- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- VoLTE/VoWiFi
- iPhone topik
- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- One mobilszolgáltatások
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
Hirdetés
(használd a CYBSEC25PH kuponkódot további 20 ezer ft kedvezményért!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
martonx
veterán
Abszolút nem értetted meg a mondanivalóm lényegét, bár nem is vártam mást. Érdekes sk8erpeter megértette.
Annak örülök, hogy a szabadidődben ilyenekkel foglalkozol, ez visz bennünket előre. Nekem is van egy rakás értelmetlen (vagy annyira nem is értelmetlen? majd kiderül) hobbi projektem.
Az, hogy ennyire büszke vagy Jim-Y megoldására, mint saját félkész megoldásra, pedig tragikomikus. -
Sk8erPeter
nagyúr
Őőő, szerintem egy kicsikét félrevitted és félreértetted a dolgot. Ezt írta: "mekkora f*sság már, amikor a designer határozza meg, hogy hogy működjön a program. És mi van ha designer megálmodik egy űrhajót, csak éppen senki nem tudja / nem éri meg se elkészíteni, se használni?"
Ez a lényeg. Te magad beszéltél arról, hogy van egy dizájneretek, aki kiagyalt valami degenerált dolgot, hogy szerinte a júzernek hogyan lenne jó, és azt mondta neked, a programozónak, hogy akkor ezt most szépen implementáld, ezek szerint anélkül, hogy megbeszéltétek volna, hogy akkor ez így jó lesz-e egyáltalán. Most vagy diktátort játszik nálatok a dizájner, és ő dönt erről, vagy egyetértettél az elképzelésével, nem tudom.
Van egy igen nagy baj az elképzeléssel: felhasználói élmény tekintetében használhatatlan, szerveroldalon pedig a formátum kezelhetetlen. Ez a kettő általában nem jó párosítás.Egy dátumot például számtalan módon lehet szabályosan kezelni, nemzettől függően eléggé eltérnek ezek a formátumok. De nektek döntenetek kell arról, hogy ti melyiket használjátok, mindenesetre feleljen meg valami szigorú szabálynak. Például a default MySQL timestamp elég jó: 2013-01-29 23:35:55.
De azzal mit lehet kezdeni szerveroldalon és kliensoldalon, hogy "5 perc"? Meg mi van, ha többnyelvű az oldal?
Felhasználói élmény tekintetében pedig szerintem eleve rossz az elképzelés: mióta egyszerűbb az átlagjúzernek BEGÉPELNI valamit, mint ÖSSZEKATTINTGATNI?! Egyáltalán honnan tudja a felhasználó, hogy milyen formátumban kell begépelnie? Ha ott is van egy súgó, akkor azt mi a francért kell elolvasnia, miért töltsön el ezzel időt, miért hagyjunk benne hibalehetőséget, miért nem kattintgathatja össze különösebb időtöltés nélkül, tök egyértelmű felületen? Amit korábban összeeszkábáltunk, annál egyszerűbbet és egyértelműbbet szerintem nehéz összehozni. A mindenki által ismert naptárból bekattinthatja a napot, aztán egy tök értelemszerű csúszkával arrébbtolhatja az órát, percet. Engem megőrjítene, ha egy új oldallal való ismerkedésnél, például regisztrációnál egy dátummezőnél nekem a dizájner hülye agyalmányán kellene gondolkoznom, hogy vajon mi lehet az elvárt formátum, mit is gépeljek be. Minek gépeljek, amikor létezik manapság datepicker? Sokszor sajnos az ilyen egyedi elképzelések mentén, különösebb konzultáció nélkül kiötölt egyedi tákolmányok többet ártanak egy oldalnak, mint használnak.
Amit korábban jól elkészítettetek, igazából nem értem, miért nem felelt meg, azt kellett volna legfeljebb dizájnolnia a dizájnereteknek, nem pedig szárnyalni a fellegekben.Erre írta martonx is, hogy vannak helyzetek, amikor a programozónak nemet kell tudni mondania, és inkább elmagyarázni, mi lehetne a jobb megoldás.
-
Jim-Y
veterán
na, többet nem tudok erre áldozni, de ilyen "érdekes" dolgokat is lehet vele csinálni
http://jsbin.com/icinaz/8/edit
Új hozzászólás Aktív témák
- Nyomtató topik
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- VoLTE/VoWiFi
- Itt a Panther Lake és az Intel rendkívül sokat vár tőle!
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Gumi és felni topik
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Milyen processzort vegyek?
- iPhone topik
- EAFC 26
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung UE46F5005AK 46" (116cm) FULL HD LED TV
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- HP 150W töltők (19.5V 7.7A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3528, 93% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest