- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
spammer
veterán
válasz
martonx #2370 üzenetére
Na a hibát javítottam, most már szépen betölti a cuccost, csak most még meg kellene oldanom, hogy ha újra rányomok a submitra, akkor ne törölje az előzőleg már betöltött tartalmat, hanem mindig újra és újra adja hozzá az előzőhöz. Most betölt 1 új bejegyzést, de ha rányomok a submitra, akkor betölti a következőt, de eltűnik az előző.
Próbáltam úgy, hogy hozzáadok egy ilyet:
$('<div>').appendTo('#moreposts').html(html);
Ezzel már 2 -t be tudok tölteni egymás után, de a harmadikra már csak simán megnyitja a php oldalt, ahelyett, hogy onnan töltene be tartalmat.
Guglizok, de nem tudom, hogy pontosan mit is kellene keresnem a megoldáshoz.
-
ahetaton
csendes tag
-
Sk8erPeter
nagyúr
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
martonx #2322 üzenetére
"Azért az megvan, hogy jquery plugin nélkül 1 soros javascript utasításokkal ugyanez elérhető?"
Jóindulatúan feltételezem, hogy nem a HTML5 History API-ra gondolsz.Ugyanis az csak Internet Explorer 10-től (!! nem is 9-től!) elérhető. Azért az meg nem mindegy, hogy még az IE9-et sem támogatom.
Szóval feltételezem, a window.location.replace() metódusra gondolsz, amivel valóban megoldható lenne elvileg - így első megközelítésként - még IE8-ban is a dolog, úgy, hogy a jelenlegi window.location.href-hez hozzáfűzöm a hashmarkkal ellátott query stringet; de az azért már NAGYON nem egy sor, hogy a form mindenféle típusú (nem csak text!) beviteli mezőin végigmenjek, lekérjem az értékeiket, és ezeket belefűzögessem egy query stringbe, aztán ezt hozzácsapjam a jelenlegi címhez, aztán még legyen egy hashchange event handlerem is még a popstate event handler MELLETT, ÉS a cím változásakor elintézzem azt is, hogy a form megfelelő mezői kitöltődjenek, ugyanis most nem az a cél, hogy szerveroldalon töltsem ki a formot (abszolút kliensoldali kód saját célra, ami mögé jelen esetben tökéletesen felesleges szerveroldali logikát rakni). Na, szóval még mindig újra fel kellene találnom a kereket?Mindezt a nem túl nagy méretű pluginek (1, 2) segítségével elintéztem nagyjából 5 sorból (na jó, lehet, hogy 8, mert külön sorban vannak a lezáró zárójelek
).
Szóval igazából nem mindig feleslegesek a libek, pluginek, természetesen küszködhetnék kompatibilitási problémákkal és különféle lekezelendő esetekkel (lásd a konkrét példámat), de elvileg pont ezek elkerülésére használjuk ezeket.
Félre ne értsd, szerintem már én is hangot adtam annak (vagy privátban beszéltük, már nem emlékszem), hogy nem vagyok híve a pluginek erőltetésének, amikor feleslegesek, de vannak esetek, amikor nem éri meg az a plusz befektetett energia (ami mondjuk a konkrét helyzetben nem 10 perc kódolást vesz igénybe, hanem többet, miközben más már megcsinálta helyettünk ugyanazt).
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
martonx #2312 üzenetére
Tetszik egyébként a cuccos, nem használtam még élesben, de nagyon elgondolkodtató a használata, és a tutorial is olyan szinten le van egyszerűsítve, hogy ennél jobban már nehezen lehetne elmagyarázni a dolgokat. Még van olyan gomb is, hogy helpet kérsz, mert még mindig nem érted, és kijavítják a kódodat, megmutatják, hogy is kellett volna.Tulajdonképpen tényleg mindent az arcodba tolnak. Szóval szerintem fogom használni, elég bejövős, korábban is kinéztem már magamnak.
-
cucka
addikt
válasz
martonx #2294 üzenetére
Szőrmentén. Abban egyetértek, hogy ezt enterprise jellegű dolgokra találták ki, tehát azt nem mondanám, hogy rossz, mert nem az. Nekem ami nem tetszik benne, hogy borzasztóan bőbeszédű a nyelv. A másik, hogy nálam nem olyan nagy élmény, ha a munka nagy részét az ilyen-olyan libek összedrótozása, meg a konfig xml-ekben való turkálás jelenti.
Egy 10-20 fős projekt amúgy simán vihető php-ban, ennél nagyobbnál már talán rezeghet a léc. -
trisztan94
őstag
válasz
martonx #2267 üzenetére
Ha az asphostpage-re gondolsz, abban teljesen igazad van, jo az, csak hat a felulete... De nem is az a lenyeg. Mondjuk egy 500ks Enterprise v webshopot nm biznek ra, arra ott az azure. En nezegettem korabban, eleg draganak tunt, de lehet hogy rosszul neztem. Mondjuk egy ilyen personal csomag 100-500mb tarhellyel es minimalis ab-val mennyi lenne?
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
martonx #2249 üzenetére
Hát elég finoman fogalmaztál...
Úgy is lehetne, hogy teljesen degenerált adatokat írnak ki. Igazából nem értem, miért ijesztik meg a júzert...
Na most amúgy felraktam az IE10-et, ahogy elnézem, felületében pontosan ugyanúgy nem tudtak semmi érdemit alakítani, mint az eddigi változatokban (ergo nem igazán hozzák meg a kedvét az áttérésre az addigi IE-hatereknek), viszont tény, hogy nagyon gyors, mind felületre (az ilyen apróságok IE8-nál, mint a fülváltás, ilyesmik is lassúak voltak), mind oldal-megjelenítésre, mind pedig JavaScriptes animációk terén. Utóbbi szerintem manapság nagyon sokat számít (hogy témába vágó is legyen), hogy eltalálják a JS-motort, mert elég sok minden JS-alapon történik; például az évek során a Firefox rettenetesen elcseszte - habár most próbálgattam, most már úgy tűnik, így a 21.x-es verziónál javítottak, pedig korábban pl. az animációk nagyon akadozóak voltak FF alatt.
Ennél jött elő például nagyon:
https://www.youtube.com/results?search_query=do+the+harlem+shake
Itt ugye össze-vissza elkezd ugrálni az oldal minden eleme, valamelyik korábbi változatnál a Firefox teljesen kiakadt ettől, és botrányosan lassú volt, direkt kipróbáltam. A mostani, 21.0 változatnál már jónak tűnik.Na, és visszatérve az IE10-re: valóban teljes körű a visszaválthatóság egészen IE7-ig (direkt kipróbáltam ezt egy korábban létrehozott tesztoldalon, pl. addEventListener miért is működött volna korábbi verziókban, nekik az attachEventet kellett erőltetni, tipikus - korábbi - Microsoftos önfejűség; IE8-módba visszaváltva ez a metódus ugyanúgy nem megy, ahogy a console.log-nál is pattog, ha nincs megnyitva F12-vel, tehát tényleg full IE8-motor), szóval ezek szerint tényleg teljesen felesleges emiatt több virtuális gépet használni, Linuxon is elég egy, amin IE10 van...
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
martonx #2247 üzenetére
Ezt el is felejtettem
(látszik, mennyire használom az IE-t), úgyhogy lehet, hogy nem kéne fent tartani az IE8-at csak amiatt, hogy legalább tudjam abban tesztelni.
Most, hogy mondod, fel is rakom az IE10-et W7-re.
http://windows.microsoft.com/en-us/internet-explorer/ie-system-requirements#ie=ie-10
"If you want to run Internet Explorer 10 on your PC, here's what it takes:
..........
Hard disk space: 16 GB (32-bit) or 20 GB (64-bit)"Hogy mi van?
Mármint értem, hogy hülyebiztosra akarják csinálni a követelményeket (jóindulatúan feltételezem), de ez azért keményen néz ki
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
martonx #2238 üzenetére
Ja, én is hasonlóra gondolok.
De azt mondjuk korábban nem fogtam fel, hogy ezek szerint a teljes összeg 15k, hát az úgy tényleg elég karcsú, de akkor meg egyáltalán nem értem, minek az egész AJAX-os tökölés, miért nem pakolt be annyi statikus oldalt, ahány van, aztán kész. Nem is kellett volna AJAX-olnia ennyi lóvéért. (Az meg tényleg picit vicces, hogy egy ilyen bemutatkozós oldal "JS-heavy", de én azt feltételeztem, hogy lesz ez még komolyabb is.) Plusz a Google Maps-szel sem kellett volna szarakodni, hogy JS API-n keresztül legyen használva, egy sima iframe-es megoldásba bedobhatta volna, amit az oldalon lehet kapni beágyazós kódnak, aztán kész.
Így is a dizájnnal ahogy írja, eltökölt egy csomót. 15k-ért ez bőven vállalható lett volna a fentebb leírt módon is. Sőt. -
Speeedfire
félisten
válasz
martonx #2215 üzenetére
Köszi megnézem ezeket!
1.4MB nem vészes, amúgyis csak 1x húzza be.
Amúgy a sima kendo UI web ingyenes GPL3-as. De eddig amiket néztem a kendo volt a legjobb, arról nem is beszélve, hogy a kendo alapból tudja pl amit a knockout. Szóval elég f*sza UI.A jquery UI tényleg egy botrány...
-
fordfairlane
veterán
válasz
martonx #2202 üzenetére
Az IE6-7-8-ban az IE8 kivétel, az elterjedtsége okán. Windows XP-re nincs újabb.
Aki nem vált alternatív böngészőre (már pedig különféle okokból, de sokan nem váltanak), annak az IE8-cal lezárul a frissítési időszak egészen addig, amíg nem cserélni le magát a rendszert. Az pedig nagyon sok esetben csak hardvercserénél történik meg.
Ez egy nagyon is reális use-case, amit nem lehet figyelmen kívül hagyni.
-
Speeedfire
félisten
válasz
martonx #2121 üzenetére
Nem is mondtam, hogy kizárja.
Csak annyit írtam, hogy nem ismerem még annyira a knockout-ot. Elkezdtem vele ismerkedni, de csak lassan haladok vele, ahogy az időm engedni.
Amit tudok on()-ra rakom, de mindent így sem tudok vele "monitorozni".Más: Adott 1 vagy több form. Ha valaki módosítja és el akar menni máshova akkor dob egy figyelmeztetést.
Viszont ajax-ra ilyen bind unbind funkciót hogy lehetne írni?
Pl figyelni szeretném ha valaki a #valami a elemre kattint és ellenőrizze le akkor is a form-ot, hogy módosult-e vagy sem. Esetleg ha van kifejezettem erre a célra plugin, akkor mégjobb.var catcher = function() {
var changed = false;
$('form').each(function() {
if ($(this).data('initialForm') != $(this).serialize()) {
changed = true;
$(this).addClass('changed');
} else {
$(this).removeClass('changed');
}
});
if (changed) {
return 'One or more forms have changed!';
}
};
$(function() {
$(this).data('initialForm', $(this).serialize());
}).submit(function(e) {
var formEl = this;
var changed = false;
if (this != formEl && $(this).data('initialForm') != $(this).serialize()) {
changed = true;
$(this).addClass('changed');
} else {
$(this).removeClass('changed');
}
});
if (changed && !confirm('Another form has been changed. Continue with submission?')) {
e.preventDefault();
} else {
$(window).unbind('beforeunload', catcher);
}
});
$(window).bind('beforeunload', catcher);
}); -
Speeedfire
félisten
válasz
martonx #2105 üzenetére
Az a baj, hogy az oldal elég komplex. Rengeteg ajax kérés fut, a felét a yii intézi el nekem. Pont emiatt akartam inkább a change-re tenni és nem a success részbe. Lényegében szinte minden össze van kötve mindennel. Elég interaktív felület.
Máshogy akkor nem lehet megoldani, csak a success-nél? -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
martonx #2066 üzenetére
"Ez így nekem gyanús: $("tt").on({... bár elvileg ennek is működnie kellene."
Igazából nem is kellene úgy működnie, ahogy ő megadta, tehát így:
$("tt").on({
click: function(){
..............
}
});kétféle paraméterezés:
".on( events [, selector ] [, data ], handler(eventObject) )
events
Type: String
One or more space-separated event types and optional namespaces, such as "click" or "keydown.myPlugin".
...
.on( events [, selector ] [, data ] )
events
Type: PlainObject
An object in which the string keys represent one or more space-separated event types and optional namespaces, and the values represent a handler function to be called for the event(s)." -
szmegma
aktív tag
válasz
martonx #2066 üzenetére
Ott a pont!
Az volt a hiba, mar mukodik a lapozo is.Viszont amit meg nem ertek, hogy ha
$("#paginate").html(response.paginate).find("#lap."+lap).addClass("activate");
vagy
$("lap."+lap).addClass("activate");
koddal probalok class-t adni a kattintott lapszamnak, miert nem cselekedi meg?
Az eddigiek alapjan arra tudok gondolni, hogy megint az ujratoltes miatt lehet vmi gubanc?
Szoval erre is az .on() fuggvenyt kell hasznalni? -
cucka
addikt
válasz
martonx #2021 üzenetére
Most már vannak más platformokra is libek, amivel hasonlóan egyszerű restful api-kat fejleszteni, de a node volt talán az első, ahol tényleg pár sorban megoldható.
A gépi kódra fordítás valóban nagy előny, bár ez nem node-specifikus, ez a V8 fícsörje.
A magasra skálázódás pedig elsősorban nem annak köszönhető, hogy a V8 gépi kódra fordít (más nyelveknél bytecode cachelés ugyanezt tudja), hanem annak, hogy node-ban aszinkron IO van. Tehát a programod nem blokkol, amíg várakozik egy erőforrásra, hanem felfüggeszti a működését. -
Speeedfire
félisten
válasz
martonx #2015 üzenetére
Pedig mostanában nagyon rákaptam. Kitolom json-ban és js-el feldolgozom, igaz ezek inkább csak az ajax-os kérések.
Viszont akkor nem értem pl a node.js-t sem, milyen előnyei lehetnek egy weblapnál, vagy az már inkább komplex webalkalmazáshoz van?
cucka: Igen, hasonlóra akarom használni. Illetve láttam egy tutplus-os cikket, ahol a jquery-vel volt összefűzve és nagyon tetszetős volt. -
Vekko
aktív tag
válasz
martonx #1980 üzenetére
Annyit sikerült (nem tudom helyesen-e) utánajárnom, hogy head-be kell <script src="http://code.jquery.com/jquery-1.9.1.js"></script>, de utána ezt a (amit kaptam) kódot bodyba illesztve mégis sima txt-ként jeleníti meg. Ha sikerülne működtetnem, onnantól már ki tudnám logikázni szerintem a dolgokat.
-
válasz
martonx #1968 üzenetére
StackOverflow alapján van aki egész szofisztikált megoldást tett le publikusan az asztalra
Meg is fogom próbálni, mert eddig ignoráltam ezt a kérdéskört a Web API-s projektjeimben (nem volt szükség rá természetükből adódóan).
-
-
SaNyEe
aktív tag
válasz
martonx #1948 üzenetére
miért is deprecated?
Másfelől az on()-t nem használhatom a jelen helyzetben, ha jól értelmezem a dokumentációját."Event handlers are bound only to the currently selected elements; they must exist on the page at the time your code makes the call to .on(). To ensure the elements are present and can be selected, perform event binding inside a document ready handler for elements that are in the HTML markup on the page. If new HTML is being injected into the page, select the elements and attach event handlers after the new HTML is placed into the page. Or, use delegated events to attach an event handler, as described next.". Forrás:
Hogy használhatnám a jelen helyzetben az on()-t?
-
válasz
martonx #1909 üzenetére
Ha van alternatívád, azaz egy olyan ennél könnyebb (méretű) library, ami megoldja nekem az oldalakra tagolást és az azok közötti navigációt, akkor szívesen kidobom a JQM-et, mert tényleg nem használok ennél (meg az alap controlokon túl) semmit belőle. Tudnék újat írni, de nem akarok, mert csak.
Ahogy spekuláltad, a natív app saját és ennek így is kell maradnia. A feladat egyébként jól meghatározott, és pont ez a félnatív hibrid megoldás van a legközelebb az igényekhez. Ettől nem fogunk eltérni.
Egyébként meg megoldottam.
Az egyik dolog az Android oldalán volt: Jelly Beantől kezdve szigorúbb a WebView a file:// protokollal szemben (AllowUniversalAccessFromFileURLs default false, korábban true volt és nem is lehetett állítani). Egy SDK szint check, és máris ugyanúgy viselkedik az ICS és a JB.
A másik meg, hogy ha a jQM changePage-et string cél helyett DOM elementtel hívom meg, akkor nem kezd AJAX-olni, hanem teszi a dolgát. Ehhez mondjuk GitHubon el kellett olvasnom, mit is csinál ez a függvény.
-
Peter Kiss
őstag
válasz
martonx #1903 üzenetére
Nem látom ezt a rengeteg 1.10-es bug reportot.
jQuery.Validation javítva lett már, 1.11-est kell használni. A jQuery.Validation.Unobtrusive nem működik rendesen, a problémák egy részén segít a jQuery Migrate, de úgyis ki lesz javítva minden (kb. 3 hete jelezték Connect-en is a problémákat).
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
martonx #1898 üzenetére
"Valójában semmilyen előnyöm nem származott az átállásból."
Megérte.Akkor most végül is jól értem, hogy a felhasznált egyéb pluginekbe is bele kellett tákolni amiatt, hogy kompatibilisek legyenek az új verzióval? Mert az sem túl szép dolog.
Egyébként pl. Drupalnál úgy oldják meg, hogy nem szoktak jQuery-váltások lenni, csak major Drupal-verzióváltáskor. Van jQuery Update, ami kicsit frissebb verziót rak fel, és ami agyontesztelt mindenféle beépített dologra, de contrib moduloknál még ez sem biztos, hogy szerencsés, mert okozhat problémát, bár ez ritka. Drupalnál pont azért nem váltanak, mert sok hibalehetőség van abból, hogy frissebb jQuery-verziót szeretne valaki használni. Ez persze nagyon új plugineknél szívás is, de megvan az előnye is (az inkompatibilitási parák elkerülése).
Amúgy milyen pluginekkel szívtál, amelyek nagyon nem voltak hajlandók működni az új verzióval?
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
martonx #1892 üzenetére
"Ismét megerősítést kaptam, hogy fejlesztés közben azért a pár percnyi idő előnyért jó eséllyel öngól bármilyen third-party lib-et használni, mert később azt az időt többszörösen elveszted"
Ő, na de nem lett volna egyszerűbb nem átállni az 1.9-esre? Mivel abban még van IE-támogatás is, ami mellett érveltél, hogy jó, ha nincs (2.0 fölött), mivel akkor azzal lehet spórolni a kódbázissal... na de milyen tényleges előnyöd származott az 1.9-esre átállásból? Volt olyan újítás, amit így ki tudtál használni, és emiatt megérte az egész procedúra? -
Muton
addikt
válasz
martonx #1852 üzenetére
nem értek egyet. ha elkezd egy mezőbe írni és automatikusan megnyílik alatta egy dropdown, amiből választhat, az sokkal egyszerűbb, mint ha még kattintani kell plusz egyet, hogy kiválassza az órát, percet, napot, stb., és a felület is kevesebb egy dropdown ikonnal, azaz tisztább, átláthatóbb
azt meg nem értem, hogy neked miért fáj, ha valaki önszántából időt fordít arra, hogy megossza tapasztalatát, ötleteit. ha jól emlékszem nincs kötelezve senki, emellett nem is konkrét implementációt kértem, az is elég lett volna, hogy "autocomplete-el indulnék a dolognak". természetes ennek jobban örülök
emellett képzeld el, hogy van egy még félkész saját megoldásom, ami docready-re egy egyedi classos divre (jelen esetben egy inputra) automatikusan dropdown-t épít html-ben és van hozzá már pár fv-is, ami kezeli a feltöltést, selectet. lehet, hogy nem az optimális út, attól még valszeg működni fog, tehát kérlek ne húzd az én, plusz X fórumos ember idejét azzal, hogy látatlanba ítéled meg tudásomat. köszi
-
-
trisztan94
őstag
válasz
martonx #1785 üzenetére
Én biztos várok még vele pár hetet
Más:Olyanra tud valaki egy jó plugint, ami egy <textarea>-t lecserél egy olyan kinézetű és funkcionalitásúra, mint pl. a jsfiddle? Syntax highlight különböző nyelvekben, stb.
Szeretnék egy olyan funkciót az oldalamba, hogy különböző kódrészleteket (Snippeteket) fel tudjon tölteni a felhasználó. Ki is választhatja, hogy x nyelv közül melyikben íródott. Nekem erre az alap textarea kevés volt, valamiért abszolút nem jött beKöszi!
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
martonx #1767 üzenetére
Jaja, szerintem is jópofa. Az meg külön jó, hogy nem Flash-ben lett elkészítve.
Itt van egy szép nagy CSS sprite: http://clippy.js.s3.amazonaws.com/Agents/Clippy/map.png
-
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
martonx #1659 üzenetére
Azért az kemény, ha az ember a saját kódját már képtelen átlátni.
Mondjuk ha időben kapcsolt volna, hogy nem ártana normális kódot gyártani, akkor lehet, hogy nem kellett volna abbahagynia.Mindenesetre ilyen jQuery slider pluginból Dunát lehet rekeszteni, úgyhogy nem kell elakadni ennél az egy szarnál.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
martonx #1577 üzenetére
"Mondjuk a datepicker globalizálva van, azaz mindenkivel a saját nyelvén kommunikál, csak a végeredmény dátum ISO formátumú."
De a végeredmény mitől lenne szabványos?
Ki is próbáltam, a Datepicker pontosan úgy postolja el a dátumot, amilyen formátumban az adott nyelven be van állítva; vagy amilyen módon felül van bírálva.Default formátumként ilyen:
'11/20/2012'
Ha a { dateFormat: "yy-mm-dd" } opcióval inicializálom, akkor értelemszerűen ilyen formátum megy el szerveroldalra:
'2012-11-20'Tehát kliens- és szerveroldalon egyaránt problémát jelenthet a dátumvalidáció (nyilván). Úgy értem, a plusz lépcsőfokot a Datepicker sem szedi ki, ugyanarra a formátumra kell állítani a kliens- és szerveroldali dátumvalidálást is, nem alakítja át a plugin a form submitolása előtt szabványos formátumúra.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
martonx #1573 üzenetére
Ja, hát ez a dátumkérdés adatbázisoknál (SQL) is gázos.
Ha aktívan használnám épp a validate plugint, biztos írnék a fejlesztőnek, de mivel most nem használom, kisebb bajom is nagyobb annál, minthogy ezzel foglalkozzak, de szívesen átengedem másnak a bug jelentésének terepét."Mert félreértés ne essék, amiket az unobtrusive megoldásomban használok, egytől egyig (kivéve persze a saját metódusaimat) az alap jquery validate plugin beépített validálási szabályai."
Ja, persze, ez tiszta, remélem nem gondoltad azt, hogy most a Te kódodat fikázom.Csak feltűnt a tesztelés során, hogy a dátum elvárt formátumára nincs teljes körű validálás.
Mondjuk a Datepicker használatával, és ott a formátum megadásával félig meg van oldva a dolog. -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
martonx #1558 üzenetére
Itt egyébként az a gáz, hogy viszont nem érvényes formátumú dátumra nem működik a kliensoldali validálás, az megint csak nem jó. Pedig elvárná az ember, hogy a pluginbe beépítve legyen már formátumellenőrzés is. Persze biztos van valami, én még nem néztem utána.
Szóval eleve ki kéne dobálnia a többihez hasonlóan (pl. ha karaktereket adsz meg neki), hogy "The field MDate must be a date." - vagy még inkább valami olyasmire utaló jelzés, hogy "invalid format", mármint az elvárthoz képest. Ha megadom a "11/09/2012" (hónap/nap/év) formátumot, arra is kidobja, hogy "MDate future", tehát jövőbeli dátum, meg arra is, hogy "2012-11-09" (év-hónap-nap). De a "10/11/2012" (nap/hónap/év) formátumra már nem, pedig miért ne lehetne olyan formátumban adott ország szokásai szerint.
Amire ki akarok lyukadni, hogy van számtalan érvényes formátum, de valamiféle megkötést kellene adni arra vonatkozóan, hogy mi az elvárt. És ne csak szerveroldali ellenőrzés legyen erre. -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
martonx #1554 üzenetére
Ja hogy így. Én úgy próbáltam, ahogy az angol változat kínálja:
10/02/2012
Erre nincs szűrhetőség, hogy hogyan validálja? És ha annak nem felel meg, akkor dobjon hibát? Mármint a pluginbe beépítve.
Amúgy ilyen módon még nem használtam, csupa data-attribútummal ellátva, de tetszetős megoldás (tudom, nagyon nem új).
Ezek szerint itt a futuredate metódus hozzáadásával, meg a data-val-futuredate="MDate future" attribútum hozzáadásával csekkolod, hogy amennyiben jövőbeli dátumról van szó, akkor nem érvényes a dátum, mivel false-szal térsz vissza. Ez így akkor elég egyszerű megoldás, mert csak megcseréled a visszatérési értéket, ha mondjuk épp az a cél, hogy jövőbeli dátumot adjon hozzá a júzer (pl. egy megrendezésre kerülő rendezvény kapcsán). -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
martonx #1543 üzenetére
Gyorsan kíváncsiságból kipróbáltam saját webszerveren is ilyen módon (ugyanilyen kóddal hoztam létre fájlt):
http://jsbin.com/ogajox/4/edit
Lehet, hogy szarul próbáltam, de ez így nem működik (mármint a lényeg). (Persze nem erőlködtem, hogy rájöjjek, miért nem.)
Tehát nem validálja, hogy jövőbeli dátumról van-e szó, egyszerűen továbbküldi a formot, ahogy a jsFiddle-ös példán is, és kész. -
Peter Kiss
őstag
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
martonx #1535 üzenetére
Az itt szereplők nem azok, amikre gondolsz?
http://www.asp.net/ajaxlibrary/cdn.ashxPl.:
http://ajax.aspnetcdn.com/ajax/mvc/3.0/jquery.validate.unobtrusive.js(#1536) Speeedfire :
őőő, ezzel most mit akartál mondani? -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
martonx #1527 üzenetére
"Első körben (tudom égő) az érdekel, hogy JsFiddle-be hogy tudok a sima jquery-n kívül más külső JS-t hozzáadni, hogy megmutathassam a gondot?"
Add Resources:
A lényegi részre én őszintén szólva ennyiből nem tudom kihámozni, miért nem működik.
Szerk.: hát ez jó, próbáltam kihámozni a megoldást, közben Speeedfire is feltett egy képet kb. ugyanarról, ugyanúgy bekeretezve.
-
martonx
veterán
válasz
martonx #1506 üzenetére
$.ajax({
type: "GET",
url: "https://ib.slsp.sk/ebanking/login/ibxlogin.xml",
data: {user_id: "999999999", tap: "2", ac: "", pwd: "99999999", lng2: ""},
xhrFields: { //ezt még érdemes lehet kipróbálni
withCredentials: true
},
success: function(data, textStatus, jqXHR) {
// .... csinálj valamit, ha sikeres volt a kommunikáció
// mondjuk kiíratom debuggolás erejéig a konzolra a visszakapott adatot
console.log('siker, data:');
console.log(data);
},
error: function(jqXHR, textStatus, errorThrown) {
// .... csinálj valamit, ha hiba történt
// mondjuk kiíratom debuggolás erejéig a konzolra a textStatust és az errorThrown-t
console.log('para van, textStatus:' + textStatus);
console.log('errorThrown: ' + errorThrown);
},
dataType: "xml"
}); -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
martonx #1455 üzenetére
Hoppá, kimaradt a "UI" szócska, pedig nem mindegy.
Bocs egyáltalán a kérdésért, hogy mi az új, igazából csak rá kellett volna mennem a honlapra, ahol eleve a "What's New in jQuery UI 1.9?" címmel kezdik, kicsit épp rámjött az agyhalál...(Pont olyan hülye kérdést tettem fel, amit én is utálok, ha feltesznek, miközben az orcájukba van tolva az infó.
)
A Tooltip beépítésének már szerintem nagyon ideje volt.
A Spinnert meg korábbról ismertem: [link] egy Drupal-modulon keresztül, de ez jó, hogy beépítették.
A Menu widget meg tényleg nem szar.Ettől függetlenül kicsit nevetségesnek tartom, hogy ennyi idő alatt nagyjából ezt a 3 jelentős újítást sikerült véghezvinni.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
martonx #1383 üzenetére
Na, ez elég faszányosan néz ki, használhatónak tűnik. Hogy mennyire van fallback a régi fos böngészőkre, azt ki kéne próbálni.
(#1382) Speeedfire :
Azon kéne szerintem javítani, hogy ne a blur eseményre reagáljon feltétlenül, mert szerintem tök zavaró, hogy belelépek egy űrlapmezőbe, aztán váltok másra, lehet, hogy be sem akartam mondjuk lépni, vagy fel sem akartam iratkozni a hírlevélre, de piros hibaüzenetet kapok, hogy írjam bele a megfelelő értékeket.
De csak tanács, nehogy megint ezt is kötekedésnek vedd. -
Speeedfire
félisten
válasz
martonx #1381 üzenetére
Egyáltalán nem különleges a form-om. Olyan, mint bármilyen másik form. Szimplán, mint írtam nem találtam olyan css megoldást, ami nekem tettszett volna, vagy kevés html igazítás kellett volna hozzá. Nem akartam a form-ok html struktúráját újra írni emiatt. Ezért írtam meg ezt a js-t hozzá.
-
trisztan94
őstag
válasz
martonx #1303 üzenetére
Köszönöm!
Igazából nem nagyon értem a logikáját, hogy miért várakozik, hiszem a function előbb fut le, mint a milisecundum paraméter, nem?
Szerk:
Hm, érdekes módon így is várakozik 1 mp-et.
Most jelenleg így néz ki:var timer=2;
window.setInterval(function() {
$('#timer').html(timer+1);
timer--;
}, 1000); -
Male
nagyúr
válasz
martonx #1248 üzenetére
Leginkább a CSS része gáz, igen... mert oké, a pluginhez ott vannak az alap témák általában, de ha egyedit használsz az UI-hez, akkor véged van.... szépen egyesével írkálhatod át a CSS-ben az értékeket. Az lenne nagy durranás, ha a custom verzió legenerálásnál elmentené egy külön fileba a beállításokat, és ez alapján a pluginek is el tudnák készíteni az ehhez illő CSS-üket ( mert végülis az alapéból már következik az összes szín, méret, stb. ami a pluginnek kellhet ).
-
Speeedfire
félisten
válasz
martonx #1214 üzenetére
Jogos volt, csak én hiába kerestem nem találtam először ezt meg.
Karma: Ezt a ready-t néztem már én is, de a hover kell mindenféleképpen. Ellenkező esetben "szaggat", ahogy húzom az egeret. Viszont így hoverrel, ha lehúzom az egeret a kijelölt objektumról ott marad a legutolsó.
Ez lett a megoldás végül. Megnéztem az "api"-val az onHide eseményt, majd eltüntettem az összes .qtip elemet.$("#kiemelesek-tabla .ajaxnaptar").on("hover", ".foglalt", function() {
$(this).qtip({
content: {
method: "get",
data: {
id: $(this).attr("rel")
},
url: "'.Yii::app()->baseUrl.'/hirdetes/ajaxtipkiemeles"
},
style: {
name: "cream",
width: 220
},
show: {
solo: true,
ready: true,
when: {
event: "mouseover"
},
},
hide: {
when: "mouseout",
target: false,
},
api: {
onHide: function(){
$(".qtip").qtip("destroy");
},
},
position: {
target: "mouse"
},
});
});
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen routert?
- Óra topik
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- További aktív témák...
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook Laptop 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD IPS MATT
- Eladó Lian Li O11D MINI-X gépház
- Lenovo ThinkPad P17 Tervező Vágó Laptop -50% 17,3" i7-10750H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- FSP DAGGER PRO ATX3.0(PCIe5.0) 850W Sfx tápegység
- Eladó PNY GeForce RTX 4070 Ti SUPER 16GB OC XLR8
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P43s - i7-8G I 8GB I 256GB SSD I Nvidia I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest