- Mobil flották
- Huawei Watch Ultimate - dizájnultimátum
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Xiaomi Redmi Note 5 Global
- Telekom mobilszolgáltatások
- Honor 200 Pro - mobilportré
- 2 az 1-ben töltőkábel a OnePlustól
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Szivárognak a Vivo X300 kameraadatai
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kansas
addikt
válasz
hevepapa #231 üzenetére
Nézz rá az AV tesztelő oldalakra(pl. AV Comparatives), meg fogsz lepődni, hogy a Defender a legjobbak közt van(épp az ESET szintjén)...
Én is használok mellette ESET-et, de nem állandó védelmet, hanem az Offline Scanner van ütemezve hogy hetente fusson. Még nem volt olyan esetem, hogy a Defender nem fogott meg valamit, de az ESET igen. -
Kansas
addikt
válasz
Szakbarbár #217 üzenetére
Én se állami szférás tapasztalatból mondom, hanem enterprise multi(pl. IBM, Unisys, Getronics, Sapa:, Avaya)... néhol 3, máahol 4 éves csereperiódus volt, az 5 az kivételnek számított, aztán a leamortizált gépek mentek jótékonysági alapítványnak vagy a dolgozó jelképes összegért(pl nekem 25e Ft egy T470-ért, amit új korától csak én használtam) megvehette... sajnos 7gen i5 van benne, úgyhogy a Win11 csak Rufus rásegítéssel ment fel rá, új telepítéssel in-place upgrade helyett... de fent van rajta és vígan megy.
Összesen 1 magyar cégnél dolgoztam, de ott is friss volt a hardverpark emlékezetem szerint, én pl. belépéskor zsír új Latitude-ot kaptam - igaz, ott nem voltam annyi ideig, hogy a kihordást megfigyelhettem volna. -
Kansas
addikt
válasz
worxland #135 üzenetére
Ezt úgy hívják, hogy copium. Szívjad, ha akarod...
Az hogy a nem tech érdeklődésű egységsugarú júzernek "jó az is", nem jelenti azt, hogy nem avul a technológia. Csak a '90-es évekkel ellentétben nem CPU teljesítmény, hanem (hozzá való alaplapon levő) feature szempontból.
A Zsiguli se megy lassabban a gyakorlatban a Teslánál... az emberek 90%-át a Zsiguli is elviszi a legnagyobb megengedett sebességgel A-ból B-be... ha érted, érted, ha nem, nem. -
Kansas
addikt
Van nem IoT LTSC is...
-
Kansas
addikt
válasz
direwolf #117 üzenetére
Vállalati környezetben leírják a hardvert költségként/amortizációban és 3-5 évente cserélik(aztán tipikusan megy a használtpiacra, a dolgozókhoz vagy alapítványoknak, nem a szemétdombon végzi)... persze ott is van aki szexuálja a váltópénzt, de aki ilyen sokáig húzza, az megérdemli a következményt...
-
Kansas
addikt
-
Kansas
addikt
válasz
worxland #105 üzenetére
Egészen olyan régit már nem használok, nem szopatom magam, ha nem muszáj.
De a te csoda i7-ed és a hozzá való alaplap nem támogat egy rahedli technológiát ami mára szinte alap... USB-C/USB3, Bluetooth 5, a Haswell-hez való alaplapok nagy többségén nincs m.2 slot, ha nem Z97-es chipseted van akkor a PCIe is csak v2...
Persze, bővítőkártyákkal meg USB dongle-kkal ezek jó része orvosolható... ha van elég slot meg USB csati, de akkor is plusz pénz, hely, stb.
Attól még, hogy a proci nyers teljesítménye alap dolgokra elég, baromira el van avulva az a platform.
Nem használhatatlan, de elavult, és nem most hanem jó 4-5 éve... -
Kansas
addikt
OK, bocsi, még életemben nem találkoztam hozzád hasonló szent emberrel aki soha meg nem másította a szavát, akkor se ha rajta kívül álló(pl. anyagi) okból rákényszerült volna, hibátlanul, szeplőtlenül...
Épp ezért nehéz is hinnem abban, hogy igazat állítasz...
Élj az álomvilágodban, és térj át Linuxra vagy Mac-re, ha nem tetszik az MS rögvalóság. Csak ne lepődj meg, ha ők se érnek fel a magasztos elveidhez... -
Kansas
addikt
i7 4770, mi, DDR3-mal? Az nem elavulófélben van, hanem már rég elavult, a mostani "efficient core"-ok adnak le akkora teljesítményt, töredék fogyasztásból.
A szüleimnél 2 papíron nem Win11 kompatibilis gépen használnak vígan Win11-et, az egyikben(mITX HTPC) Ryzen 3 Pro 2200GE van, a másikban(Thinkpad T470) ha jól rémlik i5-7200U. Egyik se szorul cserére, pedig egyik proci se támogatott... ha pedig az MS kinyírja a TPU-megkerülést, az előbbibe 15e-ért megy egy 3200G, ami már kompatibilis, a másikra meg egy felhasználóbarátabb Linux disztró... -
Kansas
addikt
Nem kommunikálta éveken keresztül, és abban a pillanatban érvényét vesztette a kijelentés, amint megjelent a Win11.
Belátta, hogy nem tud főverzió-ugrások nélküli rolling release-t csinálni a Windows-ból, és feladta a dolgot(gondolom, ha nem tette volna, az újfajta monetizáció bevezetésével járt volna, pl havidíj M365 módra). És a TPM követelmény alighanem akkor is be lett volna vezetve...
Nem kell foglalkozni azokkal, akik csűrik-csavarják, hogy de igazából a 11 is 10, mert nem az, csak nem tudják elengedni az egyszeri marketing-maszlagot, mintha az szentírás volna, pedig csak tudomásul kéne venni, hogy az MS a Win11 megjelentetésével de facto visszavont minden ilyen irányú ígéretet.
Értem hogy valami szenteknek fenntartott elvárási szintet támasztasz az MS irányába(bár nem tudom, miért, az MS az eddigi üzleti viselkedésével nem igazán mutatott az átlagosnál több hajlandóságot a "helyes" út járására, sőt...), csak nem igazán van se erkölcsi se jogi alapod rá.
Innentől kezdve pedig akár élhetnél a való világban is és elengedhetnéd ezt a gumicsontot. De ha nem akarod, hát ne tedd, csak magadat húzod fel vele, de te tudod... -
Kansas
addikt
Tehát szerinted nagy cégek nem változtathatják meg a döntéseiket, nem javíthatják ki a hibáikat(akár más hibákra cserélve), nem változtathatnak a kommunikációjukon vagy a stratlgiájukon?
Ha akarsz, élj abban a világban, ahol ez igaz, de annak ehhez a valósághoz vajmi kevés köze van, esetleg egy párhuzamos valósághoz/szimulációhoz.Ez nem nézőpont kérdése a legcsekélyebb mértékben sem.
Ami nézőpont kérdése, az az hogy mi a véleményed arról, amikor megteszik.
Ettől még joguk van hozzá, lehetőségük is, azzal meg valahogy majd megküzdenek, ha esetleg ezt te rossz szemmel néznéd... de remélem saját magad is hasonló szintű integritási standard-hez tartod, és nem csak álszent demagógiát alkalmazol az MS kapcsán, csak mert nagy cég(vagy bármi más okból, nem akarok találgatni)... -
Kansas
addikt
válasz
King Unique #59 üzenetére
Arról nem beszélve, hogy annak a pár vérpistinek aki a sok nagyokosra hallgatva teljesen letiltotta a Windows Update-et eddig is, konkrétan a világon semmi nem fog változni, ha Win10-en marad... eddig se kapott update-et, ezután se fog
-
Kansas
addikt
válasz
E.Kaufmann #57 üzenetére
Persze, ahogy a 2x86 is PC meg a Core i7 is PC...
-
Kansas
addikt
"A baj ott van, hogy egyszerre millió eszköz lesz védhetetlen egyik napról a másikra"
Nem. Nem "lesz", azok az eszközök Win10-en se védettek, eddig se voltak azok.Ha megkerülöd a TPM kikényszerítést, akkor a Win11 felmegy, de nem tudja azt a biztonsági szintet, amit TPM jelenlétében tudna - az más kérdés, hogy mekkora a különbség a két védettségi szint közt valójában...
-
Kansas
addikt
válasz
E.Kaufmann #48 üzenetére
Maradjunk annyiban, hogy nem az utolsó, sőt a Win 11 sem az, lassan jön a Win 12, ami gyaníthatólag szintén nem az utolsó lesz... minden visszatért a régi kerékvágásba(jönnek a főverziók egymás után), el lehet engedni azt a marketing-szlogent nyugodtan mindenkinek.
-
Kansas
addikt
Biztos te is hallottál már arról a jelenségről, aminek keretében emberek képesek megváltoztatni a döntéseiket... némelyiket akár többször is egymás után...
Az emberiség döntő többsége képes és hajlandó is rá, gyaníthatólag te is... de persze tévedhetek is.#46 Reggie0: persze, mert hitelessége csak annak van, aki mindig első bemondásra kőbe vés mindent aztán képes is tartani magát hozzá... ami esélyesen kb senki.
-
Kansas
addikt
1. Van komolyan vehető műszaki indok a Win11 TPM követelményéhez, sőt van nem túl drága HW megoldás is: sok alaplapra lehet dugni TPM modult utólag, elfogadható áron, nem muszáj kukázni a vasat.
2. a Win 10 support vége miatt nem avul el semmi, ami amúgy ne lenne már bőven avulófélben - nem köteles senki Win11-et használni.
3. egyesek úgy csinálnak, mintha nem lehetne tudni az MS termékek EoL dátumát kb. megjelenésükkor... esetenként akár az előtt is.
A magam részéről nem kifejezetten látok életszerű és életképes javaslatot ennek a szabályozására... csak úgy bebüfögni, hogy szabályozás kéne, eléggé demagóg, álszent dolog.
A tervezett avultatás pedig kb. 90%-ban konteó, az esetek eslöpró többségében költség-minimalizálásról van szó a valóságban, hogy olyan áron tudják adni a terméket, amit a nép képes/hajlandó kifizetni, vagy csak eszmei avulás van, funkcionális nem(pl. divat). És persze van néhány eset, ami valóban gázos, mint pl. az iPhone-ok lassulásának esete...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4)
- OLED monitor topik
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Interactive Brokers társalgó
- Nagyon érzékeny lett a játékok archiválására a Nintendo
- AliExpress tapasztalatok
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Mobil flották
- sziku69: Szólánc.
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- További aktív témák...
- Thin 15 B12VE 15.6" FHD IPS i5-12450H RTX 4050 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Apple iPhone 12 Mini 64Gb, Szép Állapotban, Akku:91% 12 hónap Garancia, Fekete Színben
- Apple iPhone 13 Mini 128Gb, Újszerű Állapotban, Akku:100%, 12 hónap Garancia, Fekete Színben
- Apple iPhone 13 Pro 256Gb, Újszerű állapotban, Akku:90%, 12 hónap Garancia, Kék Színben
- Apple iPhone 15 128Gb, Akku:90%, 24 hónap Garancia, Fekete Színben, Kártyafüggetlen
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Bomba ár HP Pro X360 11 G1 - Intel N4200 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W10 I Gari
- AKCIÓ! Apple Mac mini 2020 M1 8GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Beszámítás! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest