- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
- Magisk
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Szinte csak formaság: bemutatkozott a Pixel 6 és Pixel 6 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
Andris837
senior tag
Félreértelmezések vannak szokás szerint. Elsősegély vizsgát mindenképp meg kell csinálni, csak ugye a feleslegesen futott köröket csökkentik le. Én sem igazán értettem, hogy az elsősegély vizsgaigazolást mi a bánatnak kellett bevinnem a közlekedési hatósághoz, hisz ott nem adtak semmit... Viszont most ugye majd az okmányirodába kell bemutatni, ha csinálják a plasztikot.
-
pockhome
senior tag
Hali,
Én is e-titánon nyomtam végig a KRESZ-t.
Tanfolyam kezdete - vége 2017.11.07. - 2018.01.18.
Kicsivel több, mint 2 hónap kellett hogy végigmenjek mindenen, de közben dolgoztm, meg jött a 2 ünnep.
Mondjuk elég jónak érzem, mert 70+ ponttal mennek a próbavizsgák, jövőhéten megírom hogy ment ha érdekel valakitFebr.7-re kaptam vizsgaidőpontot, de a tananyagom csak 02.05-ig elérhető...
Ami a kérdés: azt mondták, hogy 1 évig lesz majd elérhető a tananyag, és hogy van rá 9 hónapom, hogy vizsgát tegyek, és 12 hónapom hogy sikeresen vizsgázzak.
Hogy a búsba tud az vizsgát tenni 9 hónapra rá, ha akkorra fél éve lejárt a tananyaga? -
Borul az egész mivel az A jelű járművel szemben van egy másik jármű ( C). Persze ez még nem lenne ok, hogy boruljon a jobbkézszabály, de ebben az esetben a jobbkézszabály csak a B és a C járműre vonatkozik ténylegesen. De csak azért mert kis ívben kanyarodik a B jármű! Máskülönben nem lenne ez, kivétel persze ha megkülönböztető jelzést használó jármű lenne. Ennek megfelelően először a B jármű indulhat elsőnek. Miután a B jármű kanyarodik először utána az A és a C jármű szemben kerül egymással. Innentől kezdve úgy kell tekinteni a a két jármű helyzetére mint egy szokványos kereszteződésnél. Ennek megfelelően az egyenesen haladó C járműnek van elsőbbsége a vele szemben álló és nagy ívben kanyarodni készülő A járművel szemben. Ha a B jelű jármű egyenesen vagy nagy ívben kanyarodna, akkor viszont végig a jobbkézszabály lenne érvényben. Ez így kicsit bonyolultnak tűnhet, de ha logikusan elkezdesz a helyzeten gondolkodni akkor már nem lesz az. Az ilyen "becsapós" jellegű képes kérdésekre majd nagyon figyelj oda.
-
Andris837
senior tag
Igen, igen jelezned kell majd, ha megvan a tanfolyam igazolásod, hogy kérjenek majd vizsgaidőpontot. Nálam legalábbis így volt. De a legtisztább az, hogy felhívod a kontaktot és beszélsz vele, hogy mi hogy működik.
A modulok között ugye csak úgy mehetsz tovább, ha megcsinálod a modul végén a záróvizsgát, ha jól tudom legalább 80%-ra kell teljesíteni. Nem nehéz, és a végén amikor már ugye megvan minden akkor a próbavizsgán ugyan azok a kérdések jönnek vissza. Ha megvagy vele akkor sem kell letenni a programot, ugyanis azok a kérdések amik ott vannak, teljesen megegyeznek a vizsgakérdésekkel. Érdemes gyakorolni.
Más ugye, hogy mennyire jó ez az otthon tanulás. Az oktatómmal beszéltünk róla és megosztó a dolog nagyon. Volt amiben nagyon igaza volt, pl., hogy az órán rá tudsz kérdezni egy csomó kérdéses dologra, ami nem tiszta. Ezeket a kérdéseket én egyébként kollégáimmal beszéltem át, de vannak olyan dolgok a tanfolyamokon amikre direkt kitérnek az ottani oktatók, mert tudják, hogy ezek nehezebben értelmezhetők, de elmagyarázzák. A tananyag persze jó, és magyaráz is egy csomó dolgot, de van akinek ez nem elegendő. Nyilván, nekem muszáj volt otthon tanulnom, mert a munkám miatt nem engedhettem meg magamnak, hogy hetente 2-3 alkalommal iskolába üljek. Ezért ebből a szempontból jó, hogy van ilyen lehetőség.
-
SUPREME7
őstag
Ha teljesen az eTitan-on csinálod akkor csak akkor kérhetsz vizsgaidőpontot ha kipörgetted a modulokat (ehhez persze minden modulzáró tesztet is meg kell csinálni, szóval ez csak akkor fog menni ha tudsz is valamit
), tehát annyira nem egyszerű. Vizsgaidőpontot pedig terheltségtől függően kapsz, én "szezonban" vizsgáztam Budapesten, 1,5 hónappal későbbre kaptam vizsgaidőpontot. Talán ilyenkor még télen nincs annyira sok tanuló. Ha jól emlékszem kb 27 órát töltöttem el a felületen, próbavizsgákkal együtt, szóval napi 2-3 órával egy hét alatt ki lehet pörgetni. Utána már csak a vizsgáig szintentartás.
-
Andris837
senior tag
Szia!
Január 11-én kezdtem az otthoni tanulást és az összes modult végigtoltam január 31-re. Utána nyomtam a próbavizsgákat, kértem vizsgaidőpontot. Nekem annyiban volt "más", hogy én iskolához voltam beosztva, Székesfehérváron, így nekem a vizsgaidőpontot ők rendezték. Március 3-ra kaptam időpontot vizsgázni. (Sikerült, elsőre.)
Az, hogy mennyire haladsz az anyaggal szerintem nincs megkötve. Bedarálhatod egy hét alatt is, vagy akár az általad említett három nap alatt is, ha úgy van időd és kedved és energiád. Egy a lényeg, modulokra van osztva az anyag, minden modul végén "vizsgáznod" kell, csak úgy mehetsz tovább a következő modulra. Mindez persze otthon, tehát nem kell menni sehova. A végén próbavizsga van, amit ha teljesítesz akkor kapsz egy "tanfolyamigazolást", amivel mehetsz vizsgaidőpontot kérni. Ha jól emlékszem, de majd a srácok kijavítanak, ha tévednék.
Sok sikert!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban jogvédett szellemi termékeket (szkennelt szervízkönyv, stb.) megosztani szigorúan tilos!
Aki mégis megteszi, azt figyelmeztetés nélkül véglegesen kitiltjuk.
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- AMD Navi Radeon™ RX 5xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kedvenc zene a mai napra
- Mercedes topic
- Diablo IV
- Okos Otthon / Smart Home
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Háztartási gépek
- További aktív témák...
- Easun iSolar SMW 11kW Twin Hibrid inverter // Dupla MPPT // BMS // WiFi
- Új Ctek D250TS premium 12V/24V auto akkumulátor töltő 10A/200Ah - 5 év bolti garival! -
- Xiaomi Electric Scooter 4 Lite 2nd Gen elektromos roller
- Eladó autós gyerekülések, Römer és Peg-Pérego márkák
- Duotts C29 elektromos kerékpár
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- Asus E510M 128GB SSD, 4GB RAM, 1 Év Garanciával
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest