- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Milyen okostelefont vegyek?
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sk8erPeter
nagyúr
A böngészőkben futkorászó, megtekinthető kóddal rendelkező kliensoldali JavaScript-kódoknak SEMMI köze a biztonsághoz, ez nagy általánosságban kijelenthető, és ezt így legalább könnyű megjegyezni, hogy ez a fejekbe verődjön.
A böngésződben bármikor kikapcsolhatod a JavaScriptet, és így máris lőttek a JavaScript-alapú validációnak, erre tehát nem szabad alapozni.
MINDIG a szerveroldali validációt kell először megírni, azt agyontesztelgetni, pesszimistán hozzáállva a felhasználótól érkező adatokhoz, a kliensoldali validáció csak ezután következik, az már csak egy szépítés, egy kiegészítés (természetesen úgy, hogy ez lesz az első szűrő), aminek a célja a felesleges hálózati forgalom (kliens-szerver kommunikáció) elkerülése (értsd: minek küldjem el a szerver felé a hibás adatokat, ha már lehetett volna azokat ellenőrizni egy korábbi fázisban is, mint első szűrő), valamint a validáció felhasználóbarátabbá tétele (ennek része az is, hogy eleve gyorsabb az ellenőrzés, mivel nem igényel szerverrel való kommunikációt; aztán további része az, hogy törekszünk valami igényes hibajelzésre)."Erdemesebb inkabb json+php komboval megirni, nem?"
Nemcsak PHP létezik, mint szerveroldali nyelv. A lényeg a megfelelő szerveroldali validáció, a nyelv teljesen mindegy. Na meg nemcsak JSON-formátumban lehet fogadni az adatokat.Ettől függetlenül a JSON egy nagyon könnyen és kényelmesen kezelhető formátum, széleskörű támogatottsággal (épp ezért olyan népszerű).
-
Sk8erPeter
nagyúr
Érdemes végignézni webfejlesztő eszköztár segítségével a kódot az effekt lefutása során lassítva (hosszabb időtartammal) is, hogy mi történik ilyenkor, ha egy effektet alkalmazva tolod ki jobbra vagy balra az adott elemet, jQuery UI segítségével.
A lényeg: az effekt idejéig egy ui-effects-wrapper osztállyal ellátott divvel veszi körbe az animálandó elemet; ez a wrapper div felveszi az eredeti, animálandó elem tulajdonságait, helyben marad az effekt végéig, az animálandó elemet pedig belül position:relative-vel, left vagy right tulajdonságok állítgatásával tologatja (tehát még egyszer: most az animálandó elem a ui-effects-wrapper diven belül helyezkedik el). Az effekt végén megszűnik ez a ui-effects-wrapper osztállyal ellátott div, úgy, hogy az effekt idejéig beágyazott, eredeti animálandó elemet végül kiveszi belőle (szóval visszaállítja az eredeti állapotot).
Ha ezt az effektet .stop() metódussal leállítod, akkor megmarad ez a ui-effects-wrapper, és megmarad az aktuális eltolása az elemnek (megmarad az adott left:-30px például). Ha még egyszer alkalmazod az animálást, vagyis az eltolva eltüntetést, akkor elvileg onnantól ebből a pozícióból fog indulni.
Tehát elvileg pont az aktuális eltolásnyi pixellel kéne akkor visszatolni, amikor megállítod az effektet.
Nem tűnik annyira bonyolultnak, de érdemes ezzel tökölni, amikor 400 ms az nincs még fél másodperc sem, tehát egyáltalán nem zavaró, ha lefut teljesen az animáció ide-oda? Vagy mire kell?Szerk.: ja, és tárold változókban azokat az elemeket, amiket egyszer már megtaláltál, ne kelljen újból kikotorni, a kód is szebb lesz. Itt láthatod, mire gondoltam, és jól belassítottam az effektet, hogy meg tudd nézni webfejlesztő eszköztár (Ctrl+Shift+I vagy F12) segítségével, mi történik a kódban (kikommenteztem az egyik részt most), meg beraktam egy .stop()-ot:
http://jsfiddle.net/P65Nt/3/(jó rohadt lassú most amúgy a jsFiddle)
-
trisztan94
őstag
Régebben egy fotós srácnak készítettem oldalt, én is ilyesmit kerestem, de nem találtam, így írtam egyet magamnak. Ha megvan meg a kód felrakom valahova este
Olyasmi volt, hogy panorámakepeket megnyitotta teljes kepernyoben es az ablak szeleihez húzva az egeret ment balra ill., jobbra. Ilyesmire gondoltál?
-
Sk8erPeter
nagyúr
Ja, OK, értem már, mit szeretnél, szerintem nem kell feltétlenül ehhez JavaScript, ahogy martonx is írta, CSS-ben is megoldható, úgy keress rá, hogy "multi-column dropdown menu", biztos találsz ezermillió megoldást rá, például itt ha a Categories fölé viszed az egeret, akkor többoszlopos megjelenítést láthatsz: http://apps.wittysparks.com/tutorials/css/pure_css_menu.html
Szerk.: na, én meg közben elhúztam egy kis időre, és nem frissítettem, látom közben megtaláltad magadtól is, hogy a multi-column változatra van szükséged.
-
Sk8erPeter
nagyúr
"Keresgeltem ilyen dropdown menuket, de nem talaltam olyat amilyenre gondolok, csak ilyen almenuset stb. Nekem nincs semmi almenum meg ilyesmi, csak egy sima dropdownra lenne szukseg ami kifer egy kisebb felbontasu monitoron is."
Akkor miért nem jó az előbb belinkelt Superfish?
-
Sk8erPeter
nagyúr
Ha felraknád jsFiddle-re a példádat, akkor biztos lelkesebben segítenénk.
Egyébként minek fejleszteni dropdown menüt? Tök jók vannak készen, olyanok, mint a Superfish, és hasonlók, csak megfelelően testre kell szabni, de biztos párperces keresés után találnál más dropdown menüt is, ami az igényeidnek megfelelne. -
-
Sk8erPeter
nagyúr
Dehogy lehet, miért lehetne már?
Megnézted egyáltalán, mire való a plugin, amit linkeltem?
Köze nincs semmilyen effekthez.Áttűnés effekt például itt:
http://jquery.malsup.com/cycle/
http://jquery.malsup.com/cycle2/Amit Inv1sus közben írt, az egy teljesen jogos szempont. Ránézek az oldalra, azt mondja, "Kérlek válassz egy játékot a fenti listából", aztán elkezd mutogatni nekem szerverekről árakat. Bennem is az merült fel elsőre, hogy "most akkó mi va'?".
-
Inv1sus
addikt
Egyébként annyit tanácsnak, hogy a honlapra rátévedve nem vágtam, hogy miről van szó. Ezen fejlesszetek szerintem, mert ez így majdnem 100%-os bukást jelent. Egy átlag user nem fog úgy kutakodni, mint én, hogy kiderítse, mit is kínáltok. A szöveg is picit túl marketinges.
-
Sk8erPeter
nagyúr
OK, bocs, de jól jött volna egyből inkább a slider oldala.
Nem arra az ugrálásra gondolok, hanem hogy a "Regisztrálj a hírlevelünkre" és az alatta lévő footer mindig felugrál a betöltés idejéig, aztán megint leugrik vissza a helyére, amikor másik tartalomra váltok. Szerintem sokkal szebb lenne egy áttűnés effekt (fade), hogy egyik tartalom a másikba átúszik, és addig marad is a megfelelő magasság, ugrálást elkerülendő.
Amúgy a scrollbar ugrálását is meg lehet szüntetni, úgy, hogy a böngésző saját scrollbarját eltünteted, és használsz ilyen scrollbar pluginokat, vagy hogy minden esetben megjeleníted a scrollbart, addig ki van szürkítve, ha nem kell, bár az a csúfabb megoldás.overflow:scroll a body-ra, és akkor nem ugrál
de mondom, az randa lehet.
-
Sk8erPeter
nagyúr
Bocsi, de talán szimpla önreklám helyett jobb lett volna, ha belinkeled a slider oldalát IS.
Amúgy kicsit zavaró ez az ugrálás a slider valamelyik elemére kattintáskor, valami lassabb effekt kellene bele, plusz továbbra is él az, amit mondtam, hogy legyen már linkelhető. Sztem felhasználói szemszögből nézve is elég idegesítő, hogy valaki mondjuk a GTA-t akarja itt belinkelni, de nem tudja, mert mindig a Call of Duty-t kapja az arcába, és végig kell lapoznia, hogy odaérjen. Ezt sima hash-sel is meg lehetne oldani:
http://benalman.com/code/projects/jquery-bbq/examples/fragment-basic/ -
Sk8erPeter
nagyúr
Na, ezzel a "nem működik"-reakcióval sok mindent lehet ám kezdeni...
De mi az, hogy nem működik?
Például, aminek a képét konkrétan linkelted korábban (na még egyszer):
http://jqueryfordesigners.com/slider-gallery/ -
Sk8erPeter
nagyúr
Ez eléggé "olyasmi", konkrétan az, nem?
http://jqueryfordesigners.com/slider-gallery/Itt találtam:
http://vandelaydesign.com/blog/web-development/jquery-image-galleries/
Itt szerintem elég faszányosakat gyűjt össze, mondjuk nem fejlesztői szemmel mondom, hanem hogy jól néznek ki. -
Sk8erPeter
nagyúr
Most nem köcsögségből, de a "jQuery slider"-re rákeresve rengeteg találat van, az ilyen "n+1 awesome/fantastic/fucking good jQuery Slider Plugins" jellegűekre érdemes klattyogni, aztán végigpörgetni a listát, aztán abból kiválasztani, amelyik neked tetszik. Ha valamelyiket kiválasztottad, akkor annak a beüzemelésében szívesen segítünk, csak ne nekünk kelljen végignézegetni a lehetőségeket.
-
Sk8erPeter
nagyúr
Ide most gyorsan bemásoltam csak az eredetinek a kódját, az új jQuery-vel:
http://jsfiddle.net/Sk8erPeter/6YM75/
Nem működik, emiatt:
"Uncaught Error: cannot call methods on slider prior to initialization; attempted to call method 'option' "gondolom azért, mert a skipTo functionben van egy ilyen rész:
this.sliderCtrl.slider("option", "value", a) ...............
aztán itt pampog, hogy még nincs inicializálva a slider.
Ha valakinek van egy kis lelkiereje, ránézhetne, hogy lehetne javítani (a sima .slider() nem jó), nekem nem volt most, hogy debuggoljam.Szerk:
amúgy kíváncsi lennék azért, hogy az ilyen szinten áttekinthetetlen kóddal rendelkező pluginek hogy születnek...(értsd: a saját fejlesztője, hogy tudja átlátni a káoszt)
-
Sk8erPeter
nagyúr
Annyit jelent, hogy a "min" az a minimalizált változat, ami emberi szemmel nem igazán olvasható, viszont tömör, tehát kis helyet foglal, és gyorsan betöltődik (sávszélesség-kímélő). Ez akkor jó, ha nem akarsz debuggolni a jQuery-fájlban, csak egyszerűen felhasználod (production version, nem development).
-
Sk8erPeter
nagyúr
Vegyük először a JS nélküli esetet. Nézz meg akármilyen híroldalt. Úgy működik, hogy ömlesztett lista van a hírekről, úgy, hogy egy bevezetőt/ízelítőt (teaser) mutat, aztán a tovább linkre rákattintva teljes oldalon láthatod a hírt, úgy, hogy a fejléc, menük, oldalsávok, lábléc, ilyesmik attól még megvannak, de a központi téma azé a híré, amelyikre rákattintottál. Először ezt csináld meg, ha azt szeretnéd, hogy a Google is díjazza az oldaladat.
Nem kell rejtegetni különböző divekbe, ez igazából nem tudom, miért lenne jó, ha már most is AJAX-szal működik az oldalad, az csak egy visszalépés lenne...
Tehát: megjelenik az oldalad, megjelennek a hírek, esetleg lapozóval, ha mondjuk 10-nél már több van, ezt szerveroldalon legenerálod, megmutatod. Ha valaki a tovább linkre kattint, akkor megjeleníted külön oldalon a hírt (legyen neki külön URL-je is nyilván, különben nehéz lesz). A "további hírek" linkre kattintva meg olyan oldalra viszed, ahol csak a hírek vannak felsorolva, az előbbi módon. A vissza link esetén nyilván visszamegy a főoldalra (ez egyezhet is akár az előzővel, ha úgy oldod meg).
Ezután jöhet a kliensoldali szórakozás. Ha a tovább linkre szeretnéd megmutatni ott helyben a tartalmat, akkor olyasmi módon jó lehet, ahogy most oldod meg.
Mondjuk igazából ez a jQuery topic, szóval most a kliensoldali játék lenne csak az érdekes.De az nem jó, hogy ha kikapcsolom a JS-t, akkor nem jelenik meg egy darab hír sem (akkor a Google sem fogja látni). Szóval jó az a kliensoldalra, amit már elkészítettél, csak menjen az oldalad anélkül is.
Persze javítsd a kódot az említett módon, aztán meglátjuk, úgy már működik-e. -
Sk8erPeter
nagyúr
Bahh, bocs, kicsit figyelmetlenül olvastam, épp a hírekre kattintást a "Tovább" linkkel nem próbáltam ki, sorry...
Az tényleg nem működik FF alatt.
Na, mindenesetre próbáld ki majd az én kódommal is, aztán meglátjuk.A másikra: hát szerintem a főoldal betöltésekor minden alkalommal szerveroldalon (PHP-t használtok, tehát azzal) kellene betölteni a híreket. Aztán utána már lehet kliensoldalon szórakozni, de először mindenképp legyen betöltve az összes hír, akkor is, ha a JavaScript ki van valakinél kapcsolva (pl. a Google keresőrobotjánál általában ki van kapcsolva
).
Ezenkívül először úgy is működjön a hírek külön megnyitása, hogy nem kell hozzá JavaScript, tehát a Google is tudja követni a linkeket!
Csak ezt követően érdemes a kliensoldali kódokkal foglalkozni, AJAX-olni a felületet. -
Sk8erPeter
nagyúr
Megnéztem, jól néz ki amúgy az oldal, és melyik FF-verzióban nézted? Nálam friss 16.0.2-nél működik a hírek betöltése.
Mondjuk már eleve nem értem, minek betölteni a főoldalon a híreket AJAX-szal! Ennek csak az lesz a hátulütője, hogy azt a Google sem tudja indexelni, pedig a Google szereti a változó tartalmakat. Tehát én eleve lemondanék ennek az erőltetéséről. Nem is indokolt itt. -
Sk8erPeter
nagyúr
Még nem néztem a priviket, de előbb létrehoztam teszt gyanánt ezt az oldalt:
Nézd meg a jobb felső sarokban lévő "Edit in JS Bin" linkre kattintva a kódot.
Most próbáltam IE8 alatt, és teljesen jól működik a jQuery .load() - mondjuk kell is neki, épp ez a jQuery egyik lényege, hogy elvileg cross-browserré teszi a kódodat. -
Sk8erPeter
nagyúr
Szívesen, de nem garantálom, hogy hibátlan, amit írtam, mondom, nem volt alkalmam tesztelni.
Hát én ilyet még nem hallottam, hogy az megoldaná.
Amúgy miért van egy blokk még pluszban a függvényeden belül?
Elég lenne ennyi:
$(document).ready(function() {
$('#news-cont').load('inc/home/allnews.php');
});Nem publikus véletlenül az oldal, ahol használod mindezt? Csak mert a loadnak működnie kéne < IE9-nél is.
-
Sk8erPeter
nagyúr
Sztem ez nem tetszetős:
$('#news-cont').load(toLoad, '', showNewContent())
csak függvénypointert kéne itt átadni, tehát így (zárójel nélkül):
$('#news-cont').load(toLoad, '', showNewContent)Próbálkozz ilyesmivel (változóban tároltam a $('#news-cont')-ot, így szerintem bőven lehet spórolni az erőforrásigénnyel, mintha minden egyes alkalommal lekérnéd) - nem próbáltam, csak gyorsan átírtam:
$(document).ready(function () {
var $newsContent = $('#news-cont');
$newsContent.find('a').click(function () {
if ($(this).attr('title') == 'forward') {
var urlToLoad = 'inc/home/ajax-news.php?id=' + $(this).attr('name');
$newsContent.hide('normal', function () {
$newsContent.load(urlToLoad, '', function () {
$newsContent.fadeIn('normal', function () {
$('body,html').animate({
scrollTop: 650
}, 500);
});
});
});
return false;
}
});
});
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Fogyjunk le!
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Bluetooth hangszórók
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Milyen processzort vegyek?
- Path of Exile (ARPG)
- Nem tetszik a Procon-SP-nek, hogy a Nintendo távolról kivégezheti a Switch 2-t
- Villanyszerelés
- További aktív témák...
- Gigabyte RX 6800 16Gb Aorus (LCD kijelzős)
- Bower & Wilkins px7s2 garanciával eladó.
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook Laptop 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD IPS MATT
- Eladó Lian Li O11D MINI-X gépház
- Lenovo ThinkPad P17 Tervező Vágó Laptop -50% 17,3" i7-10750H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H610M I5 12400F 32GB DDR5 512GB SSD RTX 4060 8GB SOF CLONE 3 Chieftec 600W
- Dell E5450 nagyon szép állapot i5, FHD IPS, 8GB, 256GB SSD, NVIDIA,Világítós HU billentyűzet
- 135 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090 (ELKELT)
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G4 - i5-7GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest