Hirdetés
- MWC 2026: Megnéztük, hol tart a Clicks Power Keyboard és Communicator
- MWC 2026: Érkezik a 8849 ötödik Tank strapatelefonja
- MWC 2026: Újból érik a szeder az Unihertz kertjében
- Vivo X300s lesz az, amit eddig X300 Maxként emlegettek
- iPhone Ultra néven jöhet az Apple első foldja, nem lesz olcsó mulatság
- MWC 2026: Újból érik a szeder az Unihertz kertjében
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Netfone
- Mobil flották
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- 18. helyet ért a Samsung Galaxy S26 Ultra kamerarendszere a DxOMarknál
- Garmin Venu 4 - a nagy ugrás
-
Mobilarena
iPad topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
nofi
addikt
Kindle app használók!
Nem tudom érint-e valakit, én nem egy órát keresgéltem mire rájöttem, miként lehet saját szótárat hozzáadni az alkalmazáshoz, hogy olvasás közben, három koppintással fordítsuk le a kijelölt kifejezést. Gyárilag ez ugyan egy koppintással működik, de mindig csak az alap (angol) nyelven ajánlja fel, így a szótárváltás miatt kell még két pillanat. Amazonon egyetlen (angol-magyar) szótárból találtam Kindle verziót, de a review-k is lehúzták, ráadásul, mint említettem, alapértelmezettnek úgy sem lehetne beállítani. A Kindle topicban javasolt .prc formátumú szótárat akartam, felvarázsolni az iPad-re, de közel sem olyan egyszerű mint egy Kindle célhardveren.
Valamilyen intéző programmal meg kell nyitni az iPad könyvtárszerkezetét (iExplorert használtam) és ott a Apps > Kindle > Library > Ebooks könyvtárat nézzük meg, illetve mentsünk el egy képet róla. Ezek után indítsuk el a Kindle appot, töltsünk be egy könyvet és próbáljunk meg kikerestetni egy szót. A trükk, hogy ne az alap beépített nyelven, hanem kattintsunk egy olyan szótáropcióra, amit biztos soha nem fogunk használni. Ekkor letölti az új szótárat az alkalmazás valamilyen "blablabla.azw" néven. Ismét nyissuk meg a könyvtárat és látni fogjuk, hogy egy új file került oda. Másoljuk ki a nevét kiterjesztéssel együtt, majd töröljük ki. Most fogjuk a .prc szótár filet-t, húzzuk át és szimplán nevezzük át arra amit az előbb töröltünk. Így a korábban kiválasztott nyelv helyett, a saját szótárunkat fogja használni az alkalmazás.
Új hozzászólás Aktív témák
- Vállalom telefonok,tabletek javítását ,(szoftveres hibát is,frp lock-ot is)márkától fügetlenűl
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
- Magyar Logitech G915 Billentyűzet lehet +33.000.- Ft ból
- Bomba ár! Dell Latitude E7240 - i5-4GEN I 8GB I 128SSD I 12,5" HD I HDMI I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest