- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Mobil flották
- Huawei Watch Ultimate - dizájnultimátum
- Samsung Galaxy Buds3 Pro - szárat eresztettek a babok
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- A kínai gyártók 3D arcazonosítással kísérleteznek
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
King Unique #207 üzenetére
A Spectre és a Meltdown elvileg Windows-ban frissítve lett, onnantól tök mindegy, mid van. Ez már csak 'találjunk valami indokot' gondolat. Ráadásul úgy, hogy ha valaki nem vált Win11-re, akkor vélhetően marad Win10-en. Jobb lesz?
Azon kívül tök mindegy, hogy mennyibe kerül az, hogy egy működő (ismétlem: MŰKÖDŐ) , és Win11-et futtatni képes (ismétlem: WIN11-ET FUTTATNI KÉPES) gépet kidobjon/lecseréljen bárki csak azért, mert a MS-nak kevés a bevétele a kiadásaihoz képest. Egyrészt felesleges szemét keletkezik (ami ráadásul nem is egyszerű kommunális szemét lesz), másrészt csak azért kell neked fizetned, mert ... mert ők lusták. Te meg, mint egy jó "fogyasztói társadalmi tag" azt hirdeted, hogy 'igazuk van, és cserélj, mert nekik milyen jó lesz'. Azt észre sem veszed, hogy neked viszont nem (hacsak nem dolgozol te is ilyen cégnél, mert akkor részben megértelek, hiszen ebből élnél).
-
válasz
King Unique #200 üzenetére
De mit honnan szedek?
Hogy ezek az éves, féléves nagy frissítések pl. 24H2 (nem tudom a hivatalos nevét) nem jönnek le a rufus-os windows-ra? Sokan panaszkodnak erre. Nálam frissült a 24H2-re, de másoktól hallom, hogy nem.
És ha nem frissül, akkor sokaknak az gondot jelent nekik valamiért, hiába jönnek a köztes kisebb frissítések.De ha már az első rufus-os telepítés is fáj sokaknak, mert nem hivatalos, akkor a 2 évente rufusozás pláne fáj.
Cégek esetén meg pláne nem járható út.
A TPM követelménnyel szerintem az a baj, hogy az azt nem támogató gépek között rengeteg manapság is bőven elég gyors eszköz van, amin vígan mehetne a w11.
Szerintem elsiették a megkövetelését. -
válasz
King Unique #190 üzenetére
Örülök, de ez nem ez a történet. Az a frissítés az efi particiót írta át, mert nem fért el amit rá akart írni.
-
válasz
King Unique #191 üzenetére
"A hardvergyártók is és kb. mindenki"
Maradjunk a hardvergyártóknál, mert ez az ő fő bizniszük - hiszen nekik az a 'jó', ha akár havonta is cseréled a dolgaidat. Vagyis ők abban érdekeltek, hogy te vegyél újabb és újabb hardvereket. Nem azért, mert elavult volna valami; hanem hogy több pénzt hagyj náluk. Vagyis elfogultak az egyik oldal felé (mintha Orbánnak nem hinnél, de Szíjjártónak vagy Lázárnak meg igen, akik azt mondják, hogy 'Orbán igazat mond.'). A maradék (a "kb. mindenki") meg max a MS, akiknek szintén üzlet, ha új terméket veszel tőlük.De egyébként tökéletesen igaz az a korábban már említett indok, hogy manapság lassabban avulnak el a termékek egy része (ilyen pl. a proci is, de lehetne említeni a telefont is, ami már nem hoz annyi újdonságot, hogy évente (de még 2 vagy 3-ra is igaz) cseréld). A VGA pl. nem ilyen, mert újabb és újabb tudást tudnak 'belerakni', hogy vegyél újabb terméket (ilyen pl. a sugárkövetés, az AI, a 4k felbontás). Viszont a proci már nem ilyen. Egy ~10 éves proci tudása még manapság is bőven elegendő a konzumer piacon; mert nem lesz észrevehetően attól gyorsabb egy alkalmazás, hogy a procid nem 4 vagy 8 magos, hanem 6 vagy 16 (az alapsebességük meg nem igazán változott); az, hogy tudja-e az SSE4.2-t, vagy sem; meg hogy legacy BIOS-a van, vagy UEFI-je. Ezért tudok egy Haswell proci mellett egy RTX 3060-nal manapság is játszani (2k-s monitoron). Minden más csak a 'nemtudatos vásárló' vagy a 'tudatos gyártó' gondolatai (és tökéletesen igaz rá a tudatos, szándékos elavultatás, akkor is, ha magától nem avulna el).
-
válasz
King Unique #197 üzenetére
Ja értem.
Viszont a rufus-os mókolás szerintem a júzerek töredékének jelent valódi megoldást.
Én élvezem, és jól is műxik az így felrakott w11, de ismerőseim már a gondolattól is rosszul vannak, hogy lehet, hogy nem jön rá nagyobb OS-frissítés.
És szerintem túlzás volt most meglépni ezt a tpm2.0 dolgot, ráért volna a következő főverziónál. -
válasz
King Unique #195 üzenetére
De honnan jön ez az sse4.2 dolog?
Egy rakás sse4.2-t támogató proci nem támogatott a w11 által. -
hevepapa
senior tag
válasz
King Unique #191 üzenetére
Könnyű más pénztárcájára okosnak lenni.
Általában nem maradiságból nem cserélik le 2 évente az emberek a komplett gépüket, hanem szimpla anyagi okból.
Elavult nem elavult? Ha az intelt vagy az AMD-t kérdezed, már az is elavult és vegyél heyette újat ami tavaly jelent meg és akkori top voltMert itt az idei újkirály CPU meg minden. Ez ilyen egyszerű. Az üzlet az üzlet, a részvényeseknek osztalék kell, a CEO-nak meg nagy bónusz.
A fő kérdés: amire az user használni akarja, arra megfelel? HA igen, akkor nem elavult - bármit is mondanak a multik és a power userek. Ha nem, akkor majd gondolkodik a lehetőségeken.
Én pl. baromir anem izgatom fel magam azon hogy októberben megszűnik a támogatás. Összeszedek ingyen 1000 rewards pontot (8 nap alatt 900 már van) és utána amikor már be lehet váltani ESU-ra akkor jövő októberig rendben vagyok. Addig meg majd lesz valami.
Persze simán lehetne kerülő utakon is célt érni, de mi a fenének variáljak ha egyszer itt az egyenes út a W10 használatra '26. októberig. -
válasz
King Unique #184 üzenetére
Van egy AMD Zen+ magos 3500U procis laptopom, ami teljesen jól hasít mindenre; iroda, programozás (IDE + 2-3 docker image), régi játékok, böngészés, stb. Sőt, egyszerűbb képszerkesztésre is hibátlan.
Ha nem linuxoznék, akkor most dobhatnék ki egy teljesen jól használható gépet, ami így még évekig ki fog szolgálni.
Nyilván lehetne mérni stopperrel, hogy egy mai Zen5 nem 1, hanem fél mp alatt indítja el a dockert, de emiatt nem veszek új gépet.
-
laed
aktív tag
válasz
King Unique #184 üzenetére
Nincs mit újra átgondolni, mert ami hardverkonfiguráció a leírtakat, a Windows 11 rendszerkövetelményeit egyáltalán nem támogatja semmilyen szinten, az bizony már elavult és cserére érett.
Pont az a gond, hogy az MS is így gondolkodik.
-
válasz
King Unique #179 üzenetére
Majd jön az MS egy frissítéssel (mint anno 100mb efi particióról hízás) és szét is szabja az egész multibootos Linux rendszered.
Kb. kétszer kellett grubot javítani az MS miatt az elmúlt egy évben, mert nagyjából szarnak rá hogy más os is lehet egy gépen. Lassan ott tartok, hogy tényleg nem éri meg több particiós multibootos rendszerre engedni Microsoft terméket, hanem ha bírja a vas ki kell dobni virtuális gépre, ott nem tud akkora kárt csinálni. -
devast
addikt
válasz
King Unique #176 üzenetére
Azért van kikapcsolva, mert van egy raklap bootolható tool (hiren, ultimate boot cd, veeam agent rescue iso-ja, stb), amivel nem működik, és nekem nincs szükségem a komplikációra amit okoz, miközben semmi haszna nincs számomra.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Amit írtam, az a custom kernelekre vonatkozik.
-
válasz
Én Mintet használok, nekem sincs jelenleg problémám a Secure Boottal, bár én a dual bootot inkább több meghajtóval oldom meg és az UEFI-ből választok rendszert, nem a Grubból. Az OS Prober sincs bekapcsolva.
-
erer1000
őstag
válasz
King Unique #44 üzenetére
AMD FX8350, 32GB RAM
12 éves vas, de mai napig elég koca játék, 3D nyomtatás és ahhoz CAD-ezés, arduino programozás és -szó szerint- hétköznapi használatra TÖKÉLETESEN elég.Játékon kívül kb csak a 60 tabos böngésző megnyitásakor láttam 100%on a 8 magot. Gondold át újra a kijelentést
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
A bekapcsolt SB az megköveteli az aláírt kernelek használatát Linuxon, ilyen pl. amivel az Ubuntut kiadják default kernel. Elvileg kézzel lehetséges aláírni magadnak de nem életszerű a dolog... Már pedig Linuxon vannak speciális kernelek és a használatuk is gyakori. Szóval nekünk inkább csak púp a hátunkon az SB.
-
válasz
Vagy mert bizonyos lapok bugosak secure boot módban GRUB esetén.
-
válasz
King Unique #69 üzenetére
Aki megvette a Windows 10-et, annak nem is kell az új Windowsért, a Windows 11-ért fizetni, hiszen ingyenesen aktiválható érvényes Windows 10 termékkulccsal és meglévő digitális licenccel is a Windows 11. Sőt, még a Windows 10-et sem feltétlen kellett megvenni, mert az meg a Windows 7, 8/8.1 termékkulcsokkal volt ingyenesen aktiválható 2023 októberig (8 évig engedték a hivatalos meghirdetett 1 + 2 év helyett), de még a Windows 11 is.
Jól gondolom, hogy a Windows 10-nél is hasonlóan lesz? Egy darabig ingyenesen lehet majd upgradelni Windows 11-re és utána, ha lejár a határidő, akkor kénytelen leszek új licenszet venni az új rendszerhez?
-
válasz
King Unique #91 üzenetére
Nekem i5-4590S-es procim van, és kapok értesítő ablakokat. Nem pont olyant, amilyent fent látni, mert nálam arról szól az értesítő, hogy 'válts Win11-re, de mivel nem jó a hardvered, azért a MS oldalán olvashatsz arról, hogy milyen hardverrel működik'. Vagy legalábbis ilyen típusú felugró üzenetek jönnek. Nem túl sűrűn, mert eddig (tavaly óta) csak háromszor jött elő (az első ráadásul arról szólt, hogy frissítsek, majd rákattintás után jött egy ellenőrzés, ami után jelezte, hogy nem frissíthetek
); de létezik ilyen is.
-
hevepapa
senior tag
válasz
King Unique #84 üzenetére
Akkor lehet hogy mégis csak azért nem kapok értesítést mert az MS szerint az i7-6700K procim már a kukába való?
-
válasz
áh, így már minden világos, a régi laposoknál így értelemszerűen nem jön
-
Juhaszatti
addikt
válasz
Ja, a másikat nem találtam meg, azért is írtam hogy vagy ehhez hasonló. Az enyém 6. genes, papíron nem kompatibilis.
Microsoft starts showing Windows 10 End of Support notifications
-
brabbitz
aktív tag
válasz
King Unique #75 üzenetére
En meg anno innen vettem tudomásul, oke, 10 eve volt, de akkor meg ugy fogtam fel hogy halal komolyan gondoljak ezt.
Hat nem -
Juhaszatti
addikt
válasz
King Unique #73 üzenetére
Nekem még van használatban itthon Win 10-es gép, rendszeresen jön rá a teljes ablakos értesítés. Nem túl sűrűn, de az utóbbi hónapokban többször is.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
King Unique #73 üzenetére
Semmit át nem állított normál W10-nél jön az értesítés már egy jó ideje, egyik kollégám meg is ijedt tőle munka közben.
-
Juhaszatti
addikt
válasz
King Unique #59 üzenetére
"nem feltétlen fogják egyből kukázni a jól működő gépüket csak azért mert végét ért az oprendszer támogatása, aminek idejével a többségük lehet tisztában sincsen"
Mindenki tudni fogja, aki érintett. Már most is az arcodba tolja a Win 10 egy teljes képernyős ablakban X időnként, hogy ekkor és akkor megszűnik a támogatása. -
Kansas
addikt
válasz
King Unique #59 üzenetére
Arról nem beszélve, hogy annak a pár vérpistinek aki a sok nagyokosra hallgatva teljesen letiltotta a Windows Update-et eddig is, konkrétan a világon semmi nem fog változni, ha Win10-en marad... eddig se kapott update-et, ezután se fog
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Asus Rog Strix RTX 4090 Evangelion 2.0
- Acer Predator Helios Neo 16 - 16"WQXGA IPS 165Hz - i9-14900HX - 16GB - 512GB - RTX 4060 - 3 év gari
- Apple iPhone 14 Plus 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell Precision 3560 15.6" FHD IPS i7-1185G7 T500 16GB 512GB NVMe gar
- Eladó Xiaomi Watch S1 Active okosóra!
- Xiaomi Redmi Note 12s 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i3-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" HD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- A Panasonic Toughbook CF-54 i5-5300u i5-6300u TN, IPS touch Budapest, MPL Foxpost
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900KF 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest