Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Redmi Note 14 Pro+ 5G - a tizenhármas átka
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Bemutatta az Apple az iPhone 16e-t
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
cidalain
veterán
Pontosan az istvánkákról beszéltem. mert a webes fejlesztés pont az az ágazat ami tele van istvánkákkal.
És itt pont arról volt szó, hogy valaki mennyi idő alatt képes megtanulni ezt. Nyilván úgy kell nézni hogy mi akar lenni: istvánka a szomszédból, vagy normális programozó.Aki ebből akar megélni, annak csak egy lehetősége van a kettő közül, és annak az utóbbira kell törekedni.
Azért egy Netbeans konfig nem 15 perc. Aki évek óta használja, annak lehet.
2× álltam neki, de egyik esetben sem tudtam úgy belőni hogy kézre is álljon, és ne legyen nyűgösebb használnom, mint ahogy simán NP++-szal dolgozom. Sokat jelent nyilván, hogy meg kéne tanulnom minden csínját is a NB-nek hozzá. Erre értem hogy nem volt erre még időm, és energiám.Lehet hogy rigolyás vagyok, meg begyöpösödött, de én a saját véleményemet írtam le, nem egy általános etalont.
[ Szerkesztve ]
-
sz.j
nagyúr
Most nem találtam azt az oldalt ami alapján az előző hozzászólásomban azt írtam amit, de itt egy másik oldal ahol szintén nem javasolják kezdőknek ....
Na, hogy most mi az igazság ezzel a megállapítással azt ne rajtam kérd számon, én csak "idézni" próbáltam ...
@ The DJ
Köszi az infót[ Szerkesztve ]
-
sz.j
nagyúr
... Lehet, hogy érdemes lenne kiprobálnod egy tartalom kezelőt, egy igényesebb ingyenes témával, szerintem tökéletes megoldás lenne a siteodra."
Bocsi, de ezt nem értem ....
Egy tartalomkezelővel (pl. WordPress, Drupal, stb), hogy tudom egyszerűen megoldani a Reszponzív Webdesing-et?
Vagy másra gondoltál? -
-
Arlekim
aktív tag
Linkcsere-marketing megbízás, csak nincsenek technikai infók, és hát ugye szerkeszteni kellene hozzá az oldalt.
Pontosabban előre informálódok, mert a joomlához értek, de ez nem tűnik annak, a tanácsok fényében én is tudok tanácsot adni a tulajnak, hogy milyen módosításokat végeztessen el a készítőkkel, az általam való tartalomszerkesztés lehetősége érdekében[ Szerkesztve ]
-
Sk8erPeter
nagyúr
Ez nem feltétlenül igaz, csak akkor, ha a webszerver fel van készítve a többi lehetséges index-fájlra, például Apache esetén:
DirectoryIndex index.html index.htm index.php index.shtml index.shtm
...
<defaultDocument>
<files>
<clear />
<add value="index.php" />
<add value="Default.htm" />
<add value="Default.asp" />
<add value="index.htm" />
<add value="Default.aspx" />
</files>
</defaultDocument>
...Szerk.: persze az alapbeállítás az esetek nagy többségében az, hogy ezek a fájlok az alapértelmezettek, csak azért mondtam, hogy egzakt legyen a dolog.
[ Szerkesztve ]
-
-Gyusz-
csendes tag
Sajnos nem
Mindenképpen magát az xls-t szeretném valahogy megjeleníteni, mivel az xls napi szinten lesz felülírva,frissítve (természetesen ugyanazzal a névvel és elérési úttal). így nem kellene minden egyes frissítés után html formátumot készíteni róla. Azért köszönöm az ötletet.
-
Sk8erPeter
nagyúr
Ezt elég jól összefoglaltad, alapvetően egyetértek.(#4164) sgery :
Szívesen.Tudtommal szabályokba ütközik levágni a Facebook minimális helyet foglaló szövegét, ha már az ő szolgáltatásukat használod, erről szó volt a korábban már belinkelt hsz.-ben is, meg a másikban konkrét linkekkel van alátámasztva ez az érv.
Az érvelésed a célcsoportokkal kapcsolatban iszonyatosan rossz és hibás. Nem is értem, hogy nem érzed. Nem teljesen mindegy, hogy a honlapod látogatója milliomos államtitkár, vagy egy átlagkeresetű, rendes ember? Szerinted vagyonhoz van kötve, kit mennyire foglalkoztat egy honlap igényessége, dizájnja, ki mennyire veszi észre az apróbb, zavaróbb dolgokat? Az érvelésed alapján ezek szerint a milliomos államtitkár miatt nem érdemes kattogni a dizájnon, mert őt nem érdekli?
A honlapod tehát mindenkinek szól, akinek kell valami kertészettel kapcsolatos dolog, és képes megfizetni.
Ugyanott tartunk, ahonnan indultunk, a "komoly vállalkozó vagyok ám"-szöveged nem változtatott a következő tényen: egy honlapot igényesen kell elkészíteni, mert az alapján ítélnek meg minket vagy a cégünket - minél meggyőzőbb egy honlap, annál több esélyünk van a sikerre. -
sgery
őstag
Igazából azért kérdeztem ezt a menü dolgot, mert Te vagy az első, aki észrevette, hogy ez hiba. Szerencsére nem kevés látogatóm van (és ebből szerencsére sokan Megrendelők lettek) ezért nem érzem kifizetődőnek azt a fél / egy napnyi időt, amíg ezt elvégezném.
Javítom, hogy SEO miatt persze javítanám.
Ha a weblapnál is arra a profizusra törekednék mint a kertészeti munkámban, akkor egész nap itt ülnék a gép előtt és sose látnék zöldetCégvezetőként gondolva az a fél nap pl. sokkal nagyobb befeketetés pl. a kertépítő weblapom elkészítésére vagy linkreferencia bővítésre, mert az megtérül. Ne vegye senki sértésnek, de egy programozó Megrendelőm sem volt még - tudtommal - ezért nem vagytok célközönség
Persze ki tudja, lehet az oldal miatt, de szerintem még mindig sokkal jobb oldalt koztam össze mint az átlag magyar kertészeti oldalak (borzasztó mik vannak...)
Mint írtam, szívesen fogadok minden kritikát és igyekszem javítani is. Felraktam pl. a chrome-ot és ezentúl erre is optimalizálok.
Ma pl. kijavítottam minden apró helyesírási hibát, amit észre sem vesz az ember úgy átsiklik fölötte, de mégiscsak sokat számít.
És mindjárt javítom a bekezdőset is, mert chrome alól látszik a kép (a többi böngészőben nem látszik)Ha már itt vagyok kérdeznék még olyat, hogy szerintetek az öntözős oldalamat hogyan tudom első 3-ba hozni googlnél öntözőrendszer / öntöző szavakra? Csak a linkreferencia hiányzik már neki?
[ Szerkesztve ]
-
roberto211
őstag
Hát őő nem hiszem tehát így gondolom pl ha valamit egy táblázatba akarok írni,hogy.(lehet nem értjük egymást.
)
<html>
<head>
<title>
abcd
</title>
</head>
<body>Tehát úgy hogy ide a szöveget írok ,stb,stb..
És ha akarok egy info-t közzétenni mit tudom én egy tábláztba h pl xy-12
akkor így<table>
<tr>
<td>
xy
</td>
<td>
1-2
</td>
</tr>
</table>tehát erre gondolok...
És a táblázat után folytatódna a szöveg,kép,stb,stb...Így érthető?
-
roberto211
őstag
Nem írom le nyílvánosan h hol de ha érdekel valakit akkor leírom pü-ben szerintem közismert .
"Az OKJ-ra meg ugyanaz igaz mint az egyetemekre. A legtöbb szar és haszontalan dolgot tanít, de legalább könnyen lesz diplomád, amelyik jó és olyat tanít amivel el tudsz helyezkedni- magyarul van értelme- az meg drága vagy nehéz vagy mindkettő együtt ."
Mondjuk ez igaz mert hallottam olyan okj-s suliról ami ingyenes, tényleg megvan minden cuccuk, modern cuccokkal felszerelkezve de vélemények alapján nem valami jókat írtak róla. Ellentétben pl Petrik meg neumann-al arról már elég jókat írnak.. Tehát mielőtt beiratkozik valaki suliba nagyon utána kell nézni én bele estem ebbe a hibába 2x is. :S De m ez van. Már csak 1évem van érettségiig, aztán megyek valami más jó suliba de most nagyon utána fogok nézni...
"táblázatból akarod felépíteni a honlapodat" Ezt h érted?
[ Szerkesztve ]
-
SecMan
csendes tag
Azt nem mondtad, hogy csak ennyit akarsz és hogy "ugyanolyat akarsz mint a chrome"
Viszont sajnos "csak" a színt így nem fogod változtatni.chrome-ban így ugyanolyan marad csak a szín változik:
.outline:focus, .outline:active {
outline-width: 5px;
outline-style: auto;
outline-color: red;
}de ez FF-ben meg nem jó...
-
SecMan
csendes tag
Mert a nem pontos meghatározást a Chrome éppen így kezeli le, a FF mint láthattad nem kezeli sehogy.
Attól az még nem lesz helyes, hogy a Chrome-ban éppen úgy más, mint normálisan megadva.Ha kipróbálod ezt
outline-width: 1px;
outline-style: solid;
outline-color: #000;
}akkor ugyanazt kapod, mint a tömör verzióval.
AHHA!
Chromeban van default az input focus vagy active-on egy outline-offset: -2px
Ez lesz a belül/kívül megoldás kulcsa...Szerk:
outline: 1px solid #000;
outline-offset: 0px;
}[ Szerkesztve ]
-
sz.j
nagyúr
Elnézést, de az előbb pontatlan, ezáltal félreérthető voltam ....
Senki sem vitatja, nyilván én sem, hogy amit írtál az valóban tökéletesen működik notepad-ban, kompozer-ben, ill. dw-ben, ha azt a forrásba illesztik be, de mivel egy WYSIWYG webszerkesztőről van szó (és itt követtem el előbb a hibát, hogy ezt nem hangsúlyoztam!) engem a WYSIWYG szerkesztő-felületről történő megvalósítás menete érdekelt, és ennek ismeretben belátható, hogy a segítőkész válaszod nem segített a problémám megoldásában.
@Sk8erPeter
Sajnos valóban nagyon "pixeles" a kép, igyekezem pótolni, de jelenleg csak ilyen jpg képek vannak.[ Szerkesztve ]
-
sz.j
nagyúr
"...Azért ha valaki segíteni probál nyugodtan reagálhatsz rá "
Köszönöm a segítőkészségedet, de mivel én a Kompozer-el való megoldás után érdeklődtem ("...nem jövök rá arra, hogy a Kompozer-ben lévő css-el hogyan lehet függőleges menüsort csinálni...") de mivel nem arra kaptam választ, ezért nem válaszoltam, mert el szerettem volna kerülni egy újabb felesleges "vitát" (mint pl. DW-nél).
Ettől függetlenül nagyon hasznosnak tartom amit írtál, és lehet, hogy valamikor hasznát is veszem, de most más fajta megoldás érdekelt
(Tudom, tudom ..., a Kompozer-el kapcsolatos kérdéseket a saját topikjában illik feltenni, de mivel ott hetek óta nem reagált senki a kérdésemre, részben ezért is bátorkodtam ezt itt megtenni)
@ Sk8erPeter
Tudod én mindenfajta kritikát, észrevételt, javaslatot szívesen olvasok és egyáltalán nem vagyok "érzékeny" rájuk, csak az nem mindegy, hogy ezt hogy "tálalják".....
Mert szerintem sincs semmi "kivetnivaló" a feltett kérdésedben ( "Akkor miért ragadtál le a táblázatos felépítésnél?" ), legfeljebb a mellékelt smajliban, bár emiatt egyáltalán nem sértődtem meg, mindössze csak ennek "szellemében" válaszoltam, amit Te, a jelekből ítélve, félreértelmeztél.
Úgy hogy továbbra is szívesen fogadom és természetesen köszönöm mindenki segítségét, javaslatát, kritikáját. Ha pl. van ötleted egy jó logóra vagy bármi másra, természetesen azt fontolóra veszem.
-
Sk8erPeter
nagyúr
Ez alapján próbáld meg, menj a standalone demo-ra, és tanulmányozd a kódját.
-
Sk8erPeter
nagyúr
Úgy van, ahogy DeltaPower leírta. Amúgy a kódban a kommentek között látható, melyik mire való:
.wordwrap {
white-space: pre-wrap; /* CSS3 */
white-space: -moz-pre-wrap; /* Firefox */
white-space: -pre-wrap; /* Opera <7 */
white-space: -o-pre-wrap; /* Opera 7 */
word-wrap: break-word; /* IE */
}Itt van egy még jobb összefoglaló táblázat:
Browser compatibility
Browser
Lowest version Support of
Internet Explorer
5.5 normal | nowrap
5.5 [*]
6.0 normal | pre | nowrap
8.0 normal | pre | nowrap | pre-wrap | pre-line
Firefox (Gecko)
1.0 (1.0) normal | pre | nowrap | -moz-pre-wrap
3.0 (1.9) normal | pre | nowrap | pre-wrap | -moz-pre-wrap
3.5 (1.9.1) normal | pre | nowrap | pre-wrap | pre-line
Opera
4.0 normal | pre | nowrap
8.0 normal | pre | nowrap | pre-wrap
9.5 normal | pre | nowrap | pre-wrap | pre-line
Safari (WebKit)
1.0 (85) normal | pre | nowrap
3.0 (522) normal | pre | nowrap | pre-wrap | pre-line
[*] Internet Explorer 5.5+ supports word-wrap : break-word;[ Szerkesztve ]
-
Sk8erPeter
nagyúr
Felraktam neked ide egy demót:
Cross-browser word wrapForrás a CSS-kódhoz: [link].
Kipróbáltam, IE8-ban, Opera 12.00 x86-ban, Chrome 20.0.1132.57 m-ben, Firefox 13.0.1-ben is jól működik. Korábbiakkal nem teszteltem.A kód megtekintéséhez kattints a jobb fölső sarokban lévő "Edit in jsbin.com" linkre.
[ Szerkesztve ]
-
Kommy
veterán
Ha megnézed az oldalt, akkor látató, hoyg 5 darab program van alul, és azt szeretném, hogy amelyek már nem érhetőek el az AppStore-ban azokat valamilyen módon jelezzem például áthúzással, tehát szelektíven.
Konkrétan azz első sorban a elsőt (iPHUpper) és utolsót (iPC) akarom áthúzni például a jobb felső sarokból a bal alsóban.
-
Sk8erPeter
nagyúr
"Uncaught TypeError: Object [object Object] has no method 'colorbox'"
Ez egyértelműen arra utal, hogy nem include-oltad a ColorBox fájlját, az kimaradt.
Az alapján, amiket írtál, lehet, hogy neked a ColorBoxra nem is lenne szükséged, de annak a kódját (pl. $("a.group1").colorbox({.......}); és hasonlók) feleslegesen betetted a saját JavaScript-fájlodba.
Ha csak a Tooltip kell, akkor csak az arra vonatkozó részeket másold be!Készítettem neked egy másik színes-szagos, egyszerű példát a jQuery Tools Tooltip használatáról, ahol csak ezt a plugint használom, nem kombinálom (ez már jQuery 1.7.2 + Tools 1.2.7 változatokkal készült):
-
j0k3r!
senior tag
na, kell hozza meg 2 js file, azert nem talalta a colorbox fuggvenyt.
szoval:
ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.7.2/jquery.min.js
http://cdn.jquerytools.org/1.2.6/all/jquery.tools.min.js
http://www.jacklmoore.com/colorbox/colorbox/jquery.colorbox.js
javascriptjquery.jsnyilvan mashonnan is be lehet huzni a js fileokat, azt mar rad bizom.
-
Sk8erPeter
nagyúr
Szerintem nem feltétlenül jó keverni a szezont a fazonnal, tehát globálisan alkalmazni a <h?> elemekre, hogy legyenek aláhúzva, vagy sem.
Szebb szétválasztani úgy, hogy inkább használsz egy class-t rá, aminek a neve legyen mondjuk "underlined" (csak példa):CSS:
.underlined {
text-decoration: underline;
}HTML:
<h3 class="underlined">ASDADS</h3>
VAGY:
<h3><span class="underlined">ASDADS</span></h3>[ Módosította: #65675776 ]
-
Sk8erPeter
nagyúr
Miért nyújtana védelmet? Nyugodtan meg lehet írni olyan scriptet, ami automatizáltan kattint egy adott DOM-elemre, nyit meg aloldalakat, stb.
Egyébként például ezzel is lazán lehet implementálni ilyet:
jQuery UI Dialog - Modal Form -
cidalain
veterán
ezen nem szoktam görcsölni nagyon. ha sima oldalt használok, akkor az a:active nem jó mert hiába kattolsz rá ha újratölt a linknek megfelelő másik lap, akkor azon már nem lesz aktív.
van két stílusom
a.menu { alap menüpont stílusa }
a.menu_selected { kiválaszott menü stílusa }és akkor vizsgálom az oldalt a menüben phpval, hogy:
ha az oldal "http://totalcar.hu/tesztek/" akkor a "tesztek" menü menu_selected stílusú legyen egyébként meg csak menu stílusú.
ugyanígy a többi menüpontnál is, aztán akkor mindig jó lesz, és midig az lesz a kiemelt amelyik tényleg az aktív lap.
ehhez a vizsgálathoz meg az almenü megjelenítését is hozzá tudod csapni.
igazából semmi extra, 0 sor js kell hozzá. ezért gyors, hasznos. (bár ha nincs php-d akkor kell egy kis javascript, de nem lesz hosszú) -
Sk8erPeter
nagyúr
Elég durván gyorsan meg lehet írni ilyesmit jQuery-vel, most ezt 5 perc alatt tákoltam össze:
http://jsfiddle.net/Sk8erPeter/SZDG6/Mondjuk oké, elég jól ismerem a jQuery-t, de a lényeg, ha valaki kicsit ráérez, akkor jó gyorsan meg lehet vele oldani ilyen feladatokat, ezé' jó.
Persze most ezt csak úgy bemutattam, de alapvetően oldalbetöltéskor úgy szokták megoldani, hogy hozzágenerálnak az aktív menüelemhez egy osztályt, pont ilyenről dumáltunk a jQuery topicban: [link]. Ott is van egy demó ilyenre, hátha jól jön. -
Sk8erPeter
nagyúr
"itt sincs semmi java"
Java tényleg nincs.Legfeljebb JavaScript.
Félre ne értsd, nem kötekedésből mondom, de amikor nem volt még közöm a programozási nyelvekhez, addig nekem sem volt egyértelmű, hogy miben térnek el a különböző nyelvek, de ez a kettő nagyon eltér, szóval nem szabad keverni. Ha jót akarsz.(#3969) Soak:
AJAX-szal csinálják. Többek közt úgy lehet ilyesmit megnézni, hogy nyitsz egy fejlesztőpanelt (F12 vagy Ctrl+Shift+I), rámész a Network fülre, és azonbelül az XHR-re korlátozod a megjelenítést. Érdemes lehet kipróbálni, hogy lásd, mi zajlik a háttérben. -
Soak
veterán
Sziasztok,
Megigérem ez az utolsó blog bejegyzés
Végülis itt egy tutorial hogyan kell csinálni nagyából amit szerettem volna.
Viszont felhívnám a figyelmet, hogy több helyen hibás;
<a href='page1.php?id=1'> Link Area 1 on Page 1</a><br>
<a href='page1.php?id=2'> Link Area 2 on Page 1</a><br>
<a rhef='page1.php?id=3'> Link Area 3 on Page 1</a><br>Az utolsó sorban egy typo rhef
<?php
switch ($_GET['id'])
{
case 1:
echo "This Is Area 1!";
break;
case 2:
echo "This Is Area 2!";
break;
case 3:
echo "This Is Area 3!";
break;
default:
echo "Please Click On A Link!"
break;
}
?>Az utolsó echo nincs lezárva ( ; ) .
Még egy megjegyzés, ha valaki ezt használja és simán csak az oldalra mutat a link (pl about.php) akkor hibát fog dobni mert nem talál id-t.
[ Szerkesztve ]
-
Sk8erPeter
nagyúr
Ja tényleg, létezik másik, a későbbit kellett volna belinkelnem:
http://jsfiddle.net/Sk8erPeter/NmH9X/2/ -
Sk8erPeter
nagyúr
Ilyen? >> jQuery Tools - Tooltip
vagyEgyébként a fentiről felraktam korábban egy demót ide:
http://jsfiddle.net/Sk8erPeter/aHcLx/Itt egy másik:
http://jsfiddle.net/Sk8erPeter/NmH9X/ -
Sk8erPeter
nagyúr
Ez nem csak a kezdőknek "jár".
Hidd el, aki már benne van egy ideje, és keresgél valami speciális feladathoz plugint, az is csomót szarakodik meg szopik a különböző gagyibb vagy épp jobb pluginekkel, próbálgatás nélkül nem derül ki, melyik válik be. Szóval ne reménykedj, hogy később, ha jobban belejössz, könnyű dolgod lesz.Bár később gyorsabban el tudod dönteni ránézésre, hogy melyiknek átlátható a kódja, és melyik van összehányva.
A PHP-s kérdésekre egyébként szintén van topic: [link]
Azt nem úszod meg, hogy minden menüpontnál végignézd, hogy az adott linkhez tartozó menüpont linkje egyezik-e az épp aktív, megnyitott oldallal, tehát aszerint kell belegenerálni a "selected" class-t (vagy épp nem). -
Sk8erPeter
nagyúr
Ja, de ha megnézed, ott ilyen a menüstruktúra:
<ul id="navi_main">
<li class="first selected">
<a href="http://totalcar.hu/tesztek/">Tesztek</a>
</li>
<li>
<a href="http://totalcar.hu/adatok/">Autók</a>
</li>
<li>
<a href="http://totalcar.hu/magazin/">Magazin</a>
</li>
...............
<li class="last">
<a href="http://nepitelet.hu/autok/">Népítélet</a>
</li>
</ul>Kihagytam párat, a lényeg a teszteknél lévő "selected" class.
Arra pedig van egy ilyen CSS-szabály:#header #navi ul li.selected a{color:white}
A :hover-re pedig:
#header #navi ul li a:hover{color:white;text-decoration:none}
Ettől lesz tehát mindkettő fehér.
A "selected" class-t pedig szerveroldali nyelv használatával generálják bele (pl. PHP, ASP.NET).
Persze meg lehet ezt oldani kicsit kényszeres megoldással JavaScript segítségével is (oldal-betöltődéskor biggyeszted rá a "selected" class-t az adott menüpontra).==
Az a Spry menü meg tényleg okádék szar, szerintem adj egy esélyt a Superfish-nek, na azt könnyű bekonfigolni. Meg abban tudunk is segíteni, a másikban nem.[ Szerkesztve ]
-
Sk8erPeter
nagyúr
Na, most rászántam magam, és végül csak felraktam...
http://jsfiddle.net/7Efyg/1/
Itt a működő változat.
Mit is szeretnél?Másik: biztos vagy benne, hogy ezt a Spry Menut szeretnéd használni?
Elképesztő terjengős a kódja, szerintem gány az egész.Itt egy jó alternatíva, normálisan megírt kóddal, amit nagyon egyszerű beüzemelni:
SuperfishRáadásul ez néhány JS-fájl behúzásával optimalizált érintőképernyős telefonokra.
-
Sk8erPeter
nagyúr
"a piacon az iOS a jellemző mobil os"
Nem feledkeztél meg egy kissé az Androidról?
Nem mindenkinek van ám pl. ájfónja (nem mindenkinek van annyi léje/nem mindenki olyan sznob, hogy csak Apple-termék legyen neki jó).
A linkes dologra: légyszi rakj már fel egy példakódot IDE jsbinre vagy jsFiddle-re (ne zipben töltsd fel valahova), nekem most nincs időm erre. Viszont neked már van egy adott CSS-fájlod, meg pár menüpontod, azt felrakhatnád (mondjuk átírva), azzal nem sértesz semmilyen üzleti titkot.
Ha már fent van a kód, úgy meg könnyű belejavítani, úgy ezerszer könnyebben és gyorsabban tudnék segíteni. Kösz.
[ Szerkesztve ]
-
Sk8erPeter
nagyúr
Csak előtte mondd el, mi az a :current, mert én ilyen CSS-ben érvényes pseudo-class-ről még nem hallottam.
Ilyenek vannak: [link].
Most nem vágom, mi a konkrét gond, jelenleg más a színe annak a menüpontnak, ami épp aktív, és annak, ami fölé viszed az egeret, vagy mire gondolsz?(#3940) : nem teszteltem még iOS-en, erről nem tudok semmit, hogy ott melyik jó.
Ha mobil az elsődleges platform, hátha ennek hasznát veszed: http://phonegap.com/.===
(#3941) n00n : nincs mit!
-
Sk8erPeter
nagyúr
Csak egy a hatmillió rendelkezésre álló ingyenes közül:
jQuery Tools - Scrollablevagy:
AnyThingSlider, [link], [link], [link] -
Sk8erPeter
nagyúr
Szívesen!
Amúgy félreértések elkerülése végett:
"Lényeg a :focus pseudo-class meg az outline eltüntetése none-ra állítással."
helyesebben:
"Lényeg: az adott <a> elemen a :focus pseudo-class használatával az outline eltüntetése none-ra állítással."
Nehogy valaki úgy értelmezze, hogy a :focus pseudo-class-t kell eltüntetni, mert azt nem lehet.[ Szerkesztve ]
-
Sk8erPeter
nagyúr
Ez a Webkit-alapú böngészők (pl. Chrome, Safari, Konqueror) saját fókusza az aktív elemeknél, pl. amire épp kattintottál (vagy épp amire ugrottál Tab segítségével) - ilyen lehet egy <a> hivatkozás is, egy <input> elem, stb...
Megoldás:
CSS-fájlba:
a.MenuItem:focus{
outline:none;
}Lényeg a :focus pseudo-class meg az outline eltüntetése none-ra állítással.
[ Szerkesztve ]
-
Sk8erPeter
nagyúr
Fogalmam nincs, mi a t×köm az a spry menu bar, de most szerinted egy képből ki fogjuk találni, mi a HTML-kód meg a CSS?
Egyébként most itt nem a Chrome-nak a saját fókusza miatti kis buzi kijelölésről van szó?
De azért még mindig nem ártana látnunk, hogy mit tudunk kezdeni a helyzettel.
Felrakhatnád jsbin.com-ra a kódot, aztán elküldhetnéd a linket.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen RAM-ot vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen mosógépet vegyek?
- Milyen routert?
- SCUF Valor Pro kontroller teszt
- Komoly technikai frissítést kap a Grand Theft Auto V
- Ingyenes lesz a Delta Force egyjátékos kampánya
- Akciókamerák
- Házimozi belépő szinten
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- További aktív témák...
- ASUS TUF 17 QHD 240hz RTX4070
- BESZÁMÍTÁS! ASUS VP278H 27 FHD 60Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! AOC 24G2SPAE 24 FHD 165Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Samsung S7 S27A700NWP 27 UHD 60Hz 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS VP28UQG 27 UHD 60Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel