-
Mobilarena
iPad topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
atees
őstag
válasz
makszi #48154 üzenetére
Én most lassan 40 évesen egyetemre járok újra. Elég sokat használom az ipadet pencillel, ha megkapom a ppt előre akkor abba tudok jegyzetelni, de minden máshoz kell a laptop.
Amit leírtál jó döntés, egy air és egy ipad a tutti. Macból vennék a helyedbe egy M1-es használtat, aztán ha minden bejön akkor később majd tudtok váltani. Ipadhez az ESR honlapján van ceruza és billentyűzet is, teljesen jól használhatóak.
Írták még a diktafont, na az tényleg az egyik legjobb eszköz az egyetemre -
bmakszim
őstag
-
pethob
aktív tag
válasz
makszi #48130 üzenetére
"Lányom egyetemre megy szeptembertől külföldre. IPAD vs Macbook Air közt vacilálunk"
Ha kézírással tervez jegyzetelni - amire egy korszerű egyetemi képzésben már nincs akkora szükség mint 20-30 éve, amikor az egyetem lényegében csak erről szólt, de ugyanakkor egy jó egyéni tanulási módszer lehet - akkor egyértelműen iPad. Jegyzetelni a 11"-os változatokon kényelmes, a 13"-os túl nagy.Minden másra Macbook Air jobb és olcsóbb, de arra nem lehet kézzel írni. Szerintem az általad írt képzés iPad-el is teljesíthető. A kérdés tehát tényleg az, akar-e kézzel jegyzetelni? (Vagy rajzolni.)
(Az én lányom 98%-ban egy iPad Air 5-öt (M1-es) nyúz. 256GB-os, mert a korábbi 128 GB-os tabletét ő kinőtte. A 2% az az a néhány alkalom, amikor valamiért leül a közös családi géphez dolgozni. Főleg a nagyobb monitor miatt. Saját windows-os laptopja van (az iskolától) azt szinte soha nem használja.)
Én a helyedben vennék most egy tabletet, és szeptemberig látni fogja, hogy ez önmagában elég vagy sem. (Távolról azt feltételezem, hogy ő most tablet-et szeretne.) Ha tényleg kézzel írt jegyzetekkel fog tanulni, azt laptopon úgysem lehet, és akkor tabletre úgyis szüksége lesz. Laptopot meg ráértek akkor venni, felmerülnek feladatok, amit a tablet nem tud. Szerintem nem lesz ilyen.
IPad Pro-t feleslegesnek érzem a feladatra, az iPad Air (akármelyik méretben) bőven elegendő. Ha csak a jegyzetelés lesz a cél, akkor az alap iPad is.
Háttér tár min 256 GB!
Az iPad Air-hez sajna meg kell venni az Apple Pencil Pro-t...Most váltottak technológiát, a régebbi modellekhez való tollak nem kompatibilisek.
Gépeléshez nem az iPad-es Magic Keyboard-ot javaslom, hanem az asztali gépekhez való Magic Keyboard-ok közül valamelyik kisebbik, numerikus billentyűzet nélküli darabot. Akár használtan. Igazán hatékonyan teljes méretű billentyűzeten lehet gépelni, a 11"-os iPad-es Magic Keyboard-on szűkített gombok vannak, nekünk ezért nem vált be. (Van egy fehér eladó...) -
bmakszim
őstag
válasz
makszi #48130 üzenetére
Én az első félévben próbálkoztam iPaden ceruzával jegyzetelni matek szakon, de nem tudtam megszokni. Hangos, kényelmetlen és olvashatatlanul rondán írtam vele. A kezem is hamar elfáradt a nehéz, kényelmetlen ceruzától. Más előnye meg nincs az iPadnek a MacBookkal szemben, szóval én a Macre szavaznék. Tokkal, billentyűzettel már a súly/ár előnyét is elveszti az iPad Pro.
De a legjobb, ha ezt a lányoddal beszéled meg, hogy ő mit szeretne inkább. Még akkor is ha esetleg ajándéknak szánnád. Nem 5 éves már, hogy meglepetés kell legyen. -
Coulson
tag
válasz
makszi #48133 üzenetére
Kézírással számomra nem volt a legideálisabb, nagyon kopogott rajta a Pencil, meg utána visszaolvasni… és lassabban is írtam. Nem akarom én megmondani a nagy igazságot, ha tudja valahol, ahol ki van állítva, akkor próbálja ki.
A 11” könnyebben hordozható, kompaktabb méret. A 13” már kézben fogva is nagy.
Amennyiből iPad Pro-t, Pencil-t és billentyűzetet lehet venni, már nem is Macbook Air-nél, hanem Pro-nál járunk.Szerintem mindkettő opció, mármint az iPad billentyűzettel és a MacBook is tökéletes. Nálam az iPad a Microsoft Office csomagnál volt kevés, ott a Macbook-kal könnyebb volt beadandót készíteni.
-
Coulson
tag
válasz
makszi #48130 üzenetére
Amennyiben szüksége van a Microsoft Office csomagra is, akkor az iPad-en majdnem olyan, de mégsem, mint a MacBook-on. Itt a MacBook nyer.
Jegyzeteléshez a képernyőn megjelenő billentyűzet is megfelelő lehet az iPad-en (én is csináltam, a gyári jegyzetek alkalmazásban), de egy billentyűzettel az iPad nyer.
A jegyzetelés kiegészítéséhez vagy csak a kényelmesebb használathoz a Pencil szerintem felesleges. Kézírással az iPad-en jegyzetelni nem a legkényelmesebb (nekem legalábbis nem volt az).
Az iPad-en egyszerűbb a jegyzetek olvasása, mint magad elé tenni a Macbook-ot.Bár az iPad felé húz a szívem, mert egy fantasztikus eszköz, de lehet, hogy egy MacBook racionálisabb döntés.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BestBuy topik
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Honda topik
- Vác és környéke adok-veszek beszélgetek
- Windows 11
- Hálózati / IP kamera
- Kerékpársportok
- Hardcore café
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- További aktív témák...
- újszerű iPad Pro 11" (4. generációs) (2022) M2 chip Wi-Fi 128GB silver ezüst Apple garancia ajándék
- Chuwi HiPad Pro 8GB/128GB 10.8" 2K 8mag 2SIM Alu ház 7,5mm 450g
- Xiaomi Pad 6 128/8GB Silver
- Elkelt, értékelésre vár - iPad mini 5 64GB Wi-Fi + Cellular Space Gray + kiegészítők
- újszerű iPad Pro 11" (4. generációs) (2022) M2 chip Wi-Fi 128GB space gray asztroszürke Smart Cover
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G2 - i5-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Samsung Galaxy Z Fold5 , 12/256 GB , Kártyafüggetlen
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- Bomba ár HP Pro X360 11 G1 - Intel N4200 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W10 I Gari
- LG UltraGear Gaming Monitorok: KÉSZLETKISÖPRÉS -30%
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest