- One mobilszolgáltatások
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Realme GT Master Edition - mestermunka
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Nem lett arányos a fogyókúra
- iPhone topik
- Mobil flották
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
-
Mobilarena
JavaScript != Java (A JavaScript nem összekeverendő a Javával, két különböző programozási nyelvről van szó!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
The DJ
addikt
A Bitstamp tickert szeretném megjeleníteni egy weboldalon, de nem akar működni. Valaki látja, hogy hol a hiba? A konzol syntax errort dob a 25. sorban, de nem látom mi a baj.
JSFiddle: [link]
-
The DJ
addikt
válasz
Sk8erPeter #3769 üzenetére
"Na várj, eleve miért kell duplaklikkelni a sample-feliratra, hogy elinduljon a lejátszás?"
Mert ez a sablon eredetileg audio anyagok eladására lett tervezve és az admin felületen van lehetőség több sample hanganyagot is feltölteni, mivel ugye ha egy 16 tracket tartalmazó CD-t akarsz eladni, akkor szeretnéd, hogy mindegyik dalba bele lehessen hallgatni. Ez a funkció a tulajnak nem kell, mivel neki csak egy sample hanganyag van minden termékhez, viszont a lejátszás csak duplakattal indul, mivel az első kattintás ugye kiválasztja a zenét, a második pedig indítja. Csak ez itt kicsit okafogyott, mert nincs mit kiválasztani egy sample fájl esetén.
A dupla klikkes angol szöveget is már én írtam oda, hogy egyértelmű legyen a dolog.
Az általad javasolt cserét megejtettem az ajax.js fájlban, de az eredmény továbbra is ugyanaz: Minden működik, de csak dupla kattintással, ahogy eddig is. Magától nem indul el így sem. Makacs egy jószág.
-
The DJ
addikt
válasz
Sk8erPeter #3767 üzenetére
Kiszedtem a PHP fájlból a player javascript kódját. Az oldal és a sample hallgatás továbbra is működik, úgyhogy a duplikáció elvileg megszüntetve és így már a JS kód is külön van.
Tehát itt van a lényeg: [link]
-
The DJ
addikt
válasz
Sk8erPeter #3765 üzenetére
Egyre inkább kezdem belátni, hogy ez a sablon egy gány munka. Ráadásul ezért fizetett a tulajdonos. Elvileg jár azonnali support hozzá. Erről meg annyit, hogy a privát fórumban 3 hete feltett kérdésemre azóta sem érkezett egy válasz sem.
Az ajax.js fájlban található hibát javítottam. Viszont ahogy lentebb görgettem megláttam ott is ugyanazt a jplayer kódot, mint amit pastebin-re töltöttem fel a PHP fájlból.
Akkor lehet azt kellene inkább szerkesztgetni?
-
The DJ
addikt
válasz
Sk8erPeter #3762 üzenetére
"Külső JS-fájlba érdemes pakolni az ilyesmit, pluginnel behúzni, stb"
Ha tehetem én így csinálom, ez viszont most a sablonkészítők sara. Ez így egy az egyben maga a theme egyik PHP fájljában található. Javascript, PHP, CSS, minden egy helyen. Nem a legelegánsabb, de már nem is annyira izgat, csak működne minden. Jó ideje szenvedek ezzel a honlappal (szívességből ráadásul) és olyan dolgokat csináltam már meg rajta, amikre nem is tudtam, hogy képes vagyok
Viszont ez a Javascriptes autoplay most megint feladta a leckét.
A hiba megint az én figyelmetlenségem. Az egész estét erre szántam rá, de így a végére már alig látok. Mindenesetre javítottam a zárójel problémát is.
A segítséget és a tippeket viszont hálásan köszönöm!
-
The DJ
addikt
válasz
Sk8erPeter #3760 üzenetére
A CDATA zárót a Wordpress rontja el. A kódban tökéletesen szerepel, bár szerintem ez nem okoz problémát.
A másik tényleg az én próbálkozásom egyik maradványa, azt javítottam (azaz visszatettem az eredetit).
-
The DJ
addikt
válasz
Sk8erPeter #3758 üzenetére
Köszönöm!
Kicseréltem, de nincs változás. Ugyanúgy kattintásra indul a sample. Az oldalt is meg tudom mutatni, nem titok. Erről lenne szó: [link] Ez itt épp egy terméklap. A sample gomb ott van a kiskép alatt, arra kattintva indul el a bal oldalon a lejátszó. Az lenne a cél hogy minden terméklap megnyitásakor automatikusan elinduljon ez a sample. Természetesen ebből mindig csak egy darab van.
-
The DJ
addikt
válasz
martonx #3755 üzenetére
Ezt megtaláltam én is, próbálkozom másfél órája egyedül mindenféle módon, de nem sikerült a pastebin-es kódba beleapplikálni a dokumentációban látható részt.
Gondolom ezt a részt kellene szerkesztenem:
// Create click handlers for the different tracks
$(".demo-container .track").click(function(e) {
my_trackName.text($(this).text());
my_jPlayer.jPlayer("setMedia", {
mp3: $(this).attr("href")
});
if((opt_play_first && first_track) || (opt_auto_play && !first_track)) {
my_jPlayer.jPlayer("play");
}
first_track = true;
$(this).blur();
return false;
});Próbáltam így:
// Create click handlers for the different tracks
$(".demo-container .track").click(function(e) {
my_trackName.text($(this).text());
my_jPlayer.jPlayer("setMedia", {
mp3: $(this).attr("href")
}).jPlayer("play");
if((opt_play_first && first_track)) {
my_jPlayer.jPlayer("play");
}
first_track = true;
$(this).blur();
return false;
});De semmi. Én ehhez nagyon kevés vagyok sajnos.
-
The DJ
addikt
Megint jövök a hülye kérdéseimmel
Van egy weboldal, Wordpress alapú, hangmintákat lehet rajta meghallgatni. Ez a megvásárolt sablon beépített funkciója. Minden működik, a terméklapon van egy gomb, kattintásra elindul a bal oldalsávban található lejátszó és játssza a hanganyagot.
Namármost...azt kellene megoldani, hogy ne kattintásra induljon el a lejátszás, hanem automatikusan a terméklapra érkezve. Tudom, hülye ötlet (nekem is ez volt az első reakcióm), de meg kell valósítani. A lejátszó, amit használnak egy módosított (?) jplayer. Erre már rájöttem. Van is a dokumentációjában szó az autoplay-ről, tehát még támogatja is. De akárhogy próbálom belehackelni nem megy. Megint kiütközik az, hogy se Javascript, se PHP nyelven nem "beszélek". Feltöltöttem pastebin-re az erre vonatkozó pár sort. Valaki lenne olyan kedves és áldozna rám az idejéből pár percet, hogy ránézzen? Köszönöm előre is!
Pastebin: [link]
-
The DJ
addikt
Még tovább jutottam
Ha a xim.hu/4213 után megadsz egy véletlen számokból álló karaktersort, mondjuk xim.hu/4213/123456, akkor megkapod a reklámozásért felelős kódrészletet. Most már "csak" annyi az egész, hogy a neked rendelt (4213) kód végén a véletlen generált hivatkozást statikusra kell cserélni, ami egy reklám mentes oldalra mutat vagy éppen összevonni a kettőt és az egész egy helyen lenne, csak a reklámok kihagyásával. Az már nem olyan bonyolult, ahogy látom sima flash van beszúrva meg a többi HTML.
Persze laikus vagyok, de remélem nem tévedtem sokat
-
The DJ
addikt
Ebben az ügyben tudna valaki segíteni nekünk?
Az iwiw topikból indult ki az ötlet, lévén, hogy létezik egy oldal, a xim.hu, amin keresztül meg lehet tudni, hogy ki látogatta meg az iwiw profilunkat, hogyha egy kódot elhelyezünk a profilon. Kicsit belenéztem, JavaScripttel oldották meg, működik is és tényleg hasznos, a baj csak az, hogy teleszemeteli a reklámjaival a profilt, egy csíkban és egy nagy felső villogó bannerral is hirdeti magát, ezt pedig szeretnénk eltüntetni. Meg lehet esetleg oldani?
-
The DJ
addikt
válasz
zhagyma #1327 üzenetére
Utolsó kérdésem: Létezik erre valami globális megoldás, ami kiküszöböli azt, hogy minden egyes aloldalon, ahol alkalmazni akarom a tablecloth-ot le kelljen futtatnom a függvényt?
Valamint ha nem, akkor hogyan tudom én ezt mindig lefuttatni anélkül, hogy minden egyes oldalra újra be kelljen szúrnom az egész szkriptet?
Tudom, hogy nagyon alap kérdések, de semmi ismeretem nincs Javascript terén és hiába vagyok én jó egyéb dolgokban, ez teljesen kínai egyenlőre.
U.i.: Köszönöm a mintát (törölheted), valamint az eddigi segítséged és magyarázataid is, értem a problémát és a megoldást is, csak kivitelezni nem tudom.
-
The DJ
addikt
válasz
zhagyma #1324 üzenetére
Köszönöm a fáradozásaidat, ez már valóban jobb, annyiból legalábbis biztosan, hogy a "body onload" részt teljesen száműztem és a tablecloth.js általad írt utolsó pár sora végzi el ezt a feladatot (sikeresen.)
Az ajax menü szépen működik és ha a főoldalon levő táblázatnak "table1" class-t adok, akkor a tablecloth is végzi a dolgát szépen, de... az a baj, hogy nekem nem a főoldalon vannak a táblázataim és ha a menüpontokra kattintgatok ott már megáll a script tudománya, ugyanis az almenükön belül hiába "table1" class-al rendelkeznek a táblázatok, mégsem reagálnak semmire.
Ennek a gondja sajnos valószínűleg a PHP kód azon része lesz, ami az oldalak betöltéséért felelős:
<?php
$page=$_GET[page];
if(!isset($page)){
include "kezdolap.php";
}else{
$vanea=is_file($page.'.php');
if(empty($vanea)){
$vanea="0";
}
if($vanea==1){
include "$page.php";
}else{
include "nincs.php";
}
}
?>Viszont valószínűleg így nem is lehet megoldani a dolgot
Csak úgy tudtam eddig is működésre bírni mindkettőt, ha az aloldalakon belül is létrehoztam egy <head> részt és mindegyikben külön betöltöttem a tablecloth.js scriptet, de ez így nem éppen szabványkövető megoldás és a W3C Validation is kifogásolja.
Ha esetleg van valami ötleted szívesen fogadom, de ha ez így nem megoldható, akkor kénytelen leszek beletörődni és csak az egyiket használni, még ha jól is néztek ki együtt.
-
The DJ
addikt
válasz
zhagyma #1307 üzenetére
Sajnos nem sikerült megoldanom a problémát
Mindent úgy tettem, ahogy írtad, a 2 kódot js fájlba tettem, ellenőriztem, mindkettő működik külön külön.
Alapértelmezetten egyiket a következő paranccsal kell meghívni:
<script type="text/javascript" src="accordian.pack.js"></script>
Majd:
<body onLoad="new Accordian('basic-accordian',5,'header_highlight')">
Ezzel működik is tökéletesen (ez egy Ajax menü szkript)
A másikat pedig egy sima
<script type="text/javascript" src="tablecloth/tablecloth.js"></script>
paranccsal, így a megadott ID-re alapértelmezetten aktívvá válik. Viszont a kettőt együtt sehogyan nem tudom életre kelteni. Beillesztettem a tablecloth.js fájl végére az általad írt sort, kicseréltem a masik_function-t a "new Accordian('basic-accordian',5,'header_highlight')" -al, de így sem működik. Csak az egyik vagy csak a másik...
Lehet valami triviális apróságot bénázok el, de már órák óta próbálkozom és egyszerűen kikészít, hogy nem tudom megoldani ezt a problémát
-
The DJ
addikt
Sziasztok!
Van nekem egy javascriptem, amivel a honlapon szereplő táblázatokat lehet szebbé varázsolni. (Erről van szó: [link]) Működik tökéletesen, már kicsit meg is lett moddingolva, hogy ne minden táblázatra legyen hatással, hanem csak a megadott class-ra. Viszont van egy gondom vele. Az oldalon szerepel egyéb szkript is, méghozzá a body onload részben kerül betöltésre. A táblázatos szkript fórumát átböngészve akadtam rá, hogy ebben az esetben vagy az egyik nem fog működni vagy a másik és ez így is van, tehát kiütik egymást, ha az egyik megy, akkor a másik nem. (Attól függ hova helyezem el a szkript betöltését:
<script type="text/javascript" src="tablecloth/tablecloth.js"></script>
. Ha a <head> részbe akkor az oldalon szereplő eredeti szkript megy, ha a <body> részbe akkor a táblázatos működik, de az eredeti nem
Nekem viszont mindkettőre szükségem lenne.
A fórumon ezt írták a problémára: "Use an addEvent function to add the onload event, the script will not work if someone put another onload attribute on body tag."
No igen, csak ehhez én már kevés vagyok. Aki tudna esetleg segíteni benne, hogy átszerkeszti nekem ezt a táblázatos szkriptet ilyen formában azt megköszönném.
Itt a forráskód: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Mini PC
- Linux kezdőknek
- Milyen routert?
- One mobilszolgáltatások
- Videós, mozgóképes topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Milyen monitort vegyek?
- További aktív témák...
- Olcsó Laptop! Dell Latitude 7280. I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD
- MSI Thin GF63 12VF 15.6" FHD IPS 5-12450H RTX 4060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Apple iPhone 16 Pro Max - Desert Titanium - 256GB 1 ciklus 100% akku! 1 év garancia! Új készülék!
- iPhone 12 Kék 128GB
- SAMSUNG (LS34C500GAUXEN) 34 " GAMER WIDE MONITOR ! AKCIÓ
- ASUS TUF Gaming F15 FX506 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB - 512GB - RTX 3050 Ti - 1,5 év gari
- Apple iPhone 13 . 128GB , Kártyafüggetlen , 100% akku
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
- BLUESUMMERS NVMe SSD adapter
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest