- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Google Pixel topik
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Mobil flották
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Amazfit T-Rex 3 - prehisztorikus idő
- One mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
galaxytab
csendes tag
Szia!
Értem...
Tudsz az alábbira valami ingyenes/olcsó/megfizethető lehetőséget + tárhelyet. Mondjuk kipróbálom a freet, aztán meglátjuk.
Szóval, egy minimál honlap (pár főmenü + almenük (2-3 mélységig), ezekbe hivatkozások/doksik feltöltése (doc, xls, pdf, jpg), és a honlap mobileszközről is elérhető legyen, ha megadom, megosztom a linket. Valami "sablon" is megfelelne, ha át lehetne írni a menük szövegét, cserélni a háttérképeket, csak feltölthetők legyenek a főmenük és almenük (max pár megás fájlokkal). Az sem probléma, ha nyilvános lenne, mint pl. a Prezi free típusa.
Privátban is jó.
Kösz! -
cidalain
veterán
Köszi!
Ezek funkciója már túl sok. Az ügyfelet nem akarom fárasztani a jogosultságokkal meg miegymás.CKFinder-t néztem tegnap, de az pénzes.
Viszont van egy KCFinder nevű alternatívája ami ingyenes, opensource.
Csak annyit tud amit feltétlenül szükséges. Mappaváltás, létrehozás, fájlfeltöltés, fájlkiválasztás.
Könnyű az integráció (CKEditor, FCKEditor, TinyMCE) -
Sk8erPeter
nagyúr
"Nincs olyan HTML dokumentum, ami tartalmaz PHP-t, mert akkor az már nem HTML dokumentum"
Milyen definíció szerint nem tartalmazhat egy HTML-dokumentum szerveroldali kódot?"Azaz ha egy .html kiterjesztésű fájlba te beleírsz egy PHP kódrészletet, akkor az bizony nem fog lefutni, hanem szépen megjelenik a kimenetben."
Ez így nem igaz, attól függ, hogy van konfigurálva a szerver. Ha kiegészíted azzal, hogy ÁLTALÁBAN az alapértelmezett szerverbeállítások szerint a *.html-kiterjesztésű fájlokban a szerveroldali kód nem fog lefutni, akkor úgy már igaz.=====================
(#4815) robot21 :
melyik az a "remekmű"? -
Sk8erPeter
nagyúr
Jaja
Én a WordPress-ről nem sok mindent tudok, csak azt, hogy azzal is kényelmesen lehet összekattintgatni honlapokat, csak valamilyen oknál fogva a blogolásra az jóval népszerűbb lett, mint a Drupal. Aztán lehetséges, hogy azért, mert a Drupal korábbi verzióinak nem volt hasonlóan kézenfekvő a felülete, a mostani elég beszédes, bár így is van jópár dolog, amit még mindig lehetne egyszerűsíteni, ezt valszeg a 8-asban oldják meg.
A Drupal a többnyelvűsítésben nagyon erős (Hojtsy Gábor szerint ebben a tekintetben a legerősebb a CMS-ek között, bár vádolható némi elfogultsággalde tapasztalata azért van a témában bőven), meg a jogosultságok kezelésében is, a modulfejlesztésnél az oldal felépítésében szinte mindenbe be lehet kapcsolódni, módosítani a magatartást, megjelenést, plusz a Drupal már nem csak CMS-ként, hanem frameworkként is használható.
Gondoltam leírom az egyik "oldal" erősségeit.
Fejlesztés tekintetében kíváncsi lennék több véleményre is a WordPress kapcsán, mert a pluginfejlesztésről nem hallottam jókat, de lehet, hogy csak elvakult véleményeket olvastam eddig.A CMS-ek hátránya mindenesetre mindig az lesz, hogy feleslegesen erőforrás-igényes, ez az ára annak, hogy ennyire sokrétű és könnyen módosítható grafikus felületen is.
-
zka67
őstag
Köszönöm szépen, úgy néz ki, hogy ez kellett.
@Sk8erPeter: Nem, miért? Arról van szó, hogy ha frissítést adok ki egy programomhoz, az nem látszik azoknak a böngészőjében, akik már megnyitották az oldalt, csak ha megnyomják a frissítés gombot. Ne megabájtos oldalakra gondolj, 3-4 kbájt egy-egy oldal.
-
scream
veterán
Köszönöm, én is épp azért kérdeztem, mert nem szeretem, ha nagy a rendetlenség, bárhol is.
Aztán most még egy olyan kérdésem volna, hogy ugye alapból az oldal, ha felmennek rá (még nincsen meg maga a domain se) akkor az index.html-t hozza be, ez akkor is így megy, ha nem cask az index.html van a gyökérben, hanem a többi is? (A honlaphoz tartozó többi oldal) Illetve, baj, ha csak sima htm az index kiterjesztése?
-
cidalain
veterán
lehet hogy egyszerűbb lenne újraírni.
én azt látom hogy a menü is összevissza viselkedik, ha túl keskeny a böngésző akkor átugrik dropdown menüre. hol kétsoros lesz, de ha tovább szűkül akkor újra egysoros lesz, majd a dropdown.nem egyszerű ezt így megoldani.
a css végén vannak különböző layoutok a különböző képernyőméretre
talán lehetne definiálni kisebbet. bár ez is egy eléggé béne megoldás... -
The DJ
addikt
Továbbra is kétségbeesetten várok egy megmentőre, aki kisegít abban, hogy mit és hogyan változtassak ezen a !#&@% sablonon, hogy egy fix layout váljon belőle. Már szinte mindent kipróbáltam amit tudtam, de jobb nem lett, csak rosszabb. Ráadásul nem tudok addig haladni semerre amíg ezt ki nem javítom és fogalmam sincs már merre kutakodjak. Teljesen elvesztem a CSS rengetegben.
-
Sk8erPeter
nagyúr
Megnéztem Firefoxban (nagy nehezen rávettem magam, hogy egyáltalán megnyissam azt a szart
), de azt a hatalmas hűdenagy összezuhanást nem tapasztaltam (legalábbis a leírásod alapján a változásnak elég drámainak kellett volna lennie
):
előtte
utána
Annyi, hogy az oldal valahogy arányosan szélesebb lesz kicsinyítéskor, emiatt a fejlécben lévő kép szélei kicsit beljebb lesznek a kelleténél, meg a jobb szélső oldalsáv pont a szélesedés miatt kijjebb kerül, eltolódva a nyelvi zászlóktól, plusz keletkezik egy nagyobb rés a bal oldali tartalmi rész, és a jobb oldali oldalsáv között. Vagy csak erre az egy változásra gondoltál? Én ennek tudom be a többi elem változását is, hogy az oldal szélei máshova kerülnek. -
Újoncka
aktív tag
Akkor vélhetően szerver felőli lesz a hiba!
777-et alapból nem használok! Az oldalt itthoni appserveren tesztelgetem!
Most váltottam szolgáltatót nem rég és azóta van ez a probléma! Az eredeti fileokkal nincs gond mióta megcsináltam kivannak írva cd-re.Akkor felveszem a kapcsolatot a kiszolgálóval!
Köszönöm arra nem gondoltam hogy náluk is lehet bibi eszembe se jutott
És már tényleg mindent próbáltam
THX -
cucka
addikt
Igazából pdf-eket sem tudsz sehogy beágyazni a weboldalba. Az kizárólag a kliens böngészőjének beállításaitól függ, hogy a weboldalon található pdf a böngészőbe beágyazva jelenik-e meg vagy letöltésre kínálja fel, amúgy egy egyszerű, pdf file-ra mutató link-el van megoldva, nincs semmiféle trükk.
Lehetséges megoldások:
- valamilyen 3rd party doc -> html konvertáló program. Ennek hátránya, hogy nem vagyok benne teljesen biztos, hogy mindig jó eredményt fogsz kapni.
- Word-ben le tudod menteni html-ben is a dokumentumot. Ezt kizárólag új ablakban fogod megnyitni, mivel a word által mentett html css stílusai bekavarnak a weboldalad jelenleg használt stílusainak.
- Átalakítasz mindent pdf-be, doc-ban amúgy sem illik semmit közzétenni a neten. -
orbano
félisten
-
vancha2
aktív tag
Nálam a Hujikolp által belinkelt script nem működik. Ami neked kell az a <marquee> tag: [link] Ha jól tudom minden böngésző kezeli, viszont nem szabvány. Tehát választani kell: valid oldal, vagy gördülő szöveg.
Ja igen, amit még észrevettem, hogy új szám volt a rádióban, de nem frissült a kiírás. Ezt vagy úgy kellene megoldanod, hogy egy kis iframe-be rakod be a szám címét, amit mondjuk percenként frissítesz, vagy Ajaxxal frissíted csak azt a részt. De ez csak észrevétel
-
Hujikolp
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OLED TV topic
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- Elektromos autók - motorok
- Milyen TV-t vegyek?
- The First Berserker: Khazan
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vicces képek
- Elemlámpa, zseblámpa
- 24 Hours of Le Mans
- Megmondták, hogy miért nem kapkodunk új okostelefon után
- További aktív témák...
- LG Ultragear 27GN60R (fekete szín)
- Azta! Dell Latitude 7440 -65% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 14" i7-1370P 16/512 FHD+ IRIS Xe
- Lenovo Thinkpad X280, 12,5" FHD IPS Touch , I5-8350U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11 ( olvasd végig )
- Lenovo Thinkpad T480, 14" FHD , I5-8350U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11
- Eladó Garanciális Thrustmaster T248 kormány és pedál + TH8S váltó + kamion váltógomb
- Bomba ár! Dell Latitude E6440 - i5-4GEN I 8GB I 320GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 7400 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 SUPER 6GB Rampage Everest 500W
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 1xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G RJ, HBA330, áfás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 7700XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest