- iPhone topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Apple Watch
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy S20 és S20+ duplateszt
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Új hozzászólás Aktív témák
-
kvio1
tag
válasz
CoolMan #2219 üzenetére
Szia! a memóriát azt leteszteltem volt 3 pass de semmi hiba nem volt. a windows tűzfalát használom. Ahogy írtam most volt az első kék halálom ami játék közben volt, de ez csak lehet h véletlen nem tudom. Nem hiszem h túl melegedne a cpu meg a vga eddig nem volt vele gond.
-
-
VMatteo
őstag
válasz
CoolMan #2203 üzenetére
igen, ez a két hetes. Amikor megkaptam, rossz memória volt benne, nehezen kapcsolt be. Ki lett cserélve benne a memória, a szerviz szerint megszűnt a kékhalál. Mindig csak bekapcsolásnál jelentkezik, utána akár napokig megy hiba nékül. Az avg már nincs fent, avast van helyette, amd videó drivert is frissítettem.
-
Livius
őstag
válasz
CoolMan #2190 üzenetére
Most a RAM-okat átraktam a slot2 és slot4 be, így még nem voltak DualChannelbe rakva. Most az lett ebből hogy 3 sípolást ad a gép indulásnál és nem bootol, könyve szerint ez a sípolás akkor van ha nincs RAM a gépben, szóval remek a helyzet. Tegnap egy ilyen után még áramtalanítottam és utána bootolt, de ma már sehogy se akar bootolni.
-
Cube576
tag
válasz
CoolMan #2188 üzenetére
Szia!
Köszönöm szépen a válaszodat. 3Dmark többször is lement gond nélkül, és a furmark is, VGA max. 73 fok volt, de most jön a többi amit írtál. SSD-ről megy a rendszer és a legtöbb progi is, remélem azzal nincs baj, én VGA-ra gyanakszom vagy CPU-ra...
Tegnap feltettem a legfrissebb Biost / F14/, mindent alapra állítottam, és utána ugyan úgy csinálja..
Megírom majd mi lett a többi teszt vége -
Livius
őstag
válasz
CoolMan #2187 üzenetére
Az alaplap, CPU, és az SSD, RAM ez a négy dolog ami együtt volt eddig mindig, és a kékhalál mindig jött véletlenszerűen. A RAM-ok tesztelve voltak, és nem volt hiba velük memtest86-al. Játékok alatt viszont 20-30 perc után mindig. AIDA64 el volt már teszt de lehet nem az összes dologra. Most a RAM-okat átraktam slot2 slot4 be, indulásnál 3 sipolással azt érezte hogy nincs RAM, aztán áramtalanítás után indult el csak a boot jól.
-
Livius
őstag
válasz
CoolMan #2134 üzenetére
Felraktam egy új windows 7-et, teljesen tisztán leformázva telepítettem. A lehető legfrissebb drivereket raktam fel egyből, win7 frissítések is fenn vannak valamint jogtiszta windows 7 ultimate-em van. HD sentinellel ellenőriztem a HHD/SSD-ket, az SSD-re és a 320GB-os HDD-mre azt írja hogy jók. Van viszont egy 8 éves 80GB-os Maxtorom, nah arra írja hogy már oda kell figyelni mert csak 700 napot jósol neki. Ezek után az új rendszert úgy raktam fel hogy az öreg HDD-t lehúztam a tápról, és az alaplapról hátha ő okozza a gondot. A próbléma az új a win7 rendszerrel, és az öreg HDD kivételével se lett megoldva. Memória tesztet futtatam a memtest86-al, kétszer is lefutott egymás után hiba nélkül. Volt már a gépbe másik VGA is egy teljesen másik ATI Radeon, azzal is elő jött a hiba. Új táp is van a gépben, hátha az megoldaná, de azzal se volt változás. Szóval ami még nem volt kiszedve a gépből és máshol kipróbálva vagy helyettesítve az a CPU, SSD, 320GB-os HDD, valamint van még 3 USB-s eszközöm bedugva az egér, billentyűzet és egy USB-s headset. Minden más Hardwaret vagy nélkülöztem és úgy is volt kékhalál vagy helyettesítettem és úgy is volt kékhalál. A BlueScreenView az új rendszerből nem tudott még eddig kékhalálról adni infót. A WhoCrashed -el tudtam egy kékhalál logot kiszedni eddig.
On Mon 2012.09.03. 11:27:38 GMT your computer crashed
crash dump file: C:\Windows\memory.dmp
This was probably caused by the following module: ntkrnlmp.exe (nt!KeBugCheckEx+0x0)
Bugcheck code: 0xF4 (0x3, 0xFFFFFA8008BF4250, 0xFFFFFA8008BF4530, 0xFFFFF80002BDF510)
Error: CRITICAL_OBJECT_TERMINATION
Bug check description: This indicates that a process or thread crucial to system operation has unexpectedly exited or been terminated.
This appears to be a typical software driver bug and is not likely to be caused by a hardware problem.
The crash took place in the Windows kernel. Possibly this problem is caused by another driver which cannot be identified at this time.Ami még érdekes hogy mikor random kapok egy kékhalált, akkor van hogy a windows betöltésénél is történik valami gond és újraindul, vagy esetleg megint kékhalált ad, sőt olyan is volt hogy kékhalál után nem tudott újraindulni kibe kapcsolt magától a gép.
-
VMatteo
őstag
válasz
CoolMan #2181 üzenetére
Szia, rendben!
ma is ez fogadott azaz a szokásos:
roblémaesemény neve: BlueScreen
Operációs rendszer verziója: 6.1.7601.2.1.0.768.3
Területibeállítás-azonosító: 1038További információk a problémáról:
BCCode: a
BCP1: 0000000000000000
BCP2: 0000000000000002
BCP3: 0000000000000001
BCP4: FFFFF80003096AEF
OS Version: 6_1_7601
Service Pack: 1_0
Product: 768_1A probléma leírását segítő fájlok:
C:\Windows\Minidump\090212-30061-01.dmp
C:\Users\admin\AppData\Local\Temp\WER-35552-0.sysdata.xmlOlvassa el online adatvédelmi nyilatkozatunkat:
http://go.microsoft.com/fwlink/?linkid=104288&clcid=0x040eHa nem érhető el az online adatvédelmi nyilatkozat, olvassa el az offline változatot:
C:\Windows\system32\hu-HU\erofflps.txt -
ClintEastwoo
tag
válasz
CoolMan #2171 üzenetére
Kész. Egyenként mindegyik hibátlan. Kb 4-6 pass, 2 órán keresztül.
Most mi a teendő ? Kezdjem a 2-2 dualt külön tesztelni ?
Egyébként megjegyzésként mondom, hogy fél éve lett belerekva a 2*2 Gb Kingston (ajándék volt...) 800Mhz. Előtte nem volt ilyesmi probléma a 2*1 Gb Geil Black Dragon 1066 Mhz-el. De azt se mondanám hogy közvetlenül utána kezdődött a probléma. Olyanokat hallottam hogy ez így nem szerencsés párosítás, meg a boltban is azt tanácsolták vigyem be a gépet, majd ők berakják, mert állítgatni kell valamit hogy működjön. Egyébként ez az inkompatibilitás (már ha az) csak a memóriaméret és Mhz különbségből adódik ? Vagy időzítés is bezavar ?
Köszönöm előre is.
-
-
Something_
őstag
-
dozernous
csendes tag
válasz
CoolMan #2122 üzenetére
lecseréltem a vinyót, átcuccoltam rá, a régit kikötöttem, és most eddig hibátlanul működik, lefuttattam a progit amit javasoltál, ott írta a 98%os teljesítményt és a 96%os kondíciót, valszeg a vinyó volt a gond, mindent frissítettem, szóval valószínűleg megoldottuk a problémát, köszi a segítséget !
üdv, Csabi!
-
netpeti98
addikt
válasz
CoolMan #2122 üzenetére
Azért gyanakodok a Firefox problémáknál is az AVASTra mert majdnem egy időben kezdődött a rendszeres Firefox összeomlás a kék halállal.
Ma Avastal együtt még nem volt kék halál, bár az előző kettő is délután jelentkezett.
A két kék halál esetén mindig futott valamilyen formában a Firefox is sajnos, bár pont akkor omlott össze, majd a Firefox hibajelentő hibát észlelt és ekkor ugrott be a kék képernyő, a másodiknál meg csak a háttérben ment, ép a Windows hátteret állítottam.Üdv netpeti98
-
netpeti98
addikt
válasz
CoolMan #2111 üzenetére
Megnéztem a következőt olvasta ki:
Azóta nem volt kék halálom viszont, akkor kezdődtek a gondok mikor tegnap előtt az Nvdia driver újraindult, azóta a Firefox rendszeresen összeomlott, a Firefox probléma megoldódni látszik, viszont az egyik játék a Minecraft félpercenként kilépkedett. Most kikapcsoltam egy órára a gépet, most kapcsoltam vissza elkezdem próbálgatni hogy most működik-e rendesen.
Még annyi hogy néha észreveszem hogy a monitoron a kép elkezd rezegni, de nem folyamatosan csak úgy ritkán előjön, ilyenkor monitor kikap és megoldódik egy időre ezt ma nem észleltem, de ezt a régi gépen nem érzékeltem, ezért itt a VGA-ra gyanakodtam. Lehet hogy egy driver reinstallt meg kellene próbálnom mivel a Firefox a Mniecraft is a videó kártyát használja?Üdv netpeti98
UI.: bocs a hosszú hsz-ért
-
dozernous
csendes tag
válasz
CoolMan #2103 üzenetére
majd akkor kiderítem úgy hogy amit szerzek vinyót dobok rá rendszert, meg átrakom a cuccokat. másikat ki kötöm, és használom azt amit veszek, majd kiderül, na meg tápot is szerzek be , néztem már azt is , szóval pár héten belül meglesz, de a vinyó az már holnap
köszi azért a segítséget!
-
pityeszka
őstag
válasz
CoolMan #2044 üzenetére
Ma reggelre előjött egy újabb hiba. Nem bootolt be a gép. Se csipogás, se kép és a dram led világít. Nyomtam azt a kicsi gombot ahogyan az le van a nagy könyvben írva, de nem segített. Kivettem az egyik modult akkor elindult majd visszatettem a másikat utána és úgy is elindult. Lehet, hogy mégis a ram vacakol?!
-
pityeszka
őstag
válasz
CoolMan #2038 üzenetére
Szia. Köszönöm a segítséget.
Lefutott 2 kör memtest hiba nélkül. HDD rendben van. Évek óta használom a hdsentinel-t.
DiEGO_: Érdekes amit írsz mert mind2 BSOD FF alatt történt. A második után kivettem a ramokat és megcseréltem hátha... A könyvjelző eszköztárban néha nem jelentek meg az ikonok helyesen. Azóta nem jelentkezett hiba, kopp, kopp, kopp. A ramok auton vannak mert még nem nagyon piszkáltam ezt az új BIOS-t.
-
AAntii
őstag
válasz
CoolMan #2024 üzenetére
A router bekavarhat a dologba? Ugye a tesztek alatt a netet nem használom, játékoknál meg csak multit játszok és azt ugye ezekkel a tesztprogramokkal nem terhelem. Lehet bődületes nagy baromság erre még csak gondolni is, de olyan sok választási lehetőségem már nem maradt.
Még ami felmerült bennem, hogy kezdetben a régi lappal tényleg az ati driver okozta a problémákat, az új lappal pedig egyszerűen a jelenlegi konfigom olyan kombinációt alkot, amiben hiába nem hibásak az összetevők, együtt mégsem működnek játékok alatt.
Gondoltam arra, hogy veszek egy másik videokártyát, míg tesztelem az összetevőket, de ha valamiért a mostani driver kombinációim nem jók, akkor könnyen lehet, hogy azzal is ugyanígy járok és akkor lesz mindenképp egy felesleges videokártyám és a probléma megoldásához nem kerülök egy kicsivel sem közelebb.
-
enginev3.0
félisten
válasz
CoolMan #1939 üzenetére
ennyi?
Changing video mode to 640x480x16...OK
[2012.06.08. 14:36:13] Test started for "Elsődleges képernyőillesztő (Szabványos VGA grafikus adapter)"...
Trying 16bpp RGB:565 mode...NOT SUPPORTED (Code: 88760233)
Trying 16bpp RGB:555 mode...NOT SUPPORTED (Code: 88760233)
Trying 16bpp BGR:565 mode...NOT SUPPORTED (Code: 88760233)
Trying 32bpp RGB:888 mode...NOT SUPPORTED (Code: 88760233)
Trying 32bpp BGR:888 mode...NOT SUPPORTED (Code: 88760233)
NO PASS COMPLETED -
porsapka
csendes tag
válasz
CoolMan #1900 üzenetére
az egyik 250gb -os hd csak 99%-os,de a rendszer hdd ami 80gb-os és két partricósra van osztva az 100%-os.
codegen 350w-os a táp
sajna másik adatkábelem nincs.
esetleg valami program ami kideríti vagy mit és hol kell nézni ahol kiderülhetne a baj?CPU típusa DualCore AMD Athlon 64 X2, 2200 MHz (11 x 200) 4200+
Videokártya GeForce 9400 GT (512 MB)
Lemezes meghajtó SAMSUNG HD250HJ (250 GB, 7200 RPM, SATA-II)
Lemezes meghajtó ST380815AS (80 GB, 7200 RPM, SATA-II) -
meroly
veterán
válasz
CoolMan #1850 üzenetére
Ok, köszi. Másik gépben nem tudom kipróbálni, de akkor kábelt cserélek, bár nem hiszem hogy az lenne a gond.
CHKDSK-t futtattam e leírás szerint, de semmi eredmény. -
Zolee11
senior tag
válasz
CoolMan #1847 üzenetére
Mindenképp leszedem, mert a memtest már 2. körben fut hibátlanul, így ez nem memória hiba lesz. Leszedem, aztán meglátjuk előjön-e ismét a hiba. A jelszókezelőjével léptem be olyan oldalakra ahol felhasználónév illetve jelszó páros kell, így azt is most át kell néznem/mentenem.
-
sixpak
nagyúr
válasz
CoolMan #1842 üzenetére
Most átraktam a ramokat a másik két slotba és eddig két indítást ezközöltem de nem volt probléma. Nem tudom említettem-e, de ha a kék halál a bekapcsolás után pár perccel nem jelentkezik, utána stabilan fut a gép. Battlefield 3-al szoktam nyomni órákat, benchmarkokat futtatok, de nem jelentkezik fagyás. Mindig csak a bekapcsolás után (vagy közben). Most még használom amíg tudom, ha nem jelentkezik fagyás akkor gondolom nincs más tennivalóm? Köszönöm mindenkinek az eddigi segítségét. Ha gáz van jelentkezem. Bye.
-
fabko
tag
válasz
CoolMan #1818 üzenetére
Már kezdtem reménykedni hogy ez volt a hiba, ám most PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA képernyő volt, ami eddig még sosem. Az IE9 továbbra is sűrűn összeomlik, akkor is ha nem is használom, csak meg van nyitva a kezdőoldal. Lehet hogy a sok kékhaláltól sérült a rendszer? Telepítsem újra?
Köszi a segítséget! -
fabko
tag
-
AssAssynn
addikt
válasz
CoolMan #1810 üzenetére
Üdv.
Köszönöm szépen a segítséget!
Az utóbbi időben valóban jelzett az említett termék, hogy frissíteni szeretné magát, de eddig nem foglalkoztam vele. Most megtettem (új verzióra frissítés volt, tehát előtte törölte magát).
Most tesztelem, de azóta nem volt kék-halál. Remélhetőleg nem is lesz. (:
Tehát még egyszer köszönöm szépen a segítségedet! -
Lizzard
aktív tag
válasz
CoolMan #1737 üzenetére
Futtattam most 64 bites Prime 95 2.58-at kb 10 percig, lement 7 teszt hiba nélkül (Blend tesztre volt állítva), úgyhogy szerintem a 4 magosítási hibát ki lehet zárni.
Sajna én is elég erősen gyanakszom az SSD-re, tavaly júni végén rendeltem Ipon-ról, szóval még csak nem is olyan régi. De az nem értem, hogy ha hibás az SSD, akkor már miért nem egyből a berakástól csinálta ezeket a kékhalálokat, miért csak december-január környékétől?
Lehet hogy az lesz a vége, hogy vissza kell küldenem gariztatni, de a biztonság kedvéért szerintem kipróbálom egyik barátomnál, hogy ha nála rakunk rá Win7-et, akkor is halálozik-e.
Szerk: Azt is furának tartom, hogy pl ma reggel volt utoljára kékhalálozás, most kb 4 óra 20 perce megy a gép folyamatosan, és látszólag semmi gond, viszont ha holnap reggel bekapcsolnám tuti megint szétfagyna 1x, de utána megin menne gond nélkül.
-
Lizzard
aktív tag
válasz
CoolMan #1735 üzenetére
Még megvan az 1 TB-os vinyón a korábbi windows, kiszerelem majd a külső HDD házból, aztán holnap kipróbálom akkor arról.
Az nem lehet, hogy azért kékhalálozik most, mert nem AHCI-ben lett feltelepítve a windows az SSD-re? Az nem értem, hogy június végétől egészen kb decemberig frankón működött minden, csak azóta van ez a napi random kékhalál.
-
Lizzard
aktív tag
válasz
CoolMan #1733 üzenetére
4 magosítva megy már kb 1,5-2 éve mióta összeraktam ezt a konfigot, nem hiszem hogy ez lehet a baja, akkor valószínűleg a kékhalálos restart után is kéne fagynia vagy újraindulnia, de most is pl csak reggel volt kékhalál. De azért majd visszaállítom 2 magosra a biztonság kedvéért.
Memória tesztet végigfuttattam Memtest-el pár napja, nem talált hibát.
Igen, 1333-on mennek a RAM-ok, pedig elvileg 1600-asok, de korábban próbáltam áttenni 1600-ra, viszont olyankor hibázott a Prime95, 1333-on hagyva viszont nem. Igaz nem szórakoztam feszültség emelésekkel a BIOS-ban, lehet hogy ki lehetne okoskodni valami olyan szintet, amit frankón elvisz, per pill minden Auto-n van.
-
pigatt
őstag
válasz
CoolMan #1722 üzenetére
Ezeket javasoltam most én is neki bios reset, csak nem memtest hanem 1 óra prime blend test.
Neki 4*2GB Kingstone 1066 van 2.2V-os, nekem 2*2GB OCZ 1066 volt 2,1V-os. Bios támogatja a procit Rampage Formulánál a 0407-es bios volt a legstabilabb azzal kapta meg és én is azzal használtam.
-
törölt tag
válasz
CoolMan #1718 üzenetére
Windows 7 Home Premium 64-bit, mindig a legfrissebb Catalyst van fent.
A VGA: Gigabyte GV-R685OC-1GD 1GB GDDR5 DX11
Terheletlenül 37-38 C
Az alaplap hőmérséklete : 31 a CPU -é 26
SSD 34C
HDD 30 illetve 31 CAida-val monitorozom, amúgy érdekes, mert eddig még mindig akkor jött elő, amikor nem hogy terhelve nem volt, de még bent sem voltam a szobában, csak mire beértem a géphez, látom a login screent
-
-
voyi
aktív tag
válasz
CoolMan #1642 üzenetére
1600 mhz órajelen, 1.65volt feszültséggel,ahogy ennek a ramnak a leírásában van a kingston weboldalán. Amúgy még biosban auto-ra téve a feszültséget is jött ugyanez a fagyás,nemcsak 1.65volton.
amúgy tesztelve voltak a ramjaim memtest86-al,mind 1600 és mind 1333 mhz-en is, semmi hiba nem volt,sem egyenként,sem pedig együtt.
ezek a beállítások vannak amúgy:
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OLED TV topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Revolut
- iPhone topik
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Synology NAS
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás!AMD Asztali számítógép PC Játékra! R5 5600/ RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 16GB I 256GB SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest