Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Atomaxx

újonc

Üdv mindenkinek!

Egy kis technikai segítséget szeretnék kérni a hozzáértő fórumtársaktól, ha nem jó helyen kérdezek légyszi irányítsatok a megfelelő fórumra. Vettem egy használt Gaggia classicot. Első bekapcsoláskor kb 20 perc melegedés után rápróbáltam és csak egy kerregő hang jön a pumpa felől, víz nem. Gőzkaron jön gőz de csak minimális víz jön a gőz kiengedése után.
    Szétszedtem teljesen kazánt, OPV-t, háromállású szelepet amennyire tudtam megnéztem a szelepeken nem láttam komolyabb vízkövesedést és a tömítések is újnak tűnnek , a kazánban volt némi vízkő azt átmostam fogkefével kipucoltam. A kazánban a rézcső nem állt, hanem feküdt a kazán alján !?!! azt szépen visszatettem a helyére. Ezután összeraktam. Sajnos most sem tökéletes a helyzet, éppen csak gyöngyözik a víz a felsőszűrőn, mintha nem lenne nyomás.
    Én a pumpára gyanakszom ezek után de hátha valakinek van ötlete ami még lehet és pumpavásárlás előtt még érdemes megnézni, vagy elbénáztam valamit, mert ilyet most szedtem szét először.
    Nagyon köszönöm előre is...

Új hozzászólás Aktív témák