Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• vz12
    tag

Nagyon fain a sublime, de ha nincs licenszelve, akkor kicsit irritáló tud lenni, random mentéseknél felugrál, egy alertbox, hogy vegyélmeg.
    Persze torrentről még soha nem hallottam... mondjuk ez talán pont olyan dolog, amit értékelek annyira (ha már a keresetem nagyrészét ilyen jellegű munkák teszik ki), hogy szerintem ebbe be fogok fektetni :)

A JS számolások aritmetikai pontosságának növelésére van-e valakinek valamilyen ötlete?
    Mert a beépített számomra egy kicsit igénytelen, kicsit durvának tartom hogy már egy egyszerű szorzásra is pontatlan ( illetve vagy pontatlan, vagy nem ! ), megengedő módon a gyökvonást még valamennyire megérteném ...
    pl.1: 17 * 1.1 = 18.700000000000003
    pl.2: 7410 * 0.43 = 3186.2999999999997
    pl.3: Math.pow(Math.sqrt(1.5),2) = 1.4999999999999998
    pl.4: Math.pow(1.6,2) = 2.5600000000000005

Én elkövettem magamnak egy ki/bekapcsolható "automatikus decimális kerekítés"-t, ami nem fix, hanem rugalmas hosszúságban próbál decimálisan kerekíteni. Ez egy bizonyos határig remekül működik, pl. a fenti esetekben is, de nagyobb számok esetén (mondjuk 10 jegyű számok felett), vagy túl sok tizedesjegy esetén már hatástalan. A kikapcsolhatóságot is bele kellett tenni, hogy amikor nem kell, akkor azért ne kerekítsen, mert úgy jobban meghamisítja az eredményt, mint a "gyári" pontatlanság.
    De ez igazából barkácsolás, pótmegoldás. A korrekt az lenne, ha a JS egy "rendesebb" aritmetikát használna, ennek ellenére ha valakinek lenne valami jó ötlete, azt megköszönném.

Új hozzászólás Aktív témák