- Okosóra és okoskiegészítő topik
- 2 az 1-ben töltőkábel a OnePlustól
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Mobil flották
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Macrodroid
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
Új hozzászólás Aktív témák
-
brabbitz
aktív tag
Egyébként TPM sztori már Windows 10-nél is volt(bár ott a 1.2&2.0 egyszerre volt támogatott), ergo W10 is megigényelte pl. ha Home usernek igénye volt Eszköztitkosításra (device encryption), Pro usereknél meg pl a BitLockerre. De értelemszerűen enélkül is teljesen eldöcögött a rendszer pl. Core2-n is, nem kellett mókolni semmit.. Szerintem régebben sem vállaltak semmi felelősséget arról hogy a unsupported procin elfusson a W10 (legalábbis Intelnél Core2-t, Core i 1-2-3-4gent a 22H2 "követelményeknél" már nem találok, ettől függetlenül ugyanúgy felmegy).
Egyébként az érved lehet reális, bár kiváncsi vagyok hogy ebből a szempontból mennyivel lehet majd biztonságosabb a W11 mint W10, pontosabban arra gondolok hogy ez nem csak egy ürügy arra hogy kevesebbet optimalizálják a rendszerüket a MS mélyen tisztelt fejlesztői.
-
brabbitz
aktív tag
Az érdekes. Csak mert i5 6600-on, illetve i7 6700K-ra nem sikerült "hivatalosan" felrakni, mert panaszkodott hogy nincs TPM2.0. Redditen olvasva valószínűleg alaplap függő is lehet a dolog.
3.gent nem probáltam, de 4.genen 4670K megcsinálja ugyanazt és ugyanugy Windows 11-en mint 10-en.
-
brabbitz
aktív tag
Igen. Itt főképpen a Windows hardverkövetelményei számomra a problémásak. Biztos van, amiken az legkésőbbi W10 nem indult el, de feltételezem hogy azokon már a legkorábbi Windows 10 is problémásabb volt. Ha a Windows 11 nem követelné meg pl. a TPM2.0-át, ami sok, amúgy használatra bőven alkalmas processzornál hiányzik, akkor nem érdekelne a dolog. W7-->W10 váltásnál sem érdekelt, mert a célgépek ugyanúgy eloperáltak az új rendszeren hiba nélkül. Itt "hivatalosan" nem, pedig probléma nem lenne velük. Említettem, hogy a 4.gen i5-öm kiváncsiságtól vezérelve W11-et kapot, probléma nélkül kiszolgálja.
-
brabbitz
aktív tag
Értelemszerűen, nem jelentek/igérek meg olyan dolgot amiről elég valószínűsíthető hogy nem megoldható. Igen, még ha 10% esély is van arra. Ebből a szempontból sajnálom ha ilyen emberek vesznek körül.
"Épp ezért nehéz is hinnem abban, hogy igazat állítasz..." - Hiszel amit szeretnél, semmi közöm hozzá.Egyszerre használok Linuxot és Windowst. Mindegyiknek látom a pozitívumát is negatívumát. Fentebb már leírtam a problémámat erről, feleslegesen mégegyszer nem írom le ezt. Nem magasztos elv az ha elvárod hogy nagy cégek (krhmm..akár pártok) ne dobáljanak igéretekkel/kijelentéseikkel ide-oda. Ez nem csak az MS-re vonatkozik.
-
brabbitz
aktív tag
"Nem kommunikálta éveken keresztül, és abban a pillanatban érvényét vesztette a kijelentés, amint megjelent a Win11." - Szörnyen örülök annak hogy amit egyszer kijelentenek az nem úgy van. De tényleg
"És a TPM követelmény alighanem akkor is be lett volna vezetve..." - ha nagyanyámnak áramszedője lett vóna..."szenteknek fenntartott elvárási szintet támasztasz az MS irányába" -ne haragudj már, hogyha kijelentettek valamit, akkor tarthatnák is?
hát b*ssza meg, ha ez szenteknek fentartott szint, akkor merő bocsánat.
"csak nem igazán van se erkölcsi se jogi alapod rá." -te miről beszélsz hallod?
Én ha valamit megígérek, azt betartom. Hozzászólásaidból leszűrhető, hogy te nem, nem vagyunk ugyanazok, de én elvárom ezt mástól is. Így leszel hiteles ember, nem az ellentétével.
Innen pedig elkezdhetne a Microsoft is élni egy olyan valóságban ahol nem dobálozik a kijelentéseivel, illetve nem basz ki a felhasználóival. -
brabbitz
aktív tag
válasz
King Unique #75 üzenetére
En meg anno innen vettem tudomásul, oke, 10 eve volt, de akkor meg ugy fogtam fel hogy halal komolyan gondoljak ezt.
Hat nem -
brabbitz
aktív tag
válasz
Juhaszatti #71 üzenetére
ezaz, csak akkor nem ertem miert kellett kijelenteni hogy a Windows 10 lesz az utolso. Tulajdonkeppen mondtam is hogy elegge ertelmetlen volt ez a kommunikacio az MS reszerol. Fokepp sajnalom azt hogy ahol elszaladgalt a Windows 7 es 8.1. ott a 10 is, 11 eseteben ez mar nem lenne valoszinu ha nem keruljuk ki az uj rendszer koveteleseit.
nalam a legtobb gep W11 kompatibilis, es az is van rajtuk, de nezegettem hogy egy 4.gen i5 es tokeletesen kiszolgalja az uj rendszert. Lehetseges hogy egy Core2 mar elverezhetne, de nem tartom ertelemszerunek a ragaszkodast pl a TPM2.0hoz, vagy az UEFI megletet. (Ezzel egyutt a Secure Bootot). Nem konkretan az a bajom hogy uj rendszer van, hanem az, hogy egyszer kommunikaltak/kijelentettek valamit, majd hirtelen lett egy uj rendszer, ami egyelore olyan gepeket zar ki a hasznalatbol hivatalosan amik amugy boven meglennenek vele. Pl. Az elso Zenek sem tamogatottak hivatalosan, azt nem tudom hogyha raksz pl TPM2.0 chipet az alaplapodra akkor kikerulheto-e problema. Tudom hogy nem vagyok egyedul ezzel, csak nem igazan van mar kedvem azzal foglalkozni hogy megkapja -e a gep a legujabb updateket a hardvere miatt, ami egyebkent tokeletesen elvan vele, vagy sem. 10-nek felraktad, aktivaltad, ment, szevasz.
-
brabbitz
aktív tag
Masnal is ugyanigy tartom a velemenyem. Attol meg hogy neked ez rendben van, az egy dolog. Sajat velemenyed, mint az enyeme is. Ha az MS eveken keresztul azt kommunikalta, hogy ez lesz az utolso Windows, akkor legyen az szerintem. Vagy ne mondjanak semmit. Abban teljesen megadom az igazad hogy teljesen mertekben az o joguk es dontesuk hogy mit csinalnak, en Ettol fuggetlenul nem tartom helyesnek a dolgot. Az hogy te milyen vilagokat vizionalsz random hozzaszoloknak a forumon, azt szerintem tartsd meg magadnak.
-
brabbitz
aktív tag
-
brabbitz
aktív tag
Egyébként érdekes, hogy évekkel ezelőtt még úgy volt hogy Windows 10 az utolsó. És nem, nem gondolom hogy az Intel új processzorai miatt jó érv egy új oprendszer. Véleményem szerint W10et lehetett volna annyit foltozni hogy a feladatütemezője elég legyen a Intel procikhoz is.
Mondjuk majd ez főképpen a OEM gépeket, laptopokat fogja érinteni szerintem, sokat fillérekért meglehet majd venni emiatt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 0% THM részletfizetés, beszámítás! Gamer PC, notebook, konzol, Apple termék, hardver KAMATMENTESEN!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- NVIDIA Quadro M2000 4GB 128bit GDDR5 videokártya
- BESZÁMÍTÁS! Acer Predator Helios 300 Gamer notebook - i7 10750H 16GB DDR4 1TB SSD RTX 2060 6GB WIN10
- Asus E510M 128GB SSD, 4GB RAM, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest