- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Realme GT 2 - aláírjuk
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Aktív témák
-
Paarthurnax
senior tag
válasz
blueMerle #15473 üzenetére
Igen, sajnos az Apple szerint csak hangátvitelre való, ezt én is csak akkor vettem észre amikor csatlakoztatni akartam a notimhoz. Nem néztem utána...
A BT egyébként nagyon is adatátvitelre van fejlesztve ad-hoc hálózatokhoz, úgyhogy nem értem az Apple miért butította így le. -
macikos
addikt
válasz
blueMerle #11908 üzenetére
Hát persze, magától, az iPhone közismerten ilyen slendrián módon van összerakva
A némító gomb "beeséseket" se nagyon tudom elhinni, hogy csak úgy hip-hop előfordul. Persze volt erről szó, hogy azóta javítottak rajta, de akkor nálam miért nem jött elő ez a hiba? Ennél már csak az volt szebb, amikor valakinél a bekapcsológomb esett be...
Én már várom, hogy kinél fog először beesni a Home gomb vagy a kijelző
-
Outcast001
csendes tag
válasz
blueMerle #3282 üzenetére
"Pár nap után a szakvéleménnyel egyutt jott vissza a cucc, hogy jailbreak stb...és hogy neki sem álltak a garanciális javitáshoz."
Ez azt jelenti, hogy nem volt semmi baja, csak aki játszott vele az nem tudta szerviz módba tenni (DFU) és újratölteni a szoftvert.
"A lényeg, hogyha bekrepál, úgy hogy bekapcsolni sem lehet, akkor nagy valoszinuséggel ugrott a gari."
A T-Mobile mint itt már más is írta, kizárólag szoftveresen javíthatja a készüléket, hardveresen csak annyira bonthatja meg, hogy a szenzorokat ellenőrizze, hogy nem leesés, vagy beázás a hiba oka.
Ha tényleg nem lehet bekapcsolni és nem külsérelmi okokból, akkor azonnal cserélik." Másrészt, elérulom neked, hogy anno mikor a Nokiákat szervizeltem, minden apróság, minden sw beavatkozás szépen ott virított a gépen, mikor a boxba betoltam."
A probléma az, hogy a Nokiánál van klasszikus firmware, itt nincs. Inkább hasonlít az iPhone belülről egy sima számítógéphez, mint mobiltelefonhoz.
Gyakorlatilag az iPhone rendszere 3 részből áll, az amit a jailbreak módosít, az sima flash memória amit két részre partícionálnak egy root (a rendszernek) és egy mobile az alkalmazásoknak, adatoknak. Ide telepítéskor úgy kerül át a cucc, hogy a disk image-t egy az egyben átmásolja az iTunes (pont mint a Norton Ghost PC-n).
Ezen kívül van egy Bootloader ami az indításért és a szerviz módokért felel és a baseband ahol a rádió romok (GSM, BT, Wifi) vannak.Ha az utóbbi kettőt nem módosítja a felhasználó (már pedig iPhone3G esetében nem módosítja, mert majdhogynem bombabiztos a védelmük), akkor a fájlterületen történő beavatkozásnak semmilyen kézzel fogható nyoma nem marad, ha a gyári rendszert visszatöltöd (gyakorlatilag Restore-al visszaállított iPhone-t még senkinek nem adott vissza a szerviz, legalábbis nincs róla hír sehol, pedig az USA-ban szervizelik is a készüléket, nem csak fődarab csere van, mint nálunk).
-
RenegadeC2
aktív tag
válasz
blueMerle #3282 üzenetére
Ja, hogy úgy! Akkor szerintem a kedves felhasználó elfelejtette megpróbálni DFU-módban visszarakni a gyári szoftvert.
Nokia, SE stb. tényleg gáz tudom, BOX-ba berak aztán szivacs.
Viszont T-mobile hozzá sem nyúlhat iPhone-hoz. Ha olyan hibája van amit szoftveresen nem lehet megoldani, akkor csere. Hogy utána meg mi lesz vele amikor Apple-höz ér azt nem tudom. Valószínűleg ők is ki tudják olvasni, elképzelhető, de nem biztos. Mivel Mac OS van rajta, log-ot ugyan hagy a jailbreak nem is keveset, de ezt felülírja gyári fw. Baseband-hez, meg nem nyúl, szóval elvileg innen nem tudhatja meg. Ennek alapján az a kérdés, hogy Apple-nek van-e valami "hátsó kapuja" ennek kiderítésére.
Ez már csak az én agymenésem, de elképzelhető: mivel a telefon állandóan a neten lóg, nem tudni mit küld el Apple-nek. Ráadásul a system log tele van olyan bejegyzésekkel, amin a telefon egyértelműen azonosítva van hogy mikor lett törve, milyen módszerrel.. Ennek alapján el tudom képzelni, hogy a technikusok csak kattintanak kettőt, és már előttük is van IMEI szerint hogy mi lett csinálva a telefonon pontosan, mert korábban iPhone volt olyan szíves és szépen elküldött mindent. Persze ez is csak spekuláció, mert jailbreak kernelt is cserél ha jól vettem észre. -
Ulkesh
őstag
válasz
blueMerle #3274 üzenetére
"Jailbreakelt iPhone-t visszaküldtünk gariba"
Hát aki Restore nélkül visszavitte, az ne csodálkozzon. Mindenhol le lett írva, hogy szervizbe csak gyári állapotú szoftverrel szabad vinni.Restore után meg nincs semmi nyoma az előzményeknek, mert gyakorlatilag a Restore olyan, mint mikor a PC-den egy Ghost image-t visszaírsz a vinyódra. Ami előtte ott volt, az nyomtalanul eltűnik.
----
Atlantis:
"minden egyes alkalmat, iPhone-nal kapcsolatos topicot kihasználsz, hogy ebbe az irányba tereld a társalgást."
Ne haragudj, de tévedsz.
Én egyetlen egyszer nem kezdeményeztem vitát egyetlen topicban sem, csupán válaszoltam ha valaki téves információkat írt le."Tessék azonban elfogadni, hogy másoknak eltérő lehet a véleménye és ne próbálj mindenkit "megtéríteni"."
Ha elolvasod az utolsó hozzászólásom, ebben az ominózus témában, akkor láthatod, hogy nincs szó semmiféle térítésről, csak mondjuk úgy "tiszta vizet szerettem volna önteni a pohárba".
Azt még hozzátenném, hogy ugyanígy vitába szállnék, ha más általam jól ismert készülékről/témáról írna valaki valótlanságot, vagy mondana sommás véleményt kellő ismeret nélkül, ez nálam reflex és nem kötődik az iPhone-hozEgyébként az a véleményem, hogy néha szükség van az ilyen pár hozzászólásig tartó kulturált hangvételű vitára, mert a témában tapasztalatlan olvasó sokat tanulhat belőle pro és kontra egyaránt. Így elkerülhetők az olyan vásárlások, mint pl. bepe79-é.
Aktív témák
Hirdetés
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Simbin topic (GTR, Race07, GTR Evolution, RaceRoom Racing Experience, stb.)
- Reklámblokkolók topikja
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Háztartási gépek
- Hobby rádiós topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Nintendo Switch 2
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon G8, i7-10510U, 16GB, 1TB SSD, 4K kijelző + WWAN (ELKELT)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 15 Pro Max - Natural Titanium - Újszerű karcmentes állapotban! 100% akku! Gyári garis!
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! R5 8400F / RTX 3070Ti / 32GB DDR5 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest