Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• CyberPunk666

senior tag

válasz csanyiadam #33766 üzenetére

Én pont most csináltam végig egy ipad 7-8-air3-air4 döntést.
    Az én haszálatomra, ár-érték arányban az air3 lett a befutó.
    130-ért kaphatsz 64GB + cellular modellt.

ipad 7 -> csak használtan kapható és az áráért kapni szintén használt, de nyilván újabb 8-t, innentől kezdve sosem reális opció.

ipad 8 -> a 32gb-s modellbe nem mertem belevágni, mert éppen elég lenne, de igények változhatnak, és amúgy az ios is sokat nőtt a telefonomon pl az elmúlt években. A 128 gb-s kevés van eladó, az új pedig már 160-ba is belekerül és az még csak wifi.

ipad air 3 -> 130-140 között már kapsz 64 GB-t + cellulart, ugyanaz a chip van benne, mint a 8-ban., nagyobb a kijelzője, laminált kijelzője van. Drágább, mint az alap 8-as, de olcsóbb, mint a cellurar vagy a 128 egyenként, együtt meg végképp.

ipad air 4 ->Jobb chip, apple pencil 2, még nagyobb kijelző, csak éppen 200 felett van, használtan is. Ez inkább anyagi döntés kérdése. Nyilvánvalóan az új model az sosem költséghatékony, tehát a sokkal több pénzért arányaiban kevés új jó dolog jár. Pártizedcolos kép meg ilyenek. Ha felmerül a kérdés, hogy "megér-e +100e felárat", akkor a válasz biztosan nem, ez akkor éri meg, ha nem számít, hogy +100e, csak legyen az újabb, nagyobb gyorsabb.
    De ez nem baj, a legújabb soha semmi termékben sem a megérésről szólt, és ez most sincs másként.

Ár érték arányban amúgy szeirntem messze az air 3 a legjobb vétel.
    A 8-nál tényleg jobb és azon az áron van nagyjából, talán kicsit olcsóbb is, felszereltségtől függ.

Persze, ha csak új jöhjet szóba, akkor az air sokkal jobb, mint a sima 8, csak sokkal drágább is.

Új hozzászólás Aktív témák