Új hozzászólás Aktív témák
-
Sk8erPeter
nagyúr
"Ahogy néztem, és írtátok, HTML-ből és CSS-ből is nagyon szép és igényes oldalakat össze lehet hozni, szóval nekem ez bőven elég lesz."
Igen, úgy kb. 2 hónapig."És ehhez még programozni sem kell nagyon tudni."
Hát valóban nem, de programozói tudás nélkül nem lehet ebből megélni.Azzal egyébként nem értek egyet, hogy kezdőként valaki álljon neki CMS-t buzerálni, azok elég komplex jószágok. Többet lehet úgy csak simán tákolgatni, mint érdemben fejleszteni a témában a tudást. Szerintem CMS szerkesztgetéséhez kell egy megalapozott tudás, mert eleve meg kell érteni magának a CMS-nek legalább felületesen a működését. Különben az ember csak gányol.
Az viszont mondjuk segíthet, ha valami WYSIWYG-alapú szerkesztőt használsz még amellett, hogy kézzel beírogatod a kódokat (igen, akár Dreamweaver is jó lehet kezdetben, bár én nem használom, de nincs vele különösebb gond, mert valid kódot gyárt, már amennyit én próbáltam), és osztott nézetben figyeled, hogy mi történik a kódban mondjuk, ha beraksz egy formelemet (pl. egy szövegmezőt) vagy bármit.
Egyébként az is áll, amit már írtak, hogy Notepad++-szal is érdemes lehet nekiállni, végül is syntax highlight van benne, látod egyből, ha elcsesztél valamit. (Ha gyorsmódosításra van szükség, akkor később is hasznát veszed, amikor már tudsz is valamit.(Mondjuk vannak még kis erőforrás-igényű progik ilyesmire, aztán komolyabb projektekhez majd tényleg jöhet NetBeans és társai.))
És NE a w3schools.com-ot nézegesd gyakorlásként, mert sok blőd baromságot tartalmaz. Erről már korábban linkeltem indoklást. Na jó, még egyszer:
http://w3fools.com/
Igaz, annak, aki már tudja, mit csinál, gyors áttekintésként jó lehet, de én is innen indítottam, és utólag csodálkoztam csak rá, mennyi fos kódot tartalmaz, és mennyire rossz dolgokat nevel az emberbe. -
DNReNTi
őstag
Ezért de sokan le fognak most köpni: Én a mai napig a Dreamweaver coder felületét szeretem a legjobban, bár vannak olyan funkciók amiket hiányolok.
A notepad++ nekem nagyon fapad. Érdemes viszont lecsekkolni a Netbeans-t, bár az meg inkább nagy projektekhez jó. Szerintem ez kb olyan kérdés mint hogy milyen csokit szeretek. Én a kekszes barackosat, te meg a mogyoróst.
Próbálgasd ki aztán amelyikre rááll a kezed és szemed azt használd.
-
Jim-Y
veterán
Én már sokat nem tudok hozzátenni a témához, de ha tudsz angolul, akkor érdemes angol tutorialokat nézni, egész egyszerűen azért, mert több forrás található angol nyelven, mint magyar nyelven. A nagy számok törvénye alapján a több forrásban több minőségi cikket tudsz találni
Plusz az angolt úgysem fogod tudni megúszni.Ha elakadsz valamivel, és rá akarnál keresni a neten, akkor sokkal nagyobb eséllyel fogod megtalálni rá a megoldást ha tudsz angolul.
Szerintem a JavaScriptet sem fogod megúszni, az is mindenképp kelleni fog, szerencsére nem túl nehéz, és olvasmányos a kódja, legalábbis alapszinten, így ami az elején kelleni fog belőle, azt meg fogod tudni tanulni
-
DNReNTi
őstag
Ma már szerencsére némileg könnyebb dolga van aki el akarja kezdeni a webfejlesztést. Millió tutorial, blog, oldal foglalkozik egészen az alapoktól ezzel. Az én kedvencem a mai napig a w3schools.com. Halál egyszerű érthető példák vannak. Alapozni nincs jobb. Viszont angol. Ha elakadsz valamivel a stackoverflow.com-on már tuti van rá megoldás. Persze ez is angol. Magyarul esetleg a prog.hu amit érdemes lecsekkolni. Mást sajnos nem tudok ajánlani ékes anyanyelvünkön.
De ahogy a többiek is írták, hónapok de inkább évek kellenek ahhoz, hogy valakinek egy magabiztos alapja legyen. Én vagy 10 éve foglalkozok ezzel, és nap mint nap rájövök mennyire noob vagyok.
Kitartás
-
cidalain
veterán
Ha abszolút 0-ról kezdesz, akkor nehéz dolgod van.
A HTML és CSS alapokat 2 hónap alatt meg lehet tanulni, de ez még csak az elmélet része.
Ahhoz hogy jól is tudjad ezeket használni, fel tudj építeni egy jó oldalszerkezetet, ahhoz rengeteg gyakorlásra van szükség. Nem lehet könyvből megtanulni. Iszonyú sok tapasztalat is kell hozzá.Képszerkesztőzni viszonylag gyorsan meg lehet tanulni egy alap szinten, átméretezni, áttűnéseket csinálni, az nem gond. Bár ha szépen, és profin akarod, akkor ugyanaz él mint az előbb. Sok tapasztalat kell.
JavaScript, PHP már kicsit keményebb dió szerintem. Ha van programozási alapismeret, és megy mi az hogy változó, ciklus, függvény, akkor gyorsabban rá lehet állni. Nem kell feltétlenül objektum orientált programozással kezdeni...
Mysql adatbázis: Ha már megy a PHP, ezzel nem lesz gond. Egyszerű adatbázisokat gyorsan meg lehet tanulni könnyen, és jól használni.
Mindenre igaz, hogy tájékozódni kell szakmai fórumokon mire mi a helyes megoldás, és azt kell gyakorolni, ezzel egy csomó szopást el lehet kerülni.
Mindezek után azt kell írnom, hogy nem 1 hónapos meló 0-ról összehozni egy olyan weboldalt amit írtál.
1 év legalább, míg elsajátítod a legfontosabb dolgokat, és utána már csak évek kérdése, hogy meg is tanuld jól használni a tudást.Neten vannak tutorialok, abból viszonylag ész nélkül össze lehet rakni bármit, de attól nem biztos hogy az még jó oldal lesz
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Xbox tulajok OFF topicja
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen egeret válasszak?
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 3:i5 1250P(12mag),16GB,512GB,14"matt TOUCH,vil.HU bill,Lenovo gari 2026.6.25
- Amazfit Gtr 3 Pro okosóra dobozával újszerű állapotban
- i3-8100 + ASUS H310M alaplap + 8GB RAM egyben (félkonfig)
- Asztali PC , R5 5500 , RX 6700 XT , 32GB RAM , 512GB NVME , 1TB HDD
- Sony PlayStation 5 Fat 825 GB eredeti doboz, gyári kontroller
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol extra kontrollerrel dokkolóval
- DELL Thunderbolt Dock - WD19TB modul 02HV8N (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest