkodott a
csaj, hogy nem mozog. Nem volt semmi baja csak hát az 50 kilójától a
csajnak nem is fog mozogni....
Egyébként jó vételnek tűnik mert pár dolgot kicseréltetett jobbra mint az
eredeti; pl a pedált stb...
Nincs széthajtva mert csak divat bringás a csaj és csak a haveroknak
akart villogni vele csak a haverok áttértek a 29-er re ezért akarja
eladni mert már vett helyette egy 29-est...
Szerintem csak pár kilométer lehet benne.... -
hoffman_
nagyúr
-
rii
nagyúr
egy ilyennel
lehet kerékpárt tisztítani sártól?
társasház
udavron a tél miatt el van zárva a csap
kád nincs
folyósóra mégse mehetek ki pancsolni slaggal, nem tudom hova megy a víz a folyosónkról .... -
Teasüti
nagyúr
válasz
Hasaggymeg #41784 üzenetére
Most hétvégén vagy felmegyek érte, vagy majd csak másfél hónap múlva. Elutazik a srác.
Bár majd beszélek vele egyéb lehetőségekről is.De első körben akkor ez egy fasza vétel. Köszi!
A por nem gáz, a száraz por megóvja az alkatrészeket.Jelenleg úgy van, h arany lánc (ca. 68k-s tétel felbecsültetés után, amit 60-ért hajlandó beszámítani) +55k pénz.
Összkép már volt feljebb a bringás linkeknél, vagy 6x beraktam már. -
-
Doki-HUN1978
senior tag
válasz
---Lasali--- #41767 üzenetére
A 7-8-as, a 9-es ill. 10-es rendszerekhez különbözik az első váltó, igaz?!
Köszi.
-
rétisün
veterán
válasz
ludsimon #41774 üzenetére
amúgy is a szokásos havi sörözős kirándulás lesz a program, de persze az még nem maradt el soha néhány mínusz miatt
ma se marad el
viszont legalább nem lesz sár, mer' jó megfagy....
bringázást az útviszonyok se nagyon teszik lehetővé, de szerencsére melóba azért lehet bicajjal menni.
-
ludsimon
veterán
Jó hétvégét! Rétisün, ahogy látom rendesen fel kell ott öltözni... -10 C fok!
-
lefkosia
őstag
válasz
Xantomas #41772 üzenetére
Köszönöm, már néztem de 21' váz kellene. 192 cm 100Kg vagyok.
Cube Fritzz ez is eléggé olcsó. Véleményed? -
Xantomas
őstag
válasz
lefkosia #41752 üzenetére
Csak egy ötlet 29er-re 200E alatt:
Épített Mongoose Sabrosa + Manitou Tower villa.A bringa nekem gyanusan olcsó, pláne ahogy nézem, idei XT fékekkel, amik újonnan kerülnek majdnem ennyibe, de lehet hogy ennyire kell neki a pénz.
-
bubi92
őstag
találkozott már valaki ilyen órával?
-
válasz
Gergő_ #41765 üzenetére
Igen ez nagy dilemma volt nálam is, mikor télire megcsináltam az elhanyagolt mountimat. kb. 30-40-ezret költöttem rá.
Nagyon agyaltam én is rajta, hogy vegyek e egy másikat, de inkább maradtam a teljes hajtáscsere, fék csere, és új gumik mellett, mert nagyon a szívemhez nőtt ez a bringa is. Ugyanis az outi előtt ezzel járkáltam az országot. Szóval sok szép emlék fűz hozzá.Meg aztán szerencsére az autók mellett a bringát is simán meg tudom csinálni. nem egy nagy ördöngösség. A youtube-on mindenféle szerelésről és beállításról találni már videókat.
Azért egy kerék fűzésre még én sem vállalkoznék, pedig lassan felni csere is lesz.
Az országutival sokat lehet gyorsulni, de pl. a mountival meg tök jó bárhol mehet az ember.
A bringázásnál hatványozottan kell figyelni, mintha mindenki le akarna vadászni. Rengeteg a figyelmetlen ember, valamint a meggondolatlan és a legalja aki direkt tesz neked keresztbe. Az utóbbiakat elég nehezemre esik tolerálni. -
rii
nagyúr
válasz
Szakbarbár #41768 üzenetére
annyit tudok, hogy ők alapvetően egy bolt, nem egy kimondott web-shop, ahol nagy szám, ha személyesen át tudod venni ... hanem ők inkább egy bolt - webshop extension-nal
párszor voltam már bent ....
szóval szerintem semmiképp nem muszáj megrendelni semmit sem ... .-/ -
Szakbarbár
aktív tag
Üdv!
K2 bike shoppal kapcsolatban van valakinek tapasztalata? Néztem a webshopban pumpát és sisakot, elvileg mind a kettő van az üzletben. Ha holnap délelőtt beesek a boltba tudok vásárolni rendelés nélkül, vagy előtte meg kellene rendelni a neten?
-
---Lasali---
Közösségépítő
válasz
Teasüti #41764 üzenetére
Én ezeken a képeken nem látok hibát. Nem tűnik lehasznált bringának, sőt, jó tök jó állapotúnak néz ki, főleg az árához képest. Csapágyak belsejébe persze a képek alapján nem látott bele az ember.. így aztán rejthet hibákat, de nem hiszem hogy ha baja is van, akkor nagy lenne. Kerekeket sem látni ugye.. de ott sem lehet nagy zűr ha nem találsz benne laza küllőt, vagy 8 ast, egyéb sérülést.
A fogsorban a közepe fele van egy két erőteljesebben kopott darab, új lánccal egy két fokozatban lehet megszalajtana, de nem biztos, kicsit úgy kopott, hogy úgy néz ki mintha cseréltek volna rajta láncot még időben, aztán utána már nem. Nem tudom pontosan. A hajtómű középső tányérja is kopottnak látszik, de ennél a 760 asnál ez széria tulajdonság.. aluból van, nagyon kopós fajta, a 770 esnél már acélból voltak a fogak. -
Gergő_
őstag
Naponta 5-15km-t megyek. A fékpofákat 2-3 havonta kell cserélnem. Itt szinte minden másnap esik valamilyen csapadék. Hetente fújom le egy olajspray-vel a láncot. Szóval gyötörve van szerencsétlen.
A felni meg lett gyűrve egy picit, oldalról kapta be az autó. Így nem látszik rajta, . A szervizes srác azt mondta hogy nem szabad kikalapálni mert nem lesz jobb, meg eltörhet. Szerintem csak az agy miatt akarták megtartani vagy nem tudom. Elhoztam, gondoltam jó lenne gyakorolnom rajta a centírozást, még sosem csináltam és nagyon buta vagyok a biciklikhez sajnos.( fél éve biciklizem, 14 év szünettel).
Azon is gondolkodom hogy eladnám a bicajt így javítás előtt és valamivel többért vennék egy úja(bba)t. A 3 alkatrészre 20 ezer koronát(kb 35 ezer forint) mondtak, ennyiért vettem a bicajt és eddig 30ba fáj, de szerintem el lehetne adni többért is. Láttam egy használt, de a szerviz által teljesen felújított Spezit 70ért.
Elég pofás, tárcsafékekkel, és egy gyorsabb terepgumival(ez is számit, kb 15 ezer korona ide-oda)Szóval nem tudom.
Lehet hogy egy országútival jobban járnék, ami kicsit gyorsabb így talán elkerülhetnék egy hasonló balesetet. -
válasz
Gergő_ #41759 üzenetére
Ahogy a fogakat nézem, az a hajtómű is nagyon sanszos, hogy kész van. Főleg ha sokat mentél a nyúlott lánccal.
Ha ráér, majd Lasali ajánl Neked alkatrészeket. Persze gondolom nem konkrét dolgot az EBAY-ről.
Ha ebben a mocskos, saras időben is közlekedsz akkor 1000 km után már nézegesd a láncot, mert nekem egy 3000Ft-os lánc 1400-at tudott. Igaz én kiállva is sokat megyek. -
F_Gergely
őstag
Sziasztok, szeretnék véleményt kérni első teleszkóp ügyében.
Két villát néztem ki mindkettő Rock Shox, az egyik
Recon Silver TK Solo Air 120 mm
a másik
Recon 351 U-Turn 130 mm
Jelenleg még egy gyári RST telóm van, de szeretnék egy komolyabb villát, és ezt a kettőt néztem ki viszont nem tudok dönteni. Ahogy olvastam az egyik levegős, a másik rugós. Van valakinek tapasztalata, vagy bármi tanácsa a kettő közül melyik a jobb, vagy rosszabb? Amit szeretnék, az állítható keménység vaj puhától a nagyon keményig, V fék mentes - tehát csak tárcsafék konzol legyen rajta, és nagyjából ennyi. Leginkább aszfalton, könnyű terepen, havi szinten kb 800-1000 km-t megyek.
Köszi előre is
-
Gergő_
őstag
Megnézte a srác a nyúlásmérővel és mondta hogy kuka.
Pár kép a hajtóműrőlSzerintetek egy balesetes felnivel lehet valamit kezdeni. A szervizben azt mondták hogy dobjam ki mert nem lehet javítani. Most egy régi bicaj kerekét használom.
A hajtómű+racsnira tudnátok ajánlani alternatívákat ebayről? Egy-egy olcsóbbat és egy-egy valamivel jobbat ami talán strapabíróbb. Felnit is, 100kg vagyok...
-
lsebestyen
addikt
Köszi a választ
Nekem tavaly októberig csak egy montim volt, azzal verettem a susnyásba, meg persze voltak elvétve nagyobb túrák, de ott inkább az áttétel volt kevés, így 28-as átlag fölé hosszabb túrákon nem is tudtam menni, annyira nem is érdekelt hogyan van beállítva, viszont ahogy országútim lett, sokat bringáztam kilométerbe, és hát a hátam meg is sínylette, gondolom túl messze/magasan voltam a kormánytól.
Viszont attól tartok, hogy a 60-as váz nagy, hiába vagyok 190cm, az ülést maxosan előre toltam, és még mindig nincs egy vonalba a térdem a lábammal...Na de élesbe kiderül majd. Azért gondoltam, hogy kicsit előre döntöm, mert úgyis bedőlve tekerek, és a karommal úgyis támasztanék, de majd kipróbálom többféleképpen. -
válasz
lsebestyen #41755 üzenetére
Elvileg vízszintesnek kellene lennie.
Én viszont előre döntöm, mert rengeteget tekerek és nem szeretném, ha a prosztatám bánná. Viszont így fárasztóbb a tekerés mivel állandóan előre csúszok támasztani kell magamat a karokkal is.
Próbál ki Neked hogy a legmegfelelőbb! -
lefkosia
őstag
válasz
Bati0501 #41754 üzenetére
max 210 e ft szánok rá. Cube-ról olvastam jobb véleményeket. Az általad linkelt aprókon rengeteg választék van. Nem mindenféleképpen ragaszkodok az újhoz, de jobban örülnék. Több kerékpár boltot megjártam, de szinte mindegyik eladó mást mondott. Remélem itt találok igazi szakembert, aki segít elnavigálni a helyes választáshoz.
-
lsebestyen
addikt
Nektek országútin a nyereg full vízszintes, vagy kicsit orrával/farával megdől? Meg van a nyeregcső is /zoggie/ de kipróbálni még nem fogom egy ideig... szerencsésen benéztem az átmérő méretét, mert mire leértem az emeletről 27mm-re emlékeztem, de egy kis zsírozással így is belement, szóval nincs gond
-
Bati0501
őstag
-
Bati0501
őstag
válasz
lefkosia #41742 üzenetére
Az olcsóbban van Acera,Alivio,Deore.Szépen növekvő sorrendben.
Igaz,h csak a váltókar Acera,de akkor is egy 205e-es bringa...A drágábbikon már csak Deore meg SLX van,de drágább is 45e-el.És 10dekával könnyebb.
/azt annyira nem értem,h miért van kétszer hátsó váltó írva/
-
cobranco
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Bár elég lassan,de azért közeledik a szezon eleje/mármint nekem,mert van akinek nincs is vége télen/,szóval kedvcsinálónak egy tavaly előtti/dobozban felejtett/ túra a 2011-es szezon végéről:
Egy kis hazai, a változatosság kedvéért,a novemberi Bükkből:
[ Őszi terepszemle a Bükkben 2011.11.11.(Hungary) HD 1080p.]
Az öszi szinek miatt FullHD 1080p-ben készült,de a pára és a terepviszonyok sajnos felülirták a tökéletes képi élményt,ugyhogy a 720p-s opció jobbnak tünik.
Üdv Cobranco
[www.cobranco.atw.hu] -
válasz
Gergő_ #41745 üzenetére
Az a hátsó sor tényleg kuka. Főleg hogy ugrál is rajta a lánc.
Nekem egy sor kibír 3-4 láncot is. 2 láncot szoktam cserélgetni 1000-1500km-ként és 12ezret simán elmegy a kettővel. De tavaly pl. 14000-et mentem egy láncal és a hozzá tartozó sorral. De ott azok után persze már a sort is cseréltem.
A lényeg hogy nézegetni kell a nyúlásmérővel és ha belemegy az 1mm-es akkor azonnal csere, mert úgy még nem rántja magával a sort. -
GhostLead
tag
válasz
Gergő_ #41745 üzenetére
Láncot ill. racsnit együtt kell cserélni általában!!
Hajtóműről nem tudok nyilatkozni mert nem linkeltél képet róla! Esetleg lehet lánctányérokat külön beszerezni, de elég borsos az árúk! Érdemes akkor már új hajtóműben gondolkodni kivéve ha Deore,SLX, XT, XTR vagy vmilyen integráltról beszélünk! -
D.Orion
veterán
Paramount Pictures has confirmed it is planning a biopic about disgraced cyclist Lance Armstrong.
The Hollywood studio, along with J.J. Abrams' production company, Bad Robot, have secured the rights to an upcoming book about the athlete.
Juliet Macur's Cycle of Lies: The Fall of Lance Armstrong is due out in June.
The cyclist has now publicly admitted taking performance enhancing drugs during his career.
-
Doki-HUN1978
senior tag
válasz
Hasaggymeg #41740 üzenetére
Mindenki megdobál mindenkit egy kis sárral, aztán megy minden tovább, ahogyan eddig is...
-
lefkosia
őstag
válasz
---Lasali--- #41737 üzenetére
Köszönöm az infót.
Konkrétan a Cube két 29'MTB néztem ki. -
capulet75
addikt
Végül 70-ben állapdtunk meg a kék Giant-re, de abban már benne van 6-8 vadi új belső, egy 48-as első tárcsa, egy új hátsó koszorú és lánc ( ami most rajta van, az sem használhatatlan,távolról sem) és egy 4ledes első lámpa (9k-ért láttam neten), ja meg első-hátsó sárvédő a dzsúszos időre. Ja és egy pumpa.
-
Hasaggymeg
veterán
Lavina lesz ebből?
-
rii
nagyúr
válasz
" .... Trek persze jó márka, de a tipikus esete annak, mikor egy prémium márka a neve miatt túlárazza dolgokat, és az alsóbb kategóriába már nagyon butított termékeket ad el, .... "
és voltaképp ez minden márkára-termékre igaz, hogyha valamely kategóriában jó híre van, akkor hajlamos a - számára - alsóbb árszegmensben gyatrább termékekkel előállni, amit azok vesznek meg, akik úgy állnak hozzá: "Húú .. a (konkrét gyártó-márka) az jóóóó, nem?"
haver is mindig ilyen kérdésekkel nyaggat, és hiába mondom neki, hogy keressen konkrét tipus, ami tetszik neki, és akkor annak már utána lehet járni.
(#41731) pengemetal: köszönöm!.. megnézem eszt'is
-
D.Orion
veterán
válasz
Milyen "jó", hogy én azt se tudom, hogy mi a hiba a képen.
Azon kívűl, hogy "enyhén" furcsák/szarok a lyukak és a süllyesztések.
-
---Lasali---
Közösségépítő
válasz
lefkosia #41736 üzenetére
Szia!
Talán a Trek kicsit drágább. Egyébként hiszed vagy sem, kb semmi különbség nincs köztük, főleg az a különbség melyikre milyen márkanevet festettek rá. Ha mutatsz egy kimondott szerelékkel bringákat, azok közül már könnyebben lehet választani, hogy melyik alkatrész éri meg.
Trek persze jó márka, de a tipikus esete annak, mikor egy prémium márka a neve miatt túlárazza dolgokat, és az alsóbb kategóriába már nagyon butított termékeket ad el, aminek gyakorlatilag köze nincs a felsőbb kategóriás modellek minőségéhez. Tehát itt is ha "olcsót" veszel, lehet érdemesebb egy "olcsóbb" márka modelljeit választani, akiknél a csúcskategória nem 2-3 milliónál ér véget, hanem mondjuk 1-nél.
Sajnos ajánlani nem fogok, nekem nincs időm ezért végignézni 10 katalógust, meg megnézni mit lehet beszerezni, valamint minden rohadt drága jelenleg az országban.. úgyhogy szívből ilyen 200 ezres 29 eseket nem tudok ajánlani. Nem tudom mennyit szánsz rá.Egy olcsó trekben ilyen felniket találtam:
[link]
[link]
[link]
Bontrager! oh je. Ez inkább bonTróger. Jah mellesleg a kerék rossz küllő mérettel volt fűzve gyárilag.. -
lefkosia
őstag
Sziasztok!
MTB-ot (29') szeretnék vásárolni. Mondhatni kezdő vagyok ezen a téren, ezért fordulok szakemberekhez. A két kiszemelt márka a Trek, és a Cube. Véleményetek szerint melyiket érdemes megvenni
-
hoffman_
nagyúr
válasz
Teasüti #41732 üzenetére
Oh, én nem vagyok válogatós, sőt nekem valami tudatalatti bajom is van, mert a rózsaszín cuccok sokszor bejönnek, ez a fekete-rózsaszín kombó például brutáljó. A vázgeo nem tetszik, de amúgy király!
mod:
Ráadásul Epicon, integrált Deore, tök jó áron van a gép, megy is a parkolóba
-
Teasüti
nagyúr
-
@chain
csendes tag
válasz
salieri. #41721 üzenetére
Köszi, ezek elég nagy akciók
Igazából se fehéret, se pirosat nem szeretnék (valami sötét kellene, korábban volt piros és fehér vázam, és annyira nem tetszenek ezek a színek), de arról meggyőztél, hogy ne vegyem meg az általam linkelt bringát, mert sokkal jobbat is kifoghatok.
(#41722) anaqer:
Bevallom őszintén, hogy nem is néztem mást, csak MTB-t. Korábban singlespeedes dirt/street bringáim voltak, de eladtam, amikor felköltöztem pár éve BP-re, szóval azóta nincs semmilyen. Cross bringákat nem próbáltam soha, nem is láttam sokat az utcán. A vékony teleszkóp, az állítható stucni és a vékony gumi elsőre nagyon furának tűnik, de megnézem majd élőben (esetleg ki is próbálok egy ilyet valahol). -
tal-garius
aktív tag
válasz
---Lasali--- #41719 üzenetére
Köszi a választ. Amúgy láncsprayel fújtam be kívülről és gondolom jutott a tengelyhez is. Tavasszal akarnám szervízbe vinni teljes átvizsgálásra, otthon nem mernék nekiállni egy esetleges csapágyozásnak. Csak fura hogy elment a hangja.
-
rii
nagyúr
tudtok mondani olyan km órát, ami
5 számjegyű ODO
ócsó lenne
jó lenne wireless -
SOAD19
addikt
válasz
anaqer #41722 üzenetére
Én is ezt akartam volna tanácsolni, mai fejjel én is inkább crosst vettem volna.
Ebbe kicsit bele is szerettem, kár, hogy most nincs rá keretem: [link]
Mondjuk nem tudjuk milyen arányban használná a kolléga a bicajt terepen, de feltehetően inkább városban használná, akkor meg tényleg cross lenne a jobb választás.
-
Doki-HUN1978
senior tag
Ifjú szülőknek:
-
---Lasali---
Közösségépítő
válasz
tal-garius #41718 üzenetére
Léteznek silent clutch shimano agyak, amikben a szabadonfutó mechanika kb hangtalan. De egyébként a többi fajtának kellene kattognia. Valamelyiknek nagyon halk, így menet közben nem érzed, csak ha álló helyzetben tekergeted. Ez főként a kenőanyagtól függ ami benne van. Ha sűrű nagy viszkozitású akkor kevésbé hallod a kalapácsok odaverődését, ha folyékony, olajszerű, akkor meg jobban csattog. De lehet olajsár miatt is, ha nem volt sosem karbantartva, esetleg egyéb hiba miatt, rugó törés, gyengülés, vagy teljesen szét van kopva..
Ilyenkor télen a hidegben megmerevednek kicsit a kenőanyagok, tehát sűrűbbek lesznek, ezáltal előfordulhat hogy ami szabadonfutó mechanika nyáron kattogott, most nincs hangja.
Ez akkor veszélyes ha emiatt a kalapácsok nem tudnak teljesen beakadni. És nem teljesen beakadt állapotban ráterhelsz, elkezdesz hajtani.. ilyenkor túlterhelés éri a szerkezetet, szalajthat, jobban kopik, szét törhet.
Mondom agyfüggő.. de ha tényleg nincs hangja az olyan agynak aminek kéne, akkor szét kell szedni, ki kell mosni, és megfelelő kenéssel összerakni... és ezek is meghálálják a törődést.. mert általában kívülről bekerül a kosz ami tönkre teszi, valamint ezek kiforgatják magukból a kenőanyag nagyrészét, így ha egy gyengébb rendszert sosem tartasz karban, annak elég hamar vége tud lenni, folyamatos karbantartással meg a legtöbb szabadonfutó túl éli a bringát is. -
tal-garius
aktív tag
Hello. Az baj ha a bringának nincs kattogó hangja gurulás közben? Mikor hátrafelé tekerem a pedált akkor sincs semmi csak hangtalan. Azért kérdem mert a legtöbbnek van.
-
@chain
csendes tag
120k körül van ennél jobb MTB? Városban és erdei utakon is használnám, egy megbízható bringa kellene.
-
superecneB
őstag
Valaki tudna ajánlani a Cube AMS 100-hoz hasonló geometriájú vázat más gyártóktól?
-
-
---Lasali---
Közösségépítő
válasz
Teasüti #41710 üzenetére
Már mondtam hogy van de ezt olyan hosszú lenne felsorolni mint az álat... és kb fele téged nem érdekelne meg nem hozna lázba, mint különbség.
Gyakorlatilag néha évenként is van egy két erősebb különbség egy-egy azonos kategóriájú alkatrészben is..
Villákban is van nagyon sok féle, még a 250 ezres kategóriában is vannak durva elvbeli különbségek a felépítést tekintően. Pl Nyílt olajos, zsírkenésű, patronos csillapítás. Van-e negatív rugó vagy nincs, ha van akkor acél rugó vagy levegő ráfújási lehetőség van stb.
Feltűnő színes szép vázakkal az a baj hogy azért mindenki plusz pénzt kér, tehát drágább, úgy hogy funkcióját tekintve semmivel nem jobbak általában. A legtöbb váz egy kaptafára készül, és pár kivétellel mint taiwanban készül.
Első linked szerintem nem az amit akartál mutatni.Következő linket is elszúrtad, mert az meg ugyan az mint a második.
Ez a mistral lehet hogy nem egy szépség, de igaz amit ír, 400 körül volt ezeknek az ára 2006 ban. Ha jó állapotúak a cuccok rajta, minden hiba nélkül működik, nincs szétkopva, akkor 120 ért kapsz egy full xt -s bringát... -
Teasüti
nagyúr
válasz
---Lasali--- #41708 üzenetére
Shimano minőségi szintek között vannak funkcionális különbségek? Vagy csak a súly számít?
Tehát teszem azt egy XT váltórendszer kontra Alivio között milyen felhasználásbeli különbség adódik?Meg miket érdemes megcélozni egy használt bringán?
Csak a felszerelés számít? A villák kb egy kaptafák 100k körül, ahogy elnézem. Ebben egyáltalán nem találtam kiemelkedőt. Viszont a vázban és a külcsínben elég nagy különbségek vannak.
Vhogy vonzódom a feltűnő színkombinációhoz.
Pl e kettő közül ránézésre a Mistral egyáltalán nem érint, elég réginek is tűnik, de full xt.
A Kross meg állat jól néz ki, de Altussal van tele, viszont újszerű.
[link]
[link]El lehet ezt dönteni próba nélkül?
-
Teasüti
nagyúr
Magellan és Gepida vázak jónak számítanak?
Elég jó felszereléseket találni ilyeneken. -
---Lasali---
Közösségépítő
válasz
belaazallat #41705 üzenetére
Az ambrozió felnis az elég jónak tűnik, a T224 es mavic -ot passzolom, sose láttam azt a felnit. Ezek a felnik egyébként mind 3 kamrásak. Ambrosio Keba
Felépítésük kb ugyan az. Ennél a két keréknél ugyan az a DT küllő is van, mind a kettő 3 keresztre van fűzve szóval ebben sincs különbség, szóval ezek jó kis kerekek.
A harmadik az hanyagolós. Pont ezt a csepel felnit nem biztos hogy ismerem, nem látom és nincs feltüntetve róla semmi pontosabb dolog, de általában a csepel felnik repednek mint az álat, egy hulladék. Az új deore agy is kerülendő, sokkal egyszerűbb kivitel mint a régebbi. Nincs rajta kívülről a gumi tömítés már, csak egy lemez ami nem ér semmit. Szóval a régi parallax tömítést elfelejtették, nem sokat ér így.. -
belaazallat
addikt
válasz
---Lasali--- #41704 üzenetére
-
---Lasali---
Közösségépítő
válasz
belaazallat #41700 üzenetére
Felni: Nem emlékszem pontosan, de azt hiszem ez az a felni ami annak ellenére hogy mavic a legszarabb felnik közé tartozott ebben az árszegmensben amivel eddig találkoztam.. egy egyszerűbb gagyi alexnek több tartása volt volt, és pontosabb megmunkálása, tükörsimára ki lehetett centrírozni, a mavic meg hát őő.. De mondom ez nem biztos hogy ugyan az, mert már annyiféle számozásuk van hogy meg lehet tőle hülyülni. (a hirdetésben is elírta a címnél..) A stevens nek egy felső kategóriás trekkingjében volt.
Agy: Ha karban volt tartva, és jól be volt állítva a csapágyhézag, valamint nem áztatták be, és nem történt vele egyéb baleset, akkor jó cucc, folyamatos jó beállítással karban tartással ha nem gyárihibás a szabadonfutó és nem törnek szét a kalapácsok, akkor kimegy a világból kónuszcsere nélkül is láttam már 40 ezret futott darabot. Ellenkező esetben, ami az esetek 70% ában tutira fent áll, kónuszcsere, golyó csere.
Küllőket nem látom milyenek, egyik képen látszik picit a fejük, talán DT, meg ránézésre is rozsdamentes, szóval azzal nem lesz baj.
A fogaskoszorú használhatónak tűnik.
CST gumik azok az áruk ellenére jó minőségűek.
Mást így látatlanban nem tudok mondani. -
ludsimon
veterán
-
ludsimon
veterán
semmi
-
Gergő_
őstag
Ma sikerült összehoznom az első balesetemet. Nem volt nagyon komoly, és szerencsére még mindig meg van a fejem, két kezem és lábam egyben, de szerintem a nő elképesztően megijedt. Sajnálom szegényt.
Aktív témák
Hirdetés
● Olvasnivaló az
1. hozzászólásban.
● 2013.04.01-től fokozottan ellenőrzik a rendőrök a kerékpárosokat!
● Bringás jókívánságok:
- Ésszel!
- Széles utat, gumifákat!
- Örökös hátszelet!
Itt a jó idő (és a magas UV sugárzás), úgyhogy hosszú túrák előtt kenjétek be magatokat naptejjel!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Windows 10
- Autós topik
- Google Pixel topik
- BMW topik
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
- AKCIÓ! Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
- LG 24GQ50F-B - 24" VA / 1920x1080 FHD / 165Hz 1ms / AMD FreeSync Premium / Adaptive Sync / HDR 10
- Samsung Galaxy Watch 5 40mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest