- iPhone topik
- Egy óra, két rendszer
- A Z Fold7, vagy a Magic V5 a vékonyabb valójában?
- MIUI / HyperOS topik
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Macrodroid
- Légies iPhone halvány színei
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szakbarbár
aktív tag
Ez sem mindenhol igaz. Ahol nem feltétlenül kell költeni hardware cserére ott a pénzügyi vezető sem ad keretet a vásárlásra. Nem állami szféra. Saját példa, a mi cégünkben a Win 11 inkompatibilis gépek kb 50-60 százalékát nem tudjuk lecserélni mert nem áll rendelkezésre anyagi forrás. Nem ritka, hogy 10-12 éves PC-ket és 6-8 éves laptopokat használnak a kollégák.
Normál esetben ezeket már rég lecseréltük volna, de nálunk “nem divat” a 3 évenkénti gépcsere. Maga a Hw tökéletesen ellátja a feladatot a mai napig, teljesítmény probléma nincs-> nem kell lecserélni. -
worxland
addikt
Ja. Oszt ezekből mire is van szüksége átlag júzernek, aki azt sem tudja, mi az USB?
USB2 mindenre is elég nekik, Bluetooth-t csak múzeumban látták, M.2 helyett jó nekik a SATA SSD (mennyi videó is van arról, hogy hétköznapi használat mellett mennyi az NVME előnye?), ez a PCIe (azt se tudják, mi az) mire nem elég a felhasználók 90%-ának?Fel kellene ébredni, ez már nem a 90'-es évek, amikor kétévente cseréltem PC-t, és triplázódott a teljesítmény.
A mostani konfigom például 5 és fél éves, de oda tudom állítani bármelyik mai középkategóriás mellé. -
worxland
addikt
"i7 4770, mi, DDR3-mal? Az nem elavulófélben van, hanem már rég elavult, a mostani "efficient core"-ok adnak le akkora teljesítményt, töredék fogyasztásból" - szóval attól elavult, mert egy újabb gép kevesebbet fogyaszt? A mai napig árulnak új hardvert kevesebb szálon futó procival (most vettem egyet!), amit ez körbetáncol. Szerintem ideje ellátogatni egy könyvesboltba és beszerezni egy Értelmező kéziszótárt. Sebességben ez a gép még mindig bőven tudja, amit r=1, nem-játékos, nem-fejlesztő júzer valaha is akart egy PC-től. Irodai meló/jutub/fácse/filmnézés/böngészés/videócset - egyszer sem volt panasz, hogy akad vagy lassú. Beképzelt beszólás helyett talán használni is kellene hasonló hardvert.
-
brabbitz
aktív tag
Értelemszerűen, nem jelentek/igérek meg olyan dolgot amiről elég valószínűsíthető hogy nem megoldható. Igen, még ha 10% esély is van arra. Ebből a szempontból sajnálom ha ilyen emberek vesznek körül.
"Épp ezért nehéz is hinnem abban, hogy igazat állítasz..." - Hiszel amit szeretnél, semmi közöm hozzá.Egyszerre használok Linuxot és Windowst. Mindegyiknek látom a pozitívumát is negatívumát. Fentebb már leírtam a problémámat erről, feleslegesen mégegyszer nem írom le ezt. Nem magasztos elv az ha elvárod hogy nagy cégek (krhmm..akár pártok) ne dobáljanak igéretekkel/kijelentéseikkel ide-oda. Ez nem csak az MS-re vonatkozik.
-
brabbitz
aktív tag
"Nem kommunikálta éveken keresztül, és abban a pillanatban érvényét vesztette a kijelentés, amint megjelent a Win11." - Szörnyen örülök annak hogy amit egyszer kijelentenek az nem úgy van. De tényleg
"És a TPM követelmény alighanem akkor is be lett volna vezetve..." - ha nagyanyámnak áramszedője lett vóna..."szenteknek fenntartott elvárási szintet támasztasz az MS irányába" -ne haragudj már, hogyha kijelentettek valamit, akkor tarthatnák is?
hát b*ssza meg, ha ez szenteknek fentartott szint, akkor merő bocsánat.
"csak nem igazán van se erkölcsi se jogi alapod rá." -te miről beszélsz hallod?
Én ha valamit megígérek, azt betartom. Hozzászólásaidból leszűrhető, hogy te nem, nem vagyunk ugyanazok, de én elvárom ezt mástól is. Így leszel hiteles ember, nem az ellentétével.
Innen pedig elkezdhetne a Microsoft is élni egy olyan valóságban ahol nem dobálozik a kijelentéseivel, illetve nem basz ki a felhasználóival. -
worxland
addikt
"a Win 10 support vége miatt nem avul el semmi, ami amúgy ne lenne már bőven avulófélben - nem köteles senki Win11-et használni." - előző gépem odaadtam apósoméknak, sajnos nem Win11 kompatibilis.Majd nézhetek helyette jópénzért valami frissebbet.
Bőven avulófélben? i7 4770, 32 giga RAM, SSD. Nénikéd van avulófélben, nem ez a gép. -
brabbitz
aktív tag
Masnal is ugyanigy tartom a velemenyem. Attol meg hogy neked ez rendben van, az egy dolog. Sajat velemenyed, mint az enyeme is. Ha az MS eveken keresztul azt kommunikalta, hogy ez lesz az utolso Windows, akkor legyen az szerintem. Vagy ne mondjanak semmit. Abban teljesen megadom az igazad hogy teljesen mertekben az o joguk es dontesuk hogy mit csinalnak, en Ettol fuggetlenul nem tartom helyesnek a dolgot. Az hogy te milyen vilagokat vizionalsz random hozzaszoloknak a forumon, azt szerintem tartsd meg magadnak.
-
brabbitz
aktív tag
-
King Unique
titán
Ja, az meg a másik, az olyanoknak aztán ugyan mindegy.
Egyébként itt érezhető probléma majd akkor lesz ha az általános programok, böngészők, lejátszóprogramok, irodai szoftvercsomag, stb. nem fogják támogatni a Windows 10-et, de az sem mostanában lesz, lásd a Windows 7 esetét. A Windows 7-nek is ugye 2020-ban megszűnt az általános támogatása, de volt rá + 3 év ESU és addig támogatták is az általános programok, majd amikor az megszűnt, utána kezdett egyre problémásabb lenni a használata és drasztikusan csökkenni a felhasználói tábora. 3 év ESU pedig ugye a WIndows 10-nél is, + ott vannak a meg tovább támogatott Enterprise LTSC kiadások.
-
-
King Unique
titán
Sőt, még fizikai TPM modul (dPM) sem feltétlen kell, mert modern PC és CPU esetében a BIOS-ban bekapcsolható firmware-alapú TPM is megfelel, ami AMD-nél fTPM, Intelnél PTT. Szóval ez sem akkora extra, az UEFI és Secure Boot meg pláne nem, a 4 GB RAM és 64 GB szabad lemezterület meg még úgyse.
Amelyik PC nem támogatja ezeket, legacy BIOS-os, fTPM / PTT és semmi nincsen, az már amúgy is cserére érett.A 10 éves életciklus ugyanúgy meglesz a Windows 10-nél is + 3 év ESU, vagyis 13 évig támogatottak az alap kiadások, ami bőven elég kell legyen a későbbi váltás előkészítésére is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Elemlámpa, zseblámpa
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Egy óra, két rendszer
- Goddess of Victory: Nikke
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- Mini pc (I5 8250u - 16Gb ddr4 ram - 128Gb nVme ssd + 500Gb hdd)
- Gigabyte B450M S2H + Ryzen 5 1400 kisebb-nagyobb hibával
- Nokia 105 4G (2023) charcoal, Nokia 110 4G (2023) midnight blue
- ASRock B550 PG Velocita + Ryzen 5 3600 + 32GB (4x8GB) DDR4 3600Mhz CL18
- Philips 58PUS8505 Smart LED Televízió,146 cm, 4K Ultra HD ,Android, Ambilight, HDR10+ KIJELZŐHIBÁSAN
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! Asus Számítógép PC Játékra! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest