Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Nertpaelg

tag

válasz Tomate #3087 üzenetére

Tudja, de én valami profibb programot használnék. Például dBpoweramp Music Converter-t. Megjegyzem, hogy hordozható lejátszó szerintem kevés olyan van, ami tud olyan minőségű hangot produkálni, hogy különbséget lehessen tenni 320 CBR mp3 és lossless között, és akkor is igen jó füles kell hozzá. Szerintem az Apple lejátszók erre alapból nem képesek. Ez nem sértés vagy trollkodás, egyszerre használok Classicot és Iphone-t, szóval nincs bajom a hangjukkal. Igazából én személy szerint az asztali rendszeremem sem tudok (vagy csak ritkán) különbséget tenni veszteségmentes és egy jól kódolt 320-as mp3 között. Szóval vagy az én hallásom defektes, vagy nagyon jó rendszer kell. Arra akarok csak mindezzel rávilágítani, hogy szerintem érdemes lenne (vak) A-B-zned egy kicsit a lejátszón lossless és mp3 között, hogy hallasz-e különbséget. Mp3ból sokkal több fér el a lejátszón, és lassabban is merítik azt. Persze ha ezek nem szempontok, akkor nem szóltam. Én gyakorlatilag már csak mint biztonsági másolat tartok veszteségmentes zenét.

Egyébként a nem-legújabb iPodokhoz van egy Rockbox nevű firmware, ami kezel FLAC fájlokat is.

Új hozzászólás Aktív témák