Hirdetés
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- OnePlus 15 - van plusz energia
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
lallern
csendes tag
Sziasztok!
Világos/Light roast készítéssel kapcsolatban osztanám meg dilemmámat, problémát. Single shoot egyáltalán nem jön össze és nem akarok mindig 20g kávét elhasznáni...AVX DB1 plus-os gép, CG301-es siktárcsás örlő (előtte cg01-es kúpos volt de cseréltem).
"Monte rosa"-ás világos pörköléssel nem sikerül olyan főzetet csinálnom, hogy a 8 bar közelébe érjen a nyomás (2-4 bar...) és nyitott porta filter ne össze vissza spricceljen és 10 sec alatt 1:2, 1:3 le át is jön.Basket 10grammos AVX 888S, próbáltam 11-12 grammal is csinálni, de nem lett jobb. Rugos tamper, pluszba is nyomtam rá hagyományos tamperrel, de nem változott. Az őrlő 1-esen van, illetve jelölés nélküli részbe is beletekertem...
A DB1-es géphez kapott single és double basket részben jók, a nyomás felmegy viszont elég lassan megy át a víz a pogácsán, 30-40 sec kell a 1:2 - 1-:3 arányhoz... Ízre se hozza azt amit egy-egy kávézóban kostoltam.
10g és a gyári single basket:
[kép]Szerintetek hogy tudnék jobb single shoot espresso-t csinálni? Mindeképpen emeljem 15-16-grammra hogy elég vastag legyen a pogácsa?
Új hozzászólás Aktív témák
- Vostok Europe Energia Rocket GMT karóra
- Philips Sonicare Diamond Clean HX922W ultrahangos elektromos fogkefe + fogkefék
- Decathlonos 43-as boxcipő, alig használt, hibátlan állapotban
- Bontatlan Oriflame Love Potion parfüm eladó
- Cyberpunk 2077 Johnny Silverhand's Samurai bőrkabát! Nagyon jó minőségű bőr!
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 100% Akksi, MS4011
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4145
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 83B4 - 83" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Mr.Csizmás