- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Google Pixel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Hívószám-hamisítás
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
Új hozzászólás Aktív témák
-
Aethelstone
addikt
válasz
M_AND_Ms #7361 üzenetére
Tehát, NEM CSAK Stringnél kell az equals a == helyett az azonosság eldöntésére, hanem minden osztály példányánál.
Nos, ez nem ilyen egyértelmű. Az autoboxingos osztályoknál pl. szükségtelen az equals, mivel gyárilag meg van írva, hogy pl. a Long i-nél az i.longValue()-t hasonlítja a megadott longhoz.....
Persze, saját osztályoknál nyilván az equals a célszerű és a követendő, de itt konkrétan a String-ről volt szó és itt mindenképpen az equals kell.
Pongyolán fogalmaztam, ez tény
-
Aethelstone
addikt
válasz
PumpkinSeed #7356 üzenetére
data[] == "bor" nem jó. Helyette "bor".equals(data[0])
Java-ban a Stringeket equals-sal hasonlítunk össze, nem ==.
if("bor".equals(data[0]){
Bor b = new Bor(data[1],data[2],data[3]);
System.out.println("valami");
italok.add(b);
}
else if("gyumolcsle".equals(data[0])){
Gyumolcsle gy = new Gyumolcsle(data[1],data[2],data[3]);
italok.add(gy);
}
else if("borso".equals(data[0])){
FalraHanytBorso fhb = new FalraHanytBorso(data[1],data[2]);
italok.add(fhb);
}
else{
//System.out.println("Ilyen nincs.");
}Még valami.
Azért megy előre a konstans string, mert ha a data[0] esetleg null, akkor szétszáll a pichába az egész. -
Aethelstone
addikt
válasz
norbert1998 #7349 üzenetére
Jééézus....
-
Aethelstone
addikt
válasz
norbert1998 #7342 üzenetére
Erre én is kíváncsi vagyok....
-
Aethelstone
addikt
válasz
norbert1998 #7293 üzenetére
if os == windows {
Runtime.getRuntime.exec("cls");
} else if os == *nix {
Runtime.getRuntime.exec("clear");
} else {
Runtime.getRuntime.exec("akármi, ami konzolt töröl....");
}Amolyan pszeudóféleképpen
-
Aethelstone
addikt
válasz
Oppenheimer #7273 üzenetére
A label már durva, de egy breakkel semmi baj. Nyilván célszerűbb valami do while vagy while szerkezetet felépíteni, ha az ember ki akar idő előtt lépni, de szerintem a for loop-ban elkövetett breakkel sincs semmi baj. Ha az ember módjával használja. Persze háromezer if the else és switch szerkezetekben 678 break nem szép....
-
Aethelstone
addikt
Ilyen dolgokkal már sokszor találkoztunk, hogy jó valami, de senki nem tudja használni.
Ez nem igaz. Jó és sokan jól tudják használni, viszont sajnos azok hangosabbak ("micsoda fos ez a gwt") és társai, akik nem tudják használni. Eklatáns példa az ismerettségi körből. Aki ért hozzá, az tudja, hogy bűncselekmény egy-egy GWT-s framework használata, főleg azok, amik csak JS wrapperek (SmartGWT pl.). Azt kezdi el használni és utána csalódottan hagyja az egészet a francba, mert hogy micsoda fos ez..közben meg a standard GWT-vel sokkal jobb eredményei lennének. Vagy egészen egyszerűen nem tudják az MVP-t használni, ami pedig a GWT-t fejlesztés alfája-omegája......és lehetne sorolni, de nem csak GWT-s, hanem egyéb fronton is.
-
Aethelstone
addikt
Jó, a generált kód nyilván nem az elérhető legjobb, viszont megvan az az előnye, hogy a minősége(legyen az bármilyen) állandó.
És ha most maradunk a GWT-nél, akkor ki lehet mondani, hogy sokkal jobb a generált JS kód minősége, mint amilyet bármelyik csak Java-s, de még gyakorlott JS fejlesztő is tudna gyártani "kézzel".
És ne felejtsük el azt sem, ha már a Spring/Hibernate és egyebek szóba kerültek, hogy ezek a generált szarok az esetek 99%-ban megfelelő minőségűek az adott feladathoz. A maradék 1%-ban meg jössz Te és implementálod az ultimate kódot
-
Aethelstone
addikt
Ez nem igaz. Nincs semmi baj a kódgenerálással. Azzal van baj, ha a fejlesztőnek halvány fingja nincs, hogy mi generálódik. Nem kell pontosan tudni, de nem árt, ha mondjuk azt tudja, hogy JS lesz és böngészőben fog futni.
Engem(és másokat, akik akítvan GWT-znek) érdekes módon nem ver át....elején megtette, de az RTFM sokat tud segíteni. Sok más dolog van ami generál. xsd pl.És különben is, ha valaki nagyon kíváncsi, hogy mi generálódik, meg tudja nézni. Ott van feketén fehéren a JS forrás. Jah, hogy érteni kellene egy picit hozzá? Ez egy ilyen binisz
-
Aethelstone
addikt
Szerintem nem dead end, de ez most nem ide tartozik.
A GWT-vel alapvetően egy baj van, a fejlesztők. Úgy reklámozzák, hogy nulla JS tudással, Java fejlesztői képességek birtokában bárki össze tud vele kókányolni egy webalkalmazást. Aztán jön az egyszeri Java fejlesztő, finga nincs a css-ről, a div-ről meg általában a böngészős normákról és csodálkozik, hogy le akar fetchelni a szerverről 4-5K rekordot és ki akarja csapni a képernyőre....aztán a böngésző lefexik....és sorolhatnám...nem tudják használni. Teljesen nem veszik figyelembe, hogy a vége generált JS kód lesz...sírnak, hogy miért nincs reflection meg ilyesmi...
-
Aethelstone
addikt
Az MVC önmagában egy elavult szar szerintem....ahogy írod is, a felesleges oldalletöltések miatt. Nekünk van még pár MVC-s projektünk, de kimerülnek már a default oldal letöltésében. Minden egyéb forgalom ajax/json kombóval megy.
A DTO-s okosságnak ott van egyébként értelme, ahol az entitásból kinyerhető adatok és a struktúrájuk valamiért köszönőviszonyban sincs azzal, amit a kliensre le kell zavarni(láttam már ilyet)...másrészről nekem sok GWT-s projektem volt és ott sokáig a DTO design patternt erőltették. Mostanában nem tudom, hogy miként van...2.4-nél leakadtam..
-
Aethelstone
addikt
válasz
Oppenheimer #7204 üzenetére
Biztos, hogy majd kell. Szerintem a legjo bb ilyesmi tool.
-
Aethelstone
addikt
Alternatív megoldásként az entitások xstream annotációkkal ellátása jöhet szóba még. Lightweight és köthető entitásra vagy akár DTO-ra, Bean-re vagy akármire
Függően attól, hogy okoz-e hidegrázást a DTO konverzió, mégha automatikus is
-
Aethelstone
addikt
válasz
Oppenheimer #7155 üzenetére
Ha már Hibernate, akkor érdemes lenne a Hibernate Session körül is futnod pár kört. Nyilván a használata nem olyan általános, mint ha EntityManager-t injektálsz, de én még olyat nem láttam, hogy egy nagy (vagy kicsi) projektben az ORM réteget egy az egyben lecserélték volna. Ha meg igen, akkor az új ORM réteg megfelelő, natív megoldását használják úgy is.
-
Aethelstone
addikt
válasz
Ursache #7160 üzenetére
Nos, a való életben ritkán lehet megoldani valami feladatot abban, amiben akarod. Ráadásul ha a konkrét példát nézzük, akkor mondjuk adott egy Java alapú backend, amiben szükség van valamiféle numerikus analízisre...mondjuk egy Gauss eliminiációra vagy akármi másra. Értem én, hogy mondjuk Matlab-ban 5 sor, de aztán azt hogy integrálod be a rendszeredbe és még sorolhatnám...
Ezek a szösszenetek arra jók, hogy a Hello Világ-on felül is próbáljanak valamit mutatni az adott nyelv lehetőségeiből, erejéből, gyengeségéből, stb. Az egyetemi/fősikolai példák meg egyébként sem a praktikus mivoltukról híresek
-
Aethelstone
addikt
válasz
Oppenheimer #7153 üzenetére
Mindig célszerű JTA-t használni. Lehet kézzel is állítgatni a DAO rétegben, de vért lehet hugyozni vele....
Sőt, container managed környezetben bűncselekmény nem JTA-t használni.... -
Aethelstone
addikt
válasz
Sk8erPeter #7140 üzenetére
Hogyne
-
Aethelstone
addikt
válasz
Sk8erPeter #7136 üzenetére
Mivel megeshet, hogy közben valaki gyorsabban ír egy hozzászólást, már azonnal nem a következő lesz....
-
Aethelstone
addikt
Connection con = null;
Statement stmt = null;
ResultSet rs = null;String sql_comm = "select * from root.users where username = ’" + username + "’ and password = ’" + password + "’";
try {stmt = con.createStatement();
Mintha nem lenne inicializálva....gondolom, hogy a connect(); tenné meg, de akkor azt mondjuk a deklaráció után kellene írni...vagy hogyisvanez?
-
Aethelstone
addikt
válasz
Sk8erPeter #7078 üzenetére
Nyilván a laboron gyakorlatilag semmit nem lehet megtanulni vagy megtanítani. A programozás tipikusan az a műfaj, hogy segg kell hozzá plusz feladat. A 128 ezredik telefonköny vagy DVD téka nyilvántartás megírása egy kezdőnek nagy feladat, de onnan viszont már marha nehéz továbblépni. Céges környezet kell hozzá. Ezért van az, hogy a felsőoktatásból kikerült emberkék túlnyomó része nagyon zöld még...a maradék meg suli mellett dolgozik évek óta és profi.
-
Aethelstone
addikt
A magam részéről a legdurvább gyakorlati matematikai feladvány az utóbbi időkben az ellipszis kerülete volt
Nos, ha jobban belegondolok, a négy alapműveleten felül magam sem használtam igazán többet az elmúlt X évben
Lehet, hogy pár százalékszámítás beugrott néha, amit vissza tudtam vezetni elemi szorzásokra és osztásokra
-
Aethelstone
addikt
válasz
WonderCSabo #7066 üzenetére
Hát jah. A matek nagy részét ki kellene dobni egy az egyben és jobban lőni mondjuk a Számítástudomány/Numerikus módszerek tárgyakra. Persze matek alap ahhoz is kell nyilván, de nem ennyi....
-
Aethelstone
addikt
Ezek tipikus ízlésbeli, de inkább céges policy-beli eltérések. Ezért is van nálunk pl. hogy mindenki azt használ, amit csak akar, a projekt maven, a Jenkinsben olyan mind1, hogy ki és mivel szerkesztette a kódot. Pár alapbeállítás ki van kötve, hogy ne baxjuk össze a kódot, mint sorhossz, stb, de onnantól fogva szabad a vásár.
-
Aethelstone
addikt
szoftvernigger...mi így nevezzük a mezei programozót
-
Aethelstone
addikt
válasz
PumpkinSeed #6973 üzenetére
Elvileg...
Az a lényeg, hogy ha minden könyvtár adhat mindenkinek, akkor legyen referencia első körben minden könyvtárhoz minden könyvtárban.
Aztán legyen minden könyvtárnak egy kap metódusa, amivel a könyvtár könyvet kap, visszatérési értékként meg egy másik könyv, amit ad érte.
Aztán minden könyvtárnak legyen egy ad metódusa, amivel könyvet ad. Ez a metódus hívja meg a másik könyvtár kap metódusát, a visszatérési könyvet meg berakja a saját könyvei közé.
Kb.
Persze, ha tömb (inkább valami lista), akkor nyilván figyelni kell olyasmikre, hogy amelyik könyvet adja, annak a helyére kerüljön az, amit kap...stb.
-
Aethelstone
addikt
válasz
WonderCSabo #6929 üzenetére
Persze, csak a példányosításnál nem tudsz <int>, satöbbi típust megadni...
-
Aethelstone
addikt
válasz
geckowize #6921 üzenetére
Vagy ilyet is lehet, ha már a generikusokra rákérdeztél. Ez viszont működik explicit típusokkal is.
(Természetesen a korábban vázolt megoldások tejesen jók)
public class GenericTest<T extends Comparable<T>> {
public T max(T a, T b) {
return (a.compareTo(b) > 0 ? a : b);
}
public static void main(String[] args) {
GenericTest<Double> gt1 = new GenericTest<Double>();
System.out.println(gt1.max(10d, 12d));
GenericTest<Integer> gt2 = new GenericTest<Integer>();
System.out.println(gt2.max(12, 23));
// És így tovább....
}
}Ennek a megoldásnak az az előnye, hogy tulajdonképpen mindenféle típusra lehet max() metódust írni. Kivéve természetesen a primitív típusokat, azokat a generikusok nem támogatják
-
Aethelstone
addikt
-
Aethelstone
addikt
A Jbossnál ez úgy megy(ahogy emléxem), hogy megadható, hogy a különféle EAR fájlokat ugyanazzal a classloaderrel töltse be. Ami azért fancy, mert a cucc innentől fogva semmilyen más app szerverbe nem telepíthető
Amennyiben a kód kihasználja ezt a remek feature-t
Legalábbis a 4-es JBoss tudta ezt, azzal találkoztam utoljára.
Egyébként szerintem nem túl szerencsés, hogy a WAR-okat ugyanaz a classloader töltse.
-
Aethelstone
addikt
Lehet, hogy nem vagyok ideológiailag elég képzett, de ha Java-ban egy példánynak adunk egy remek null értéket, akkor az egy dolog, hogy azonnal nem lesz legyalulva, majd a GC elintézi vmikor, de onnantól fogva az a példány már nem használható szerte szana az alkalmazásban...innentől nem értem ezt a felhajtást...vagy rosszul olvastam el a hozzászólásokat?
-
Aethelstone
addikt
válasz
Mukorka #6848 üzenetére
Rosszul érted.
public class FooEntity {
private Set<String> names;
private Set<Integer> values;
}
public class FooBean {
private Set<String> names;
private Set<Integer> values;
private List<Bar> bars;
}Nos, ebben az esetben a FooEntity-ből FooBean lesz, de csak azok a property-k kapnak értékek a Bean-ben, ahol az Entity-ben is van. Nyilván a FooBean bars tagja nem kap semmilyen értéke by default, mivel nincs megfelelő Entity tag. Semmi köze a DAO osztályokhoz.
-
Aethelstone
addikt
válasz
Aethelstone #6840 üzenetére
Egyébként a Serialization policy is jó, de mi inkább azt az utat választottuk, hogy bean transzformálási szabályokkal korlátozunk. Egy kvázi automata eszközt használunk, ami reflectionnal megy végig és az azonos nevű tagokat transzformálja. Ami pedig nincs benne a Bean-ben vagy máshogy hívják, azt nem transzformálódik.
-
Aethelstone
addikt
-
Aethelstone
addikt
válasz
jetarko #6831 üzenetére
Nem teljesen értem, de a lazy-nek nem pont az lenne az értelme, hogy csak azt tölti be, amire szükség van éppen? Ha nem hivatkozol arra a Collectionra, akkor nem töltődik be, ha meg igen, akkor behúzza. Persze, nyilván nem szabad detacholni, de ez már egy másik kérdés.
-
-
Aethelstone
addikt
válasz
WonderCSabo #6796 üzenetére
Azt egy szóval nem mondtam, hogy azt mondtad
-
Aethelstone
addikt
válasz
WonderCSabo #6791 üzenetére
A LIKE egyébként ilyen esetben azért nem túl jó megoldás, mert rohadt lassú tud lenni. Egy IMDB szintű oldal nem tudom, hogy mekkora adatbázissal dolgozik, de >tízmilla(függ sokmindentől egyébként) sornál már masszívan lassú a LIKE...
Nyilván LIKE működhet, de akkor cache tábla vagy valami más varázslás kell
-
Aethelstone
addikt
válasz
WonderCSabo #6791 üzenetére
A sima SQL-ben is erre való.
-
Aethelstone
addikt
válasz
WonderCSabo #6728 üzenetére
Közép az az alap...
-
Aethelstone
addikt
válasz
kornyiktamas #6712 üzenetére
Az életben a munkahelyen sem fogják megkérdezni, hogy meg tudod-e csinálni. Kiadják, előveszed a tutorialt, a guglit és megoldod.
-
Aethelstone
addikt
válasz
kornyiktamas #6702 üzenetére
1. A stringet bekéred, majd ellenőrzöd, hogy milyen hosszú, megfelel-e a formátumnak, stb. Ha igen, akkor tovább, ha nem, akkor kiírod, hogy mi a baja és bekéred újra.
2. Ha megvan, hogy mi a dátum szeparátor, akkor simán replace a szeparátorra üres stringgel. Vagy SimpleDateFormat lehet a szofisztikáltabb megoldás.
3. Végigmész a stringen egy for ciklussal és összeadod őket.
4. 3. pont, de csak addig mész, amíg az összeg =>1 és <=9.
Kb.
-
Aethelstone
addikt
válasz
beleszólok #6622 üzenetére
Itt egy cseppet másról van szó. Nevezetesen arról, hogy az enterprise java környezetekben a Bean-ek nem önmagukban álló entitások, hanem mindig egy interfész/egy vagy több implementáció szerepel és a dependency injection mindig interfészt injektál és nem konkrét implementációt. (Kivéve amikor több implementáció van, viszont ebben az esetben is interfészként hivatkozunk rá, de az injektáláskor megmondjuk nevesítve, hogy melyik implementációról van szó konkrétan @Resource("akarmi") pl.)
Ebben az esetben egy osztály attól függően hogy milyen interfész implementációjára hivatkozunk, máshogy viselkedik nyilván, tökre elrejti az egyéb funkcióit, amiket sima osztályként el tudnánk érni, de itt szándékosan nem akarunk.
Standalone környezetben nem szokták erőltetni az interfész/implementáció párost, de mint írtam, enterprise környezetben de facto szabvány. Azért de facto, mert elvileg lehet implementációt is injektálni(meg minden egyebet is), de nem szép. Ennyi.
-
Aethelstone
addikt
Hát jah. Nekem is fáj pár dolog. Pl. a metódusokban a default paraméterérték megadás. Nyilván meg lehet oldani, de a varargs, a method overload számomra kicsit munkás
Aztán miért nem lehet Enum-ot extendálni? Persze, tudom, hogy final, de miért kell annak lennie? Simán lehetne abstract enum is. Néha fájóan hiányzik az, hogy fel lehessen venni mondjuk property-ket, amiket az utódok elérhetnek...
-
Aethelstone
addikt
válasz
WonderCSabo #6616 üzenetére
Nos, ugyanarról beszélünk ismét. Mivel tudom, hogy a lista, amit fel kell dolgozzak, milyen elemeket fog tartalmazni, ezért kurvára biztonságos egy explicit cast. Ha meg szétszáll, akkor megnézem, hogy mi is lehet benne és a következő futtatás már jó lesz
Nos, valóban...egy listában többféle ojjektum már kövér tervezési hiba.
-
Aethelstone
addikt
Szerintem meg semelyik nyelv nem tud felkészülni minden lehetséges use-case-re. Viszont nyelvi szinten biztosítani kell olyan lehetőségeket, amikkel ezek a váratlan helyzetek is többé, kevésbe korrektül kezelhetőek. Akár design pattern szinten vagy fejlesztési szabályokkal egyaránt. Vagy ezek megfelelő kombinációjával.
A jelen problémára egyébként fapados, csúnya, de rendkívül hatékony megoldás az instanceof használata
Persze, nyilván le kell törni annak a kezét, aki egy adott ponton nem használja és classcastexceptionnal szétszáll a szarja
-
Aethelstone
addikt
A semmit gyúrogatjátok
-
Aethelstone
addikt
válasz
WonderCSabo #6595 üzenetére
Viszont a generic nem is azért van, hogy runtime kiderítsük, hogy pl. egy List-nél mi a <közötti> pontos típus. Az csak hab lenne a tortán, de speciel én abszolúte nem érzem hiányát.
-
Aethelstone
addikt
egyszer irtam egy cuccot Hibernate fole, ami okos proxykat/wrappereket gyartott, amik a peldany getter/setter hivasait elkaptak runtime,
Azért azt Te is érzed, hogy ez nem egy tipikus/mindennapi use-case
Másrészt a Java fejlesztők 99%-a anélkül megy nyugdíjba, hogy valaha Reflectiont kellett volna használnia
(Hacsak nem csinál saját annotációkat)
-
Aethelstone
addikt
válasz
WonderCSabo #6583 üzenetére
Nem elcseszett az, hanem egyszerűen csak sajátos. Nyilván a c++ template-hez hasonlítják sokan, de ez nem az.
-
Aethelstone
addikt
válasz
beleszólok #6577 üzenetére
Kicsit a "kőkorban" érzem magam miatta, amikor még PL/I-ben, Clipperben programozgattam.
Rossz a megközelítés. Akkor lennél a kőkorban, ha a tömböt hákolták volna meg dinamikussá. Egészen egyszerűen újabb adattípusokat vezettek be, amik már máshogy kezelendpk, mint a tömb. Ennyi.
-
Aethelstone
addikt
válasz
WonderCSabo #6576 üzenetére
Persze, értem én, de egy kicsit továbbgondoltam. Azért írtam, hogy dühöngés
-
Aethelstone
addikt
válasz
Aethelstone #6573 üzenetére
Plusz az a tapasztalatom, hogy a Java(egyéb nyelvek) fejlesztői nagyon sok esetben nincsenek teljesen tisztában a nyelv adta lehetőségekkel, hanem ahelyett, hogy ezen hiányosságaikat pótolnák, nyavalyognak, hogy miért nincs ez meg az a nyelvben, jóllehet ha nem is pontosan úgy, ahogy elképzelik, benne van, max. használni kellene pár design patternt, meg fantázia meg RTFM!
-
Aethelstone
addikt
válasz
WonderCSabo #6572 üzenetére
Az a helyzet, hogy kissé már unom ezt a "nyavalygást", ami itt egyesek részéről az utóbbi időben itt felmerült. Miért nincs operator overload, miért nincs lambda, miért van null és társai. Annak idején talán én írtam pár mondatot arról, hogy nem túl jó ötlet, hogy más programnyelvek "okosságait" próbálják beépíteni a Java-ba kontroll nélkül, mert a felhasználók nyavalyognak. Megnézik a Pythont, a JS-t, a Perlt, a C#-t és jaj de jó lenne, ha lenne...közben meg a nyelv eredeti logikájához semmi köze. Legutolsó kedvencem a default implementációk interfészben...de erről is már volt vita errefelé
Emberek, this is Sparta (this is Java)!! Kedvenc C++ tanáromtól annak idején megkérdeztem, hogy van-e nyelvi támogatás a C++-ban a közvetlen ősre(super vagy parent). Azt mondta, hogy nincs, de a C#-ben van. Ha kell, akkor használjam azt. Ennyi.
Nah zártam a mai dühöngésemet
-
Aethelstone
addikt
válasz
beleszólok #6566 üzenetére
Nem összehasonlítható. Az egyik tömb, a másik pedig egy collection egy elemére hivatkozás. Teljesen más tészta a két történet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Vicces képek
- Intel Dual Core 2000 felhasználók barátságos offolós topikja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Linux kezdőknek
- Milyen széket vegyek?
- VoLTE/VoWiFi
- bambano: Bambanő háza tája
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- Intel Core Ultra 7 265 /// Bontatlan, Teljesen Új // Üzletből, Számlával és Garanciával
- Csere-Beszámítás! Ryzen 9 9950X Processzor!
- Újszerű Gamer Asztali PC Számítógép 2026-ig Garis ASUS H510M-K R2.0 i5 11400F RTX 4060 8GB Dobozába
- Samsung Galaxy Tab A8 (2021) , 3/32 GB,
- Samsung Galaxy S6 Lite (2022) , 4/64 GB ,Wi-fi
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Be Quiet! 730W
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Sapphire Nitro+ RX 7800 XT 16GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest