Hirdetés
- CMF Phone 1 - egy jó telefon
- Yettel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Huawei Watch 3 Pro - óraátállítás
- Azonnali mobilos kérdések órája
-
Mobilarena
iPad topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
nofi
addikt
Kindle app használók!
Nem tudom érint-e valakit, én nem egy órát keresgéltem mire rájöttem, miként lehet saját szótárat hozzáadni az alkalmazáshoz, hogy olvasás közben, három koppintással fordítsuk le a kijelölt kifejezést. Gyárilag ez ugyan egy koppintással működik, de mindig csak az alap (angol) nyelven ajánlja fel, így a szótárváltás miatt kell még két pillanat. Amazonon egyetlen (angol-magyar) szótárból találtam Kindle verziót, de a review-k is lehúzták, ráadásul, mint említettem, alapértelmezettnek úgy sem lehetne beállítani. A Kindle topicban javasolt .prc formátumú szótárat akartam, felvarázsolni az iPad-re, de közel sem olyan egyszerű mint egy Kindle célhardveren.
Valamilyen intéző programmal meg kell nyitni az iPad könyvtárszerkezetét (iExplorert használtam) és ott a Apps > Kindle > Library > Ebooks könyvtárat nézzük meg, illetve mentsünk el egy képet róla. Ezek után indítsuk el a Kindle appot, töltsünk be egy könyvet és próbáljunk meg kikerestetni egy szót. A trükk, hogy ne az alap beépített nyelven, hanem kattintsunk egy olyan szótáropcióra, amit biztos soha nem fogunk használni. Ekkor letölti az új szótárat az alkalmazás valamilyen "blablabla.azw" néven. Ismét nyissuk meg a könyvtárat és látni fogjuk, hogy egy új file került oda. Másoljuk ki a nevét kiterjesztéssel együtt, majd töröljük ki. Most fogjuk a .prc szótár filet-t, húzzuk át és szimplán nevezzük át arra amit az előbb töröltünk. Így a korábban kiválasztott nyelv helyett, a saját szótárunkat fogja használni az alkalmazás.
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- OTP Bank topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- alza vélemények - tapasztalatok
- sziku69: Szólánc.
- Vezetékes FÜLhallgatók
- CMF Phone 1 - egy jó telefon
- Revolut
- Összement a mosásban az ASUS új VGA-inak PCI Express 5.0 csatlakozója
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- További aktív témák...
- IPAD Pro 12.9 2.Gen 512GB Wifi+CELLULAR, ÜZLETBŐL, 27% ÁFÁS SZÁMLA. GARANCIA
- Bontatlan Új M2 M4 IPAD PRO 2022 12,9 128GB - 256GB Wi-Fi Azonnal DEÁK TÉRNÉL Átvehető
- iPad Air 11 M3 128 GB WiFi felbontott, kipróbált, vadonatúj állapotban
- Xiaomi Redmi Pad 2 128GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- iPad Air 13" M3 128GB Karcmentes Purple/2028.05.13.Gar./Akku 100%/p4641
- Vállalom Xiaomi Okoskamerák szoftveres javíttását
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Graphite-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4108, 100% Akksi
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titanium-1ÉV GARANCIA-Kártyafüggetlen, MS4091
- Samsung Galaxy S21 FE 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest